Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

Avkrefter ryktene om et Liverpool-møte
Tir. 16.04. 21:52 kopier linkAvkrefter ryktene om et Liverpool-møte

På søndag ble tidligere Wolfsburg-trener Niko Kovac dratt opp av hatten som en potensiell kandidat til Liverpool-jobben.

Nyheten, som da kom fra engelske Daily Mail, stemmer ikke. Kilden er ingen andre enn Kovac selv.

– Det er ingen sannhet i ryktene som kobler meg til Liverpool. Det er ikke sant, sa hans selv i et intervju med Servus TV.

Søndagens rykter gikk ut på at Kovacs representanter hadde vært i London i jakten på en Premier League-klubb for tysk-kroaten.

Sporting-sjef Ruben Amorim er fortsatt storfavoritt blant oddsmakerne til å ta over jobben til Jürgen Klopp.

Bayern ønsker seg Nagelsmann tilbake
Man. 15.04. 20:28 kopier linkBayern ønsker seg Nagelsmann tilbake

Bayern München er en av flere storklubber som er på utkikk etter en ny manager inn mot neste sesong. Tyskerne var blant annet med i kampen om Xabi Alonso, før spanjolen bekreftet at han ønsket å bli værende i Leverkusen.

Nå skal storklubben ha bestemt seg, ifølge Florian Plettenberg. De ønsker seg Julian Nagelsmann, et drøyt år etter at han fikk fyken på Allianz Arena.

36-åringen, som skal lede Tyskland på hjemmebane til sommeren, har også vært et navn knyttet til den ledige jobben i Liverpool, men det har aldri dukket opp konkret interesse rundt ham.

Det betyr likevel at Bayern eventuelt er ute av kampen om Sporting-manager Ruben Amorim, som seiler opp som storfavoritt til å ta over for Jürgen Klopp.

Florian Plettenberg

Tabloidavis linker overraskende navn til Liverpool-jobben
Søn. 14.04. 11:33 kopier linkTabloidavis linker overraskende navn til Liverpool-jobben

Liverpool er på managerjakt, og til nå har det stort sett handlet om to navn: Xabi Alonso og Ruben Amorim. Alonso gjorde det i forrige måned klart at han kom til å bli værende i Bayer Leverkusen, mens Amorim fortsatt er bookmakernes store favoritt til å overta.

Nå kastes det et nytt overraskende navn inn i miksen, og det er Niko Kovac. Kovac ledet Kroatia mellom 2013 og 2015, Eintracht Frankfurt mellom 2016 og 2018, før han fikk den store jobben i Bayern Müncehn i 2018. Han ledet Bayern til en liga- og cupdobbel, men mistet jobben høsten etter.

Han har vært satt i Monaco mellom 2020-2022, og tok over som Wolfsburg-sjef i 2022. Der fikk han sparken i forrige måned.

Ifølge tabloidavisen Daily Mail har Kovacs representanter vært i London nylig i jakt på en Premier League-klubb for Kovac.

Det kan virke som at Liverpool kanskje brukes for å få trommet opp mer interesse for Kovac. Han er ikke nevnt tidligere, og det vil være en stor overraskelse dersom de røde går for en slik kandidat til å overta etter en så ikonisk manager som Jürgen Klopp.

– Liverpool vil tilby Diaz en ny kontrakt
Fre. 12.04. 19:30 kopier link– Liverpool vil tilby Diaz en ny kontrakt

Luis Diaz er en spiller som har blitt linket bort fra Liverpool de siste ukene.

Det er Paris Saint-Germain som viser interesse for colombianeren, som har 24 mål og 10 målgivende på sine 90 kamper for klubben.

De røde betalte 50 millioner pund for ham i januar 2022, og i både fransk og engelsk presse har han blitt linket til PSG for 70 millioner pund. Diaz har kontrakt med klubben til 30. juni 2027.

Ifølge den colombianske journalisten Pipe Sierra vurderer Liverpool å tilby ham en ny avtale. Sierra er en journalist som alltid har fulgt Diaz og folkene rundt ham tett.

Diaz er ikke av klubbens best betalte spillere per i dag, og en ny kontrakt vil helt sikkert gi ham et solid lønnshopp som gjenspeiler hvilken rolle han har i laget – og sette klubben i en bedre posisjon dersom det skulle komme interesse fra andre klubber.

Liverpool har nå fått på plass Michael Edwards som fotballsjef og Richard Hughes som sportsdirektør, men hvem som blir ny manager vet vi fortsatt ennå, så det kan være verdt å ta slike rapporter med en klype salt enn så lenge. Samtidig må det tas med at Diaz og Liverpool-linkede Ruben Amorim har samme agent.

Diaz fylte 27 år i januar.

