Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

28.nov 14:40Nå linkes Salah til Real Madrid igjen

Liverpool-angriper Mohnamed Salah er et transfermål for Real Madrid til sommeren, hevder spanske kilder. 

Bernabeu Digital hevder at Salah har høy prioritet hos den kongelige klubben i Madrid, selv om PSG-angriper Kylian Mbappe er deres hovedmål på transfermarkedet. 

Det påstås at Salahs representanter er blitt kontaktet av Real Madrid, men kilden hevder at det blir vanskelig å få til en overgang. 

Salahs assist mot Southampton i går, gjør at han har vært direkte involvert i 150 Premier League-mål på 171 kamper.

Bernabeu Digital

26.nov 21:22Villa-talentet linkes til storklubbene

Carney Chukwuemeka har bestemt seg for at fremtiden hans ligger hos en større klubb, og både Liverpool og begge Manchester-klubbene viser interesse for Villa-talentet.

18-åringen ønsker ikke å signere en ny kontrakt med Birmingham-klubben, da han er frustrert over at han ikke har fått flere sjanser på førstelaget på Villa Park. 

De tyske storklubbene Bayern München og Borussia Dortmund har også tenåringen i kikkerten. 

Den engelske ungdomslandslagsspilleren kom til Villas akademi fra Northampton Town i 2016, og hans nåværende kontrakt med Villa løper ut i 2023. 

The Guardian

26.nov 21:09I sommer forlot han Liverpool - nå kan han snart være tilbake i Premier League

Georginio Wijnaldum linkes til en retur til Newcastle United bare et halvt år etter at han forlot Liverpool til fordel for Paris Saint-Germain.

Nederlenderen var fast inventar på Liverpools midtbane helt frem til kontrakten hans med Anfield-klubben løp ut i sommer. I Paris har han imidlertid ikke klart å spille seg til fast plass på Mauricio Pochettinos mannskap, hvor han bare har spilt 90 minutter i tre av sine sju ligastarter så langt denne sesongen.

31-åringen har vært på benken i de to siste PSG-kampene, og nå kan en retur til England være aktuelt. Wijnaldums representanter skal allerede ha sett på potensielle muligheter, og Newcastle er en klubb som har gjort det klart at de er interessert i Wijnaldum. 

PSG skal imidlertid være uvillige til å selge nederlenderen.

Wijnaldum gjorde elleve ligamål i den ene sesongen han spilte for Newcastle, før han kom til Liverpool i 2016. 

TeamTalk

24.nov 16:18Vil starte kontraktsforhandlinger med Mané

At Mohamed Salah sin kontrakt går ut sommeren 2023 har fått mye oppmerksomhet, men også Sadio Mané har en kontrakt som går ut om litt over 19 måneder.

Senegaleseren fyller 30 år i juli. Han har vært i strålende form så langt denne sesongen, og nå ser det ut til at Liverpool ønsker å forlenge med spilleren.

«Transferguru» Fabrizio Romano melder på sin podcast «Here We Go» at Liverpool ønsker å starte forhandlinger med spilleren. Klubbens ledelse ønsker å møte Mané og agenten hans for å diskutere en ny avtale. 

Fabrizio Romano

24.nov 11:03Chelsea-stjerne kan bli løsningen på problemet Liverpool får i januar

Christian Pulisic sin fremtid i Chelsea virker usikker, og Liverpool er ute etter å styrke angrepet i januar, da deres største stjerner blir opptatt med Afrikamesterskapet.

Pulisic skal være usikker om sin fremtidige rolle i Chelsea under Thomas Tuchels ledelse, og Liverpool kan se amerikaneren som løsningen på problemene som vil oppstå når Mohamed Salah og Sadio Mané blir borte i flere uker i vinter.

Daily Express

16.nov 19:36Ifølge rapportene ønsker Sterling heller en retur til Liverpool enn et utenlandsopphold i Barcelona

Raheem Sterling skal ifølge spanske El Nacional foretrekke en retur til Liverpool fremfor å signere for Barcelona. 

