Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

Søn. 18.04. 10:00– Jeg har ikke hørt fra Liverpool

Ibrahima Konaté skal være ønsket av Liverpool, og flere journalister som pleier å ha innsikt når det kommer til transfers, har rapportert at franskmannen trolig blir Liverpool-spiller til sommeren.

21-åringen har en utkjøpsklausul i RB Leipzig.

Spilleren selv sier at han ikke har hørt noe fra Liverpool, og at det samme gjelder for agenten hans.

– Det er mange rykter i fotball, og mange tror på dem med en gang, sier Konaté til The Mirror

– Verken jeg eller de som representerer meg har fått noen telefon fra Liverpool. I tillegg, har jeg store mål med RB Leipzig, sier han videre.

– Det er å gjøre det så bra som mulig i Bundesliga, komme til cupfinalen, og U21-EM med Frankrike. Jeg har kontrakt til 2023, og kontrakter er til for å fullføres.

The Mirror

Lør. 17.04. 08:10Jobber fortsatt med å sikre seg Konaté

I mars eksploderte det, og det virket som at det bare var et spørsmål om tid før Ibrahima Konaté kunne bli presentert som Liverpool-spiller.

Nå har det vært stille en stund.

Ifølge «transferguru» Fabrizio Romano jobber Liverpool fortsatt med å sikre seg den franske U21-landslagsspilleren. Han skriver at RB Leipzig-stopperen er et av klubbens fremste overgangsmål denne sommeren.

Konaté vil bli tilbudt en femårskontrakt på Anfield, men ingenting er foreløpig i boks. RB Leipzig vil kun selge dersom utkjøpsklausulen blir betalt. Den er på 34 millioner pund.

Fabrizio Romano

Tor. 08.04. 21:05– Det er 50/50 om Mbappé blir i PSG

Kylian Mbappé viste igjen onsdag kveld hvorfor han kanskje er verdens mest ettertraktede spiller. Franskmannen scoret to mål da Paris Saint-Germain dro fra Allianz Arena i München med 3-2 seier, og et glimrende utgangspunkt før returen i Paris på tirsdag.

PSG vil gjerne at 22-åringen skriver under på en ny kontrakt, men det drar ut, og han har fortsatt ikke signert. Verdensmesteren har 15 måneder igjen av sin avtale, og det betyr at sommeren blir helt avgjørende for PSG. Selv om de har er eid av Qatar, vil de ikke kunne risikere å miste en spiller med Mbappés verdi på Bosman sommeren 2022.

Jason Burt i The Telegraph rapporterer eksklusivt torsdag kveld at sjansene nå er 50/50 for om Mbappé blir i klubben, eller forlater dem denne sommeren. 

Selv om PSG er favorittklubben hans, har han ikke lagt skjul på at han kan tenke seg å spille i en større liga i løpet av karrieren. Burt ramser opp tre alternativer for det som skjer videre.

Det første alternativet, er at Mbappé signerer en ny femårskontrakt med PSG. Det andre alternativet er en forlengelse på ett eller to år, som et kompromiss – men det vil være uvanlig for en spiller i den alderen, med en sånn ekstrem status. Det tredje alternativet er at han selges denne sommeren. Det er Real Madrid han linkes sterkest til, og det har han blitt i mange år.

Samtidig blir Liverpool stadig kastet inn i diskusjonen, og spissen har flere ganger snakket varmt om Liverpool. Det får være greit å drømme litt, akkurat når det gjelder Kylian Mbappé…

The Telegraph

Tor. 08.04. 09:2218 år gammel Ajax-spiller nevnes som mulig Wijnaldum-erstatter

Georginio Wijnaldums Liverpool-kontrakt løper ut i juni, og Barcelona er favoritter til å signere 30-åringen. Nå lanseres Wijnaldums 18 år gamle landsmann Ryan Gravenberch som en mulig erstatter for veteranen.

Både Liverpool og Chelsea rapporteres å være ute etter tenåringen, som til daglig spiller på midtbanen for Ajax. Han verdsettes til rundt 30 millioner pund.

18-åringen har fått sitt gjennombrudd denne sesongen, og har til sammen spilt 36 kamper for det nederlandske mesterlaget. Gravenberch har også allerede fått spille tre landskamper for Nederland.

Gazzetta dello Sport

Ons. 07.04. 21:46– Vil velge Kabak foran Konate

Tyske Bild rapporterer at ingenting er klart når det kommer til Liverpool og kjøp av Ibrahima Konate. The Athletic har tidligere rapportert at de røde har kommet langt i forhandlingene om kjøp av franskmannen, som har en utkjøpsklausul på 40 millioner euro – men Bild skriver at ingenting så langt er avgjort.

En av grunnene til det, skal være Ozan Kabak. Sport Bild melder at Jürgen Klopp og Liverpool ønsker å kjøpe tyrkeren fra Schalke 04. Den tyske avisen skriver at summen vil være på 30 millioner euro. Fra engelske journalister er 18 millioner pund summen som har blitt nevnt.

I likhet med Konate, blir Kabak sett på som et av de mest lovende stoppertalentene i Europa. Han er allerede integrert i stallen, så vil ikke bruke tid på å finne seg til rette. Han har også vist lovende takter den siste tiden.

Kabak har allerede rukket å bli kjent med flere av lagkameratene, mens Konate har vært gjennom mange skader i sin korte karriere, så han har vesentlig mindre spilletid.

Bild mener at økonomien kan bli avgjørende, og at Kabak vil være 10 millioner euro billigere kan bli avgjørende.

Sport Bild

Ons. 07.04. 17:22Tysk sportsavis hevder Liverpool ikke er ute etter Konate likevel

Liverpool ble nylig rapportert å ha Ibrahima Konate på en liste med fem alterantiver når Anfield-klubben skal styrke midtforsvaret til sommeren.

SportBild påstår imidlertid at Liverpool har fortalt RB Leipzig-sjef Oliver Mintzlaff at de ikke kommer til å gå etter franskmannen i sommer.

Sportsavisen hevder at Konate kommer til å forlate Bundesliga-klubben etter denne sesongen, men Liverpool blir ikke hans nye klubb. 

Avisen hevder at Mintzlaff ringte Liverpool for å spørre om det var noe i ryktene om at Konate var aktuell for Liverpool, og han skal da ha blitt fortalt at Anfield-klubben ikke er ute etter ham denne sommeren.

Lør. 03.04. 17:15Barca vurderer å droppe Wijnaldum

Sky Sports melder at Barcelona vurderer å la Gini Wijnaldum være i sommer, og heller satse på sitt eget talent Iliax Moriba. 

Wijnaldum har vært linket til Barcelona hele sesongen, og mange forventer at nederlenderen slutter seg til katalanerne når kontrakten med Liverpool løper ut 30. juni. 

Men Barca sliter med økonomien. Gjelden har blitt anslått til å være på over en milliard pund, og den nye presidenten Joan Laporta ønsker å få økonomien på rett kjøl. Derfor blir det nå vurdert å satse på 18 år gamle Moriba i stedet for å hente inn Wijnaldum, som har fylt 30. 

Laporta var president da Pep Guardiola ledet klubben gjennom sin mest suksessfulle periode. Da bestod mye av spillerstallen av egenutviklede talenter.

Ifølge Sky Sports ønsker Jürgen Klopp og Liverpool helst å beholde Wijnaldum, men fra journalistene som følger klubben tettest ligger det an til at midtbanespilleren forsvinner i sommer.

Sky Sports

Tor. 01.04. 20:51«Team Haaland» er på rundtur i Europa - skal etter sigende møte Liverpools representanter

Erling Braut Haalands representanter, som blant annet består av faren Alf-Inge og superagent Mino Raiola, er på rundtur i Europa for å finne den beste klubben til Borussia Dortmund-spilleren. 

Skjærtorsdag var de i møter med Barcelona og Real Madrids representanter i Spania.

I løpet av de neste ukene skal «Team Haaland» også til England, skriver Fabrizio Romano på Twitter.

Ifølge spanske Mundo Deportivo skal Liverpool være et av lagene som kommer til å sende representanter til London for å møte Haalands agenter, sammen med Chelsea, Manchester City og Manchester United. 

Fabrizio Romano og Mundo Deportivo

30.mar 15:07Konate skal allerede ha gjennomført deler av den medisinske sjekken

Ibrahima Konate forventes å signere for Liverpool, rapporterer den troverdige franske journalisten i RMC Loic Tanzi. 

Ifølge opplysningene RMC sitter på skal RB Leipzig-spilleren allerede ha gjennomført deler av den medisinske sjekken med Liverpool. 

RMC

29.mar 16:27Italiensk sportsavis hevder at Liverpool er favoritter til å sikre seg PSV-spiss

Både Liverpool og Juventus har PSV-spissen Donyell Malen på ønskelisten til sommeren. Juventus ligger imidlertid et steg bak Liverpool i kampen om å signere nederlenderen.

Angriperen har gjort 21 mål på 30 starter for PSV denne sesongen, og har vist seg i stand til å finne veien til nettmaskene jevnlig både i Eredivisie og i Europa League. 

Gazzetta dello Sport

29.mar 12:21Linkes til nok en Leipzig-spiller

Mandag morgen kom nyheten om at Liverpool nærmer seg en overgang for RB Leipzigs franske midtstopper Ibrahima Konate. 

Nå meldes det at Konates lagkamerat, kaptein Marcel Sabitzer, også kan være på vei til Anfield. Liverpool er en av tre Premier League-klubber som følger situasjonen rundt den østerrikske midtbanespilleren. Ifølge tyske Bild har Sabitzer gjort det klart at han ønsker å forlate Leipzig til sommeren. 

Bild

28.mar 14:31– Vil beholde Salah, og legger planer for sommerens overgangsvindu

Mohamed Salah er en av Liverpool-spillerne det har vært spekulasjoner rundt denne sesongen, og angriperen har blitt linket til klubber som Real Madrid, Barcelona og Paris Saint-Germain. De to førstnevnte har store økonomiske problemer – mens PSG virker å prioritere nye kontrakter for Kylian Mbappé og Neymar.

Transferguru Fabrizio Romano skriver om Liverpool og Salah i sin spalte for Benchwarmers, og hevder at Liverpool er overbevist om at de kan beholde Salah.

«Snart vil de måtte snakke om kontrakten hans som går ut i juni 2023, men det er ingen problemer med ham og klubben», skriver Romano.

Italieneren skriver videre at Liverpool nå legger planer for det kommende overgangsvinduet samen med Jürgen Klopp, og er ikke bekymret for at manageren linkes til jobben som tysk landslagssjef etter sommerens EM når Joachim Löw går av. Det har ikke vært kontakt mellom det det tyske fotballforbundet og Klopp, skriver han.

Fabrizio Romano

24.mar 17:39– 90 prosent sikkert at Wijnaldum forlater Liverpool

– Det er 90 prosent sikkert at Wijnaldum forlater Liverpool, sier journalist Fabrizio Romano i sin podcast Here We Go, gjengitt av Anfield Watch.

Journalisten som kjenner til det meste som rører seg på overgangsmarkedet tror nederlenderen havner i Barcelona, men slår fast at ingenting foreløpig er signert. Han hevder Barcelona-trener Ronald Koeman er meget svak for Wijnaldum og at de er i kontakt med agentene til 30-åringen, som har kontrakt med Liverpool ut juni.

– Det handler utelukkende om Ronald Koeman. Han ønsket Wijnaldum også forrige sommer, sier Romano, som legger til at også andre klubber følger med på situasjonen.

Fabrizio Romano

23.mar 10:4616-åringen omtales som «den nye Neymar». Liverpool er blant klubbene som følger ham

Angelo Gabriel ble i oktober Santos nest yngste spiller gjennom tidene. Han var kun 15 år, 10 måneder og fire dager gammel da han kom inn i Santos sin Serie A-kamp mot Fluminense tidligere denne sesongen.

21. desember fylte han 16 år, og nå har han spilt 14 ganger for førstelaget, ifølge Transfermarkt. Spilleren har stort sett blitt brukt på høyrekanten, og har blitt et stort samtaleemne i Brasil. Han har blitt kalt «den nye Neymar».

Santos er kjent for å selge talentfulle unggutter til Europa for store summer. Neymar, Robinho, Gabriel Barbosa, Rodrygo og Vinicius Jr. har kommet fra den brasilianske storklubben.

– Han minner meg om Neymar på grunn av dribleferdighetene i høy hastighet, og hvordan han endrer retning. En veldig interessant spiller som vil utvikle seg og skinne, har hans tidligere trener Betinho uttalt.

En må regne med at alle europeiske storklubber følger en slik spiller som slår gjennom i så ung alder, men grunnen til at det nå handler om Liverpool, er at de helrøde ble nevnt konkret av Santos sin sportsdirektør.

– Angelo er en gutt som vokser, utvikler seg, og det er ingen tvil om at speiderne følger ham. Ikke bare Liverpool, men også andre klubber på det europeiske markedet, uttalte sportsdirektør Jorge Andrade til Radio Bandeirantes

På grunn av regelverket kan ikke Liverpool hente spilleren før han fyller 18 år. Det vil altså tidligst være snakk om en overgang i januar 2022.

Radio Bandeirantes

22.mar 18:29Linkes til italiensk stortalent

Liverpool nevnes blant klubbene som er interessert i Inters midtstopper Alessandro Bastoni. Det melder Gazzetta dello Sport, gjengitt av ESPN

Den 21 år gamle italieneren har imponert stort og spilt 24 kamper for laget som topper Serie A. Han skal være tilgjengelig for rundt 43 millioner pund i sommer. 

Inter håper at Bastoni vil signere ny kontrakt med klubben, men kan få konkurranse av klubber som Liverpool, Bayern München og Barcelona.

Gazzetta dello Sport

21.mar 11:28The Sunday Times hevder at Gini er blitt enig med Barcelona om en prekontrakt

The Sunday Times skriver at Georginio Wijnaldum har bestemt seg for å forlate Liverpool etter denne sesongen, til fordel for spill i Barcelona.

Søndagsavisen hevder at nederlenderen er blitt enig med den katalanske klubben om en prekontrakt. Gini vil i så fall bli den første signieringen i Joan Laportas andre periode som Barcelona-president.

Wijnaldums kontrakt med Liverpool løper ut i sommer, og dermed slipper Barcelona å betale noen overgangssum for midtbanespilleren. Barcelona-manager Ronald Koeman har ønsket seg en ny midtbanespiller helt siden han fikk toppjobben på Camp Nou i august, men den spanske klubbens skrale økonomi stoppet et kjøp i fjor sommer. 

20.mar 17:48Spansk kilde hevder at Liverpool er i overraskende samtaler med 34-åring

Det hevdes at Liverpool er kommet langt i forhandlinger med Ezequiel Garay om en overraskende gratisovergang.

Den erfarne argentineren har vært Bosman-spiller siden han forlot Valencia i 2020, etter fire år på Mestalla. 

34-åringen var et transfermål for Manchester United mens han spilte i Real Madrid under Jose Mourinhos ledelse, men den overgangen ble aldri noen realitet. Han fortsatte istedet karrieren i Benfica, før han sluttet seg til Zenit St Petersburg i 2014.

Veteranen står bokført med 32 landskamper for Argentina.

Liverpool var linket til Garay i januar, da de var ute etter flere midtstopperen. Men det skal sies at det ryktet virker lite troverdig etter handlingen i januar. 

