Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

Spanske kilder hevder Liverpool er ute etter argentinsk midtbanespiller
I dag 23:05 kopier linkSpanske kilder hevder Liverpool er ute etter argentinsk midtbanespiller

Spanske Fichajes melder at Liverpool akter å kontakte Benfica for å forhøre seg om prisen på Enzo Fernandez. 

Argentineren blir beskrevet som en komplett midtbanespiller, som både kan angripe og forsvare seg. 

Benfica kommer trolig ikke til å gi slipp på 21-åringen i januar, så Liverpool må nok vente til sommeren dersom de skal gjøre alvor av å hente argentineren til Anfield. 

Midtbanespilleren har en utkjøpsklausul på 120 milloner euro.

Spanske kilder hevder Liverpool vurderer byttehandel
I går 08:29 kopier linkSpanske kilder hevder Liverpool vurderer byttehandel

Spanske Sport hevder at Liverpool og Barcelona diskuterer en byttehandel i januar, der Liverpool gir slipp på Roberto Firmino for å få tidligere Manchester United-spiller Memphis Depay i retur. 

Depay kom til Barcelona fra Lyon i 2021.

Begge spillerne har kontrakter som løper ut i juni neste år.

Firmino kom til Liverpool sommeren 2015. 30-åringen har vært en viktig brikke for Jürgen Klopp gjennom hele tyskerens tid som Liverpool-manager, men brasilianerens tid på Anfield synes å gå mot slutten siden en ny kontrakt ikke er blitt diskutert ennå.

Keita vil ha klarhet i hvilken rolle han skal ha før han bestemmer seg
Søn. 25.09. 23:30 kopier linkKeita vil ha klarhet i hvilken rolle han skal ha før han bestemmer seg

Naby Keita er på utgående kontrakt, og så langt har ikke partene kommet til enighet. For en måned siden ble det rapportert i Tyskland at forhandlingene ikke gikk så bra. Tidligere i denne helgen meldte Football Insider at samtalene var positive.

Nå har Fabrizio Romano kommet med en oppdatering på hvordan situasjonen.

«Transferguruen» melder at Liverpool og Keita vil fortsette samtalene, men at spilleren ønsker å få klarhet i hvor viktig han kommer til å være for Jürgen Klopp i fremtiden, før han vil ta sin endelige avgjørelse.

– Det er stadig kontakt mellom Naby Keitas representanter og Liverpool rundt en avgjørelse om fremtiden. Det har vært mye interesse for ham lenge, men ingen offisielle bud, sa Romano i et intervju med Caught Offside.

Keita er for tiden ute med en muskelskade, men er ventet tilbake i løpet av oktober.

Fabrizio Romano

Bellingham kan bli tilgjengelig for en lavere sum
Søn. 25.09. 12:29 kopier linkBellingham kan bli tilgjengelig for en lavere sum

19-åringen var en av de bedre på et svakt England, som fredag røyk 0-1 for Italia.

Midtbanespilleren har blitt fulgt i lang tid av både Manchester City og Liverpool.

Til tross sin unge alder har han over 100 kamper for Borussia Dortmund, som tidligere har blitt spekulert i at vil kreve £135 millioner for å slippe stjerneskuddet.

Nå rapporteres det at Jude Bellingham kan bli tilgjengelig for «bare» £83 millioner. 

Men det er en hake, Dortmund vil da kreve hele beløpet betalt umiddelbart.

Daily Mail

Påstår Liverpool er optimistiske for kontraktsforhandlingene
Lør. 24.09. 10:48 kopier linkPåstår Liverpool er optimistiske for kontraktsforhandlingene

Football Insider er ikke den kilden vi oftest ser til, men denne gang har Liverpool Echo også sitert dem, så vi får gjøre et unntak siden det er en sak det har vært stille rundt en stund. 

Det er bare en måned siden den troverdige tyske journalisten Florian Plettenberg rapporterte at det ikke gikk så bra med Liverpool og Naby Keitas kontraktforhandlinger. Ifølge Football Insider er partene fortsatt i forhandlinger, og Liverpool skal være stadig mer optimistiske for at 27-åringen skal signere en ny avtale.