Barcelonas økonomiske problemer er velkjent, og det kan bli vanskelig for dem å bygge et lag som er i stand til å konkurrere på toppnivå både i den hjemlige serien og i Europa på en stund. 

Selv om Liverpool-fansen sliter med å tilgi Sterling for å ha forlatt Anfield-klubben under kontroversielle omstendigheter, har spilleren selv snakket varmt om sin gamle klubb flere ganger siden han forlot Anfield.

El Nacional

16.nov 19:21Wolves vurderer salg av Traore

Wolves vurderer å selge Adama Traore under transfervinduet i januar, da klubben og spilleren sliter med å bli enige om en ny kontrakt. 

Barcelona og Liverpool kan komme til å kjempe om den lynhurtige kraftpluggens signatur. 

25-åringen har vært i samtaler med klubben om å signere en ny kontrakt på Molineux i flere uker, men det to partene har ikke nærmet seg hverandre når det gjelder betingelsene i avtalen. 

Den spanske landslagsspilleren har halvannet år igjen av sin kontrakt med Wolves, og flere klubber viser interesse for ham.

Liverpool og Leeds har begge forhørt seg om Traore, men vegrer seg for å betale de 40 millioner pund som Midlands-klubben krever. Liverpool ønsker seg spilleren, men verdsetter ham til under 30 millioner pund.

Barcelona ønsker å hente Traore hjem til hans hjemby, hvor han startet karrieren. Traore gikk gradene ved Barcelonas akademi. 

90 min

14.nov 21:40Tror Klopp vil kunne overtale Adeyemi

Karim Adeyemi er en av de mest ettertraktede unge angriperne i Europa. 19-åringen har 11 mål på 13 kamper i ligaen for RB Salzburg denne sesongen, men det er i Champions League han har imponert mest.

Der har han til nå tre mål på fire kamper i Europas gjeveste klubbturnering, og har også fått gjennombruddet på det tyske landslaget.

Han har blitt linket til Barcelona, Liverpool, Bayern München, Borussia Dortmund og RB Leipzig, og skal være ønsket av alle de største klubbene.

Christian Falk i Bild pleier å ha god oversikt når han uttaler seg om tyske spillere og transfers, og mener Adeyemi ville blitt fristet av Liverpool. Selv om det er interesse fra Bayern, Dortmund og Leipzig, tror han en telefonsamtale fra Jürgen Klopp ville fått ham til å tenke seg om to ganger. 

Christian Falk, Bild

14.nov 08:33Viser interesse for Minaminos tidligere lagkamerat

To dager før overgangsvinduet stengte i august, sikret Wolverhampton seg en låneavtale for Hwang Hee-chan fra RB Leipzig.

Den 25 år gamle sørkoreaneren har gjort sakene sine veldig bra på Molineux, og har scoret fire mål på åtte Premier League-kamper så langt.

Wolves skal ha en opsjon på kjøp for 13 millioner pund neste sommer.

Ifølge Sunday Mirror vil Wolverhampton nå gjerne gjøre den avtalen permanent allerede i januar, etter at Liverpool og Manchester City har vist interesse for spilleren.

City har ikke erstattet Sergio Agüero, og er i rett og slett uten spiss – mens Liverpool kommer til å miste Sadio Mané og Mohamed Salah i en periode på grunn av Afrikamesterskapet i januar.

Hwang spilte fem sesonger i RB Salzburg, der han var lagkamerat med Takumi Minamino. De to satte Liverpools forsvar på flere prøver sammen med Erling Braut Haaland da lagene møttes i Champions League 2019. Da scoret alle tre på Anfield, i en kamp de helrøde vant 4-3.

