Premier League-runden mens Liverpool spilte VMSon kan ta fri hele julen - er tilbake mot Liverpool på nyåret

Nå er det igjen luke fra fjerde til femteplassen.

22. des 2019 kl 19.28 Arild Skjæveland

Det var høydramatisk da Tottenham tok imot Chelsea på Tottenham Hotspur Stadium søndag. Med seier ville José Mourinho sitt Spurs klatre opp i topp fire, etter at Chelsea sin form har sviktet den siste tiden.

Men det var Chelsea som var best, og tok kontroll fra start. I en kamp med høy temperatur og mye dramatikk kunne de gå til pause med 2-0 etter to mål fra Willian.

Etter pausen fikk Son Hueng-min direkte rødt kort for å ha sparket ut mot Antonio Rudiger. Det røde kortet gjør at sørkoreaneren mister de tre neste kampene i ligaen. Det er mot Brighton, Norwich og Southampton.

Han vil være tilbake i FA cupen mot Middlesbrough 5. januar, og har god tid til å bli uthvilt foran sin neste ligakamp.Den er mot Liverpool når Jürgen Klopp sitt lag gjester Spurs sin nye stadion for aller første gang 11. januar.

Dette var faktisk tredje gang Son har fått det røde kortet i 2019 - men kortet han fikk mot Everton i november ble senere strøket.

Luke ned

Resultatet gjør at det igjen er en luke fra topp fire-lagene og ned til resten. Chelsea har fire poeng ned til Sheffield United (!) på femteplass, og fem poeng til Wolverhampton på sjette.

Deretter følger Tottenham og Manchester United. De to lagene som vanligvis er inne blant topp seks er utrolige 23 og 24 poeng bak Liverpool - og det med én kamp mer spilt! De har 10 og 11 poeng ned til Aston Villa under streken. Ole Gunnar Solskjærs United tapte 2-0 mot tabelljumbo Watford på søndag.

Det ser ut til at de eneste lagene Liverpool trenger å forholde seg til denne sesongen er Leicester og Manchester City. De møttes samtidig som Liverpool spilte finale i VM for klubblag lørdag kveld. City vant kampen 3-1, og det resultatet gjør at de helrøde har en luke på 10 poeng ned til Leicester og 11 ned til Manchester City. Klopp sitt lag har én kamp mindre spilt.

Leicester - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]