Keita er fortsatt på kontrakten han signerte da han kom til klubben i 2018, og det er en avtale som går ut til sommeren. Han kan skrive en pre-kontrakt med en utenlandsk klubb i januar, og forlate de røde gratis neste sommer. Å miste ham gratis re noe Liverpool vil unngå, i en sommer der det er ventet at også James Milner og Alex Oxlade-Chamberlain vil dra.

Ifølge nettstedet har Jürgen Klopp gitt grønt lys for å gi Keita ny kontrakt, og partene er i samtaler.

Keita har ikke spilt for klubben denne sesongen, og er fortsatt skadet. Han er ventet tilbake i løpet av oktober.

Football Insider

Slår tilbake mot Arthur-rykter fra Italia
Fre. 16.09. 09:09 kopier linkSlår tilbake mot Arthur-rykter fra Italia

Arthur Melo var definitivt ikke noe førstevalg på midtbanen denne sommeren, og det skrek nok av litt desperasjon da han ble hentet på deadline day for å gi Jürgen Klopp flere alternativer på midtbanen.

Ifølge italienske Tottomercatoweb så skal Liverpool angivelig allerede ha bestemt seg for at brasilianeren «ikke er på nivået de forventer», og «ikke passer til den type spiller Klopp var ute etter.» Nettsiden antyder også at Liverpool vil forsøke å signere en ny midtbanespiller i januar, og at de vil avslutte låneavtalen med Arthur om det skjer.

Liverpool Echos Theo Squires mener slike spekulasjoner har lite rot i virkeligheten. Arthur har så langt bare fått 13 minutters spilletid etter overgangen fra Juventus, men Squires peker på at det er tidlig i sesongen og at Arthur ble rekruttert for å være backup denne sesongen og at han så langt har fått lite tid på treningsfeltet til å vise sine kvaliteter.

«Det er svært usannsynlig at Liverpool har sett nok av ham allerede på to uker til både å avslå å signere han permanent, men også til å avslutte lånet i januar.» «Det er mulig at Liverpool vil forsøke å styrke midtbanen i januar, men det er altfor tidlig å konkludere med at det ville være på bekostning av Arthur», skriver han. 

Tottomercatoweb/Liverpool Echo

Hevder Liverpool har to søramerikanere i kikkerten
Tor. 15.09. 21:12 kopier linkHevder Liverpool har to søramerikanere i kikkerten

Liverpool fortsetter å bli linket med midtbanespillere, og det er «kun» 15 kamper som skal spilles før overgangsvinduet er åpent igjen.

Bruno Andrade i brasilianske UOL Esporte skriver at Liverpool har to navn på blokka. De røde ble mye linket til Matheus Nunes fra Sporting, før han til slutt endte opp i Wolverhampton mot slutten av overgangsvinduet for 50 millioner euro. Andrade skriver at de røde fortsatt følger spilleren, og vil se på hvordan han tilpasser seg til Premier League. 

Han nevner også en annen midtbanespiller. Enzo Fernandez ble kjøpt av Benfica fra River Plate for 18 millioner euro i juni, og spås å være en ny juvel som den portugisiske klubben kan selge videre. Også der var Jorge Mendes agenten som fikk avtalen i stand – en mann Liverpools nye sportsdirektør Julian Ward har et godt forhold til.

Argentineren har vært strålende for Benfica så langt, og han er utkjøpsklausul på 120 millioner euro i kontrakten sin.

UOL Esporte

Liverpool linkes til brasiliansk midtbanespiller
Tor. 15.09. 11:28 kopier linkLiverpool linkes til brasiliansk midtbanespiller

Liverpool linkes nå ifølge Liverpool Echo til Flamengos midtbanespiller Joao Gomes.

De røde jaktet en midtbanespiller i hele sommer, men endte opp med å låne Arthur Melo fra Juventus på transferdeadline-dagen.

Echo viser til rapporter fra Brasil om en potensiell ny midtbanepspiller som kan slutte seg til de røde. 

Det er journalisten Julio Miguel Neto som hevder at Liverpool forbereder et bud for å signere Gomes enten i januar eller neste sommer. Neto påstår at Jürgen Klopp er en stor beundrer av Gomes.

Manchester United og Atletico Madrid skal også følge 21-åringens utvikling. 