– PSG er interessert i å hente Luis Diaz
Tir. 09.04. 18:55 kopier link– PSG er interessert i å hente Luis Diaz

The Telegraphs Sam Wallace er blant de som det kan være verdt å lytte til når han kommer med nyheter, og tirsdag rapporterer han at Luis Diaz kan gå en usikker fremtid i møte i Liverpool FC. 

Han skriver av PSG er interessert i å hente colombianeren, og at han verdsettes til om lag 75 millioner pund av Liverpool FC. Diaz ble hentet til de røde fra Porto i januar 2022, og har vært en suksess på venstrekanten til de røde. 

27-åringen har fremdeles tre år igjen av kontrakten, men ifølge Wallace vil det snart komme et tidspunkt der klubb og spiller må finne ut om samarbeidet skal forlenges, eller om det er best for alle parter med en overgang til en annen klubb. Journalisten skriver at agent Raul Costa nylig var på besøk hos sin klient på Merseyside. 

Det er for øvrig verdt å notere at Costa også er agenten til Ruben Amorim, som av mange nå holdes som den store favoritten til å ta over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. 

Ifølge Capology.com tjener Diaz i dag det som i fotballverden er relativt beskjedne 55.000 pund i uken i Liverpool, og agenten vil kanskje argumentere for at tiden er inne for en lønnsøkning. På motsatt kant tjener Mohamed Salah opp mot det seksdobbelte.

Også Barcelona skal være interessert i Diaz, men de har neppe mulighet til å punge ut det Liverpool eventuelt vil kreve for Diaz. 

Så langt har det ikke kommet noen offentlige indikasjoner på at Diaz vil være åpen for å forlate Liverpool. Hans far uttalte imidlertid tidligere i år at det har vært en drøm for sønnen å spille for en av Madrid-klubbene.

Fabrizio Romano skrev i mars at PSG ikke har tatt kontakt med Liverpool om en overgang for Diaz.

– Har tilbudt Amorim en treårskontrakt
Man. 08.04. 18:10 kopier link– Har tilbudt Amorim en treårskontrakt

Pedro Sepulveda har kommet med enda en oppdatering når det kommer til Liverpools interesse for Sporting-manager Ruben Amorim, og ifølge journalisten begynner det å bli konkrete samtaler. 

Han skriver mandag på X at Liverpool har tilbudt Amorim en treårskontrakt, og at partene er nær enighet om de økonomiske betingelsene. Sepulveda legger til at samtalene er positive og konstruktive. 

En annen portugisisk journalist, Bruno Andrade, går ikke like langt som Sepulveda, men skriver at alt ligger til rette for at samtalene mellom Liverpool og Amorim kan fortsette, og at et intervju ansikt til ansikt vil finne sted i løpet av april. 

Spesielt Sepulveda har markert seg tidligere med god innsikt rundt overgangene til Luis Diaz og Darwin Nunez, men vi våger ikke å føle oss trygge før storkanoner som David Ornstein eller Paul Joyce melder seg på.

Amorim er for tiden en populær mann i den grønne delen av Lisboa. I midtuken slo Sporting byrival Benfica ut av semifinalen i den portugisiske cupen, og i helgen vant Sporting også det som var en viktig kamp i jakten på seriegullet i årets sesong. Sporting har nå en luke på fire poeng ned til Benfica, og de har i tillegg en kamp til gode seks serierunder før slutt. De skal møte Porto eller Guimaraes i cupfinalen. 

Les mer om Amorim her:

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Han beskrives som sin generasjons beste portugisiske manager - og har blitt lansert av flere som en sterk kandidat til det som snart blir en ledig jobb i Liverpool FC.

Innsikt 07.feb 18:41

«Amorims agent og Liverpool skal i samtaler mandag»
Søn. 07.04. 23:12 kopier link«Amorims agent og Liverpool skal i samtaler mandag»

Samtidig som Ruben Amorim og Sporting kjemper om ligagullet i Liga NOS, skjer det også ting i bakgrunnen i forhold til portugiserens fremtid.

Den portugisiske journalisten Pedro Sepulveda melder nemlig søndag kveld at Ruben Amorims agent skal i samtaler med Liverpool mandag.

«Det er planlagt et møte mellom agenten og LFC i håp om å forhandle ferdig de endelige betingelsene. Sporting er ikke på jakt etter en ny trener enn så lenge. Liverpool har ikke kontaktet klubben per nå», skriver han på X/Twitter.

Santi Aouna i Foot Mercato melder om lignende nyheter. Han skriver også at Amorim ønsker seg til Anfield.

De to kildene har hatt en tendens til å både bomme og treffe med tidligere rykter, så vi har valgt å holde dette til «ryktebørs»-spalten foreløpig.

Pedro Sepuvelda / Foot Mercato

Hevder Liverpool og United kjemper om Southamptons fotballdirektør
Man. 01.04. 21:28 kopier linkHevder Liverpool og United kjemper om Southamptons fotballdirektør

Det høres litt rart ut, ettersom Liverpool nylig ansatte Richard Hughes som ny sportsdirektør, men journalisten Nizaar Kinsella hevder at LFC har vært ute etter Southamptons sportsdirektør Jason Wilcox. Kinsella skriver for Evening Standard.

