Avtalen om at Lijnders skulle komme tilbake var klar før finalen i Kiev

Men det var det bare Pep Lijnders og Jürgen Klopp som visste om.

9. jan 2020 kl 12.25 Arild Skjæveland

I januar 2018 ble Pep Lijnders manager for NEC Nijmegen i Nederland. Da hadde han vært del av Jürgen Klopps støtteapparat, sammen med Zeljko Buvac og Peter Krawietz.

Målet var å få laget opp igjen i Eresdivise, samtidig som han kunne være nærmere sin kreftsyke far i hjemlandet.

– Han var veldig syk, og jeg er det eldste barnet. Jeg hadde følt skyld lenge for at jeg ikke var hjemme og kunne ta meg av ham. Dersom det ikke hadde vært slik, så hadde jeg ikke dratt i januar. Jeg ville i det minste ha fullført sesongen før jeg tok en avgjørelse, sier Lijnders i et intervju med James Pearce i The Athletic

Lijnders sin far er nå helt frisk igjen.

– Det var en vanskelig tid, og jeg følte at jeg avsluttet et stort kapitel utenlands. Jeg følte at jeg kom til å være hjemme lenge, forteller han.

Tilbake til Liverpool

Han ble bare i NEC i fem måneder. Laget kom på tredjeplass og rykket ikke direkte oppi. I play-off ble det tap mot Emmen. Han var ferdig i NEC Nijmegen i midten av mai.

Samtidig som Lijnders var manager i Nederland, var Liverpool på vei til Champions League-finalen i Kiev, og det var trøbbel på bakrommet. Buvac sluttet i jobben som assistentmanager, og Jürgen Klopp var på jakt etter en ny nummer to.

Da 36-åringen ble invitert med til finalen i Kiev som gjest av Klopp, hadde han allerede blitt enig med tyskeren om å komme tilbake til klubben.

– Jürgen ringte meg ganske tidlig. Det var ikke etter sesongen, men i sesongen. Han fortalte meg at han var på jakt etter en ny nummer to. Han forklarte at han ikke laget en liste, men bare spurte meg, sier klubbens assistentmanager.

ASSISTENT: Pep Lijnders er Jürgen Klopps assistent.

ASSISTENT: Pep Lijnders er Jürgen Klopps assistent.

– Jeg forventet aldri det. Jeg svarte bare «ja» med en gang, men fortalte ham at jeg fortsatt kjempet for å vinne, og dersom vi ikke vant ligaen ville vi få play-off. Jeg måtte fokusere på å få laget tilbake til høyeste nivå. 

Det var bare han og Klopp som visste at han skulle tilbake, og bli klubbens assistent.

– Jeg gjorde alt for at NEC skulle rykke opp, men det skjedde ikke. Uansett hva som skjedde, så hadde jeg allerede bestemt meg for å komme tilbake til Liverpool. Det var ingen som visste det - bare jeg og Jürgen. Jeg ville ikke lage noe styr før Kiev. Det er to store ting i livet mitt. Min Liverpool-familie, og min egen familie. Det er det - ingenting annet.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30 og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]