– Det var umulig å forhandle med Leipzig i slutten av august
Man. 12.09. 17:13 kopier link– Det var umulig å forhandle med Leipzig i slutten av august

I slutten av august ble det rapportert at Liverpool forsøkte å sikre seg RB Leipzigs midtbanespiller Konrad Laimer.

Det lot seg ikke gjøre, og det var ikke aktuelt for RB Leipzig å gå i forhandlinger så sent i vinduet, melder Fabrizio Romano.

«Liverpool var veldig interessert i Konrad Laimer som ny midtbanespiller, men det var umulig å forhandle med Leipzig i den siste uken i august», skriver Romano.

Den 25 år gamle østerrikeren er på utgående kontrakt, og kan være en mann Liverpool vil se mot igjen. Ifølge Romano er også Bayern München svært interessert, og Julian Nagelsmann skal være stor fan.

I forrige uke ble Laimer spurt om interessen fra Liverpool

– Det var ikke slik at noe kunne ha skjedd. En forhastet avgang er ikke noe for meg. Dersom jeg skulle bytte klubb, vil jeg tenke gjennom det og avgjøre det i fred og ro, ikke over natten, sa Laimer til Bild.

– Spesielt siden første del av sesongen er veldig kort uansett på grunn av VM, så du ville ikke fått tid til å finne deg til rette. Premier League er fint, men det er ikke et must for meg. Det viktigste for meg hvordan folk snakker til meg, og hvilken følelse jeg får av det.

Fabrizio Romano

Liverpool blant flere toppklubber som håper å sikre seg Barcelona-talent på gratisovergang
Man. 05.09. 23:03 kopier linkLiverpool blant flere toppklubber som håper å sikre seg Barcelona-talent på gratisovergang

Liverpool, Manchester United og Bayern München jakter den 18 år gamle Barcelona-spilleren Gavi, som blir tilgjengelig på gratisovergang neste sommer, melder Daily Mail

Midtbanespilleren nekter nemlig å signere en ny kontrakt med Barcelona, og hans nåværende avtale løper ut i juni. 

Tenåringen spilte 47 kamper for Barcelona forrige sesong. Han er også blitt fast inventar på det spanske landslaget, hvor han har fått 10 landskamper siden debuten i fjor.

Barcelona-president Joan Laporta er frustrert over at hans klubb ikke har klart å få stjerneskuddet til å signere en ny kontrakt. 

– Gavis agent har hatt det nye kontraktsforslaget på bordet lenge nå, men han har ikke akseptert det ennå. Vi forstår det ikke. Jeg liker ikke situasjonen. Jeg oppfordrer dem til å akseptere kontrakten så raskt som mulig, for det vil hjelpe oss med planleggingen, siteres han. 

Skrudde hjørnespark i mål mot Arsenal onsdag - kan han bli Liverpool-spiller torsdag?
Tor. 01.09. 00:08 kopier linkSkrudde hjørnespark i mål mot Arsenal onsdag - kan han bli Liverpool-spiller torsdag?

Den greske journalisten Giannis Chorianopoulos er best kjent for sin innsikt på overgangsnyheter i hjemlandet, men onsdag kveld flesker han til med informasjon som kan være av interesse for Liverpool-supportere. Og det dreier seg ikke om Kostas Tsimikas. 

Han slenger nemlig ut Douglas Luiz som en aktuell mann til å komme til Merseyside på deadline day, og at Liverpool er blant flere klubber som er interessert i den tidligere Manchester City-spilleren. Aston Villa-spilleren skrudde inn et hjørnespark i mål mot Arsenal for Gerrards menn onsdag kveld - en scoring han har gjort til sin merkevare. Men det er helst for sine defensive kvaliteter midt på banen 24-åringen er kjent. 

Brasilianeren er på utgående kontrakt denne sesongen, og Gerrard kunne ikke etter kampen utelukke at han forsvinner på deadline day.

Med nyheten om en mulig skade for kaptein Jordan Henderson kan jakten på en midtbanespiller bli enda viktigere for Liverpool torsdag kveld. Det er definitivt verdt å følge med på situasjonen.