El Gol Digital

19.mar 16:54Tsimikas kan forsvinne etter bare en sesong

Kostas Tsimikas har slitt med å etablere seg i Liverpool, og kan komme til å skifte beite til sommeren.

Grekeren ble hentet fra Olympiakos for 11,75 millioner pund, og skrev under en femårskontrakt med den regjerende ligamesteren.

Venstrebacken visste han måtte være back-up for Andy Robertson, men han har bare fått spille seks kamper i alle turneringer, og har fått en kamp i Premier League. Det var et innhopp på fem minutter da Liverpool tapte 4-1 for Manchester City på Anfield.

Nå skal Napoli være interesserte i grekeren. Serie A-klubben har også tidligere hatt Tsimikas i kikkerten.

Corriere dello Sport

19.mar 10:21– Liverpool presser på med et kontraktsforslag til Fabinho

Fabinho er fortsatt på kontrakten han signerte da han kom til Liverpool i 2018. Den går ut 2023.

I oktober ble det rapportert at Liverpool håpet å starte forhandlinger med brasilianeren om en ny kontrakt. 27-åringen representeres av «superagent» Jorge Mendes.

Fabrizio Romano er kjent som en journalist med god innsikt når det kommer til overgangsmarkedet og saker som dette. På sin podcast «Here We Go Podcast», sier italieneren at det er en sak verdt å følge med på i tiden fremover.

– Fabinho. Ha et øye til Fabinho. Liverpool presser på, og ønsker å komme med et forslag til Fabinho, for de er så, så fornøyd med ham. Jürgen Klopp elsker Fabinho, sier Romano.

Det begynner å bli en stund siden sist Liverpool offentliggjorde en kontraktsforlengelse for noen av sine største profiler, så kanskje kan det komme noe her.

Fabrizio Romano

18.mar 13:46Liverpool viser interesse for Hoppe

Liverpool har signalisert at de er interesserte i Schalke-angriperen Matthew Hoppe.

Schalke har hatt en forferdelig sesong, og ligger helt sist i Bundesliga etter 25 kamper. Hoppe har imidlertid markert seg positivt. Amerikaneren har gjort fem mål i sin første sesong på seniornivå, inkludert et hat-trick i seieren over Hoffenheim.

20-åringen er på radaren til Ajax og en rekke engelske klubber, inkludert Liverpool.

Hoppe signerte en ny kontrakt med Schalke i forrige måned, og den løper til 2023. Men han har en gentlemansavtale med Schalke om at han kan få forlate klubben som det skulle komme et passende bud. Amerikaneren skal få forlate Bundesligaklubben for et høyt ensifret millionbeløp.

Det gode forholdet mellom Liverpool og Schalke etter låneavtalen med Ozan Kabak kan vise seg å være en fordel for Liverpool, om de også ønsker å sikre seg Hoppe.

Transfermarkt

17.mar 08:55Ønsket av La Liga-klubb

Real Sociedad forbereder et bud på Divock Origi til sommeren. La Liga-klubben vurderer å erstatte Alexander Isak med Liverpool-spissen.

Det er ventet at Liverpool vil kreve rundt 15 millioner euro for den belgiske landslagsspilleren. Origi har også vært linket til Aston Villa, Newcastle og Wolverhampton. 

Liverpool kommer neppe til å stå i veien for Origi om angriperen ønsker å skifte beite. Dersom det kommer et bud som passer alle parter, er det sannsynlig at han vil forlate Anfield-klubben.

El Gol Digital

17.mar 08:45Nordmann linkes til Liverpool

Liverpool vurderer et sommerbud på Sander Berge. Nordmannen kommer ikke til å være med Sheffield United ned i Championship.

Midtbanespilleren kom til The Blades i begynnelsen av 2020 for klubbrekorden 22 millioner pund.

Sheffield United er den soleklare tabelljumboen i Premier League, og sparket nylig manager Chris Wilder. I helgen tapte de 5-0 for Leicester. Yorkshire-klubben har for øyeblikket 14 poeng opp til trygg plass på tabellen, med ni kamper igjen å spille.

Aston Villa viser også interesse for Berge, mens Jürgen Klopps interesse for 23-åringen vil bli enda sterkere dersom Georginio Wijnaldum forlater Liverpool. Berge er blitt identifisert som en mulig erstatter til en grei pris.

Eurosport

15.mar 09:18Liverpool vil lytte til bud

Liverpool vil lytte til bud på Divock Origi til sommeren, da angriperen kan være en av spillerne som ofres for å hente inn midler til å forsterke troppen. 

Origi er spilleren med nest lengst fartstid i klubben. Kun Jordan Henderson av dagens spillere har vært lenger i klubben enn belgieren. 

Men etter en skuffende sesong fra Origis side er Jürgen Klopp villig til å selge 25-åringen til sommeren. 

Origi har ikke startet en kamp for Liverpool siden lokaloppgjøret mot Everton den 31. januar. Han signerte for Liverpool i 2014, etter å ha imponert for Belgia under VM i Brasil. Det første året tilbrakte han på lån hos Lille.

Origi har tre år igjen av sin kontrakt med Liverpool, og Anfield-klubben ønsker såpass godt betalt for angriperen at de kan styrke sin egen tropp ved et salg av belgieren.

Daily Mail

14.mar 00:22Dette er spilleren som står øverst på Jürgen Klopps ønskeliste

Kevin Palmer i Sunday World melder at det er RB Leipzigs 21 år gamle franske midtstopper Ibrahima Konate som står øverst på Jürgen Klopps ønskeliste foran sommerens overgangsvindu. Konates makker Dayot Upamecano er allerede klar for Bayern München, men 21-åringen skal være vel så ettertraktet. Han har en prislapp på 34 millioner pund og regnes som en av de beste unge stopperne i Europa.

Ifølge Palmer kommer FSG til å være klare til å åpne sjekkheftet i sommerens vindu. I januarvinduet måtte Liverpool ta til takke med budsjettvennlige nødløsninger, men FSG skal nå ha anerkjent at troppen trenger forsterkninger.

12.mar 18:05Følger med på brasiliansk stortalent

Liverpool holder øye med den brasilianske 16-åringen Angelo Gabriel, melder ESPN som siterer Sport Witness. 

Gabriel har til tross for sin unge alder allerede spilt 12 kamper for Santos i den brasilianske toppdivisjonen denne sesongen. Han har i tillegg spilt kamper for Brasils U16-landslag.

Høyrekanten følges også av Real Madrid, men det faktum at han signerte ny kontrakt med Santos så sent som i desember kan gjøre en overgang vanskelig. Santos skal kreve en overgangssum på 60 millioner euro.

En eventuell overgang kan ikke skje før Gabriel fyller 18 år i desember 2022. 

12.mar 13:27Barcelonas interesse er i ferd med å kjølne

Georginio Wijnaldum vil nå helst fortsette karrieren i Liverpool etter at Barcelonas interesse er i ferd med å kjølne. Nederlenderen har lenge vært linket til Ronald Koemans mannskap i Spania, men fremgangen til Ilaix Moriba har ført til at katalanerne fokuserer på å styrke andre lagdeler.

Dermed har Liverpools nummer 5 havnet i en vanskelig situsjon, da han lenge har sett for seg en rolle hos La Liga-klubben.

Liverpool har forhandlet med 30-åringen om en ny kontrakt i flere måneder, til ingen nytte. Midtbanespilleren har så langt ikke vært fornøyd med kontraktsforlaget fra Anfield-klubben, men det kan endre seg nå. 

Sport

09.mar 20:45Inter vil ha Gini

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool løper ut til sommeren, og 30-åringen har lenge vært linket til Barcelona.

Nederlenderen har hatt muligheten til å skrive under en prekontrakt med en utenlandsk klubb siden januar, men har så langt valgt å sitte på gjerdet når det gjelder sin fotballfremtid.

Nå melder den italienske fotballjournalisten Gianluigi Longari at Inter er svært interesserte i midtbanespilleren.

09.mar 16:42Chelsea-spiller misfornøyd på Stamford Bridge, og Liverpool er en av tre toppklubber som følger med på utviklingen

Christian Pulisic har ikke startet en eneste Premier League-kamp siden Thomas Tuchel ble Chelsea-manager, og vingen kan komme til å ønske seg bort fra London-klubben til sommeren om han ikke får starte ligakamper under den nye mangeren.

Ironisk nok var Tuchel manager da Pulisic fikk sitt gjennombrudd som fotballspiller i Borussia Dortmund.

Både Liverpool, Manchester United og Bayern München følger med på situasjonen.

Pulisic var en av Chelseas beste spillere før han fikk hamstringproblemer, og før Tuchels ankomst var han fast inventar i startelleveren. Under Tuchel er Chelsea nå ubeseiret i ni ligakamper. Det virker som både Mason Mount, Timo Werner, Kai Havertz, Callum Hudson-Odoi og Hakim Ziyech alle er foran Pulisic i køen når plassene i startoppstillingen deles ut. 

Daily Mail

09.mar 13:39Klopp er en av to toppkandidater til Tyskland-jobben

Jürgen Klopp og Bayern München-trener Hansi Flick er ifølge Bilds Christian Falk det tyske fotballforbundets to toppkandidater til å ta over jobben som landslagssjef etter Joachim Löw. Löw varslet tirsdag at han etter sommerens EM-sluttspill gir seg etter 15 år i jobben. 

ESPNs Derek Rae melder i likhet med Falk at Klopp og Flick er toppkandidatene. U21-trener Stefan Kuntz og Löws assistenttrener Marcus Sorg er også aktuelle for jobben, melder Rae. 

Bild/ESPN

04.mar 12:43Han kan bli Gini Wijnaldums erstatter

Det meste tyder på at Gini Wijnaldum kommer til å forlate Liverpool FC når kontrakten hans går ut 30. juni.

Da må Liverpool ut og finne en erstatter. Neil Jones i Goal.com følger klubben tett, og er verdt å høre på når han melder overgangsnytt. Jones nevner tre mulige erstattere for nederlenderen. 

«Florian Neuhus fra Borussia Mönchengladbach har blitt sterkt linket, og det er interesse for Brightons Yves Bissouma, og den strålende playmakeren til Lyon Houssem Aouar», skriver Jones.

Aouar (bildet) er en 22 år gammel fransk landslagsspiller. Det var forventet at han ville forlate Lyon i høst, men det ble ingen overgang. Han var kraftig linket til både Juventus og Arsenal.

Lyon har slitt økonomisk etter koronapandemien, og det er forventet at Aouar vil forlate klubben til sommeren.

Jones tror videre at fem spillere vil bli solgt til sommeren.

«Det er forventet at spillere vil forlate klubben, med Divock Origi, Xherdan Shaqiri, Harry Wilson, Sheyi Ojo og Marko Grujic tilgjengelig», skriver han.

Goal.com

03.mar 12:16– Kun seks klubber kan få tak i Haaland. Liverpool er en av dem

Nylig uttalte agent Mino Raiola seg om Erling Braut Haalands fremtid. Jærbuen har vært fantastisk siden han kom til Borussia Dortmund i januar i fjor, og er sammen med Kylian Mbappe verdens mest ettertraktede angriper.

Haaland har kontrakt med BVB til sommeren 2024, men skal ha en utkjøpsklausul på ca 100 millioner euro sommeren 2022, ifølge Sport Bild.

Da Raiola snakket, sa han at maks 10 klubber hadde råd til Haaland. Ifølge den tyske avisen er det kun seks klubber som faktisk er aktuelle – og Liverpool er en av dem.

Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool, Manchester City og Manchester United er klubbene, skriver de videre. Da er ikke Chelsea nevnt, selv om det ofte har blitt rapportert at de ønsker seg 20-åringen sterkt. Bayern München er en klubb som kunne hatt råd, men som ikke er en aktuell kandidat.

Manchester City og Real Madrid skal være de to mest aktuelle klubbene.

Sport Bild

03.mar 09:03Alaba er fortsatt i dialog med Premier League-klubber

David Alaba skal ønske seg til Spania, og i januar ble det rapportert at han var klar for Real Madrid, og kom til å forlate Bayern München for å skrive under på en fireårskontrakt på Santiago Bernabeu.

Bayern har allerede kjøpt hans erstatter i Dayot Upamecano. Østerrikerens kontrakt går ut til sommeren, og det er for lengst klart at han ikke kommer til å forlenge. Han er klar for en ny utfordring etter 13 år i München. Det vil bety at han kan få en høy lønn og stor sum for å signere, ettersom hans nye klubb slipper å betale overgangssum for en meget god spiller som kan spille i flere posisjoner.

Liverpool og Chelsea har blitt kraftig linket til 28-åringen, og skal ha vært i kontakt med hans representanter.

Nå rapporterer troverdige Christian Falk i Sport Bild at Alaba fortsatt ikke har signert noen kontrakt med Real Madrid, som ikke har tilbudt ham nok. Derfor er det igjen samtaler med Paris Saint-Germain og Premier League-klubber.

Det virker ikke usannsynlig at Liverpool er en av de klubbene.

Bild

02.mar 15:00– Tsimikas har ingen planer om å forlate Liverpool

Ifølge den tyrkiske TV-kanalen A Spor skal Galatasaray være ute etter Kostas Tsimikas. De ønsker 24-åringen på lån neste sesong.

Grekeren har slitt denne sesongen. Han har vært koronasmittet, hatt en lårskade, og en kneskade. Det har gjort at han kun har spilt 225 minutter så langt i sin Liverpool-karriere.

I Premier League har det kun blitt fem minutter på banen. Mot Sheffield United på søndag var han ikke med i troppen, uten at det har kommet frem at han er skadet.

Giannis Chorianopoulos er en gresk journalist i avisen Sportime, som var først ute da Tsimikas ble Liverpool-spiller i sommer. Han melder at venstrebacken ikke har noen planer om å forlate klubben.

Sportime

01.mar 21:06Viser interesse for Serie A-stjerne

Liverpool leder an i kampen om å sikre seg Udineses ettertraktede midbanespiller Rodrigo De Paul. Udinese er forberedt på å miste sin midtbanespiller ved sesongslutt og Liverpool anser ham som en god erstatter for Gini Wijnaldum, melder Daily Mail

Inter er en av flere andre klubber som også viser interesse for argentineren. 

Liverpool skal være villige til å betale 26 millioner pund for 26-åringen, som nylig uttalte at han ikke vet når hans siste kamp for Udinese blir, og at han har fått med seg interessen. 

De Paul har spilt 21 landskamper for Argentina.

Daily Mail

28.feb 09:49Liverpool er en av ti klubber som er aktuelle for Erling Braut Haaland

Transferguru Fabrizio Romano skriver i sin spalte Benchwarmers at det knytter seg stor spenning til fremtiden til Erling Braut Haaland.

Romano melder at Haalands agent, Mino Raiola, har bekreftet at det er ti klubber som det er aktuelt for hans klient å fortsette karrieren i, men utkjøpsklausulen på 75 millioner euro vil ikke være gyldig kommende sommer, så kjøpende klubber må forhandle med et Borussia Dortmund som ikke kommer til å la nordmannen gå på billigsalg.

Klubbene som Raiola snakket om var Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Real Madrid, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain og Bayern München, i tillegg til Borussia.