Sunday Mirror

11.nov 09:18Liverpool skal ha fått øynene opp for Danjuma

Kantspilleren Arnaut Danjuma har levert en sterk sesong så langt for Villarreal etter overgangen fra Bournemouth i sommer. 24-åringen var spesielt imponerende i Champions League-oppgjøret mot Manchester United på Old Trafford. 

Prestasjonene har ført til at mange har fått opp øynene for nederlenderen, og blant klubbene som er interessert finner vi Liverpool, ifølge transferjournalist Fabrizio Romano.

– Danjuma spiller fantastisk, og Liverpool har veldig stor sans for spilleren. Men Villarreal har nok ingen intensjoner om å selge i januar, sier Romano i sin podcast «Here We Go», gjengitt av Empire of the Kop.

Romano peker på at Danjuma er en spillerprofil som vil passe perfekt inn i Liverpool. Men en januarovergang ser meget usannsynlig ut. Villarreal punget ut 25 millioner euro for spilleren i sommer.

At det kommer rykter rundt kantspillere er ikke særlig overraskende, ettersom Liverpool mister Mohamed Salah og Sadio Mané i tillegg til Naby Keita til Afrikamesterskapet i januar. 

– Liverpool jobber alltid slik at de ikke gjør noen panikkjøp, men heller slår til dersom en god mulighet byr seg, sier Romano.

10.nov 16:24Avis hevder superagent prøver å sende ungt stjerneskudd til Liverpool

Superagenten Jorge Mendes, som blant andre har Diogo Jota, Cristiano Ronaldo og Ruben Dias på sin liste over klienter, skal nå være opptatt med å prøve å ordne en ny overgang til Liverpool. 

Denne gangen er det Fulhams 19 år gamle stjerneskudd Fabio Carvalho som er hovedperson. Den offensive midtbanespilleren regnes som et stort talent og har allerede fått bra med spilletid for klubben som ligger på opprykksplass i Championship.

Daily Mail skriver nå at Mendes jobber hardt for å få Carvalho til Liverpool, etter også å ha forsøkt seg hos Barcelona og Real Madrid. 

Mendes rapporteres å ha et godt forhold til Liverpool etter Jota-overgangen i fjor.

Carvalho er på utgående kontrakt denne sesongen, og ifølge The Athletic takket han nylig nei til en forlengelse. Det har satt fart på ryktene om en overgang.

Carvalho ble født i Lisboa i 2002, men har spilt for Fulham helt siden 2014 etter å ha flyttet fra barndomsklubben Benfica. Han har representert England på u-landslagsnivå.

09.nov 15:53Kobler Michael Edwards til ledig Newcastle-jobb

Etter at det ble sådd tvil om at Liverpools sportsdirektør Michael Edwards vil fortsette i Liverpool etter at kontrakten hans går ut til sommeren, har han blant annet blitt koblet til RB Leipzig, før det ryktet ble slått ned av klubbens daglige leder. 

Nå linkes Edwards også til en rolle som sportsdirektør i Newcastle. 

Ifølge The Northern Echo skal Newcastles nye manager Eddie Howe ha et ønske om å gjenforenes med Edwards. De to hadde sine første kontakt med hverandre da Howe var spiller i Portsmouth tidlig på 2000-tallet, og Edwards jobbet med analyse i klubben. Ifølge avisen har de to holdt nær kontakt siden den gangen, og Howe skal angivelig ha møtt Edwards forrige onsdag da han var på Anfield for å se Champions League-kampen mot Atletico Madrid. 

Ifølge The Northern Echo er Edwards en sterkt kandidat til rollen i Newcastle, men det samme er Brian Marwood, som jobber i City Group, paraplyorganisasjonen for klubbene som er knyttet til Manchester City, og også Marc Overmars i Ajax nevnes som en kandidat.

Likevel er det nå Michael Emenalo som er favoritt til å få jobben. Han har tidligere vært fotballdirektør i Chelsea og Monaco. 