– Liverpool har forsøkt å hente Laimer
31.aug 19:43 kopier link– Liverpool har forsøkt å hente Laimer

Sky Sports-journalisten Florian Plettenberg har god oversikt når det gjelder overgangsnyheter i Bundesliga. Han skriver på Twitter at Konrad Laimer er en spiller Liverpool har sett på de siste dagene. 

– Liverpool har forsøkt å hente Laimer de siste dagene, men det lot seg ikke gjøre, skriver Plettenberg.

Østerrikeren er på utgående kontrakt med RB Leipzig denne sesongen, og for øyeblikket skal det være lite som tyder på en forlengelse. Liverpool kan få konkurranse av Bayern München om signaturen til den 25 år gamle midtbanespilleren.

Laimer har gått Red Bull-skolen så langt i karrieren - først i Salzburg, så i Leipzig. 

Florian Plettenberg

Lokalavis hevder at Klopp er ute etter Berge
28.aug 11:52 kopier linkLokalavis hevder at Klopp er ute etter Berge

Yorkshire Post melder at Sheffield United kan få problemer med å beholde Sander Berge, fordi Liverpool har nordmannen på ønskelista før overgangsvinduet stenger ved midnatt kommende torsdag.

United betalte 22 millioner pund for Berge i januar 2020. Han har ifølge lokalavisen en utkjøpsklausul på 35 millioner pund i sin kontrakt, så dersom Liverpool blar opp denne summen har ikke United noen mulighet til å forhindre overgangen. 

Sheffield-klubben ønsker å beholde sin playmaker. De håper at 24-åringen skal hjelpe dem med å rykke opp i Premier League igjen, og har derfor allerede avslått bud på midtbanespilleren fra Club Brugge. 

Jürgen Klopp har hatt Berge i kikkerten lenge, og nå virker det som Anfield-klubben er i ferd med å gjøre alvor av interessen. 

Spansk avis hevder Liverpool har lagt inn bud på Frenkie de Jong
28.aug 09:31 kopier linkSpansk avis hevder Liverpool har lagt inn bud på Frenkie de Jong

Spanske Mundo Deportivo hevder at Liverpool har lagt inn et bud på 70 millioner euro for den nederlandske midtbanespilleren Frenkie de Jong.

Det gjenstår å se om det er nok til friste Barcelona til å selge spilleren. Manchester United var ute etter den tidligere Ajax-stjernen tidligere i sommer, men Erik ten Hag gikk til slutt for Real Madrids Casemiro isteden.

Dersom Liverpool ikke lykkes med å få fatt i de Jong kan RB Leipzig-stjernen Konrad Laimer være et alternativ ifølge 90min, som hevder at østerrikeren er blant navnene på en lang liste med midtbanealternativer som Liverpool vurderer før transfervinduet stenger ved midnatt torsdag. 

Laimer har bare ett år igjen av sin kontrakt med Bundesligaklubben, og kan være tilgjengelig for så lite som 22 millioner euro.

Wolverhamptons Ruben Neves nevnes også av 90min som et alternativ for Liverpool.

Avviser at Dortmund er i Keita-samtaler
24.aug 16:36 kopier linkAvviser at Dortmund er i Keita-samtaler

The Mirror har onsdag meldt at Borussia Dortmund er interessert i å kjøpe Naby Keita denne sommeren.

Det har blitt rapportert fra Tyskland de siste ukene at midtbanespilleren er misfornøyd med situasjonen sin på Anfield, og at forhandlingene om en ny kontrakt har stoppet opp. 27-åringens kontrakt går ut etter denne sesongen, så neste sommer kan han forlate klubben som Bosman-spiller og gå gratis.

Ifølge Christian Falk i Bild stemmer det ikke at Keita har vært i samtaler med Borussia Dortmund om en overgang.

Bild

Har blitt koblet til tre midtbanespillere
20.aug 11:03 kopier linkHar blitt koblet til tre midtbanespillere

Fredag kveld nevnte vi Moises Caicedo fra Brighton her i ryktebørsen, etter at søramerikansk presse hevdet at Liverpool står klare til å legge inn et bud på i overkant av 40 millioner pund for 20-åringen. 

