Hinter om at Keita og Oxlade-Chamberlain blir mer involvert fremover

Trolig vil begge få minutter mot Arsenal onsdag kveld.

29. okt 2019 kl 21.44 Arild Skjæveland

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain startet borte mot Genk i forrige uke. Når Arsenal gjester Anfield på onsdag kveld, kan en forvente at de begge får nye sjanser fra start.

Midtbaneduoen ble tema da Pep Lijnders møtte pressen på Melwood.

– I starten av sesongen har vi ikke hatt så mange kamper, og har hatt mulighet til å få stabilitet rundt laget, og i mange tilfeller bruke, om ikke samme lagoppstilling, så den samme gruppen spillere, sier Lijnders.

– Du kunne allerede se hva det gjorde for Ox da han ikke spilte kamp etter kamp, men hvordan han bidro i Genk. Derfor er det veldig viktig.

Flere sjanser fremover?

Liverpool vil få et ekstremt tett kampprogram i månedene fremover. Da vil Jürgen Klopp trenge hele troppen.

– Som jeg har sagt før, ønsker vi spillere på benken som kan komme inn og gjøre en forskjell, og så langt har vi hatt det. Vi ønsker å beholde det slik. Med å ha en større innflytelse på kamper, så vil de trenge rytme. De trenger å spille regelmessig, og dette er et perfekt tidspunkt for å gjøre noen endringer, sier assistentmanageren.

– Med Ox er det en veldig trist historie med skaden. Han var veldig viktig for oss like før det skjedde, som alle vet. Vi ønsker å gi ham tid, og vet at det vil komme. Dersom han beholder aggresjonen sin offensivt og defensivt, så vet vi hvordan han kan spille - men det tar tid etter en slik skade. Vi har allerede sett glimt av det, og han har sagt selv at han ønsker å gjøre det i 95 minutter. Det er det neste steget.

– Naby var uheldig med skaden denne sesongen. I første år i en klubb som Liverpool med en ny spillestil i Premier League, så vet vi at det kan ta tid, men vi kan alle se hvilken strålende spiller han er og hva han kan gjøre for laget vårt. Spesielt når det kommer til å ta ballen inn på motstanderens banehalvdel. Det er viktig for begge, som alle andre spillere, å holde seg skadefri og kunne spille regelmessig.

Liverpool - Arsenal spilles onsdag kl. 20.30, og sendes på Viasat 4 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]