Haaland fokuserer nå på Champions League, og rapporteres å være lykkelig i Dortmund. En avgjørelse om fremtiden hans vil bli tatt i løpet av de kommende månedene.

27.feb 23:21Liverpool-sjefene sikter seg inn mot Steven Gerrard, da de tror at Jürgen Klopp vi takke ja til å etterfølge Joachim Löw som landslagssjef for Tyskland

Det tyske fotballforbundet ønsker Jürgen Klopp som sin nye landslagssjef når Joachim Löw takker for seg, og på Anfield begynner flere og flere å tro at tyskeren kommer til å takke ja dersom han blir tilbudt jobben som tysk landslagssjef, og Liverpool-toppene sikter seg nå inn mot Steven Gerrard som Klopps etterfølger.

Löw har vært tysk landslagssjef siden 2006, og er ventet å lede Tyskland til og med VM i Qatar i 2022. Men skulle Tyskland underprestere i sommerens EM kan det tyske fotballforbundet komme til å kontakte Klopp tidligere enn antatt.

Liverpool-eierne John W. Henry og Tom Werner har fulgt nøye med på Steven Gerrards utvikling som manager i Rangers, hvor scouseren nå er i ferd med å sikre klubben den skotske ligatittelen, med tidligere Liverpool-spiller Gary McAllister som sin assistent.

Liverpool-hierarkiet er sikker på at Gerrard vil takke nei til managerjobb i andre Premier League-klubber, i påvente av at managerjobben på Anfield blir ledig.

Mirror

27.feb 12:55Gini vil helst bli værende i Liverpool

Georginio Wijnaldum foretrekker å fortsette karrieren i Liverpool, men han er fortsatt usikker på om han skal signere kontraktforslaget som ligger på bordet fra Anfield-klubben, da han ikke er helt fornøyd med det.

Barcelona ønsker fortsatt å knytte til seg midtbanespilleren på gratisovergang til sommeren.

AS

26.feb 20:32Liverpool viser interesse for tysk landslagsspiller

Bild-journalist Christian Falk melder på Twitter at Liverpool er interesserte i Borussia Mönchengladbachs tyske landslagsspiller Florian Neuhaus

Den 23 år gamle midtbanespilleren skal ha en utkjøpsklausul i sin kontrakt med Borussia som lyder på 40 millioner euro.

26.feb 19:22PSG inn i kampen mot Wijnaldum

Paris Saint-Germain er klare til å ta opp konkurransen med Barcelona om Liverpools kontraktrebell Georginio Wijnaldum. Nederlenderen kan gå gratis til en ny klubb til sommeren, da han ikke har signert noen kontraktsforlengelse med Anfield-klubben.

Wijnaldum har vært en viktig del av Liverpools lag de siste seks årene. Han har spilt over 200 kamper for klubben, og løftet fire trofeer, inkludert klubbens første ligatittel siden 1990.

Midtbanespilleren har vist liten vilje til å signere en ny kontrakt med Liverpool, og har stadig vært linket til Barcelona. Men koronapandemien har påvirket katalanernes økonomiske handlefrihet kraftig, og nå forsøker Paris Saint-Germain å utnytte situasjonen. Paris-klubben ser nemlig 30-åringen som en verdifull tilvekst til sin stall. PSG-manager Mauricio Pochettino kjenner Wijnaldum godt fra Premier League, og vet hva nederlenderen står for som spiller.

Le Parisien

24.feb 22:54Klopp linkes igjen til Tyskland-jobben

Joachim Löw er Tysklands landslagssjef, men skal kun sitte til etter VM i Qatar i 2022. Etter det vil jobben være ledig, og det er en stilling Jürgen Klopp lenge har blitt linket til.

Klopp har kontrakt med Liverpool ut 2023/24-sesongen.

Sommeren 2024 skal Tyskland arrangere EM på hjemmebane, og det er nok en av grunnene til at Klopp linkes til jobben.

Journalisten Jörg Weiler i Sport Bild har gått gjennom fire ulike scenarioer med Liverpools manager. Han ser på det som lite sannsynlig at Klopp vil gå gå til sommeren, eller få sparken, og gir de to mulighetene ett prosent sjanse hver.

Slik Weiler ser det, er det 68 prosent sjanse for at Klopp vil forlate Liverpool sommeren 2022.

«I planene hans er det klart at han definitivt skal tilbake til Tyskland. Dersom totalpakken er riktig, er det realistisk at han kan ta over etter Jögi Löw etter 2022 VM i Qatar».

«Han kan forlate Liverpool sommeren 2022, ta seks måneders pause, og bli landslagssjef fra 2023, i tide til EM på hjemmebane i 2024», skriver han.

Det siste alternativet, at Klopp fullfører kontrakten sin og sitter til 2024, gir journalisten 30 prosent sjanse.

«Han elsker byen, og menneskene der, og folket elsker ham. Han bor med sin kone Ulla ved sjøen i Formby, og liker å gå på turer med sin blandingsrasehund Emma. Dersom ting stemmer igjen sportslig, vil han bli værende i Liverpool i ni år. Lenger enn i Dortmund og Mainz, der han ble i sju år hver».

Sport Bild

23.feb 11:37Liverpool, Tottenham og Inter har den samme stopperen i kikkerten

Sven Botman imponerer med sitt stopperspill for Lille, og nederlenderen er nå på radaren til både Liverpool, Tottenham og Inter. 

Botman har hjulpet Lille til toppen av Ligue 1, foran Paris Saint-Germain, og fremstår som en av de mest lovende midtstopperne i Europa. Lille-stopperen gikk Ajax-skolen, og var elleve år i Amsterdam-klubben før han kom til Frankrike i en overgang verdt 7,8 millioner pund sommeren 2020. Han signerte da en femårskontrakt med Lille.

Botman er venstrebeint, og har med sitt stopperspill bidratt til at Lille bare har sluppet inn 16 mål på 26 ligakamper denne sesongen. 13 ganger har laget hans holdt buret rent.

Daily Mail

21.feb 19:04Planlegger bud på stopper

Jürgen Klopp og Pep Lijnders skal ha blitt imponert over midtstopper Ben Whites forestilling da Brighton slo Liverpool på Anfield i starten av februar.

White har lenge vært på listen til Liverpool, og prestasjonen på Anfield har ført til at det nå planlegges et bud i sommer. Ifølge Football Insider kan Brighton vente seg å motta bud på 23-åringen i sommer. White tilbrakte forrige sesong på lån i Leeds i opprykkssesongen og imponerte stort, og nå har engelskmannen vist at han også kan takle Premier League-nivået.

Liverpool må trolig ut med minst 40 millioner pund for at Brighton skal være villig til å selge.

Football Insider

15.feb 08:53Liverpool følger Villa-stopper

Liverpool og Tottenham er blant klubbene som følger Aston Villas 23 år gamle midtstopper Ezri Konsa. Det melder David Ornstein i The Athletic

Midstopperen har imponert stort denne sesongen, og Villa har holdt nullen ni av 20 kamper med Konsa på banen. 23-åringen ble kjøpt for 12 millioner pund fra Brentford i 2019, og Aston Villa håper nå å forlenge kontrakten før storklubbene kommer på banen. 

Ornstein skriver at Konsa kan kjempe om en plass i Englands EM-tropp til sommeren, om han skulle ønske å representere England. Med en far fra DR Kongo og en mor fra Angola har Konsa alle muligheter åpne, og ifølge Ornstein kan han også representere Portugal.

The Athletic

14.feb 18:37Liverpool ønsker brasiliansk midtstopper

Liverpool skal være ute etter Torinos brasilianske midtstopper Gleison Bremer. Det rapporterer the Sunday Mirror

Ifølge avisen er brasilianeren på toppen av Liverpools ønskeliste, og blir sett på som en spiller som vil passe godt sammen med Virgil van Dijk når nederlenderen er tilbake fra kneskade.

Torino forventer at det vil være interesserte klubber og bud til sommeren. Etter å ha startet karrieren i Desportivo Brasil, dro han videre til Sao Paulo på lån, og så permanent til Atletico Mineiro. I 2018 kom han til Serie A, der han signerte en femårskontrakt.

Han er 23 år gammel, og trenger ikke nødvendigvis å bli så veldig dyr, skriver avisen. Ifølge Transfermarkt er han 188 centimeter høy, og har spilt 18 kamper i Serie A denne sesongen. Han har ikke landskamper.

Sunday Mirror

12.feb 19:53Hevder Upamecano har valgt Bayern

Dayot Upamecano er en ettertraktet mann, og er ønsket av klubber som Bayern München, Liverpool og Chelsea.

Vi har tidligere skrevet om at Bayern er favoritter, og nå hevdes det fra Frankrike at spilleren har tatt sitt valg. Dessverre er det Bayern München. 

«Dayot Upamecano har valgt sin neste klubb. Det blir Bayern München dersom ikke noe skulle skje. De har kommet til enighet. Bayern vil betale spillerens utkjøpsklausul», skriver Loic Tanzi, en journalist som vanligvis treffer godt på overgangsstoff.

RMC

12.feb 08:31Nevnes som Wijnaldums erstatter

Tyske Kicker skriver at Liverpool er med i kampen om å sikre seg Florian Neuhaus (23) fra Borussia Mönchengladbach i sommer. Midtbanespilleren ville vært en erstatter for Gini Wijnaldum. 

Han har en utkjøpsklausul på 40 millioner euro i sommer, og Liverpool er blant klubbene som skal være interessert. Det samme er Bayern München, Dortmund og Manchester City. 

Liverpool ble nylig også linket til Neuhaus sin midtbanemakker i Gladbach, Denis Zakaria. 

Kicker

11.feb 22:29Hevder Sarr var så godt som klar for Liverpool

Ismailla Sarrs agent Thierno Seydi hevder Watfords kantspiller var så godt som klar for Liverpool i januarvinduet. 

– Vi var klare for å signere kontrakten. Alt var klart, både lønnen og kontraktslengden. Jeg spurte til og med Sadio Mané om han kunne finne en leilighet. Men til slutt kunne ikke den engelske klubben betale 40 millioner euro (35 millioner pund) for å gjennomføre overgangen, sier Seydi ifølge HITC

Sarr imponerte stort i Premier League forrige sesong, spesielt da Watford ble første lag til å slå Liverpool. Sesongen endte imidlertid med nedrykk, og senegaleseren må finne seg i å fullføre sesongen i Championship.

HITC

10.feb 21:30Jakter duo fra Bundesliga

Liverpool har den siste tiden blitt linket til to spillere som imponerer i Bundesliga, og det er storavisen Bild som står for informasjonen. 

Den ene spilleren er blitt et kjent navn for de fleste Liverpool-supportere, og snart får vi en nærmere kikk på midtstopperen når Liverpool møter RB Leipzig i Champions League. Både Bilds Christian Falk og transferjournalist Fabrizio Romano melder at det nå står mellom Liverpool, Bayern München og Chelsea i kampen om Dayot Upamecano. 22-åringen kan kjøpes ut av kontrakten med RB Leipzig for rundt 40 millioner pund i sommer.

Den andre spilleren som linkes, nok en gang ifølge Bild, gjengitt av Liverpool Echo, er Denis Zakaria. Sveitseren ønsker ikke signere ny kontrakt med Borussia Mönchengladbach. 24-åringen imponerer på defensiv midtbane for det tyske laget. Liverpool skal være blant favorittene til å sikre seg Zakaria. 

Bild

09.feb 13:42Liverpool skal være ute etter toppscoreren i Portugal

Liverpool skal ha kontaktet Sporting Lisboa om Pedro Goncalves i januar. Det rapporterer den portugisiske avisen Record.

Goncalves, som var i Wolverhampton mellom 2017 og 2019, har virkelig slått til i Sporting Lisboa. Han ble opprinnelig hentet som Bruno Fernandes sin erstatter i fjor sommer, etter at Fernandes ble solgt til Manchester United i januar. Nå topper Sporting tabellen, og Goncalves har scoret 14 mål på 15 kamper. Det gjør ham til toppscorer i Liga NOS. Han har også to målgivende.

22-åringen kan brukes på offensiv midtbane og ute til høyre i angrepet. Han har en utkjøpsklausul på 53 millioner pund.

Record

09.feb 11:09Skal ha Leeds-spilleren på toppen av ønskelisten

Mandag kveld storspilte Raphinha for Leeds da Marcelo Bielsas lag slo Crystal Palace 2-0 på Elland Road.

Den 24 år gamle brasilianeren spilte en meget god kamp, og har vært i veldig god form den siste tiden. På sine 17 første kamper i Premier League har han scoret fire mål og har fire målgivende, for et Leeds som nå har klatret til øvre halvdel av tabellen.

Leeds betalte 20 millioner euro for spilleren da han kom i høst.

Nå skal Liverpools rekrutteringsavdeling ha plassert Raphinha på toppen av ønskelisten før sommeren. 

France Football

08.feb 21:48Alabas elleville lønnskrav skremmer bort interesserte klubber

De fleste storklubber i Europa ligger langflate etter Bayern Münchens David Alaba (28) som er på utgående kontrakt og kommer til å gå gratis til en ny klubb i sommer. Det har lenge vært rapportert at Liverpool er en av de klubbene, og at de røde har kommet med et klekkelig tilbud, men at Real Madrid skal være i førersetet. 

Også Chelsea har kastet seg inn i kampen, men ifølge The Telegraph er de saftige lønnskravene til østerrikeren i ferd med å skremme bort interessenter.

De skriver at 28-åringen ønsker seg en årslønn på 20 millioner pund - snaut 400.000 pund i uka. Det er dobbelt så mye som Liverpools best betalte spiller, Mohamed Salah, får i lønn. 

The Telegraph

03.feb 10:32Liverpool er en av flere storklubber som følger Villas kjempetalent

17 år gamle Carney Chukwumeka anses som en av de beste unge spillerne i England. Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus og Bayern München følger alle med på utviklingen til den offensive midtbanespilleren. 

Tenåringen signerte en treårskontrakt med Aston Villa da han fylte 17 år i oktober, og han har trent med Villas førstelag siden i sommer. 

Stortalentet er lang og slank, hele 1,86 meter på strømpelesten, og beskrives som en boks-til-boks midtbanespiller. Han ble hentet til Villa fra Northamptons akademi da han var 13 år gammel.

Chukwumeka har nigerianske foreldre, men ble født i Østerrike. Han flyttet til England i ung alder.

The Times

31.jan 22:51Skal ha forhørt seg med Marseille om midtstopper

Simon Jones i Daily Mail skriver at Liverpool jobber med en avtale for Marseilles kroatiske midtstopper Duje Caleta-Car, men The Telegraphs Mike McGrath melder at franskmennene ikke er interessert i å selge da de ikke har tid til å finne en erstatter innen overgangsvinduet stenger natt til tirsdag.

24-åringen har ti landskamper og har av Dejan Lovren blitt omtalt som en spiller som passer godt inn i Premier League.

Liverpool har ifølge journalistene som følger klubben tettest kommet til enighet med Preston om en overgang for Ben Davies. I likhet med Caleta-Car er Davies en venstrebeint midtstopper. Om de går for begge er neppe sannsynlig.

31.jan 18:07Nærmer seg Championship-forsvarer

Matt Law i The Telegraph melder søndag ettermiddag at Liverpool har forhørt seg med Preston om midtstopper Ben Davies. 