Han er ikke den eneste midtbanespilleren Liverpool blir koblet til i de siste ukene av overgangsmarkedet. Norske Sander Berge har vært en gjenganger i disse spaltene, og Jürgen Klopp skal ha et godt øye til den tidligere Vålerenga-spilleren. For øyeblikket ser det ut til at han skal spille nok en sesong i Championship, men Sky Sports meldte denne uken at han kan havne i Liverpool. Den troverdige journalisten Neil Jones i Goal la imidlertid en demper på ryktene. 

Det siste ryktet, som er gjengitt av Empire of the Kop, dreier seg om Aston Villas stortalent Jacob Ramsey. Så langt er det ingen troverdige kilder som melder om dette, men det kan være verdt å holde et øye med Steven Gerrards elev. 

Empire of the Kop m.fl.

Hevder Liverpool forbereder bud på Brightons midtbanespiller
19.aug 22:51 kopier linkHevder Liverpool forbereder bud på Brightons midtbanespiller

Journalisten Jose Alberto Molestina hevder i programmet Studio Futbol å sitte på informasjon om at Liverpool forbereder et bud på Brightons ecuadorianske midtbanespiller Moises Caicedo. 20-åringen er en ettertraktet mann etter å ha levert en strålende debutsesong på sørkysten, og Manchester United skal allerede ha lagt et bud på bordet. Men Caicedo sier ifølge Studio Futbol nei til United på nåværende tidspunkt. 

Molestina hevder Liverpool vil bla opp i overkant av 40 millioner pund for spilleren. 

Spørsmålet er vel om Brighton er klare for å selge en viktig spiller så sent i vinduet, men det kan være verdt å følge med på situasjonen.

Molestina/Studio Futbol

– Ikke et aktuelt bytte
11.aug 11:32 kopier link– Ikke et aktuelt bytte

Liverpool har de siste ukene blitt linket til Inters midtbanespiller Marcelo Brozovic.

På mandag rapporterte Calcio Mercato at Liverpool var interessert i en byttehandel, der den 29 år gamle kroaten kom til Anfield, mens Naby Keita eller Roberto Firmino gikk motsatt vei. Duoen er inne i sitt siste år av kontraktene sine med LFC. 

Brozovic har vært Inter-spiller siden 2015, da han kom fra Dinamo Zagreb. Han har spilt 290 kamper for klubben, og er under kontrakt til 2026.

Men noen byttehandel der Keita er med, er ikke involvert. Det melder Christian Falk i Bild. Han skriver på Twitter at det ikke er sant at Liverpool og Keita vil være interessert i en slik byttehandel.

Bild

– Liverpool er ute av kampen om Nunes. Kan åpne døren for Wolverhampton
11.aug 09:09 kopier link– Liverpool er ute av kampen om Nunes. Kan åpne døren for Wolverhampton

Liverpool har i hele sommer blitt linket til Sporting Lisboas midtbanespiller Matheus Nunes. 

Etter skaden på Thiago Alcantara i helgen, har klubben igjen blitt satt i forbindelse med 23-åringen, og i portugisisk media nevnes Liverpool ofte. De røde kjøpte Luis Diaz fra Porto i januar, og Darwin Nunez i juni fra samme liga.

Simon Jones i Daily Mail rapporterer at Liverpool ikke kommer til å gå for midtbanespilleren, og er ute av kampen om spilleren.

At Liverpool ikke er interessert, kan åpne døren for Wolverhampton. Wolves, som fra før har ti portugisiske spillere i troppen skal være interessert i Nunes, men spilleren selv skal være skeptisk.

Som mange andre portugisiske spillere, representeres han av Jorge Mendes og selskapet hans Gestifute. Han har en utkjøpsklausul på 51 millioner pund.

Daily Mail

Hevder Liverpool ser til Portugal igjen i jakten på ny midtbanespiller
10.aug 20:49 kopier linkHevder Liverpool ser til Portugal igjen i jakten på ny midtbanespiller

Liverpool sliter med skader på midtbanen, og det fører selvsagt til at ryktebørsen går varm. Franck Kessié, som signerte for Barcelona i sommer men ennå ikke er registrert som følge av økonomiske problemer, er en av spillerne som blir nevnt. 