Han skriver videre at Liverpool og Southampton har kommet til enighet om å betale en pakke tilsværende en årslønn for at «The Saints» skal slippe ham nå.

Dette kommer samme dag som det blir meldt at han har levert sin oppsigelse i klubben.

Manchester United ønsker å ansette ham, mens de holder på med sin omstrukturering av klubben etter at INEOS kom inn på eiersiden. United vil ha både Wilcox og Dan Ashworth fra Newcastle.

Ifølge Guardian har United komet med en formell henvendelse for å ansette 52-åringen. Omar Berrada, som er Uniteds nye daglige leder, jobbet sammen tidligere med Wilcox i Manchester City.

Interessen fra United har vært kjent en stund, men at Liverpool har vært med i kampen slik Evening Standard melder er nytt. Foreløpig er det ingen andre som melder om det. Det kan alltids være at Liverpool brukes for at Southampton skal kunne få mer i kompensasjon.

Ian Doyle i Liverpool Echo skriver i en oppdatering sent mandag kveld at Liverpool ikke har noen interesse for å ansette Wilcox.

Ute etter brasiliansk stjerneskudd
Man. 01.04. 18:14 kopier linkUte etter brasiliansk stjerneskudd

Liverpool er blant klubbene som er ute etter den 18 år gamle Palmeiras-spilleren Luis Guilherme. Det rapporterer Lewis Steele i Daily Mail.

Det skal være en rekke Premier League-klubber som beundrer angriperen. Han har imponert for Palmeiras, og spilt i Copa Libertadores.

Palmeiras var klubben som produserte Gabriel Jesus, og er klubben som har fått frem Endrick som nå skal til Real Madrid og som nylig scoret på Wembley mot England.

Tenåringen spiller i tierrollen eller ute på kantene, og vil ha en prislapp på over 40 millioner pund. 

Linkes til «ukjent» Salah-lagkamerat
27.mar 23:45 kopier linkLinkes til «ukjent» Salah-lagkamerat

Tyske BILD melder om Liverpool-interesse for Eintracht Frankfurt-angriper Omar Marmoush.

25-åringen er ikke det mest kjente navnet blant engelske fotballsupportere, men han er lagkamerat med Mohamed Salah på det egyptiske landslaget.

Marmoush startet sin profesjonelle karriere i Wadi Degla, før han reiste videre til Wolfsburg i 2017. I fjor sommer reiste han videre til Eintracht Frankfurt gratis.

Der har han virkelig levert varene i Bundesliga denne sesongen, og etter 21 kamper, står egypteren med ti mål og seks målgivende pasninger.

BILD er ikke den beste kilden for Liverpool-nyheter, men de har ofte god kontroll på tysk fotball.

Hevder Liverpool er mer begeistret for Amorim enn supporterne er klar over
24.mar 17:05 kopier linkHevder Liverpool er mer begeistret for Amorim enn supporterne er klar over

GiveMeSport er ikke det nettstedet vi gir mest oppmerksomhet og lytter mest til, men nå er det landslagspause og veldig stille, og folk er kanskje litt lei av å lese om Liverpool-legendene denne helgen. Derfor tar vi det med likevel, men oppfordrer til å ta det med en klype salt.

Det har i hvert fall gjort at managersituasjonen igjen diskuteres på sosiale media.

For samme helg som tyske journalister melder at Xabi Alonso vil velge Bayern München dersom han forlater Bayer Leverkusen, så meldes det ting om Sporting-sjef Ruben Amorim.

Nettstedet hevder at Liverpool FC er større beundrere for portugiseren enn det som har blitt rapportert så langt, og at 39-åringen absolutt er en het kandidat til å overta etter Jürgen Klopp i managerjobben på Anfield.

Både sportsdirektør Richard Hughes og andre innflytelsesrike personer i Liverpool skal være veldig begeistret for ham.

Roberto De Zerbi og Julian Nagelsmann er to andre navn som nevnes som mulige kandidater til Alonso.

– Alonso kan ta en avgjørelse i slutten av april
23.mar 17:04 kopier link– Alonso kan ta en avgjørelse i slutten av april

Liverpool har nå fått på plass sin fotballsjef og sportsdirektør, to nye speidere er på vei inn, og strukturen rundt en ny manager er nå på plass.

Da er det forventet at jobben med å få inn en ny manager vil få fullt fokus for Michael Edwards og Richard Hughes.

Den som har vært sterkest linket er Xabi Alonso. Problemet er at Bayern München også har ham som sin fremste kandidat, og skal man tro journalistene som følger Bayern tettest er det Bayern som leder an i kampen om underskriften hans. Det melder både Florian Plettenberg i Sky Sport og Christian Falk i Bild.