25-åringen er på utgående kontrakt og er ønsket av Celtic. Law skriver at det ikke er sikkert Liverpool vil legge inn bud, men de ser på engelskmannen som en rimelig løsning på stopperkrisen. 

Ifølge Dominic King i Daily Mail nærmer det seg enighet mellom klubbene om en overgang verdt to millioner pund.

Tidligere i dag ble det meldt at Preston ønsker å låne Liverpools 19 år gamle midtstopper Sepp van den Berg. 

The Telegraph/Daily Mail

29.jan 23:22Linkes til Liverpool og klubber i Championship

Det var ESPN som fredag skrev at flere kilder hevder Liverpool vurderer å hente inn New York Red Bulls Aaron Long på lån for å lette på midtstopperkrisen.

28-åringen kan være tilgjengelig på et korttidslån ettersom den amerikanske serien MLS er suspendert til april som følge av koronapandemien.

Men Liverpool skal ikke være de eneste som er interessert. ESPN videreformidler informasjon fra Washington Post, som hevder Championship-klubben Reading vil låne landslagskapteinen til USA. LancsLive melder at divisjonskollega Blackburn også er interessert. 

Sky Sports skriver at West Ham forsøkte å låne Long i fjor, men uten hell. 

27.jan 14:49Liverpool og Everton interessert i ung forsvarsspiller

Daily Mail skriver onsdag at Liverpool følger Sheffield Uniteds 18 år gamle midtstopper Kyron Gordon tett. Det samme gjør byrival Everton.

Unggutten signerte en toårskontrakt med Rhian Brewsters klubb i sommer, og ser ut til å nærme seg førstelagsdebuten. Gordon satt på benken i Sheffield Uniteds FA-cupoppgjør mot Plymouth (bildet). 

Samtidig melder de som flere medier at Liverpool nærmer seg en avtale med en annen Gordon, Derbys 16 år gamle spiss Kaide Gordon, i en avtale som kan koste tre millioner pund.

Daily Mail

26.jan 17:20Takket pent nei til Bundesliga-klubb

Xherdan Shaqiri har takket nei til en overgang til Bundesliga-klubben Hertha Berlin denne måneden. Sveitseren er ikke interessert i å forlate Liverpool til fordel for en klubb som kjemper mot nedrykk i Bundesliga. 

Shaqiri er en av tre spillere som har gitt Berlin-klubben en kald skulder. De to andre er Ivan Perisic og Christian Eriksen.

Sky Germany

24.jan 12:11Kan ende opp med å lede hver sin gigant i Glasgow

Steven Gerrard er i ferd med å lede Rangers til sitt første ligagull i Skottland på 10 år – etter at Celtic har vunnet ni på rad. Avstanden ned til erkerivalen er nå på 23 poeng!

Lørdag kom meldingen om at Rafael Benitez er ferdig i kinesiske Dalian Professional. Samme kveld dukket det opp bilder på sosiale medier av et brev som skal vise at den tidligere Liverpool-sjefen skal overta som ny Celtic-manager.

The Mirror melder også at 60-åringen nå skal bli ny manager på Parkhead, og erstatte Neil Lennon som har hatt en vanskelig sesong.

Det vil bety at Rafa og Steven vil lede hver sin gigantklubb i Glasgow. Begge er bosatt på Merseyside, men det spørs om de vil kunne pendle hjem sammen dersom dette skulle bli noe av…

The Mirror

20.jan 15:45– RB Leipzig vurderer Origi

Liverpools motstander i 8. delsfinalen i Champions League, RB Leipzig, skal vurdere å hente Divock Origi denne måneden. Den tyske klubben ønsker spilleren på lån, ifølge Sport Bild

Kelechi Iheanacho (Leicester) og Kasper Dolberg (Nice) skal være to andre kandidater.

RB Leipzig har kun scoret 28 ligamål denne sesongen. Det er 20 færre enn Bayern München, som leder ligaen.

Sport Bild

20.jan 12:52Venter fortsatt på svar fra Wijnaldum

Journalister som Paul Joyce i The Times har denne uken skrevet at det mest sannsynlige er at Gini Wijnaldum forlater Liverpool til sommeren.

Spilleren er inne i det siste halvåret av sin kontrakt, og kan nå skrive pre-kontrakt med en utenlandsk klubb, og forlate Liverpool gratis når kontrakten går ut 30. juni.

Transferguruen Fabrizio Romano meldte i desember at Liverpool hadde kommet med et nytt kontraktsforslag til 30-åringen, som han ville reflektere over. Han ville svare Liverpool, før han gikk i forhandlinger med andre klubber.

Nå skriver Romano at partene fortsatt ikke har kommet til enighet, men at Liverpool fortsatt venter på det endelige svaret fra spilleren.

Wijnaldum er ønsket av Ronald Koeman i Barcelona, men det spørs hvor lenge den tidligere nederlandske landslagssjefen blir sittende. Barcelona er nummer tre i La Liga, og tapte i helgen Supercopa de Espana-finalen mot Athletic Bilbao. I tillegg skal det være et presidentvalg, som kan påvirke managerens skjebne.

Fabrizio Romano

18.jan 23:46Var linket til Liverpool - skal være klar for Real Madrid

David Alaba har den siste tiden blitt linket til blant annet Liverpool, men det har hele veien blitt hevdet at østerrikeren helst ønsker å spille for Real Madrid. Nå melder spanske Marca at storklubben har kommet til enighet med Bayern München-spilleren, som er på utgående kontrakt.

Han skal ha blitt enig med Real Madrid om en fireårskontrakt og vil slutte seg til spanjolene i sommer.

Ifølge journalist Fabrizio Romano skal Liverpool og PSG ha vært i kontakt med Alabas representanter i desember, før han ble enig med Real Madrid.

Marca

16.jan 18:15Hevder Gini har bestemt seg for å forlate Liverpool

Tabloidavisen Mirror hevder at Georginio Wijnaldum har bestemt seg for å ikke signere den nye kontrakten Liverpool har tilbudt ham, og vil forlate Anfield-klubben til fordel for Barcelona til sommeren.

Dermed vil han følge i fotsporene til andre nederlendere, som Johan Cruyff, Ronald Koeman og Frank Rijkaard, som også har spilt for katalanerne. 

Koeman er nå manager på Camp Nou, og har lenge ønsket seg Gini til den spanske storklubben.

Mirror hevder at nederlandske kilder har bekreftet midtbanespillerens standpunkt, selv om Liverpool har ønsket å beholde en spiller som var viktig da de røde vant ligaen for første gang på 30 år forrige sesong.

15.jan 09:43– Upamecano vil bli solgt, men ikke før til sommeren

Dayot Upamecano er kanskje den stopperen som har blitt nevnt oftest etter at Virgil van Dijk og Joe Gomez ble skadet i oktober.

Den 22 år gamle franske landslagsspilleren er ønsket av en rekke storklubber, og ifølge journalistene som følger Liverpool tettest er han også på Liverpools blokk.

RB Leipzig kommer til å selge Upamecano i 2021 – men ikke før til sommeren. Det melder Fabrizio Romano for The Guardian

Flere klubber skal ha forhørt seg om muligheten til å kjøpe ham i januar, men det er ikke noe RB Leipzig vurderer. Liverpool, Chelsea, Manchester United og Bayern München er alle interessert spilleren.

Til sommeren har han en utkjøpsklausul på 37,4 millioner pund, noe som er langt under hans markedsverdi, men et salg i januar skal ikke være aktuelt.

Mohamed Salah og co kommer til å møte spilleren i 8. delsfinalen av Champions League.

The Guardian

14.jan 08:41Hevder at Liverpool ønsker å signere Napoli-forsvarer

Napoli-president Aurelio De Laurentils har fortalt Sky Sports at Liverpool har fulgt Napoli-stopper Nikola Maksimovic en stund, men Anfield-klubben skal ikke ha kommet med noe konkret bud på forsvarsspilleren.

29 år gamle Maksimovic er ikke noe førstevalg i Serie A-klubbens midtforsvar, men serberen har fått spille en del i det siste fordi Kalidou Koulibaly har vært skadet.

14.jan 08:32Skotske storklubber ønsker seg Awoniyi

Liverpools utlånte spiss Taiwo Awoniyi har vært i meget god form for Union Berlin den siste tiden. 23-åringen har gjort fem mål i Bundesliga så langt denne sesongen, noe som er blitt lagt merke til langt utenfor Tysklands grenser.

Nå skal flere klubber ha nigerianeren på sin ønskeliste, inkludert de skotske storklubbene Rangers og Celtic. De to skotske klubbene rapporteres å lede kampen om spillerens signatur til sommeren.

Daily Record

13.jan 21:52Skal ha blitt tilbudt stopperen Arsenal vil kvitte seg med

Arsenal ønsker å kvitte seg med midtstopperen Sokratis Papastathopoulos denne måneden. Den 32 år gamle grekeren, som kostet 17,6 millioner pund da Arsenal kjøpte ham fra Borussia Dortmund sommeren 2018, skal ikke være med i planene til Mikel Arteta.

Kontrakten hans går ut til sommeren, og de ønsker å kvitte seg med ham allerede nå.

Transferguruen Fabrizio Romano sier i Here We Go Podcast at det er en spiller Liverpool har blitt tilbudt denne måneden.

– Han blitt tilbudt til Liverpool også, vet du? Liverpool så etter en mulighet, og han ble tilbudt til Liverpool, men for øyeblikket er han ikke et alternativ, sier italieneren i podcasten.

Romano fikk spørsmål om det var på grunn av spillerens forhold til Jürgen Klopp.

– Han kunne vært et alternativ. Han var et alternativ fordi de ble tilbudt ham, men for øyeblikket har ikke Liverpool bestemt seg for om de skal kjøpe midtstopper eller ikke. De er midt opp i situasjonen, så ingenting har blitt avgjort, sier han videre.

Sokratis skal være på vei til Genoa, men har foreløpig ikke skrevet under. Det var Klopp som kjøpte ham fra Werder Bremen i 2013. Han spilte 74 kamper på to sesonger under Klopp, før han ga seg sommeren 2015.

Fabrizio Romano

13.jan 13:29– Forhandlinger vil starte de kommende månedene

Transferguru Fabrizio Romano slår fast til CBS Sports at Liverpool kommer til å tilby Virgil van Dijk en ny kontrakt, og at forhandlingene vil starte de kommende månedene.

Van Dijks nåværende kontrakt løper ut i 2023. 

– Liverpool fokuserer på å få Virgil van Dijk tilbake fra skade. Liverpool-styret har planer om å tilby den nederlandske forsvarsspilleren en kontraktsforlengelse, og forhandlingene vil starte de kommende månedene, sier Romano.

11.jan 11:54Blackburn har forhørt seg om Van den Berg

Blackburn Rovers har forhørt seg om muligheten til å låne Liverpool-forsvarer Sepp van den Berg.

Championship-klubben får imidlertid hard konkurranse om nederlenderen. Liverpool ønsker at 19-åringen skal få mer førstelagserfaring, og klubber i Tyskland, Belgia og Sveits viser interesse for ham.

Blackburn ønsker å hente inn en midtstopper til i løpet av januar, og det er ventet at Liverpool tar en avgjørelse når det gjelder spillerens fremtid denne uken.

Blackburn har allerede Harvey Elliott på lån fra Liverpool.

Lancashire Telegraph

11.jan 11:41Selger ikke Upamecano i januar

Transfer-guru Fabrizio Romano melder på Twitter at det ikke er aktuelt for RB Leipzig å gi slipp på midtstopper Dayot Upamecano i januar. Det forventes imidlertid at forsvarsspilleren vil forlate Bundesliga-klubben til sommeren.

En rekke klubber viser interesse, og ønsker å starte samtaler med spillerens agent. Spilleren har en utkjøpsklausul på 42 millioner pund. Liverpool har stadig vært linket til Upamecano.

11.jan 08:26PSG tror de skal få Mbappe til å signere ny kontrakt

Paris Saint-Germain er optimistiske med tanke på å få Kylian Mbappe til å signere en ny kontrakt, selv om det spekuleres i at spissen kan være et transfermål for Liverpool, Real Madrid og Barcelona.

22-åringen har tidligere uttalt seg positivt om Liverpool, og den regjerende Premier League-mesteren er en av et fåtall klubber som kan ha en realistisk mulighet å kjøpe den ettertraktede franskmannen.

PSG-president Nasser Al-Khelaifi ønsker imidlertid å beholde sin store stjerne. Mbappe har en kontrakt som løper ut i 2022, og Al-Khelaifi håper at ansettelsen av Mauricio Pochettino som ny hovedtrener i PSG skal overbevise spissen til å signere en ny avtale.

Transfer-guru Fabrizio Romano sier at PSG-sjefen tror han skal klare å holde Mbappe borte fra klørne til Liverpool og Real Madrid.

Express

06.jan 13:43Hevder Wijnaldum har avslått kontraktstilbudet

I romjulen meldte The Guardian at Gini Wijnaldum trengte mer tid til å tenke på det seneste kontraktstilbudet fra Liverpool. Partene har gjennom sesongen ikke klart å komme til enighet om en ny kontrakt, og nederlenderen står nå fritt til å forhandle med klubber i utlandet. Barcelona skal fortsatt være meget interessert i å hente 30-åringen gratis etter sesongen. 

Nå melder Mirror, via nettstedet Todofichajes, at Wijnaldum har fått tid til å tenke - og at han avslår det seneste tilbudet fra Liverpool. 

De hevder å sitte på informasjon om at Wijnaldum ikke ønsker å forplikte seg til Liverpool på nåværende tidspunkt.

Wijnaldum har vært på banen i samtlige Premier League-kamper denne sesongen.

Todofichajes

05.jan 13:36Liverpool har tatt kontakt - men Real Madrid er i førersetet

Ifølge den velinformerte journalisten Fabrizio Romano er Liverpool en av fem klubber som har tatt kontakt med agenten til David Alaba om en overgang til sommeren. 

Bayern Münchens svært allsidige spiller er på utgående kontrakt og kan nå fritt forhandle med andre klubber. Liverpool er interessert, men ifølge Romano er det Real Madrid som leder an i kampen om 28-åringen fra Østerrike.

Romano skriver på Twitter at Alaba alltid har drømt om å spille for den spanske giganten, og at samtalene mellom klubb og agent går framover.

Alaba skal tidligere ha gjort det klart at han ikke ønsker å forlate Bayern München før kontrakten utløper i sommer.

Fabrizio Romano

03.jan 21:19– Botman er en spiller Liverpool har fulgt, men klubbene er ikke i forhandlinger

Den siste uken har Lille-stopper Sven Botman vært det heteste navnet på ryktebørsen, for et Liverpool som er tynt besatt på midtstopperplass.

James Pearce i The Athletic kom med dårlige nyheter til de som ønsker seg nederlenderen tidligere på søndag, da han rapporterte at Liverpool ikke var i forhandlinger om spilleren. Han hinter om at det kan være en ivrig agent som står bak, og ønsker å få opp interessen for sin klient.

Det melder også transferguru Fabrizio Romano nå. Romano skriver blant annet for The Guardian. En detalj han tar med, er at det er en spiller Liverpool har fulgt, og ser på som et stort talent.

Han skriver videre at partene ikke er i konkrete samtaler, men at en må vente og se hva Liverpool foretar seg med midtstoppersituasjonen de kommende ukene.