Et annet og litt mer konkret rykte dreier seg om midtbanespilleren Matheus Nunes, som spiller i Sporting. Den portugisiske avisen Correio svinger godt når det gjelder troverdighet i informasjonen de kommer med. Nå skriver de ifølge The Anfield Talk og LFC Transfer Room at Liverpool står klare til å by 50 millioner euro for 23-åringen. 

Liverpool har som kjent funnet gull i Portugal tidligere i år med kjøpene av Luis Diaz og Darwin Nunez. 

LFC Transfer Room siterer for øvrig en annen kilde som hevder at Sporting står klare med et tilbud om kontraktsforlengelse til Nunes for å skremme bort eventuelle interessenter. 

Correio

Nå er det avgjort hvor Sesko skal spille
08.aug 21:16 kopier linkNå er det avgjort hvor Sesko skal spille

I forrige uke ble Liverpool linket til RB Salzburg-angriperen Benjamin Sesko. 19-åringen var på ønskelisten til Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain, Manchester United, Chelsea og Liverpool ifølge Fichajes – men nå er det klart at han ikke kommer til å gå til noen av de klubbene.

Sesko scoret mot Liverpool i pre-season.

Den høyreiste slovenske spissen som har scoret 12 mål på 39 kamper for Red Bull Salzburg siden overgangen fra FC Liefering, skal være klar for samarbeidsklubben RB Leipzig.

Ifølge Fabrizio Romano er de to Red Bull-klubbene nær en avtale som tar Sesko til RB Leipzig neste sommer, og at han blir i Salzburg denne sesongen.

I tillegg til Sesko har nå Timo Werner landet i Leipzig, og skal gjennom den medisinske sjekken før han kjøpes tilbake fra Chelsea. Liverpool var nær å sikre seg den tyske landslagsspilleren i 2020, men på grunn av pandemien satte Liverpool spillerkjøpet på vent, og han valgte å gå til Chelsea. Der har han ikke fått det til, og nå vender han tilbake til Bundesliga.

Liverpool kjøpte i stedet Diogo Jota, som i forrige uke signerte en ny langtidskontrakt med de røde.

Fabrizio Romano

Barcelona har Alexander-Arnold i kikkerten
04.aug 11:50 kopier linkBarcelona har Alexander-Arnold i kikkerten

Futbol Total hevder at Barcelona ønsker seg Liverpools høyreback Trent Alexander-Arnold, og skriver at den engelske landslagsspilleren vil være et transfermål for katalanerne sommeren 2023.

De hevder at La Liga-gigantene vil by 80 millioner euro for sidebacken. Alexander-Arnold har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2025. 

Liverpool har ingen planer om å selge scouseren, og for en spiller av hans kaliber synes 80 millioner euro latterlig lavt. Spilleren selv har heller ikke ytret noe ønske om å skifte klubb.

Alexander-Arnold gikk gradene ved Liverpools akademi, og har ofte sagt at han ikke ønsker å spille for noen andre klubber i løpet av karrieren. Han har allerede vunnet det som er å vinne med Liverpool, i en alder av bare 23 år.

Liverpool skal være en av sju toppklubber som ønsker seg Sesko
03.aug 14:15 kopier linkLiverpool skal være en av sju toppklubber som ønsker seg Sesko

Spanske Fichajes rapporterer at sju europeiske toppklubber har RB Salzburg-stjernen Benjamin Sesko på ønskelisten, og en av disse er Liverpool. 

Spissen er en av de mest ettertraktede spillerne i Europa for øyeblikket. Sloveneren gjorde ti mål for RB Salzburg forrige sesong, og imponerte i treningskampen mot Liverpool i Østerrike for et par uker siden.

Salzburg har satt en prislapp på 54 millioner pund på 19-åringen, som er kontraktfestet til klubben frem til sommeren 2026.

Manchester United og Chelsea er også blant klubbene som har tenåringen i kikkerten. Det samme har La Liga-troikaen Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid. Paris Saint-Germain viser også inteesse. 

Linkes til spiss som har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro
03.aug 10:23 kopier linkLinkes til spiss som har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro

Liverpool er ifølge spanske Fichajes interesserte i Villarreal-talentet Yeremy Pino. De røde fra Anfield skal være en av flere klubber som kan komme til å prøve seg med et bud på 19-åringen, og skal være blant de som viser mest interesse for angriperen.