I tillegg til Liverpool og Bayern, skal også en tredje klubben der Alonso har hatt sportslig suksess være interessert. Real Madrid lurer i kulissene, har det blitt hevdet. Det høres ut som at svaret kan komme før sesongen er over. Mot slutten av neste måned kan en avgjørelse ha blitt tatt.

– Følelsen min er at disse samtalene pågår nå, i landslagspausen. Det er et godt tidspunkt for det. Av hensyn til alle klubbene involvert, inkludert Leverkusen, vil han trolig ta en avgjørelse mot slutten av april. Det vil være tidsperspektivet, sier Raphael Honigstein, som dekker tysk fotball for The Athletic og er en mann med gode kontakter.

Honigstein snakket i The Athletics podcast «The Daily Football Briefing», der hele episoden handlet om Alonsos fremtid. 

Det skal heller ikke utelukkes at Alonso fortsetter i Bayer Leverkusen, der han er i ferd med å lede klubben til deres første Bundesliga-tittel. Ubeseirede Leverkusen trenger 15 poeng av 24 mulige for å sikre ligatittelen. Vinner de sine fem neste ligakamper, kan de løfte troféet hjemme mot Stuttgart 27. april.

Ser ut til å ta med seg enda en speider fra Bournemouth
22.mar 17:06 kopier linkSer ut til å ta med seg enda en speider fra Bournemouth

Richard Hughes ble denne uken ansatt som Liverpools nye sportsdirektør. Torsdag ble det meldt at han kommer til å ta med seg den tidligere «klubbnomaden» Mark Burchill, som har jobbet som sjefsspeider under ham i Bournemouth de siste årene.

Ifølge lokalavisen Bournemouth Echo, kommer han også til å ta med seg Craig McKee til Anfield. 

Han begynte å jobbe i Bournemouth samtidig som Hughes. De siste sesongene har han vært speider for førstelaget.

Dersom McKee kommer, vil han og Burchill gå inn i rekrutteringsteamet i Liverpool sammen med Dave Fallows og Barry Hunter.

– Leverkusen planlegger neste sesong med Alonso som manager
20.mar 12:52 kopier link– Leverkusen planlegger neste sesong med Alonso som manager

Xabi Alonso er kanskje fotballeuropas mest ettertraktede manager nå. 42-åringen er i ferd med å lede Bayer Leverkusen til deres første Bundesliga-tittel, og topper tabellen ti poeng foran Bayern München.

15 av de 24 mulige poengene i de siste åtte kampene vil være nok for å sikre tittelen, så det er mye som skal gå galt dersom det ikke skal skje.

Leverkusen er i kvartfinalen av Europa League der West Ham er motstander. De har også kommet til semifinalen i DFB-Pokal, der de skal møte Fortuna Düsseldorf i semifinale om to uker. Klubben vant DFB-Pokal i 1992/93, og UEFA-cupen/Europa League i 1987/88 – men er en klubb som har måttet finne seg i å best bli nummer to utenom det.

Det er ikke rart at Bayern München har veldig lyst å få Alonso som manager etter Thomas Tuchel. Men han er også den fremste kandidaten for Liverpool-jobben etter Jürgen Klopp.

Planlegger med Alonso

Bayer Leverkusens daglige leder Fernando Carro har ikke planer om å gi slipp på Alonso.

– Han har kontrakt til 2026, og vi planlegger for neste sesong med ham. Det er ingenting som har fått oss til å tro at han ikke vil fortsette her med oss, sier Carro til Marca.

At Alonso blir værende på Bay Arena virker absolutt som en mulighet. Han tok over klubben i oktober 2022, da de var nummer 17 i Bundesliga. Med den tidligere midtbanespilleren ved roret klatret de til sjetteplass.

Alonso nevnes også stadig som en mulig kandidat til Real Madrid-jobben, den dagen Carlo Ancelotti er ferdig der.

Forventer en Richard Hughes-bekreftelse i løpet av få dager
14.mar 13:04 kopier linkForventer en Richard Hughes-bekreftelse i løpet av få dager

Tirsdag formiddag kom nyheten om at Michael Edwards var tilbake i FSG og Liverpool etter to år på sidelinjen.

Siden har det vært lite nyheter, men det vil komme mer i løpet av få dager, skriver Fabrizio Romano.

Da vil Richard Hughes, Bournemouths nåværende sportsdirektør, melde sin overgang til Liverpool.

44-åringen ventes å bli på sørkysten ut sesongen, før han reiser mot Merseyside før det kommende sommervinduet.

Vil hente Diaz til Paris når Mbappé drar
13.mar 16:49 kopier linkVil hente Diaz til Paris når Mbappé drar

Denne sommeren kommer Kylian Mbappé endelig til å forlate Paris Saint-Germain, og det virker veldig klart at det er i Real Madrid han kommer til å ende opp.