Fabrizio Romano

03.jan 08:21Hevder United vil gi Liverpool kamp om Sven Botman

Det har vært stille fra journalistene som følger Liverpool tettest, men på sosiale medier koker det med spekulasjoner rundt Lille-stopperen Sven Botman.

Nederlenderen, som har vært makker med Sepp van den Berg i midtforsvaret til Nederland U19, har hatt en kjempesesong for Lille i Ligue 1. Laget ligger på andreplass i ligaen, men har trøbbel med økonomien.

Det ble enda mer fart i ryktene i forrige uke, da journalisten Duncan Castles uttalte på en podcast at Liverpool jobbet med en avtale. At spilleren besøkte sin agent, og en aktiv like-knappen på Instagram har gjort at det koker godt rundt nederlenderen, og en supporterskare som er desperat etter ny midtstopper.

Kevin Palmer skriver for avisen Sunday World – ikke den avisen vi har mest tiltro til – men iren treffer blant. Som da han meldte at Virgil van Dijk kom til å bli Liverpool-spiller i desember 2017, og i julen at Thiago Alcantara var tilbake i full trening. 

Han skriver at Liverpool er en av flere klubber som er interessert i å kjøpe Botman i dette vinduet, og at overgangssummen kan bli fire ganger høyere enn de €8 millionene Lille betalte i fjor sommer.

Botman og Ben White fra Brighton skal være to av spillerne Liverpool er ute etter, og de røde ønsker en ung spiller heller enn en rutinert midtstopper, som kan erstatte Joel Matip på sikt.

Palmer skriver at Liverpool kan få kamp fra Manchester United om spillerens signatur.

Sunday World

01.jan 15:02Liverpool jakter midtstopper - tre navn trekkes frem

Liverpool er aktivt ute etter en midtstopper i januarvinduet, skriver Grizz Khan på Twitter. Han har tidligere vært tidlig ute i forbindelse med signeringer, og har noen gode kilder i klubben. 

Han trekker frem tre konkrete navn. 

Lilles nederlandske stopperkjempe Sven Botman, som kan hentes relativt rimelig grunnet deres økonomiske vanskeligheter. 

David Carmo fra Braga (21 år). I likhet med Botman høyreist (1,96) og venstrebent, og har blitt linket med Manchester United i høst. 

Milan Skriniar fra Inter, som er det mest etablerte navnet som har blitt nevnt så langt. 25-åringen fra Slovakia har vært blant verdens beste midtstoppere i noen år, og vil ikke selges for en billig penge. 

Grizz Khan

01.jan 12:08Lille er i økonomisk trøbbel - Liverpool skal ha kontaktet talentfull forsvarsspiller allerede i november

Liverpool skal ha kontaktet Lille angående deres forsvarsspiller Sven Botman allerede i november, skriver Get French Football News

Klopps mannskap har stoppermangel etter å ha mistet Virgil van Dijk og Joe Gomez til langvarige kneskader, samtidig som Joel Matip sliter med å holde seg skadefri. 

Den 20 år gamle midtstopperen kom til Lille i sommer, men grunnet deres kritiske økonomiske situasjon kan de måtte selge juvelen allerede i 2021. Han ble kjøpt for ti millioner euro, og verdien skal ha tredoblet seg. 

Den høyreiste venstrebente midtstopperen har en fortid i Ajax-systemet, og tilpasningen ville blitt hjulpet av hans landsmenn Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum. 

Get French Football News

27.des 2020 16:04Liverpool melder seg på i kampen om Arsenal-unggutt

Arsenals 19 år gamle spiss Folarin Balogun har fått noen innhopp denne sesongen og regnes som et stort talent. Balogun er født i USA, men spiller aldersbestemt landslagsfotball for England.

Flere klubber melder nå sin interesse for å hente unggutten gratis ved sesongslutt når kontrakten går ut. Ifølge The Athletic er det fortsatt et stykke fra enighet mellom spiller og klubb om en ny kontrakt. De melder sammen med Mirror at Liverpool er en av mange klubber som vurderer å gjøre et framstøt for å hente 19-åringen.

Utenlandske klubber har imidlertid en fordel. De kan fritt forhandle med Balogun fra 1. januar. Engelske klubber må vente til etter sesongslutt.

The Athletic/Mirror

26.des 2020 12:12Flere klubber kjemper om Bayern-stjerne

Bayern München-spiller David Alaba kommer ifølge David Ornstein i The Athletic ikke til å fornye sin kontrakt som utløper ved sesongslutt. En rekke klubber følger situasjonen nøye. Alaba skal ikke ønske å bli solgt i januar, men gå gratis ved sesongslutt. 

Østerrikerens preferanse er å flytte til Spania, men det skal også være sterk interesse fra både Liverpool og de to Manchester-klubbene. 28 år gamle Alaba kan bekle roller både i forsvaret og på midtbanen.

The Athletic

24.des 2020 08:13Manchester United akter å gi Liverpool kamp om Schalke-forsvarer

Daily Mail melder at det ikke bare er Liverpool som har Schalke-stopper Ozan Kabak i kikkerten. Bundesligaklubben skal ha senket sitt prisforlangende fra 40 millioner pund til 25 millioner pund på grunn av økonomiske problemer, og det har fått Manchester United til å se i retning forvarsspilleren som har sju landskamper for Tyrkia.

Manchester United leter etter en ny midtstopper som skal være partner til Harry Maguire, da Old Trafford-klubben ønsker å kvitte seg med Marcos Rojo og Phil Jones.

Både RB Leipzig og Liverpool har vist interesse for den 20 år gamle forsvarsspilleren, og for Anfield-klubbens del har det vært snakk om en byttehandel med Divock Origi. 

18.des 2020 14:17Liverpool følger Brighton-spiller tett

Ifølge ESPN følger Liverpool Brightons midtbanespiller Yves Bissouma tett inn mot januarvinduet. 

24-åringen er verdsatt til 30 millioner pund og ses på som en god erstatter for Gini Wijnaldum dersom han ikke skulle signere ny kontrakt. 

Brighton venter å motta bud på Bissouma i januarvinduet. Monaco og Manchester United skal også være interessert i malieren som kom til Brighton fra Lille for 15 millioner pund i 2018. 

The Athletic meldte torsdag at det ikke ser ut til at Liverpool vil gjøre noen kjøp i januar.

ESPN

15.des 2020 19:51– Liverpool vil tilby ny kontrakt til van Dijk

Ifølge journalisten Fabrizio Romano, som kanskje er den med best innsikt på overgangsmarkedet, er Liverpool i ferd med å tilby langtidsskadde Virgil van Dijk en ny kontrakt.

Nederlenderen har to og et halvt år igjen på sin nåværende avtale og fyller 30 neste år, men det stanser ikke Liverpool fra å forlenge. 

– Liverpool vil gå i samtaler med agenten til Virgil van Dijk med ønske om å forlenge kontrakten på nyåret, sier Romano i podcasten Que Golaso, sitert av HITC.

Like etter den stygge skaden han fikk mot Everton, skal Liverpool ha forsikret midtstopperen om at han er med i framtidsplanene. Ifølge Romano står Liverpool klare med en femårskontrakt. 

Fabrizio Romano

14.des 2020 18:15Har blitt linket til Liverpool - skal nærme seg Bayern

RB Leipzigs midtbanetalent, 22 år gamle Dayot Upamecano, blir stadig linket til andre klubber. En klausul i kontrakten sier at han kan forlate klubben for 38 millioner pund etter sesongen, og mange klubber blir linket til franskmannen. 

Ifølge The Athletic skal Upamecano selv være interessert i å forlate Leipzig, som er Liverpools motstander i åttedelsfinalen i Champions League. 

Men han blir trolig ikke å se i Liverpool neste år. Ifølge The Athletic er det Bayern München og Manchester United som er fremst i køen, og det er de tyske mesterne som skal ligge aller best an. United skal ha gitt beskjed om at de gir opp jakten, og dermed kan mye ligge til rette for at Bayern sikrer seg et av verdens største stoppertalenter. 

The Athletic

11.des 2020 09:32Flere klubber vurderer Ben White

Liverpool-linkede Ben White skal nå være en av tre midtstoppere som Manchester United vurderer. 

De to andre skal være Real Madrid-stjernen Raphaël Varane og RB Leipzigs unge Dayot Upamecano. Sistnevnte har også blitt satt i forbindelse med Liverpool tidligere.

23-årige White har spilt nesten samtlige minutter for Brighton denne sesongen. Kun stopperkollega Adam Webster, med 990 minutter på banen, slår Whites 970.

Han var en sentral brikke sesongen før, da Leeds United rykket opp til Premier League igjen.

Manchester Evening News

10.des 2020 14:47Mbappé kan senke lønnskravene for å sikre seg Liverpool-overgang

Kylian Mbappé har gjentatte ganger uttrykt sin beundring for Liverpool og Jürgen Klopp, men det har hele tiden virket usannsynlig at de regjerende mesterne kan tilfredsstille verdensstjernens skyhøye lønnskrav.

Nå skriver imidlertid Mirror at 21-åringen ikke bare er ute etter penger, men også «sportslige garantier».

Real Madrid og Barcelona er i dårligere forfatning enn på lang tid og kan ikke tilby disse garantiene, og da seiler Klopps mesterlag opp som en naturlig destinasjon. 

Mbappés kontrakt løper ut i sommeren 2022, og vil derfor være tilgjengelig for en fin pris neste sommer.

Det har vært snakk om at Nike, som har store avtaler med både Liverpool og franskmannen, kan bidra til å finansiere en eventuell overgang. 

Mirror

04.des 2020 15:20To franskmenn skal være på Liverpools stopperliste

Liverpool har måttet se flere spillere i det bakerste ledd pådra seg alvorlige skader, og det har ført til at flere stoppere linkes til de rødkledde. 

Det er enda uvisst om Klopp og co ønsker å hente inn en ny midtstopper i januar, men fredag ble et nytt navn lansert. 

Ifølge den troverdige tyske journalisten Christian Falk skal Liverpool ha RB Leipzigs franske midtstopper Ibrahima Konate på «stopperlisten» i tillegg til hans makker, landsmannen Dayot Upamecano. 

Den førstnevnte 21-åringen har kontrakt med den tyske klubben til 2023, og verdsettes til omlag 35 millioner pund.

22 år gamle Upamecanos kontrakt på sin side utløper også i 2023, men den skal inneholde en utkjøpsklausul på overkommelige 40 millioner pund. 

Liverpool har et godt forhold til Red Bull-klubbene etter å ha hentet Naby Keita og Takumi Minamino fra klubber i deres system tidligere. 

Christian Falk

13.nov 2020 13:51Midtstopperen ble dømt til fem års fengsel. Nå linkes han til Liverpool

Liverpool skal være ute etter Olympiakos sin 26 år gamle midtstopper Ruben Semedo. Portugiseren har to landskamper, og kom til Hellas fra Villarreal sommeren 2019 for fire millioner euro.

Hans to år i Spania gikk ikke stille for seg…

Kostas Tsimikas sin tidligere lagkamerat gikk til Villarreal for store penger i 2017. Allerede måneder inn i karrieren ble han pågrepet av politiet for å ha truet to personer med pistol.

Året etter ble han tiltalt for drapsforsøk, trusler, vold, ran, frihetsberøvelse og ulovlig våpenbesitttelse. Ifølge TV 2 satt han fem måneder i varetekt, før han betalte 330.000 i kausjon. 

Han ble dømt til fem år fengsel, og er utestengt fra Spania i de neste åtte årene, skrev Colin Millar for Football-Espana i sommer. 

Nå linkes han altså til Liverpool. De helrøde er på stopperjakt, og journalisten Giannis Chorianopoulos, som var den første som rapporterte om budet på Kostas Tsimikas i sommer, rapporterer at Liverpool har forhørt seg om midtstopperen.

Olympiakos kommer til å kreve minst 20 millioner euro for spilleren. Han har spilt 55 kamper og scoret fem mål siden han kom til Olympiakos i fjor sommer.

Giannis Chorianopoulos / Athena

12.nov 2020 17:37Hevder Liverpool har blitt tilbudt tidligere nederlandsk landslagsspiller

Liverpool har en skikkelig forsvarskrise. Joe Gomez og Virgil van Dijk har begge kneskader som kan gjøre at de mister hele sesongen, og da sitter en igjen med Joel Matip som klubbens eneste rutinerte midtstopper. Han er også svært skadeutsatt.

De røde kan signere spillere som er kontraktløse. En spiller som blir nevnt er Daryl Janmaat.

Team Talk er ikke den mest kredible kilden som er der ute, men journalist Kevin Palmer har truffet tidligere. Han skriver at nederlenderen, som ble frigitt fra Watford i oktober, er blitt tilbudt til Liverpool.

Han spilte landslagsfotball for Nederland senest i september 2018, og Palmer skriver at det er en spiller Gini Wijnaldum snakker varmt om. De var også lagkamerater i Newcastle. 

Janmaat er 31 år gammel, og har spilt 145 kamper i Premier League. Han har vært kjent som en høyreback som er bedre offensivt enn defensivt, men han har også vikariert som midtstopper tidligere.

Han vil kunne registreres og spille i Premier League umiddelbart. I Champions League vil han ikke være aktuell før tidligst i januar.

Vi må igjen legge til at ryktet må tas med et par klyper salt. Ingen av journalistene som følger Liverpool tettest har rapportert noe om det.

Talk Sport

07.nov 2020 12:10Skal ha fått akseptert bud på tenåring

Liverpool har fått akseptert et bud på Motherwells tenåring Sam Campbell. 16-åringen har vært på prøvespill hos Premier League-mestrene, og har også hatt samtaler om en overgang.

Den unge forsvarsspilleren har fått tillatelse av sin skotske klubb til å snakke med klubber i England, selv om de har tilbudt ham en ny trekårskontrakt. Leeds og Brighton har i likhet med Liverpool også fått akseptert bud på Campbell, men skottene håper likevel å beholde sitt stortalent.

Football Insider

07.nov 2020 09:54Hevder Liverpool sikter seg inn mot Inter-stopper

Liverpool ønsker å signere Inter-stopper Milan Skriniar i januar, som en erstatter for langtidsskadede Virgil van Dijk. En forsvarsspiller også Tottenham har vært ute etter.

Slovaken var ønsket av Spurs i sommer, men ble for dyr for London-klubben. Tottenham ble da bedt om å betale 54 millioner pund for 25-åringen, og de gikk isteden for Swanseas Joe Rodon, som kostet bare 12 millioner pund. Dermed ligger kanskje veien åpen for Liverpool nå.

ESPN

05.nov 2020 11:02Bayern-stopper tilgjengelig til halv pris

Liverpool er blitt informert om at David Alaba kan bli solgt fra Bayern München for 30 millioner pund i januar, da forholdet mellom østerrikeren og klubbledelsen i den tyske klubben er blitt noe anstrengt.

28-åringen har ikke klart å bli enig med klubbledelsen om en ny kontrakt, noe som har resultert i en offentlig skittentøyvask, der spilleren har slått tilbake mot påstander om at han er for grådig. 

Bayern-president Herbert Hainer sa søndag at kontraktsamtalene med spilleren er over, og at klubben har trukket tilbake sitt siste tilbud. 