Manchester City, Arsenal og Chelsea skal også vise interesse for den allsidige spilleren, som har spilt mest på høyreflanken.

Pinos nåværende kontrakt i Villarreal strekker seg helt til sommeren 2027, da han signerte en ny kontrakt så sent som i november i fjor. Det hevdes at han i den kontrakten har en utkjøpsklausul på 80 millioner euro. I den gamle kontrakten skal utkjøpsklausulen ha vært på 39 millioner euro. 

Pino var ute med en ankelskade da Liverpool møtte Villarreal i Champions League forrige sesong. Han gjorde sju mål for klubben i alle turneringer forrige sesong. Det samme antallet som i sin gjennombruddsesong, 2020/21.

Italienske medier: Roberto Firmino ryktes til Juventus
28.jul 10:48 kopier linkItalienske medier: Roberto Firmino ryktes til Juventus

Liverpools brasilianske spiss ryktes vekk fra Anfield denne sommeren, og ifølge Carriero dello Sport kan Juventus bli det neste stoppestedet for 30-åringen.

Det er flere medier, av ukjent troverdighet, som melder det samme som den italienske avisen, men verken James Pearce, Paul Joyce eller noen av de andre Liverpool-journalistene har kastet seg på ryktene rundt brasilianeren.

Det virker usannsynlig at Firmino forlater Anfield denne sommeren. Onsdag kveld spilte 30-åringen en omgang for Liverpool, med Jürgen Klopps antatt beste ellever. Brasilianeren er også forventet å starte Community Shield-oppgjøret mot Manchester City på lørdag.

Spissens kontrakt utløper neste sommer, og det kan godt være Juventus er interessert i å hente Firmino på en gratisovergang da, men ryktene som kommer fra Italia tyder på at det er snakk om en overgang denne sommeren.

Det er likevel viktig å ta slike rykter med en klype salt så lenge Liverpools mest troverdige journalister ikke har nevnt noe om en overgang ut for Liverpool-spissen.

Benjamin Sesko kan bli Liverpools svar på Erling Braut Haaland
06.jul 19:35 kopier linkBenjamin Sesko kan bli Liverpools svar på Erling Braut Haaland

Ryktene vil ha det til at Liverpool er interesserte i Salzburg-spissen Benjamin Sesko, melder Liverpool Echo.

19-åringen jaktes også av Tottenham, som skal ligge best an i løypa. 

Sesko har fire år igjen av sin kontrakt med Salzburg, så det er lite sannsynlig at han flytter på seg i sommer. 

Tenåringen er den yngste som noen gang har scoret mål og slått målgivende pasning for det slovenske landslaget. 

Gutten som fylte 19 år for to måneder siden blir utvilsomt en mann å holde øye med når Liverpool møter Salzburg i treningskamp den 27. juli. 

Fulham har feilet med to bud på Neco Williams-alternativet
03.jul 09:29 kopier linkFulham har feilet med to bud på Neco Williams-alternativet

Forrige sesong var Neco Williams på lån i Fulham, og gjorde en meget god figur i andre halvdel av sesongen. Den walisiske landslagsspilleren gjorde det så bra at mange forventet at han kom til å ende på Craven Cottage.

Liverpool satte en prislapp på 15 millioner pund på 21-åringen, og dette synes London-klubben var for dyrt. Derfor trakk de seg bort fra forhandlingene, og per i dag skal Nottingham Forest være eneste klubb som er på jakt etter ham. De har allerede fått ett bud avslått.

Avslåtte bud har også Fulham fått på mannen de så på som alternativ til Williams. Kevin Mbabu fra Wolfsburg var spilleren Marco Silva siktet seg ut. 27-åringen spiller for det sveitsiske landslaget.

Ifølge The Athletic har Fulham til nå fått to bud avslått. Det ene budet skal ha vært på 10 millioner euro. 

Athletic skriver videre at Fulham-manageren er veldig frustrert over manglende transferaktivitet etter opprykket. Da han stilte til pre-season onsdag i forrige uke, hadde han bare 10 førstelagsspillere på plass.

