«Kidnappet» Pep Lijnders da han var på vei til Ajax

Liverpools assistentmanager kunne endt opp i en annen klubb.

8. jan 2020 kl 10.15 Arild Skjæveland

Pep Lijnders er bare 36 år gammel, men er en svært viktig del av Jürgen Klopps støtteapparat. Nederlenderen er nå assistentmanager, og den siste Klopp rådfører seg med før han skal ta viktige avgjørelser.

Liverpools manager har ikke folk som bare nikker og sier ja i støtteapparatet sitt, og ønsker folk som utfordrer meningene hans. Det forteller Lijnders i et strålende intervju med James Pearce i The Athletic.

– Jürgen tar avgjørelsene. Til slutt er han den ene som bestemmer, men vi prøver å hjelpe ham med all informasjonen vi har, og alle meningene vi ha. Alle blir oppmuntret til å si akkurat hva de mener, sier assistentmanageren.

– Vi er kanskje ikke alltid enig, men det handler om å tenke sammen. Seks øyne ser mer enn to øyne, og tre hjerner med en felles idé kan komme på ulike ting og ha en annen innsikt enn bare én, sier han videre.

Dagen før kamp

Klopp, Lijnders og Peter Krawietz har alltid et møte dagen før kamp, der de blir enig om planen.

MØTE: Jürgen Klopp, Pep Lijnders og Peter Krawietz møtes på kontoret dagen før kamp.

MØTE: Jürgen Klopp, Pep Lijnders og Peter Krawietz møtes på kontoret dagen før kamp.

– Det beste møtet i uken er alltid dagen før kamp, når Jürgen, Peter og er på kontoret og vi går gjennom videoanalysen og planen for kampen, sier Lijnders.

– I dette møtet er det alltid et øyeblikk når vi er helt overbevist om hva vi skal gjøre. Vi snakker om lagoppstillingen og taktikk - det er et nydelig øyeblikk, sier han.

Ble «kidnappet»

Assistentmanageren startet som trener i PSV Eindhoven, før han ble hentet til Porto. Sommeren 2014 var han klar for en ny utfordring, og fikk en oppringing Michael Beale som den gang jobbet på Liverpools akademi. Beale er nå førstelagstrener for Rangers under Steven Gerrard.

Lijnders var da så godt som klar for Ajax, før Liverpool kom på banen.

– Liverpool kidnappet meg!, ler 36-åringen.

– Jeg var i Wales for å ta min UEFA A-lisens. Den helgen måtte jeg gjøre en presentasjon, og da jeg var der møtte jeg Michael for en prat. Han hadde hørt mye om meg. På mandagen skulle jeg etter planen til Ajax for å sluttføre forhandlingene med dem. Jeg måtte ringe min kone og fortelle at det var nye planer.

– Michael sa: «du kommer i bilen til Liverpool med oss». Jeg dro til Hope Street Hotel, og ventet i the Quarter. Drakk en espresso, og solen skinte. Det var en nydelig dag. Hvorfor jeg ville dra fra Porto? Jeg ville bare sette sammen alt jeg hadde lært med årene i PSV og Porto. Da Liverpool sa at jeg kunne få U16 og U15-lagene, tenkte jeg at dette var perfekt, forteller han.

Han var også ønsket i Manchester United året før, men etter at Alex Ferguson ga seg som manager ble det stille. Heldigvis for Liverpool.

Liverpools neste kamp er mot Tottenham. Den spilles på Tottenham Hotspur Stadium lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]