Barcelona og Real Madrid skal også være interesserte i Alaba, som vil være tilgjengelig på Bosman-overgang til sommeren, og derfor kan signere en prekontrakt med en ny klubb allerede i januar.

Alaba er en allsidig forsvarsspiller, som kan spille over alt i forsvarsrekka, og til og med på midtbanen og i angrep.

Football Insider

03.nov 2020 13:42Laporta vil forsøke å hente Klopp om han blir valgt som Barca-president

Kampen om å bli Josep Maria Bartomeus erstatter som Barcelona-president er i full gang, og en av presidentkandidatene, Joan Laporta, ønsker å hente inn Jürgen Klopp som ny manager for katalanerne om han blir valgt. 

Laporta var Barcelona-president også i perioden 2003-2010. 

Klopp har kontrakt med Liverpool til 2024, og 53-åringen har tidligere antydet at han vil bli hos Anfield-klubben ut kontraktstiden før han vil ta et friår.

Okdiario

01.nov 2020 08:49I 2017 var Ajax-stopperen på prøvespill i Liverpool. Nå vurderes et bud i januar

Våren 2017 var Per Schuurs 17 år gammel, og spilte for Fortuna Sittard. Liverpool kunne ikke kjøpe engelske talenter på to år, etter en episode med en veldig ung Stoke-målvakt, der brøt regelverket for å sikre seg ham. Les om det i denne Guardian-saken fra 2017.

Det gjorde at de måtte tenke annerledes på akademiet, og så utenlands. Schuurs var en ung midtstopper, som trente sammen med Neil Critchleys U23-lag. Han var ønsket av en rekke klubber, deriblant Tottenham, PSV Eindhoven og RB Leipzig.

Schuurs er sønn av en landslagsspiller i håndball, og søsteren hans driver med profesjonell tennis.

Liverpool valgte å ikke ta interessen videre i 2017, og den 191 centimeter høye midtstopperen endte i Ajax for to millioner euro i januar 2018. Han er nå 20 år gammel, og har etablert seg på Ajax-laget. Han spilte, og imponerte, da han møtte Sadio Mané og co i Champions League for snart to uker siden.

Jürgen Klopp trenger en midtstopper, og ifølge The Mirror er det en spiller de røde kan komme til å by på når januarvinduet åpner i januar. 

Schuurs har allerede vært med i den nederlandske landslagstroppen, men har så langt ikke fått debuten sin. Røde supportere får en ny mulighet til å se 20-åringen når Ajax gjester Anfield 1. desember.

The Mirror

30.okt 2020 08:29FSG har gitt Jürgen Klopp grønt lys til å handle inn midtstopper i januar, og det er satt opp en liste med fem alternativer

Liverpools eiere har gitt Jürgen Klopp tommelen opp på ønsket om å kjøpe en ny midtstopper i januarvinduet, på grunn av stopperkrisen i klubben.

Virgil van Dijk er ute resten av sesongen, og både Joël Matip og Fabinho har slitt med skader den siste tiden. Liverpool skal være villige til å bruke 40 millioner pund på en ny midtstopper.

Schalkes Ozan Kabak og RB Leipzigs Dayot Upamecano er to av alternativene på listen. De andre tre spillerne er Valencias Pau Torres, Sevillas Jules Kounde og Shakhtar Donetsk-stopperen Mykola Matvienko.

Express

29.okt 2020 11:37Linkes tilbake til hjemlandet

Divock Origi er ser nå ut til å være femte- eller sjettevalg i angrepet. Etter Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah, har Diogo Jota kommet inn og slått til umiddelbart. 

Takumi Minamino får sine sjanser, og Xherdan Shaqiri ser ut til å være tilbake for fullt igjen etter fjorårssesongen da han knapt spilte.

Ifølge nettstedet Voetbal24 viste Club Brugge interesse for Divock Origi i sommer, men fikk ikke i stand en avtale. De spekulerer i om 25-åringen kan komme til å ende opp i den belgiske klubben i januar, enten på lån eller i en permanent avtale.

Voetbal24

27.okt 2020 16:33Liverpool-speider følger stortalent fra Island

Liverpool sendte speider Mads Jørgensen for å ta en titt på den islandske tenåringen Isak Bergmann Johannesson da hans klubb, IFK Norrköping, møtte AIK mandag kveld. Kampen endte 2-2, og Johannesson spilte hele matchen.

17-åringen følges også av Manchester United, Juventus og en rekke andre toppklubber. Midtbanespilleren har scoret tre mål i den svenske toppserien denne sesongen.

Johannesson fikk sin seniordebut for den islandske klubben IA for to år siden, og han har spilt på aldersbestemte landslag for Island opp til U21-nivå. 

– Ja, Liverpool er en av klubbene som følger ham, men det gjør alle de ti beste klubbene i Europa. Alle har vært her og sett på ham, og de er alle nysgjerrige, sier Stig Torbjørnsen i IFK Norrköping.

17-åringen ble født i England, da hans far, Johannes Gudjonsson, spilte for Aston Villa i  2003. Gudjonsson spilte også for Wolves, Leicester, Burnley og Huddersfield i England, mens 17-åringens bestefar, Gudjon Thordarson, var manager for Stoke, Barnsley, Notts County og Crewe.

Expressen

25.okt 2020 12:39Skal være i samtaler med Schalke om kjøp av midtstopper

Mirror melder at Liverpool har satt i gang samtaler med Schalke om et kjøp av den 20 år gamle midtstopperen Ozan Kabak i januar. Liverpool skal være villig til å betale 20 millioner pund. Schalke ønsket i utgangspunktet det dobbelte, men etter at pandemien har svekket klubbens økonomi skal det være muligheter for forhandling, melder Mirror. 

De skriver videre at Jürgen Klopp er en stor fan av den tyrkiske stopperen, og at et bud i sommer ville vært aktuelt hadde det vært mer penger å rutte med. 

21.okt 2020 10:26– Mbappé beundrer Liverpool

Den franske journalisten Julien Laurens har snakket med TalkSPORT om hvor det er sannsynlig at PSGs store stjerne Kylian Mbappé vil havne. Spissens kontrakt med klubben går ut i 2022, og den franske storklubben frykter derfor de må selge sin spiss neste sommer.

Laurens sier Mbappe mener Liverpool har et fantastisk lag, men at han har to klubber i sikte. 

– Real Madrid er drømmen hans, men Liverpool vil være med i diskusjonen for han og familien fordi han beundrer det Liverpool gjør og det de bygger. Han brukte ordet maskin, og jeg tror han ville likt å spille for en klubb som Liverpool dersom muligheten byr seg, sier Laurens. 

Problemet vil som alltid være penger. PSG kjøpte Mbappé for 166 millioner pund i 2018 og vil trolig kreve rundt 200 millioner pund om han skal selges videre. 

18.okt 2020 09:46Premier League-giganter har blinket seg ut Leeds-spiller til sommeren

Kalvin Phillips har imponert med sine prestasjoner for Leeds etter opprykket til Premier League, og 24-åringen har havnet i søkelyset til både Tottenham og Liverpool. Men det vil kreve et solid bud for å prise midtbanespilleren bort fra Elland Road, og det snakkes om en overgangssum rundt 50 millioner pund.

Leeds-fødte Phillips signerte en ny femårskontrakt med klubben i hjembyen for ett år siden, og er dermed bundet til de helhvite helt til sommeren 2024. Han skal ha en lønn på 30 000 pund i uken. Både Spurs og Liverpool kan doble den lønnen dersom de klarer å overtale Leeds til å skille lag med midtbanespilleren.

Mirror

15.okt 2020 22:34Nærmer seg Championship-klubb

BBCs Rob Staton melder torsdag kveld at Barnsley er nære ved å sikre seg Liverpools midtbanespiller Herbie Kane. Det er usikkert om det er snakk om lån eller en permanent avtale. Kane har tidligere vært på utlån i Hull og Doncaster, men har siden sommeren slitt med skader. 

15.okt 2020 22:09Hevder Cardiff og Liverpool er enige om låneavtale for Wilson

Journalist Pete O'Rourke melder torsdag kveld at Cardiff og Liverpool har blitt enige om en låneavtale for Harry Wilson. 

Flere klubber ønsker å sikre seg kantspilleren, og ifølge O'Rourke har ikke Swansea og Bristol City gitt opp kampen. Onsdag ble det meldt at Swansea fikk et lånetilbud avslått. Overgangsvinduet stenger fredag. 

Ifølge Gareth Vincent i BBC er Cardiff villige til å betale lånesum på en million pund i tillegg til å betale hele Wilsons lønn. 

15.okt 2020 09:01Klopp blokkerte Shaqiri-overgang i ellevte time

Like før transfervinduet stengte var Xherdan Shaqiri i ferd med å slutte seg til Fenerbahce på lån, men Jürgen Klopp ombestemte seg kort tid før avtalen skulle signeres. Liverpool-manageren fant ut at Anfield-klubben var best tjent med å beholde sveitseren i sin egen tropp.

Takvim

14.okt 2020 08:44Engelske storklubber jakter portugisisk stortalent

Arsenal, Liverpool og Manchester United viser alle interesse for Sporting Lisboa-talentet Nuno Mendes. 18-åringen har allerede spilt 11 førstelagskamper for Sporting. Venstrebacken gjorde sitt første mål for klubben i en seier over Portimonense tidligere denne måneden.

AC Milan skal også være ute etter Mendes, og Sporting vil ikke selge tenåringen for under utkjøpsklausulen på 45 millioner euro. 

Express

13.okt 2020 16:13Flere Championship-klubber vil låne Wilson

John Percy i Telegraph melder at en rekke Championship-klubber er interessert i å hente Harry Wilson på lån før det nasjonale overgangsvinduet stenger på fredag. 

Derby County skal være en av klubbene som viser interesse. Wilson tilbrakte 2018/19-sesongen på lån hos Derby. Han leverte en god sesong sammen med klubben, og det endte nesten med opprykk.

Nottingham Forest, Cardiff og Swansea være blant de andre aktuelle klubbene, melder Percy. 

Wilson er for øyeblikket på landslagssamling med Wales. 

13.okt 2020 10:14Barcelona vil gjøre et nytt fremstøt mot Wijnaldum i januar

Barcelona sikter seg inn mot Memphis Depay, Georginio Wijnaldum og Eric Garcia, og vil forsøke å sikre seg trioen på billigsalg i januar, da alle de tre stjernespillerne bare vil ha et halvt år igjen av kontraktene med sine nåværende klubber.

Barcelona hadde de tre spillerne på blokka også under sommervinduet, men Lyon, Liverpool og Manchester City lot seg ikke friste til å selge spillerne da.

Mundo Deportivo

12.okt 2020 10:08Premier League-giganter følger Grimsby-talenter

Liverpool og Chelsea følger situasjonen til Grimsby-talentene Louis Boyd og Ben Grist, etter at League Two-klubben har tapt 700 000 pund denne sesongen på grunn av koronapandemien.

Midtbanespiller Boyd er den yngste som har spilt og scoret for klubben. 15-åringen nettet mot Harrogate Town i EFL Trophy den 8. september, og var da bare 15 år og 324 dager gammel. Grist, som også er midtbanespiller, var ubenyttet reserve i den kampen. 

Boyd fikk sin ligadebut av Grimsby-manager Ian Holloway i en kamp mot Walsall den 12. september.

Daily Mail

11.okt 2020 09:02Søndagstabloid linker Liverpool til Jack Butland...

Etter Adriáns prestasjon på Villa Park, har keeperplassen i Liverpool vært et stort diskusjonstema med Alisson Becker ute i flere uker med en skulderskade.

Et navn som har blitt kastet ut i diskusjonen på radio og sosiale media er Jack Butland, som er vraket som førstekeeper i Stoke City. Er det en målvakt som har blitt kjent for å gjøre veldig store feil, så er det akkurat han. Nå har det også nådd avisene.

Søndagstabloiden Sunday Mirror skriver i sin ryktespalte at det er en spiller som kan være på vei til Liverpool den neste uken. De røde kan hente spillere fra Championship frem til fredag kl. 18.00. Skulle Butland være aktuell for å spille i derbyet mot Everton, må han registreres før kl. 13.00 på fredag.

Det er ikke en av journalistene i avisen som er kjent for å ha best innsikt når det kommer til Liverpool, som rapporterer om den mulige overgangen, så trolig er det noe som kan tas med en god klype salt.

Det skal sies at Butland har blitt linket til Liverpool hundrevis av ganger siden han slo gjennom i Birmingham, og var Storbritannias keeper i OL på hjemmebane i 2012. Han er fortsatt bare 27 år gammel, men pilen hans har pekt veldig nedover de siste årene. Det er Adam Davies som nå er Michael O’Neills foretrukne målvakt.

Butland skal være en av klubbens best betalte spillere, og har en kontrakt som går ut til sommeren.

Sunday Mirror

07.okt 2020 16:37Manchester United og Liverpool sikter seg inn mot samme midtstopper neste sommer

Manchester United og Liverpool vil kjempe om RB Leipzig-stopperen Dayot Upamecano neste sommer, da hans utkjøpsklausul senkes til 40 millioner euro.

Franskmannen ble jaktet av en rekke toppklubber denne sommeren, men valgte noe overraskende å signere en ny kontrakt med Leipzig. Hans gamle avtale hadde en utkjøpsklausul på 54 millioner pund, og ville ha utløpt neste sommer. Men ingen klubber valgte å betale dette beløpet, og spilleren gikk med på å forlenge kontrakten til 2023.

Den nye avtalen inneholder en utkjøpsklausul som kan aktiveres under transfervinduet neste sommer. Da vil 21-åringen være tilgjengelig for bare 40 millioner euro. Både Liverpool og Manchester United skal være interesserte i å sikre seg spilleren til denne prisen.

Sport Bild

06.okt 2020 21:00Flere Championship-klubber vil ha Liverpool-spiss

Millwall ser ut til å trappe opp forsøket på å sikre seg den unge Liverpool-spissen Liam Millar på lån. Championship-rival Stoke City ønsker seg også canadieren, mens Queens Park Rangers og Blackburn Rovers også har vist interesse for angriperen før overgangsvinduet til Championship stenger om ti dager.

Millar er fast inventar på Liverpools U23-lag, og har hatt en flott start på sesongen. Han ble nylig nominert til kåringen av månedens spiller i Premier League 2. 

Forrige sesong fikk Millar sin førstelagsdebut i en FA-cupkamp mot Shrewsbury. Tidligere har han vært utlånt til Kilmarnock i den skotske toppdivisjonen i to sesonger, hvor han spilte 36 kamper og gjorde to mål. 

Goal

06.okt 2020 14:41Klopp holdes oppdatert på Sancho-situasjonen

Jadon Sancho blir værende i Borussia Dortmund. Det ble aldri noen overgang til Manchester United, og selv om deler av pressen holdt det varmt, skal det ha vært dødt helt siden 10. august – som var den fristen den tyske klubben hadde satt.

De krevde 120 millioner euro for spilleren, og et slikt bud kom aldri fra Manchester United.

Liverpool har tidligere blitt mye linket til høyrekanten, men ville ikke hatt mulighet til å bruke slike summer på en enkeltspiller denne sommeren. Derfor handlet det utelukkende om Manchester United helt fra Korona-pandemien brøt ut.