Så langt har ikke Fulham kjøpt en eneste spiller.

The Athletic

Forest ser ut til å gå for Neco Williams-alternativ
01.jul 23:44 kopier linkForest ser ut til å gå for Neco Williams-alternativ

Tidligere denne uken ble det rapportert at Nottingham Forest hadde fått avslått et bud på Neco Williams. Det skal ha vært et bud på 11 millioner pund, med mulighet for ytterligere fire millioner pund etter bonuser.

Hele tiden har vi hørt at Liverpools prisforlangende er 15 millioner pund, så da var det forventet at Forest ville komme tilbake med et nytt bud, og at partene skulle bli enige.

Nå melder transferguru Fabrizio Romano at Forest er i ferd med å signere den franske høyrebacken Giulian Biancone fra Troyes. En avtale skal være på plass, med medisinsk sjekk på tirsdag, ifølge Romano.

Williams kan spille både på venstre og høyre vingback, og også i en kantrolle, men det spørs om ikke den nyopprykkede klubben med denne signeringen har valgt å se et annet sted når den posisjonen skulle forsterkes. Høyre vingback er Williams sin foretrukne posisjon.

Onsdag ble det meldt at Fulham hadde bestemt seg for å se på andre overgangsmål, og at Forest var alene i kampen om Williams denne sommeren. Det skal være uaktuelt for Liverpool med et nytt utlån den kommende sesongen, og de røde har allerede forsterket høyrebacken med Calvin Ramsay, som skal være Trent Alexander-Arnolds backup.

Fabrizio Romano

Flere storklubber, inkludert Liverpool, følger stortalentet som imponerer i U19-EM
25.jun 18:50 kopier linkFlere storklubber, inkludert Liverpool, følger stortalentet som imponerer i U19-EM

Stortalentet Carney Chukwuemeka storspiller for England U19, og nå kan Aston Villa-manager Steven Gerrard miste ham, da både Arsenal, Liverpool, Barcelona, Bayern München og Borussia Dortmund sikter seg inn mot tenåringen, melder Talksport.

Aston Villa-spilleren har virkelig imponert i Slovakia, med to mål og to målgivende pasninger i kampene mot Serbia og Østerrike. I kveld spiller England sin siste gruppespillkamp, mot Israel.

Chukwuemeka kom til Villa fra Northampton Town i 2016, og har gått gradene i Birmingham-klubben. Nå er han en del av førstelagstroppen til Gerrard. 

Chukwuemeka fikk åtte innhopp fra benken i Gerrards tolv første kamper som Villa-manager. Totalt har han spilt 13 førstelagskamper under Gerrards ledelse, inkludert to kamper fra start.

Nå frykter scouseren at han vil miste stortalentet, dersom Villa ikke klarer å overbevise ham om å signere en ny kontrakt. 

Den offensive midtbanespilleren vegrer seg for å binde seg til Midlands-klubben ut over den nåværende kontrakten, som vil løpe ut neste sommer.

Gini kan være på vei tilbake til Merseyside
24.jun 23:01 kopier linkGini kan være på vei tilbake til Merseyside

Liverpool Echo melder at Everton linkes til tidligere Liverpool-spiller Georginio Wijnaldum. 

Midtbanespilleren spilte 237 kamper og scoret 22 mål for Liverpool i perioden 2016 til 2021, før han takket nei til en ny kontrakt med Liverpool og signerte for det franske mesterlaget Paris Saint-Germain på Bosman-overgang.

Ifølge 90min er PSG villige til å gi slipp på nederlenderen i sommer. Han startet bare 18 kamper for Paris-laget og slet med å få fast plass på laget under Mauricio Pochettinos ledelse.

31-åringen har to år igjen av sin kontrakt med PSG, og selv om Paris-klubben nok foretrekker et salg av midtbanespilleren, så virker et låneopphold på Goodison Park mer sannsynlig ifølge rapportene.

Det hevdes at Leicester, Wolverhampton og West Ham også er interesserte i Wijnaldum. Italienske, tyske og spanske klubber skal også vise interesse for ham. Wijnaldum selv skal imidlertid foretrekke en retur til England, hvor han i tillegg til fem år i Liverpool også tilbrakte ett år hos Newcastle.