PSG planlegger nå for hvordan de skal bygge angrepet sitt for neste sesong, og en spiller de har på ønskelisten sin er Luis Diaz.

Det rapporterer Fabrice Hawkins for RMC Sport, en veldig god kilde når det kommer til PSG. Han melder at det også rapporteres i colombiansk presse. 

Diaz skal være på ønskelisten til den franske klubben. 27-åringen har kontrakt med Liverpool til 2027, og Hawkins tror de røde vil be om minst 80 millioner euro for å gi slipp på ham denne sommeren.

På ønskelisten til Liverpool og Manchester City
11.mar 13:58 kopier linkPå ønskelisten til Liverpool og Manchester City

Wolverhampton-angriper Pedro Neto linkes til Liverpool og Manchester City før det kommende sommervinduet.

Portugiseren, som tidvis har imponert stort på Molineux, har fått en prislapp på rundt £60 millioner, skriver The Telegraph.

24-åringen, som kom til Premier League fra Lazio i 2019, står med elleve målpoeng på 19 kamper så langt denne sesongen.

Liverpool har hatt suksess med Diogo Jota, som hadde en lignende karriere som sin landsmann før overgangen til Anfield i 2020.

Neto, som har vært slitt med skader i store deler av Wolves-karrieren, måtte forlate banen i 2-1-seieren mot Fulham forrige helg.

The Telegraph

Vil kreve over tolv millioner pund for De Zerbi
06.mar 10:34 kopier linkVil kreve over tolv millioner pund for De Zerbi

Roberto De Zerbi er ikke oddsfavoritten til å bli Liverpools neste manager, men vi kan heller ikke utelukke at Brighton-sjefen blir mannen som skal overta etter Jürgen Klopp. 

The Telegraph skriver at Brighton vil kreve i overkant av tolv millioner pund dersom de skal slippe italieneren til en annen klubb. Barcelona og Manchester United er andre klubber som linkes til De Zerbi. 

Tolv millioner er ikke mye sammenliknet med det enkelte spillere blir solgt for, men for en manager regnes det for å være en høy sum. Samtidig er det ikke det oppe med det Brighton fikk for Graham Potter da han gikk til Chelsea for over 20 millioner pund. 

De heteste kandidatene til å ta over etter Klopp, Xabi Alonso og Ruben Amorim, blir heller ikke billige. Alonso skal ha en utkjøpsklausul på om lag tolv millioner pund neste sommer, men Leverkusen kan kreve over 20 millioner for spanjolen dersom han drar i sommer. Amorim kan på sin side bli enda dyrere dersom ferske rykter om rundt 25 millioner pund viser seg å stemme. 

Følger med på spennende forsvarsspiller
05.mar 14:03 kopier linkFølger med på spennende forsvarsspiller

Lewis Steele i Daily Mail rapporterer at Liverpool har speidere som følger med på den unge forsvarsspilleren Abdelhamid Ait Boudlal. 17-åringen fra Marokko skal blant annet ha imponert i U17-VM som gikk av stabelen i Indonesia i vinter. Der tok Marokko seg til kvartfinalen. 

Ait Boudlal spiller på Mohammed VI Football Academy i Sale i Marokko, og blir ifølge avisen beskrevet som en komplett og dominerende forsvarsspiller, som er god med ballen og kompromissløs i taklingene. 

Etter brexit er det ikke lov å hente spillere under 18 år fra utlandet, men Ait Boudlal kan bli aktuell til sommeren ettersom han fyller 18 i april. 

Steele rapporterer også at Liverpool følger en annen unggutt, nemlig Luis Guilherme i brasilianske Palmeiras. Den 18 år gamle midtbanespilleren regnes for å være et stort talent, og Liverpool er blant mange som følger U20-landslagsspilleren. 

Melder om samtaler mellom Bayern og Xabi Alonso
04.mar 21:07 kopier linkMelder om samtaler mellom Bayern og Xabi Alonso

Det er ingen tvil om at både Bayern München og Liverpool har Xabi Alonso på ønskelisten sin til sommeren.

Spanjolen gjør det meget godt i tyske Leverkusen, og leder for øyeblikket Bundesliga med ti poeng. Nå har drakampen om hans signatur startet for alvor.

Ifølge Sky Sports i Tyskland har nemlig Bayern hatt samtaler med Xabi Alonso om den ledige managerjobben til sommeren.

I går kveld kom meldingen om at klubbens flere sjefer tror det kan bli vanskelig å lokke ham til München til sommeren. Den nyhete kom fra lokalavisen Abendzeitung München.

– Bayern-sjefene tror det kan bli vanskelig å få Alonso
03.mar 23:00 kopier link– Bayern-sjefene tror det kan bli vanskelig å få Alonso

Xabi Alonso skal fortsatt være Bayern Münchens førsteprioritet i jakt på ny manager etter at det ble klart at Thomas Tuchel er ferdig i klubben etter sesongen.

