– Han er årets signering

Pepijn Lijnders er begeistret for sin nye kollega Vitor Matos.

29. okt 2019 kl 22.36 Arild Skjæveland

I høst har Liverpool ansatt den 31 år gamle portugiseren Vitor Matos. Som Pepijn Lijnders gjorde i 2014, kommer han fra en jobb i Porto.

Det er også Lijnders sin gamle jobb han er ansatt for å gjøre i Liverpool. Han skal være linken mellom Melwood og akademiet. Onsdag kveld er det forventet at flere akademigutter vil være med i kamptroppen.

– For meg er han vår beste signering denne sesongen, sier Lijnders til Liverpoolfc.com om sin nye kollega.

– Han er en talentfull trener. En veldig intelligent trener. Han kan ta det neste steget med alle disse nye spillerne. Vi kan allerede se hvilken påvirkning han har hatt på dem, sier han videre.

Knytter alt sammen

Lijnders er nå Klopps assistentmanager på førstelaget. Matos har nå hans tidligere arbeidsoppgaver.

– Det å ha en skikkelig intelligent og talentfull trener for unge spillere - han kan inspirere åtte eller ni av dem. Det er veldig viktig å ha de riktige folkene for dem.

– Han knytter forbindelser. Han påvirker guttene på banen og trener dem, men han knytter avdelingene sammen. Han knytter akademiet, Alex Inglethorpe og Neil Critchley, meg og Jürgen, og selvsagt Julian Ward (utlånsvarlig) og Michael Edwards (sportsdirektør). Han knytter sammen disse tre delen av klubbene. Det er bra, og vi er veldig glade for at han er her, sier Lijnders.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]