The Northern Echo

26.okt 15:57Linkes til Rüdiger

Chelsea-forsvarer Antonio Rüdiger er på utgående kontrakt denne sesongen, og ifølge Dean Jones i Eurosport tyder mye nå på at kontrakten ikke blir fornyet, til tross for tyskerens storspill denne sesongen.

Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus og Bayern München skal lenge ha vært interessert, men nå skal Tottenham, Manchester City og Liverpool også ha sagt at de ønsker å bli oppdatert på situasjonen.

Chelsea er på midtstopperjakt fra før, og skulle det vise seg at Rüdiger drar, vil den jakten bare intensiveres.

Liverpool ble linket til Rüdiger om en mulig låneovergang i fjor vinter, da tyskeren var ute i kulda hos Frank Lampard og Jürgen Klopp omtrent var tom for midtstoppere. Men da Thomas Tuchel tok over, kom landsmannen raskt tilbake i varmen, og siden den gang har han virkelig levert varene.

Eurosport

22.okt 11:37Leeds-stjernen er en ettertraktet spiller

Raphinha fortsetter å imponere for Leeds, og nylig fikk han også sin landslagsdebut og sine to første scoringer for Brasil. 

Ved flere anledninger har det vært rapportert at Liverpool følger nøye med på 24-åringen, og det er fremdeles tilfellet når vi skriver oktober 2021, skal vi tro transferjournalist Fabrizio Romano. 

Anfield Watch siterer Romano på følgende fra hans podcast Here We Go: 

– Han blir en spiller å følge med på neste sommer. Mange klubber har Raphinhas navn på deres liste, ikke bare Liverpool, sier han.

Markedsverdien til Raphinha er på i overkant av 30 millioner pund, men det vil nok være naturlig å anta at en eventuell overgang vil koste en del mer enn som så.

Fabrizio Romano

21.okt 17:21Hevder Liverpool prøvde å lokke Barcelona-stjernen til Anfield

Ansu Fati har fått draktnummer 10 i Barcelona og er av mange spådd som den som skal ta opp arven etter Lionel Messi, som i sommer dro til PSG. Den hardt økonomisk pressede storklubben hadde imidlertid ikke sikret seg en ny kontrakt for 18-åringen før i går. Fati var på utgående kontrakt denne sesongen, men har nå forpliktet seg til å bli i klubben frem til sommeren 2027. 

Barcelona fikk hastverk da de skjønte at flere klubber hadde begynt å sikte seg inn på en bosmanovergang for unggutten neste sommer. En av de klubbene skal ha vært Liverpool, ifølge spanske Cope. 

«United, Liverpool og PSG gikk for Ansu Fati. De tilbød ham dobbelt så mye i lønn som det han vil få i Barca», skriver journalist Helena Condis. 

Spanjolen valgte imidlertid å bli værende i barndomsklubben, der han nylig kom tilbake fra langtidsskade og nyter mye tillit på førstelaget.

Cope

14.okt 17:44Raphinas agent bekrefter interesse fra Liverpool

Brasilianeres agent, Deco, snakket om Liverpools interesse for Leeds-kanten.

– Han er ung og han mange utfordringer foran seg. Det er mange klubber som liker han, og Liverpool liker han. Det har vært forespørsler, men ingenting offisielt.

– Leeds ville beholde ham en sesong til, sa Deco til Globo Esporte.

Deco er også agenten til Fabinho. Liverpools midtbanespiller var tidligere i uken ute og snakket om hans lagkamerat på landslaget.

Raphinha kom til Leeds før forrige sesong og endte opp med 15 målpoeng på 30 kamper i hans debutsesong i Premier League. Denne sesongen har han scoret tre mål på de syv første kampene.

Selv om brasilianeren har gode tall er han mest kjent for sitt fantastiske drible-repertoar.

12.okt 10:34Rapporteres å ha startet forhandlinger om gratisovergang

Liverpool har ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo allerede startet forhandlinger om å signere Barcelona-angriperen Ousmane Dembele på gratisovergang neste sommer.