Men Bayern-sjefene tenker nå at det vil være ekstremt komplisert å få til en avtale som får Alonso til å overta på Allianz Arena.

Nå skal de vurderer en ny overraskende kandidat til jobben fra sommeren. Det er Arne Slot, som ble kåret til årets manager i Nederland både i 2022 og 2023. Han skal være et alternativ dersom det blir klart at Alonso ikke kommer til å komme.

Det melder Maximilian Koch i lokalavisen Abendzeitung München

Liverpool har i likhet med Bayern Alonso som sin fremste kandidat når Jürgen Klopp går til sommeren.

Søndag økte Leverkusen luken på toppen av Bundesliga til ti poeng, og kan nå vinne sine aller første ligatittel. De er ubeseiret i alle turneringer – totalt 34 kamper – og har scoret 99 mål.

Troverdig journalist slår ned ryktene om at Salah skal ha signert Saudi-kontrakt
29.feb 17:38 kopier linkTroverdig journalist slår ned ryktene om at Salah skal ha signert Saudi-kontrakt

Den egyptiske tidligere Premier League-spissen Mido er en aktiv mann på sosiale medier. Han var ute og kritiserte Mohamed Salah for å forlate Egypts landslag da han ble skadet under Afrikamesterskapet tidligere i år, men virker selv å være trygg på sine kilder rundt Liverpools toppscorer. Denne uken kunne han på sin X-konto nemlig slå fast at Salah skal spille i Saudi Pro League neste sesong, og at kontraktene allerede er signert.

De ryktene blir slått ned av den troverdige The Athletic-journalisten David Ornstein i en spørsmål/svar-spalte torsdag. 

«Med all respekt for Mido og andre som formidler informasjonen de sitter på, så har jeg blitt fortalt at det ikke har blitt signert noen kontrakter», skriver Ornstein. 

Saudi Pro League med Al-Ittihad i spissen lå langflate etter Salah i sommer og sendte et monsterbud i retning Liverpool i løpet av overgangsvinduet. Men på Merseyside fikk de ikke noe annet enn avslag, og Salah ble værende. Nye bud er ventet sommeren 2024, når Salah bare vil ha ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool. Om det betyr at han kommer til å dra er imidlertid langt fra sikkert. 

«Det blir en av mange fascinerende saker å følge når vi nærmer oss sommervinduet», skriver Ornstein.

– Klubben føler seg trygg på at Alonso vil takke nei til Liverpool
28.feb 16:05 kopier link– Klubben føler seg trygg på at Alonso vil takke nei til Liverpool

Christian Falk i Bild har onsdag kommet med en liten oppdatering når det gjelder Liverpools interesse for Bayer Leverkusen-manager Xabi Alonso. Han skriver at Liverpool har tatt kontakt med Alonsos agent Inaki Ibanez, og at sjefene i Leverkusen er informert om dette. 

Han legger imidlertid til at Leverkusen føler seg trygge på at Alonso kommer til å takke nei til Liverpool, og at spanjolen vil fortsette i klubben som han er under kontrakt med frem til 2026. 

Mange små drypp om Liverpools interesse for Alonso dukker opp for tiden, og man skal ikke ta alt for god fisk. Men at interessen er der virker det å være liten tvil om, og det at Leverkusen i har et behov for å kommunisere at 42-åringen blir værende kan tyde på at noe er i ferd med å røre på seg. 

– Xabi er den fremste kandidaten, men en annen vil også trolig bli intervjuet
28.feb 14:50 kopier link– Xabi er den fremste kandidaten, men en annen vil også trolig bli intervjuet

Det som har blitt skrevet om Liverpools jakt på ny manager har stort sett kommet fra Tyskland, der journalister som følger Bayern München – som også ønsker seg Xabi Alonso – og journalister som følger Bayer Leverkusens vanvittige sesong, melder om det er noen utvikling.

Det har kommet mindre fra engelske journalister.

Paul Joyce i The Times er kanskje den journalisten med aller best kunnskap om hva som foregår i Liverpool FC. Han skriver onsdag at Alonso er den fremste kandidaten for å overta etter Jürgen Klopp, når tyskeren gir seg til sommeren.

Men han skriver også noe annet interessant, og det er at eierne i Fenway Sports Group trolig også kommer til å intervjue Ruben Amorim i Sporting. Han har stadig blitt nevnt som «outsideren», og den 39 år gamle portugiseren har gjort strålende ting med Sporting de siste sesongene.

Hevder Lijnders kan bli gjenforent med Henderson
27.feb 20:56 kopier linkHevder Lijnders kan bli gjenforent med Henderson

Pep Lijnders ville ikke vært en unaturlig arvtaker etter Jürgen Klopp, men assistentmanageren har gjort det klart at også han kommer til å forlate klubben etter sesongen. Nederlenderen ønsker å få sving på sin egen managerkarriere et annet sted, og det kan være i hjemlandet, ifølge ferske rykter. 