The Athletic skriver at Jürgen Klopp holdes oppdatert på situasjonen til Jadon Sancho, og har fortalt venner at han trodde spilleren ville ende opp på Old Trafford.

De skriver videre at flere klubber ventes å være interessert neste gang 20-åringen er aktuell for en overgang.

The Athletic

04.okt 2020 11:22Leeds interessert i Liverpool-unggutt

Mirror skriver at Leeds er i ferd med å legge inn bud på Liverpools 19 år gamle venstreback Yasser Larouci. 

Algerieren er på utgående kontrakt og har fått en lang vei til førstelaget etter signeringen av Kostas Tsimikas. 

Ifølge Mirror er en rekke klubber i Europa interessert i backen, men Liverpool skal foretrekke at han forblir i England.

Mirror

01.okt 2020 23:23Premier League-klubber snuser på Grujic

Marko Grujic er tilgjengelig for permanent overgang i dette vinduet, og har stort sett blitt linket til tyske klubber. 

Mike McGrath i The Telegraph skriver nå at Premier League-klubbene West Ham United og Southampton begge vurderer serberen før vinduet stenger på mandag.

Grujic gjorde en god kamp mot Arsenal, og vil neppe ha sunket i pris etter prestasjonen sin i ligacupen, der han spilte sentralt på midtbanen og var farlig frempå ved flere anledninger.

Det er fortsatt interesse for spilleren i Tyskland, og Hertha Berlin skal være i samtaler med Liverpool skriver Transfermarkt og Kicker. Grujic har spilt de to siste sesongene for den tyske hovedstadsklubben, og trivdes godt der.

The Telegraph og Transfermarkt

01.okt 2020 11:32Brewster i samtaler med Sheffield United

Sheffield United skal nå ha lagt inn budet sitt på Rhian Brewster og er nå i samtaler med spissen om en permanent overgang. Det melder Telegraph. Budet er blitt meldt til å være på 20 millioner pund, og Sheffield United skal ha gått med på Liverpools krav om en tilbakekjøpsklausul. 

Telegraph

29.sep 2020 16:36– Han kan diskutere personlige betingelser med Premier League-klubb

Sheffield United er det eneste laget i Premier League som så langt ikke har scoret et eneste mål denne sesongen, og Chris Wilder har ikke lagt skjul på at laget hans er på spissjakt.

«The Blades» skal nå være favoritter til å sikre seg Rhian Brewster fra Liverpool. De skal nå ha fått tillatelse til å diskutere personlige betingelser med 20-åringen, rapporterer tabloidavisen Daily Mail

Partene har ikke kommet til enighet, men sitter i forhandlinger, som omtales som positive. Sheffield United skal ha lagt inn et bud på 17 millioner pund for spilleren, og er villig til å gå med på en tilbakekjøpsklausul for Liverpool.

På Anfield ønsker de 20 millioner pund, og en sum som kan stige ytterligere etter hvordan spissen gjør det på Bramall Lane.

Daily Mail

27.sep 2020 12:39Skotsk 16-åring har fått lov til å prate med Liverpool

Liverpool vil holde samtaler med Motherwell-talentet Sam Campbell i løpet av de kommende dagene, og ser ut til å slå Leeds og Brighton i kampen om 16-åringen.

Den unge forsvarsspilleren skal besøke Liverpool for samtaler, og få en omvisning på Anfield og treningsanlegget på Kirkby.

Campbell skal også på et lignende besøk hos Leeds i løpet av de kommende to ukene.

Tenåringen har fortsatt ikke bestemt seg for hvor han skal fortsette karrieren, men alle de tre Premier League-klubbene har fått bud akseptert av Motherwell.

Forsvarsspilleren, som kom til Moterhwell i 2018, har takket nei til en treårskontrakt med den skotske klubben. Han har fortsatt ikke har debutert for førstelaget til Motherwell, men har imponert for den skotske klubbens ungdomslag, og spilte for deres U18-lag allerede som 14-åring.

Football Insider

26.sep 2020 22:32Vurderer å hente Sturridge isteden for Brewster

Sheffield United undersøker nå muligheten for å hente Daniel Sturridge på en Bosman-overgang.

Yorkshire-klubbens manager, Chris Wilder, ønsker seg desperat en ny spiss, og har vært i forhandlinger med Liverpool om Rhian Brewster og Arsenal om Folarin Balogun.

Bramall Lane-klubben ønsker imidlertid ikke å betale så mye som Liverpool forlanger for Brewster, og har også fått avslag på å låne spissen.

31 år gamle Sturridge holder seg i form takket være en personlig trener, samt at han trener med nonleague-klubben Kidsgrove Athletic nær sitt hjem. 

Sturridge er ikke bundet til noen klubb, etter at hans kontrakt med Trabzonspor ble kansellert da spissen ble utestengt fra all fotball i fire måneder for brudd på bettingreglene. Han gjorde sju mål på 16 kamper for den tyrkiske klubben.

Sturridges utestengelse var over for et par måneder siden, og nå er den tidligere Liverpool-spissen tilgjengelig på Bosman-overgang. 

Daily Mail

25.sep 2020 16:22Tsimikas sin gamle klubb viser interesse for Larouci

Liverpool hentet venstrebacken Kostas Tsimikas fra Olympiakos. Nå kan en annen venstreback gå motsatt vei. Olympiakos viser nemlig interesse for Yasser Larouci, ifølge journalisten som først meldte om Tsimikas-overgangen, greske Giannios Chorianopoulos.

25.sep 2020 15:34Hevder Liverpool venter på bud fra Sheffield United

Yorkshire Live melder at Liverpool har gitt Sheffield United beskjed om at de kan få Rhian Brewster om de vil ha spissen på en permanent avtale. Ifølge avisen har United foreløpig kun kommet med forespørsel om lån. 

Liverpool skal ha satt en prislapp på rundt 18 millioner pund for Brewster, og de skal ha godtatt at ikke hele overgangssummen blir betalt med en gang. 

Men Sheffield United-styret er alt annet enn raske på avtrekkeren, noe som ifølge Yorkshire Live begynner å frustrere manager Chris Wilder. Han skal være desperat etter å få inn en ekstra spiss før overgangsvinduet stenger om halvannen uke. 

Yorkshire Live

22.sep 2020 14:13Krever 30 millioner euro for Doku

Anderlecht vil kreve 30 millioner euro for å selge 18 år gamle Jeremy Doku denne sommeren. Unggutten var på besøk i Liverpool da han var 15 år gammel, og er en spiller Michael Edwards og co har hatt på radaren lenge.

Tidligere denne måneden debuterte han for det belgiske landslaget, og scoret også sitt første mål.

Doku ses på som en mulig arvtaker for Sadio Mané på sikt. Han har to mål og tre målgivende på sesongens seks første kamper i den belgiske toppdivisjonen.

Den belgiske avisen Het Belang van Limburg skriver at det ikke kan utelukkes at Liverpool gjør et fremstøt for å sikre seg angriperen, og at Anderlecht trolig vil måtte selge for 30 millioner euro for å nedbetale gjeld. Klubben vil håpe å kunne låne spilleren denne sesongen, dersom et slikt bud kommer.

Het Belang van Limburg

21.sep 2020 10:03Palace er nå favoritter til å sikre seg Brewster

Crystal Palace seiler opp som favoritter til å sikre seg Liverpool-spissen Rhian Brewster. London-klubben skal være villige til å bla opp 20 millioner pund, og Liverpool skal være villige til å selge til den prisen.

Liverpool krever imidlertid både en tilbakekjøpsklausul og videresalgsklausul i avtalen.

Sheffield United og West Bromwich har også Brewster på ønskelsiten.

Daily Mail

20.sep 2020 08:32– Wolverhampton viser interesse for Oxlade-Chamberlain

Denne helgen har Liverpool både kjøpt og solgt en spiller til Wolverhampton. Diogo Jota har kommet inn for en overgangssum som kan stige til 45 millioner pund, og Ki-Jana Hoever har blitt presentert som Wolverhamptons nye nummer 2 – i en transfer som kan bli verdt £13,5 millioner.

Men det er ikke sikkert at de to klubbene er ferdig allerede der.

The Sunday Mirror rapporterer at Wolves er interessert i å prøve seg på Alex Oxlade-Chamberlain, som har fått en lenger vei inn på førstelaget etter Liverpools kjøp denne helgen.

Oxlade-Chamberlain er for tiden satt ut av spill, etter å ha fått en kneskade i pre-season.

Tabloidavisen skriver at Liverpool vil håpe å få opp mot 25 millioner pund for spilleren de kjøpte fra Arsenal i august 2017. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er noen av journalistene som følger Liverpool tett som har skrevet saken.

The Sunday Mirror

18.sep 2020 21:05– Liverpool ønsker Schalke-stopper

På en dag da Thiago Alcantara ble klar for klubben, og Diogo Jota stadig kom nærmere, linkes de røde også til en midtstopper.

En skulle tro det var transfer deadline day, men det er det altså ikke…

Manuel Veth i Transfermarkt skriver at Liverpool har Schalke 04-stopper Ozan Kabak som et overgangsmål. Han spiller i Schalkes midtforsvar mot Bayern München i sesongpremieren fredag kveld.

Den tyrkiske midtstopperen er 20 år gammel, og har to landskamper for Tyrkia. Han er 186 centimeter høy, og ble kjøpt fra Stuttgart i fjor sommer for 15 millioner euro – så han vil neppe bli en billig løsning.

Han har allerede spilt 41 kamper i Bundesliga, og har scoret seks mål fra sin posisjon i midtforsvaret.

Transfermarkt

18.sep 2020 20:55– Enighet om de personlige betingelsene

Liverpool har kommet til enighet med Diogo Jota og hans representanter om de personlige betingelsene foran en overgang til Liverpool.

De har forhandlet med «superagent» Jorge Mendes, og skal være klar for å signere en avtale frem til 2025, skriver transferguru Fabrizio Romano på Twitter.

Forhandlingene mellom Liverpool og Wolverhampton skal være veldig nær enighet. Tidligere har det vært snakk om en overgangssum på 35 millioner pund, men det skal være snakk om 43 millioner euro, som er 39,4 millioner pund.

Han vil uansett bli sommerens dyreste kjøp for Liverpool dersom en avtale går i orden.

Fabrizio Romano

18.sep 2020 10:20Manchester United akter å gi Liverpool kamp om Ismaila Sarr

I går kom meldingen om at Liverpool har forhørt seg om tilgjengeligheten til Watfords Ismaila Sarr, og nå vurderer også Manchester United å undersøke muligheten for å kjøpe Sarr, da det virker tvilsomt at Old Trafford-klubben klarer å sikre seg Jadon Sancho.

Sancho er fortsatt Manchester Uniteds fremste transfermål i dette overgangsvinduet, men United vurderer nå å gi opp forsøket på å sikre seg Borussia Dortmund-spilleren og heller gå for Watfords Sarr.

Den 22 år gamle senegaleseren imponerte i Premier League forrige sesong, og Watford vil kreve minst 30 millioner pund for spilleren.

The Independent

18.sep 2020 08:26Portugisisk presse hevder Liverpool viser interesse for Sporting-spiller

Liverpool er interesserte i den unge Sporting Lisboa-spilleren Nuno Mendes

Arsenal, Juventus og AC Milan viser også interesse for 18-åringen, men ingen av klubbene har lagt inn noe bud på Mendes.

Sporting Lisboa vil kun la Mendes forlate klubben dersom kjøpende klubb betaler utkjøpsklausulen på 41 millioner pund.

A Bola

17.sep 2020 20:28Hevder at Thiago har signert kontrakten

Sportsjournalisten Fabrizio Romano hevder at Thiago Alcantara nå har signert kontrakten som binder ham til Liverpool frem til juni 2024.

– Han har signert, akkurat som Thiago lovet Jürgen Klopp i juni, skriver Romano.

15.sep 2020 10:03Lokalavis: Manchester United er ikke ute etter Thiago Alcantara

Liverpool har i lang tid blitt linket til Thiago Alcantara. De siste ukene har også Manchester United blitt hyppig nevnt i forbindelse med midtbanespilleren. Senest av Bayern Münchens tidligere president Uli Hoeness.

– Vi tilbudte Thiago en god fireårskontrakt, men i siste liten ombestemte han seg og fortalte oss at han ønsket en ny utfordring, sa Hoeness til Sport 1.

– Han har sannsynligvis kommet til enighet med Liverpool eller Manchester United, eller med begge. Ingen av klubbene har kommet til oss med noe bud. De bløffer, og venter til siste uken av vinduet for å komme med et lavt bud. Bayern må bestemme seg for om de ønsker å spille dette spillet, eller stå på sitt og beholde Thiago, sa Hoeness.

Manchester Evening News, lokalavisen som dekker United veldig tett, skriver at Liverpool ikke har noe mål om å skrive seg midtbanespilleren. De tror at spillerens agent og Bayern bruker navnet deres for å presse Liverpool til å legge inn et bud.

Manchester Evening News

14.sep 2020 13:43Troverdig Bundesliga-journalist: – Liverpool har speidet på Zakaria

Liverpool skal være interessert i Borussia Monchengladbachs talentfulle defensive midtbanespiller Denis Zakaria, ifølge den troverdige Bundesliga-journalisten Christian Falk. 

– Jeg vet at Liverpool har speidet på Zakaria fra (Borussia) Monchengladbach. 

– Det er en svært talentfull spiller, og han kommer til å være på markedet neste år. En overgang til Premier League er lett for ham å se for seg, sa journalisten i en podcast. 

Zakaria har spilt 96 kamper i Bundesliga, og har registrert åtte mål og seks målgivende fra sin defensive midtbaneposisjon. 

Sveitseren blir 24 år i november, og har en kontrakt som løper til 2022.

Christian Falk

13.sep 2020 14:36Sheffield United skal være i samtaler med Liverpool om Brewster

Sheffield Star melder at Sheffield United-sjef Chris Wilder har vært i flere samtaler med Liverpool om å hente Rhian Brewster til Bramall Lane. 

Der skal han ha lagt fram en detaljert plan for hvordan de ønsker å utvikle unggutten. Aston Villa skal også fremdeles være interessert i spissen. 

James Pearce i The Athletic meldte lørdag at Liverpool snart vil ta en avgjørelse om Brewsters framtid, og en av tingene de vurderer er om Brewster skal lånes ut eller bli solgt permanent. 

Sheffield Star

13.sep 2020 14:25Hevder Liverpool drøyer Thiago-bud for å presse ned prisen

Tidligere Bayern München-president Uli Hoeneß har uttalt seg til Sport1 om Thiago Alcantara. Han sier Thiago ble tilbudt en god kontrakt, men at han avslo den i siste sekund. 

– Han har sannsynligvis kommet til enighet om personlige betingelser med Liverpool eller Manchester United, eller begge, sier Hoeneß, som hevder begge klubbene «bløffer» for å skru ned prisen på Thiago mot slutten av overgangsvinduet.

Velinformerte Fabrizio Romano melder på Twitter at han sitter på noen av de samme opplysningene.

Ifølge Romano har United snakket med agentene til Thiago, men Liverpool er fortsatt favoritt til å signere spanjolen om noen kommer til å gjøre det. Ifølge Romano prøver Jürgen Klopp å presse gjennom en overgang.

Romano sier som Hoeneß at interesserte klubber venter til slutten av overgangsvinduet for å presse ned prisen.