Vingens kontrakt med katalanerne løper ut etter denne sesongen, og som Bosman-spiller kan derfor Dembele signere en kontrakt med en ny klubb allerede etter nyttår.

Liverpool er svært ivrige etter å hente Dembele til Anfield. Jürgen Klopp skal virkelig ha sansen for 24-åringen, og sportsdirektør Michael Edwards skal allerede ha tatt kontakt med Dembeles representant, Moussa Sissoko.

Liverpool kan ikke formelt forhandle med Dembele før den 1. januar, når han bare har seks måneder igjen av sin kontrakt med Barcelona. Ifølge rapportene vil Liverpool tilby 24-åringen en lukrativ signeringsbonus.

Dembele kom til Barcelona fra Borussia Dortmund sommeren 2017 for hele 105 millioner euro pluss 40 millioner euro i diverse klausuler. Han har slitt med å spille seg til fast plass på laget til katalanerne på grunn av diverse skadeproblemer, men står likevel bokført med 118 kamper for Barca. På disse kampene har han scoret 30 mål og levert 21 målgivende pasninger.

10.okt 14:10Avfeier rykter rundt Olympiakos-stopper

Daily Mail skrev tidligere i uken at Liverpool er en av flere klubber som er interessert i å hente Pape Abou Cissé fra Olympiakos. 

Den senegalesiske midtstopperen skal ha blitt speidet av Liverpool i en Europa League-kamp for Olympiakos denne sesongen, men interessen skal være meget overdrevet av den engelske avisen.

Den troverdige greske journalisten Giannis Chorianopoulos melder søndag at Liverpool ikke er interessert i å hente 26-åringen. 

Liverpool ble for øvrig nylig linket til en annen Olympiakos-spiller, Aguibou Camara.

Giannis Chorianopoulos/Sportime

08.okt 14:32Liverpool påstås å være ute etter midtstopper fra Senegal

Flere Premier League-klubber holder øye med Olympiakos-midtstopperen Pape Abou Cisse, og Liverpool leder an i jakten på Senegal-stjernen.

Liverpool, Arsenal og Everton sendte speidere til Istanbul for å se forvarsspilleren i aksjon i Europa League-kampen mot Fenerbahce. En kamp som Olympiakos vant 3-0.

Det greske lagets forsvar har vært solide denne sesongen, hvor 26-åringen har vært fast inventar i midtforsvaret sammen med tidligere Arsenal-stopper Sokratis Papastathopoulos. Laget har bare sluppet inn to mål på fem ligakamper.

Cisse har fire landskamper for Senegal, mye på grunn av den solide duoen Abdou Diallo og Kalidou Koulibaly.

Daily Mail

06.okt 10:02– Liverpool tok nylig kontakt igjen

Bundesliga-klubber nevnes hyppigst når det gjelder interessen rundt Red Bull Salzburgs tyske stortalent Karim Adeyemi, men også Liverpool skal være interessert i spissen. 19-åringen har herjet både i østerriksk Bundesliga og i Champions League denne sesongen og står med elleve mål på 16 kamper i alle turneringer. 

Ifølge Sky Germany-jouranlist Marc Behrenbeck er Liverpool jevnlig i dialog med Red Bull Salzburg, som de kjøpte Takumi Minamino fra i januar 2020. 

– Liverpool tok nylig kontakt igjen, og spillet er i gang, sier Behrenbeck til Sky Germany sine nettsider.

Det er imidlertid til tysk Bundesliga den unge spissen helst skal ønske seg, og der står interessentene i kø Bayern München, Dortmund og RB Leipzig jakter 19-åringen. 

– Det er klart at Adeyemis karriereplan innebærer å ta det neste steget i Bundesliga før han drar til utlandet igjen, sier Behrenbeck.