Opplysninger som kommer fra Graeme Bailey og HITC skal tas med en klype salt, men det er verdt å nevne at de hevder å ha kilder som sier at Lijnders er klar til å ta over storklubben Ajax etter sesongen. Skulle det skje vil Lijnders bli gjenforent med Jordan Henderson, som signerte for Ajax i januar etter et mislykket opphold i Saudi-Arabia. 

Gjennom dagen har det også vært mange kontoer på X som har sitert den nederlandske avisen De Telegraaf på at Lijnders skal være i samtaler med Ajax, og at han kan ta over som manager eller assistentmanager til Frank De Boer. 

Men etter det vi kan se har ikke Telegraaf kilder på dette. I stedet er det bare en idé fra reporter Mike Verweij som han lanserte i en podcast nylig. 

Ajax har slitt tungt denne sesongen og er på jakt etter en manager som kan løfte dem tilbake til gamle høyder. 

Lijnders hadde et kort opphold som manager i NEC Nijmegen i 2018, men returnerte til Liverpool etter å ha fått sparken. 

Lørdagens motstander fikk bud avslått på keeperhelten i januar - kan prøve igjen til sommeren
27.feb 08:54 kopier linkLørdagens motstander fikk bud avslått på keeperhelten i januar - kan prøve igjen til sommeren

Det var forventet at det ville komme mange bud på Caoimhin Kelleher i fjor sommer, da en rekke Premier League-klubber måtte forsterke med ny målvakt.

Men de klubbene han ble linket til, Tottenham, Brentford og Brighton, forsterket alle med andre alternativer ganske tidlig i vinduet.

I januar var det interesse for Liverpools andrekeeper fra Nottingham Forest, som endte opp med å kjøpe Matz Sels fra Strasbourg. Den 32 år gamle belgieren har så langt spilt fire kamper i Premier League.

Ifølge Lewis Steele ønsket Forest-manager Nuno Espirito Santo seg Kelleher som keeper, og Daily Mail-journalisten forventer at interessen fortsatt vil være der til sommeren. Forest fikk avslag på et bud på 15 millioner pund, og Liverpool ønsket over 25 millioner pund. Etter ligacupfinalen er det lett å skjønne hvorfor.

Forest gjorde nye forsøk på å få tak i Kelleher sent i overgangsvinduet, men da var det ikke lenger aktuelt for Liverpool å selge, og de ville beholde sin nummer to. Om Forest kan gjøre nye forsøk til sommeren vil avhenge om de beholder plassen. De er nummer 17 i Premier League nå, og risikerer poengtrekk for brudd på FFP-reglene.

En annen klubb som ønsker seg Kelleher er Celtic, der Joe Hart nylig annonserte at han kommer til å legge opp. Det virker mindre sannsynlig at den skotske klubben kan hoste opp en slik overgangssum som Liverpool vil akseptere.

Kelleher har kontrakt med Liverpool til sommeren 2026, så til sommeren må det tas en avgjørelse dersom de røde skal få betalt i nærheten av det de mener iren er verdt.

«Xabi Alonso nærmer seg stadig Liverpool FC»
26.feb 21:52 kopier link«Xabi Alonso nærmer seg stadig Liverpool FC»

Sacha Tavolieri er en belgisk journalist med et godt rykte på seg. Blant annet var han blant de best informerte i sommerens overgangsdrama rundt Romeo Lavia, som valgte Chelsea fremfor Liverpool da han forlot Southampton. 

Om han har like god kjennskap til det som skjer rundt Bayer Leverkusen-manager Xabi Alonso vet vi ikke, men når han kommer med en spennende oppdatering er det verdt å nevne.

Mandag skriver han blant annet følgende på X: 

«Xabi Alonso nærmer seg stadig Liverpool FC. Den spanske treneren har bestemt seg etter flere samtaler mellom hans representanter og Liverpool-styret». 

Det virker å pågå en dragkamp mellom Liverpool og Bayern München om Alonso. Det har blitt rapportert at de røde først ønsker å hente en sportsdirektør, men kanskje har de fått fortgang på samtalene med sin tidligere midtbanespiller etter nyheten om at Thomas Tuchel er ferdig i Bayern etter sesongen.

«Selv om FC Bayern setter inn støtet, virker det lite sannsynlig at Bayer Leverkusen-treneren vil ta et nytt år i Bundesliga», skriver Tavolieri. 

Ønsker å ha ny sportsdirektør på plass innen slutten av mars
22.feb 18:18 kopier linkØnsker å ha ny sportsdirektør på plass innen slutten av mars

Det har ikke kommet mange oppdateringer om Liverpools jakt på ny sportsdirektør etter Jörg Schmadtke, men det kom en i forrige uke om at Ricky Massara (AC Milan) og Florent Ghisolfi (Nice) var to navn de røde hadde på blokka.