08.sep 2020 19:14Aston Villa vil kjøpe Harry Wilson for 12 millioner pund. Det er ikke nok

Harry Wilson er en av spillerne Liverpool er villig til å selge denne sommeren. Den walisiske landslagsspilleren har gjort sakene sine bra på utlån de to siste sesongene, og scoret sju mål på 31 Premier League-kamper for et Bournemouth.

Liverpool har håpet å få minst 20 millioner pund for 23-åringen, og ifølge The Mirror har Leeds, Newcastle, Crystal Palace, Southampton og Aston Villa vist interesse for gutten med det giftige venstrebeinet.

Journalist David Anderson skriver at Aston Villa skal være villig til å betale 12 millioner pund for spilleren, men det er ikke nok. 

Liverpool skal ikke være villig til å senke sitt prisforlangende på 20 millioner pund for Wilson.

Ifølge Anderson er det uaktuelt å betale en slik sum både for Aston Villa og Leeds. Spilleren selv ønsker å spille fast neste sesong, og vet at han må forlate klubben dersom det skal skje.

For LFC er det uaktuelt å slippe ham på billigsalg, og spilleren vil beholdes dersom det ikke kommer et akseptabelt bud. Wilson har tre år igjen av sin kontrakt med klubben.

The Mirror

08.sep 2020 09:31Thiago står over Bayern-trening

Både Fabrizio Romano og Bilds Christian Falk melder at Thiago Alcantara står over dagens trening og koronatesting med Bayern München. Thiago har vært på landslagssamling med Spania.

Ifølge Romano er det viktige dager i vente med tanke på Thiago og en eventuell overgang. Journalisten melder på Twitter at Liverpool fremdeles jobber med en overgang samtidig som Ronald Koeman og Barcelona jakter Gini Wijnaldum. 

07.sep 2020 10:50Bild-journalist: Barcelona vil trosse sin nye manager og gå for Thiago

Ifølge Bild-journalist Tobi Altschäffl er det nå en ny utvikling i overgangssagaene om Thiago Alcantara og Gini Wijnaldum. Altschäffl skriver at den nye Barcelona-manageren Ronald Koeman ønsker seg Wijnaldum, mens klubben ser på mulighetene for å bringe Thiago hjem til Catalonia.

Fabrizio Romano melder at Barcelona har tatt kontakt med Thiagos agenter. 

Bild

06.sep 2020 09:15Mirror: Liverpool krever 15 millioner pund for Wijnaldum

Georginio Wijnaldum har mindre enn ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool, og er ønsket av Nederlands tidligere landslagssjef Ronald Koeman i Barcelona.

Katalanerne hadde håpet å sikre seg 29-åringen for rundt 10 millioner pund, men Liverpool verdsetter midtbanespilleren, som de hentet fra Newcastle for 23 millioner pund for fire år siden, høyere enn som så. 

Jürgen Klopp ønsker å hente inn Bayern Münchens Thiago Alcantara, men Bundesliga-klubben forlanger hele 30 millioner pund for spanjolen. Derfor må Liverpool få mest mulig ut av Barcelona for Wijnaldum. Liverpool har fortalt Barcelona at det vil koste dem 15 millioner pund å sikre seg midtbanespilleren.

Liverpool vet de har tapt kampen om å beholde nederlenderen, og det er uaktuelt for klubbens amerikanske eiere at Wijnaldum får dra fra klubben på gratisovergang neste sommer. Derfor tror både Barcelona og Liverpool at de vil komme til et kompromiss.

Mirror

04.sep 2020 18:10En rekke Championship-klubber ønsker å låne Phillips

Swansea City er bare en av en rekke klubber som ønsker å sikre seg Liverpool-forsvarer Nathaniel Phillips på lån.

Nottingham Forest, Bristol City, Middlesbrough, Stoke og Millwall vil også ha midtstopperen.

Liverpool er villige til å gi slipp på 23-åringen i sommer, enten gjennom et salg eller et utlån. 

Nottingham Forest forsøker også å låne Sheyi Ojo fra Liverpool.

Goal

02.sep 2020 08:17Spansk avis hevder Gini har takket ja til Barcelona

Georginio Wijnaldum er blitt enig med Barcelona om en treårskontrakt, og Barca og Liverpool er kommet langt i forhandlingene om en overgangssum. Partene ser ut til å bli enige om et beløp i regionen 15-20 millioner euro for nederlenderen.

Wijnaldum kom til Liverpool fra Newcastle for 24 millioner pund i 2016, og har hjulpet Anfield-klubben til å vinne Premier League, Champions League, UEFA Super Cup og klubb-VM.

Når Liverpool nå selger Wijnaldum, kan det bety at de vil intensivere forsøket på å sikre seg Thiago Alcantara fra Bayern München.

Diario Sport

01.sep 2020 21:42– Klopp er en veldig stor fan av Adama Traore

I en spørrerunde fikk Liverpool Echos Ian Doyle spørsmål om Adama Traore kan være et overgangsmål for de rødkledde. 

– Klopp er en veldig stor fan av Adama Traore, innledet journalisten, før han skuffet supportere som drømte om en signering. 

– Jeg ser imidlertid for meg at han blir for dyr. 

Traore ble nylig kalt opp til det spanske landslaget, men er i karantene etter å ha testet positivt på Korona-viruset. 

Liverpool Echo

01.sep 2020 16:29Klopp skal allerede ha bestemt Thiagos rolle i laget

Ifølge den troverdige brasilianske journalisten Marcelo Bechler skal Jürgen Klopp allerede ha bestemt seg for hvilken rolle Thiago skal ha i laget dersom han hentes inn.

Tyskeren ønsker å bruke den spanske landslagsspilleren foran Fabinho og Jordan Henderson, og hans oppgave vil være å låse opp kompakte forsvarsmurer. 

Bechler var mannen som var først på ballen da Neymar dro til PSG og da Lionel Messi skrev at han ønsket å forlate Barcelona, og regnes som en av de mest troverdige sør-amerikanske journalistene. 

Maxi Angelo

29.aug 2020 23:32Koeman har et sterkt ønske om å hente Gini Wijnaldum

Gini Wijnaldum har enda ikke signert en ny kontrakt med Liverpool, og ryktene rundt en overgang har virkelig begynt å ta seg opp etter at hans tidligere landslagssjef Ronald Koeman har tatt over Barcelona. 

Nå skriver den troverdige Barcelona-journalisten Oreol Domenech at et av Koemans hovedmål skal være å hente inn Liverpools midtbanespiller.

Oriol Domenech

27.aug 2020 17:12Ønsker lån med opsjon på kjøp

Serie A-klubben Atalanta har kontaktet Liverpool og spurt om å få låne Marko Grujic. Italienerne ønsker en låneavtale som inkluderer opsjon på kjøp. 

Atalanta vil også betale et beløp for å låne spilleren, men det sies ikke noe om størrelsen på dette beløpet, og heller ikke størrelsen på en eventuell salgssum.

Benevento og Milan viser også interesse for Grujic.

Corriere dello Sport

27.aug 2020 11:26– Celtic er ute etter Liverpool-spiss

Taiwo Awoniyi har vært Liverpool-spiller i fem år, men har blitt lånt ut hver eneste sesong. Han vil ikke få arbeidstillatelse i Storbritannia, og kommer heller ikke den kommende sesongen til å være en del av Jürgen Klopps tropp.

Celtic, som onsdag kveld røk ut av Champions League-kvalifiseringen, kan komme til å miste sin angriper Odsonne Edoard, som har flere beundrere i Premier League etter å ha scoret 28 mål forrige sesong.

På Celtic Park ser de på Awoniyi som en mulig erstatter, ifølge Daily Star

Tabloidavisen skriver at de helrøde vil håpe å få £9 millioner for 23-åringen.

Daily Star

26.aug 2020 23:21Forventer henvendelse fra Liverpool i løpet av de neste dagene

Blir det fortgang i jakten på Thiago Alcantara?

I flere måneder har Liverpool blitt linket til Thiago. Bayern München-spilleren skal forlate klubben, og den regjerende Champions League-mesteren har satt en prislapp på 30 millioner euro på 29-åringen.

Ifølge Christian Falk, som kanskje er den journalisten med tettest bånd til Bayern og dekker klubben for Sport Bild, forventes det et fremstøt fra Liverpool i løpet av de neste dagene. 

Det har de siste ukene blitt rapportert at Liverpool vil vente med å gå i forhandlinger til etter Champions League-finalen. Nå har Bayern vunnet den - og forhandlinger kan starte, dersom det er reell interesse slik det hevdes fra tysk hold.

Sport Bild

26.aug 2020 17:15– Brewster kan ende i Sheffield United

Ifølge Liverpool Echo er planen at Rhian Brewster skal lånes ut til en Premier League-klubb for den kommende sesongen.

Den klubben kan bli Sheffield United, ifølge nettstedet 90min.com, og journalisten Greame Bailey som melder det samme. 

Chris Wilder og Sheffield United skal allerede ha vært i samtaler med Liverpool FC om å låne spissen, som gjorde suksess på lån i Swansea i andre halvdel av forrige sesong.

Flere Premier League-klubber, deriblant Leeds, Fulham, Newcastle og Crystal Palace ønsker seg unggutten, men nå skal Sheffield United være favoritter.

Wilders lag kom på 9. plass i Premier League forrige sesong.

90min.com

24.aug 2020 16:43– Thiago endret ikke mening i går kveld

Etter søndagens Champions League-triumf begynte enkelte å stille spørsmål ved om Thiago Alcantara ville endre mening og bli hos den tyske giganten.

Ifølge troverdige Christian Falk endrer ikke triumfen midtbaneelegantens mening. 

Fremtiden til Thiago skal være i Liverpool dersom de regjerende engelske mesterne betaler det Bayern München ønsker. 

22.aug 2020 22:34Leeds vurderer to Liverpool-spisser

Nyopprykkede Leeds United, som Liverpool møter i serieåpningen, jobber hardt med å forsterke laget før comebacket i Premier League.

De har alt rettet fokus mot Skottland og tidligere Liverpool-spiller Ryan Kent som spiller for Steven Gerrards Glasgow Rangers. En annen Glasgow-profil er Celtic-spissen Odsonne Edouard.

Skulle Leeds mislykkes i å hente 22-åringen fra Celtic så vil de rette fokuset mot Liverpool og duoen Divock Origi og Rhian Brewster.

For sistnevnte så vil det være snakk om et nytt utlån, mens for Origi så vil det være en permanent overgang for å sikre seg fast førstelagsfotball.

Mirror

21.aug 2020 14:22Leeds fikk avslått bud på 10 millioner for Kent. Nå vurderer de et nytt bud

Steven Gerrard bekreftet fredag at Rangers har avslått et bud fra Leeds United på Ryan Kent. Budet skal være på 10 millioner pund.

Rangers kjøpte vingen fra Liverpool for under et år siden, i en overgang som kan bli verdt 7,5 millioner pund. Budet ble umiddelbart avslått, og i Skottland vil de kreve en langt høyere sum for 23-åringen.

Phil Hay, journalisten som kanskje dekker Leeds United aller tettest, skriver i The Athletic at de på Elland Road nå vurderer å legge inn et nytt bud på Kent. Leeds var nær ved å kjøpe spilleren i fjor sommer, men endte opp med å låne Eddie Nketiah fra Arsenal.

Liverpool har krav på 20 prosent fra et eventuelt videresalg dersom Kent blir solgt. Marcelo Bielsas lag er motstander på Anfield allerede i første serierunde.

The Athletic

20.aug 2020 23:30Sky: Barcelona har ikke kontaktet Wijnaldum

Ronald Koeman er ny manager for Barcelona, og allerede er det skriverier om Gini Wijnaldums fremtid, og om han kan havne i Barcelona.

Nederlenderen har under ett år igjen av kontrakten sin med Liverpool, og har så langt ikke kommet til enighet om en forlengelse.

Tidligere torsdag ble det rapportert at Koeman hadde bedt Wijnaldum om å ikke skrive under på ny kontrakt.

Ifølge Sky Sports har ikke Barcelona kommet med en henvendelse til spilleren enda, men han er en spiller Koeman har høye tanker om.

Kaveh Solhekol i Sky melder at det Wijnadum vil ha en stor avgjørelse å ta dersom Barcelona skulle tilby ham en langtidskontrakt.

Sky Sports

20.aug 2020 13:16Koeman ber Wijnaldum om å ikke forlenge med Liverpool

Det er den nederlandske avisen AD (Algemeen Dagblad) som skriver at Barcelonas nye trener Ronald Koeman skal ønske å benytte seg av sitt forhold til Georginio Wijnaldum.

De to kjenner hverandre godt fra det nederlanske landslaget hvor Koeman var sjef. Wijnaldum har under et år igjen av sin avtale med Liverpool og ingenting er avgjort. Han kan forhandle med andre klubber alt i januar.

Med Ivan Rakitić 32, Sergio Buseuets 32 og Arturo Vidal 33, så har Barcelona behov for nye krefter på midtbanen.

Wijnaldum kostet Liverpool £25 millioner i 2016. Han har spilt 186 kamper for de røde og vært fast på laget de siste sesongene.

AD

18.aug 2020 12:43Seks Premier League-klubber vurderer Brewster

20-åringen skal være ønsket i både Aston Villa, Newcastle, Burnley, Brighton, Fulham og Crystal Palace men ingen av klubbene har henvendt seg til de røde ennå.

Brewster er for tiden i Østerrike hvor Liverpool er på treningsleir. Han skal ønske å bli i Liverpool og kjempe for en plass i troppen.

– Hvem ønsker ikke å spille for mesterne? Jeg har ikke lyst til å gå på utlån, men hvis det er det beste for meg, å dra ut og få mer spilletid, så er det det jeg kommer til å gjøre, sa unggutten på podcasten The Beautiful Game.

Den unge spissen imponerte på utlån forrige sesong i Championship-klubben Swansea. Han scoret 11 mål på 22 kamper for svanene. 

Waliserne skal ønske han tilbake, det samme skal Championship-rivalene som rykket ned fra Premier League, Norwich, Bournemouth og Watford.

Goal

17.aug 2020 23:35– Lewis er klar for Amiens

I helgen rapporterte James Pearce i The Athletic at Adam Lewis er på vei til franske Amiens. Han skrev videre at den medisinske sjekken skulle skje på mandag.

Nå melder L'Equipe at den medisinske sjekken er bestått, og at han formelt er klar for Ligue 2-klubben. Allerede på lørdag spilles første seriekamp i 2020/21-sesongen.

Den franske avisen skriver videre at Amiens har sikret seg opsjon på kjøp av Lewis. Tidligere i sommer skrev han under på en ny langtidskontrakt med LFC.

L'Equipe

16.aug 2020 12:50Hevder at Liverpool og Thiago er blitt enige

Fotballreporter Mohamed Bouhafsi hos RMC Sport melder på Twitter at Liverpool og Thiago Alcantara er blitt enige om de personlige betingelsene. Anfield-klubben er kommet til enighet med Bayern München-spilleren om en fireårskontrakt, og spilleren har til og med fortalt noen av sine lagkamerater at han skal til England.

Alcantara skal ifølge journalisten allerede ha funnet seg et hus på Merseyside. Nå gjenstår det for Liverpool og Bayern å bli enige om en overgangssum.