Red Bull Salzburg skal være forberedt på å miste Adeyemi neste sommer. Det snakkes om en prislapp på mellom 25 og 35 millioner pund.

Sky Germany

05.okt 17:48Skal foretrekke spill i Bundesliga foran å bli Liverpool-spiller

RB Salzburg-stjernen Karim Adeyemi foretrekker en overgang til Bundesliga, selv om Liverpool har ham i kikkerten. 

19-åringen er et av de mest ettertraktede talentene i europeisk fotball, etter en strålende start på sesongen hvor han allerede har gjort elleve mål. 

Adeyemi skal foretrekke en retur til sitt hjemland, Tyskland, hvor både Bayern München, Borussia Dortmund og RB Leipzig ønsker tenåringen velkommen med åpne armer.

Det snakkes om en overgangssum som vil ligge et sted mellom 30 og 40 millioner euro. 

Sky Germany

04.okt 22:30Liverpool hevdes å jakte polsk stortalent

Liverpool jakter den offensive midtbanespilleren Kacper Kozlowski, som i hjemlandet Polen er blitt sammenlignet med Manchester Citys Kevin De Bruyne.

Kozlowski fyller 18 år denne måneden. Han spiller til daglig for Pogon Szczecin, og har fem A-landskamper for Polen.

Den unge polakken skrev historie under EM i sommer, da han i 1-1 kampen mot Spania ble den yngste spilleren noensinne til å spille i et EM-sluttspill. 

Liverpool, Bayer Leverkusen, AC Milan, Leipzig og Salzburg har alle Kozlowski i kikkerten, så det blir mange om beinet når spilleren blir tilgjengelig for overgang neste sommer.

Mirror

30.sep 12:01Hadde speidere på plass i Lisboa

Liverpool var en av mange klubber som hadde speidere på plass da Benfica kjørte over Barcelona, og knuste Philippe Coutinho og co 3-0 onsdag kveld.

Melissa Reddy i The Independent melder at Liverpool FC var en av mange storklubber som hadde speidere akkreditert til kampen.

Det hadde også Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Juventus, Borussia Dortmund, Bayern München og en rekke andre europeiske storklubber.

Det er uvisst hvem Liverpool følger – men Reddy nevner Darwin Nunez, som spilte en stor kamp mot Barca.

22-åringen fra Uruguay kom til Europa før 2019/20-sesongen, og scoret 16 mål på 30 kamper for Almeria i La Liga 2. Han ble så solgt videre til Benfica for 22 millioner pund i september 2020. Han har 20 mål og 12 målgivende på sine 51 første kamper for Benfica – og scoret to mål mot Barcelona onsdag kveld.

The Independent

29.sep 09:12Viser interesse for Leverkusens stjerneskudd

Florian Wirtz er én måned yngre enn Harvey Elliott. Allerede har han debutert for det tyske landslaget, og har spilt tre kamper med flagget på brystet.

Den unge midtbanespilleren spiller stort sett sentralt i en offensiv midtbanerolle, men har også blitt brukt ute til høyre. Han har allerede 53 førstelagskamper for Bayer Leverkusen, der han har scoret 14 mål og har 12 målgivende.

Leverkusens stjerneskudd vil ikke være tilgjengelig for overgang sommeren som kommer, men i 2023 er det forventet at han skal forlate BayArena, og Liverpool skal være en av klubbene som følger situasjonen tett. Det skulle vel kanskje også bare mangle, slik han presterer i Bundesliga.

Christian Falk i Bild rapporterer at det er Bayern München som leder an i kampen om 2003-modellen, og at Manchester City også følger ham aktivt. Liverpool nevnes sammen med Chelsea, Manchester United og Arsenal som klubber som viser interesse for spilleren.

Han har kontrakt til 2026, og verdsettes allerede til 45 millioner euro av Transfermarkt.