I tillegg skal Dave Fallows og Barry Hunter som allerede er ansatte i klubben ha en høy stjerne. Tidligere har det vært slik at folk har blitt forfremmet til rollen, heller enn å rekruttere utenfra.

Jürgen Klopp fikk etterhvert en slik status og makt i klubben at det kanskje ikke var like stort behov for en klassisk sportsdirektør, men når manageren forsvinner må en også omstrukturere, og da trengs det personell.

Det har tidligere blitt rapportert at Michael Edwards har takket nei til å returnere til klubben, så det er tydelig at dette er noe Fenway Sports Group (FSG) jobber med. FSG-president Mike Gordon (avbildet sammen med styreleder Tom Werner) leder den jakten, sammen med Liverpools daglige leder Billy Hogan.

I et nettmøte med The Athletics lesere torsdag ettermiddag kom David Ornstein med en liten oppdatering. Det er ikke mye, men han skriver at han hører at Liverpool og FSG ønsker at en ny sportsdirektør skal være på plass innen slutten av mars, altså om en måneds tid.

Den personen som tar den rollen vil så ta over jakten på ny manager, der Liverpool linkes kraftig til Xabi Alonso, som også Bayern München ønsker seg. 

Tysk presse hevder Bayern er favoritter
21.feb 18:09 kopier linkTysk presse hevder Bayern er favoritter

Det ligger an til å bli noen måneder med spekulasjoner, rykter frem og tilbake og rapporter både den ene og andre veien når det kommer til Xabi Alonso.

Det har vært klart i en månads tid at Jürgen Klopp forlater Liverpool etter sesongen. Onsdag ble det klart at Thomas Tuchel også er ferdig i Bayern München til sommeren, og fra første stund virker det helt klart at Bayern har Xabi Alonso som sitt mål som ny manager.

Det rapporteres av alle gode kilder i Tyskland, der journalistene virker å være godt informert om hva Bayern foretar seg. Problemet for Bayern, er at de ser ut til å tape sitt første ligamesterskap sidan 2012 til nettopp Bayer Leverkusen, der Xabi Alonso leder an åtte poeng foran Bayern. Støy som dette vil neppe være veldig populært, men er heller ikke uvanlig når det kommer til Bayern om de ønsker seg noe, enten det er en spiller eller trener, selv om det er lenge igjen av sesongen.

Florian Plettenberg i tyske Sky er en som har fulgt saken tett, og har kommet med en oppdatering.

– Det er ikke 100 prosent sikkert at Alonso vil si ja til Bayern München, og alle sjefene i Bayern er informert om hvor vanskelig det er å få denne overgangen til for Alonso.

Han hevder videre at Bayern må ses på som favoritter foran Liverpool per i dag. Liverpool har som kjent ikke en sportsdirektør på plass, så det vil ikke være utenkelig at dette er noe som kan endre seg. Det må tas med at Plettenberg følger Bayern tett og har et helt annet forhold til dem enn han vil ha til det som er deres konkurrent i managerjakten.

– Informasjonen jeg sitter på, er at det per i dag er at Alonso er mer villig til å dra til Bayern München enn til Liverpool. Bayern har allerede forhørt seg om Xabi Alonso, men vi har også hørt at Liverpool har forhørt seg i de siste dagene og ukene, sier han videre.

At Bayern er så åpne i sin jakt på Alonso, gjør i alle fall at vi får litt mer informasjon om hva som foregår rundt ham. Det har ikke kommet noen direkte informasjon ut fra Liverpool om hvem som skal bli den nye manageren, annet enn journalister og tidligere spillere som har utpekt ham som den perfekte kandidat. Gjennom disse rapportene får vi vite at Liverpool har forhørt seg.

«Bayern har tatt kontakt med Leverkusen»
21.feb 12:43 kopier link«Bayern har tatt kontakt med Leverkusen»

Onsdag formiddag kom nyheten om at Thomas Tuchel er ferdig i Bayern München etter sesongen.

En drøy time senere melder Florian Plettenberg i tyske Sky Sports at den tyske storklubben allerede har tatt kontakt med Leverkusen. De ønsker å få på plass Xabi Alonso til sommeren.

Liverpool skal også være interessert i sin tidligere elev, noe Bayern har fått beskjed om.

Hvis Plettenbergs kilder er gode, både om dagens nyheter og om Liverpools interesse, bør nok de røde ta kontakt selv snart.

Med tittelkamp og Europa League med Leverkusen i tankene, kan det være Alonso velger å ta en slik beslutning etter sesongen er over.

«Alonso: 100 prosent fokusert på Leverkusen. Alonso: 100 prosent Bayerns førstevalg i sommer», skriver Plettenberg.