Bild

22.sep 19:04I januar kan Karius bli lagkamerat med Liam Millar

Loris Karius fant seg ikke ny klubb før overgangsvinduet stengte i august, og er fortsatt på AXA Training Centre der han daglig trener sammen med Alisson, Kelleher, Adrian og co.

Det er ingen sjanse for at Karius vil få noen kamper for Liverpool, og han er ikke i klubbens planer selv om han var involvert i sommerens pre-season.

Til vinteren går det mot et klubbskifte, og Christian Falk rapporterer at 28-åringen ser ut til å ende opp i sveitsisk fotball. Basel skal ønske seg spilleren i januar, i førsteomgang på lån.

Der må han kjempe med Heinz Lindner om plassen. Lindner er andremålvakt for det østerrikske landslaget, og har 28 landskamper.

Går han til Basel vil han bli lagkamerat med Liam Millar, som de røde solgte til Basel for for 1,3 millioner pund i sommer. Millar har ett mål og to målgivende på sine 13 første kamper for klubben.

Christian Falk

15.sep 16:36Liverpool rapporteres å ha Salzburg-spiss på blokka til januarvinduet

Harry Elliott la ut en oppdatering på ankelskadden sin, og fikk respons fra en spiller som linkes til Liverpool, Karim Adeyemi.

Salzburg-spissen ønsket Elliott god bedring etter den forferdelige ankelskaden han fikk mot Leeds. 

Liverpool skal ifølge rapportene ha Salzburg-spissen på blokka til januarvindet, da de røde er ute etter å styrke angrepet.

Den tyske spissen har vært i strålende form så langt denne sesongen, og har gjort seks mål på sju ligakamper. 

Adeyemi har kontrakt med østerrikerne frem til 2024, og skal også være et transfermål for Barcelona og Bayern München.

Liverpool Echo

09.sep 09:13Tysk journalist melder at Klopp ønsker seg Bellingham neste sommer

Det har vært mye om Jude Bellingham de siste dagene. 18-åringen har sett strålende ut både for Borussia Dortmund og England, og er er en svært ettertraktet spiller.

The Times rapporterte på onsdag at Liverpool er en av flere storklubber i England som følger situasjonen nøye, og som vil være med i kampen dersom han blir tilgjengelig. Avisen meldte samtidig at det var lite sannsynlig at Dortmund ville selge – ettersom Erling Braut Haaland er ventet å bli solgt neste sommer. Dortmund vil ikke selge Bellingham før etter VM i Qatar vinteren 2022.

Patrick Berger (nei, ikke vår tidligere spiller) er en journalist i tyske Sport 1 – og en god kilde når det kommer til Borussia Dortmund. 

Han har nå twitret at Liverpool jakter Bellingham – og at rapportene fra England stemmer. Jürgen Klopp følger med på midtbanespilleren før en mulig overgang neste sommer.

Samtidig er Dortmunds innstilling klar: de ønsker ikke å selge, og han har kontrakt til 2025 – uten utkjøpsklausul.

Sport 1

08.sep 12:32Liverpool skal være med i kampen om Tysklands nye stjerneskudd

Liverpool, Barcelona og Bayern München skal alle være ute etter RB Salzburgs stjerneskudd Karim Adeyemi. Det er Christian Falk i Bild som skriver om interessen. Det er vanligvis en mann det er verdt å høre på når det kommer til transfernytt der tyske spillere er involvert.

19-åringen har scoret seks mål på seks kamper for det østerrikske klubben. Liverpool har et veldig godt forhold til Red Bull-klubbene, og har kjøpt spillere som Naby Keita, Takumi Minamino og Ibrahima Konaté fra RB Leipzig og RB Salzburg de siste sesongene. Sadio Mané har også en fortid i RB Salzburg.

På søndag fikk 19 år gamle Adeyemi sin debut for det tyske landslaget, og scoret det sjette målet i 6-0-seieren mot Andorra.

Adeyemi har nigeriansk far og rumensk mor. Han skal se opp til kantspillere som Arjen Robben og Serge Gnabry, skriver Bild. Han var i Bayern Münchens akademi fra 2010 til 2012.

i 2018 gikk han fra SpVgg Unterhaching, som nå spiller på nivå fire i det tyske ligasystemet, til RB Salzburg. De skal ha betalt tre millioner euro for angriperen.

Nå skal markedsverdien være på 20 millioner euro. Han har kontrakt til 2024.

Bild

08.sep 10:51Hevder Liverpool vil sette ny overgangsrekord for å sikre seg England-stjernen

La det være sagt med en gang – The Star er ikke vanligvis den beste kilden når det kommer til rykter og Liverpool.

Likevel tar vi det med i ryktebørsen denne gang, siden Jordan Henderson denne uken har uttalt seg så positivt om spilleren, som ser så ekstremt lovende ut. Borussia Dortmunds midtbanespiller er to måneder yngre (!) enn Harvey Elliott, og storspiller både for klubblag og landslag.

Til tross for sin unge alder har han allerede 44 førstelagskamper for Birmingham, og 51 kamper for Dortmund. Der har han scoret fem mål og har sju målgivende fra sin midtbaneposisjon. Han har åtte kamper for England, og var med i sommerens EM-tropp. På søndag startet han i en midtbanetrio sammen med Henderson og Trent Alexander-Arnold mot Andorra.

Tabloidavisen rapporterer at Liverpool skal være villig til å betale 80 millioner pund for 18-åringen neste sommer. Det vil være ny klubbrekord – fem millioner pund dyrere enn Virgil van Dijk var i 2018.

Jürgen Klopp skal ha gjort Bellingham til sitt hovedmål på overgangsmarkedet, og The Star skriver videre at Liverpool leder an i kampen om å sikre seg ham.

Også Manchester United er med i kampen, men det skal være Liverpool som er i førersetet. Bellingham skal ha takket nei til United i fjor sommer, da han gikk fra Birmingham City til Borussia Dortmund for 25 millioner pund.

Bellingham skal trives i tysk fotball, og har ikke hastverk for å komme seg tilbake. Det er likevel forventet at fremtiden hans er i Premier League, og da ønsker Liverpool å være med i kampen.

Selv om vi tar dette ryktet med en klype salt, vil det være en større overraskelse om Liverpool ikke skulle være interessert i en slik spiller med en slik profil.

Daily Star

04.sep 20:10Tabloidavis rapporterer at Salah krever en halv million pund i uken for å signere en ny kontrakt!

Mohamed Salah krever utrolige 500 000 pund i uken for å forlenge sin kontrakt med Liverpool, ifølge Mirror.

29-åringen er allerede en av de best betalte spillerne på Anfield, men har mindre enn to år igjen av sin nåværende kontrakt, som skal være verdt rundt 200 000 pund i uken.

Manager Jürgen Klopp ønsker å beholde målgarantisten. En rekke av Liverpools beste spillere har allerede signert nye avtaler, inkludert Virgil van Dijk, Alisson Becker, kaptein Jordan Henderson, Fabinho og Trent Alexander-Arnold.

Ingen av dem har kommet med lønnskrav i nærheten av det Salah krever, hevder tabloidavisen, noe som har ført til at det fortsatt ikke er noe gjennombrudd i forhandlingene mellom egypteren og Liverpool-ledelsen. 

Dersom Liverpool går med på å betale det Salah krever, vil det være den klart høyeste lønnen i klubbens historie. Men så langt er det ikke noe som tyder på at angriperen vil få den lønnen han forlanger, rapporterer avisen.

Liverpool skal angivelig være villige til å gi Salah en betydelig lønnsøkning, men i korridorene på Anfield akter man ikke å ødelegge lønnsstrukturen i klubben med en slik fantasilønn.

Salah må nok derfor senke sitt lønnskrav betydelig skal partene bli enige om en ny avtale, om kildene til Mirror har rett.

Mirror