Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

13.nov 13:51Midtstopperen ble dømt til fem års fengsel. Nå linkes han til Liverpool

Liverpool skal være ute etter Olympiakos sin 26 år gamle midtstopper Ruben Semedo. Portugiseren har to landskamper, og kom til Hellas fra Villarreal sommeren 2019 for fire millioner euro.

Hans to år i Spania gikk ikke stille for seg…

Kostas Tsimikas sin tidligere lagkamerat gikk til Villarreal for store penger i 2017. Allerede måneder inn i karrieren ble han pågrepet av politiet for å ha truet to personer med pistol.

Året etter ble han tiltalt for drapsforsøk, trusler, vold, ran, frihetsberøvelse og ulovlig våpenbesitttelse. Ifølge TV 2 satt han fem måneder i varetekt, før han betalte 330.000 i kausjon. 

Han ble dømt til fem år fengsel, og er utestengt fra Spania i de neste åtte årene, skrev Colin Millar for Football-Espana i sommer. 

Nå linkes han altså til Liverpool. De helrøde er på stopperjakt, og journalisten Giannis Chorianopoulos, som var den første som rapporterte om budet på Kostas Tsimikas i sommer, rapporterer at Liverpool har forhørt seg om midtstopperen.

Olympiakos kommer til å kreve minst 20 millioner euro for spilleren. Han har spilt 55 kamper og scoret fem mål siden han kom til Olympiakos i fjor sommer.

Giannis Chorianopoulos / Athena

12.nov 17:37Hevder Liverpool har blitt tilbudt tidligere nederlandsk landslagsspiller

Liverpool har en skikkelig forsvarskrise. Joe Gomez og Virgil van Dijk har begge kneskader som kan gjøre at de mister hele sesongen, og da sitter en igjen med Joel Matip som klubbens eneste rutinerte midtstopper. Han er også svært skadeutsatt.

De røde kan signere spillere som er kontraktløse. En spiller som blir nevnt er Daryl Janmaat.

Team Talk er ikke den mest kredible kilden som er der ute, men journalist Kevin Palmer har truffet tidligere. Han skriver at nederlenderen, som ble frigitt fra Watford i oktober, er blitt tilbudt til Liverpool.

Han spilte landslagsfotball for Nederland senest i september 2018, og Palmer skriver at det er en spiller Gini Wijnaldum snakker varmt om. De var også lagkamerater i Newcastle. 

Janmaat er 31 år gammel, og har spilt 145 kamper i Premier League. Han har vært kjent som en høyreback som er bedre offensivt enn defensivt, men han har også vikariert som midtstopper tidligere.

Han vil kunne registreres og spille i Premier League umiddelbart. I Champions League vil han ikke være aktuell før tidligst i januar.

Vi må igjen legge til at ryktet må tas med et par klyper salt. Ingen av journalistene som følger Liverpool tettest har rapportert noe om det.

Talk Sport

07.nov 12:10Skal ha fått akseptert bud på tenåring

Liverpool har fått akseptert et bud på Motherwells tenåring Sam Campbell. 16-åringen har vært på prøvespill hos Premier League-mestrene, og har også hatt samtaler om en overgang.

Den unge forsvarsspilleren har fått tillatelse av sin skotske klubb til å snakke med klubber i England, selv om de har tilbudt ham en ny trekårskontrakt. Leeds og Brighton har i likhet med Liverpool også fått akseptert bud på Campbell, men skottene håper likevel å beholde sitt stortalent.

Football Insider

07.nov 09:54Hevder Liverpool sikter seg inn mot Inter-stopper

Liverpool ønsker å signere Inter-stopper Milan Skriniar i januar, som en erstatter for langtidsskadede Virgil van Dijk. En forsvarsspiller også Tottenham har vært ute etter.

Slovaken var ønsket av Spurs i sommer, men ble for dyr for London-klubben. Tottenham ble da bedt om å betale 54 millioner pund for 25-åringen, og de gikk isteden for Swanseas Joe Rodon, som kostet bare 12 millioner pund. Dermed ligger kanskje veien åpen for Liverpool nå.

ESPN

05.nov 11:02Bayern-stopper tilgjengelig til halv pris

Liverpool er blitt informert om at David Alaba kan bli solgt fra Bayern München for 30 millioner pund i januar, da forholdet mellom østerrikeren og klubbledelsen i den tyske klubben er blitt noe anstrengt.

28-åringen har ikke klart å bli enig med klubbledelsen om en ny kontrakt, noe som har resultert i en offentlig skittentøyvask, der spilleren har slått tilbake mot påstander om at han er for grådig. 

Bayern-president Herbert Hainer sa søndag at kontraktsamtalene med spilleren er over, og at klubben har trukket tilbake sitt siste tilbud. 

Barcelona og Real Madrid skal også være interesserte i Alaba, som vil være tilgjengelig på Bosman-overgang til sommeren, og derfor kan signere en prekontrakt med en ny klubb allerede i januar.

Alaba er en allsidig forsvarsspiller, som kan spille over alt i forsvarsrekka, og til og med på midtbanen og i angrep.

Football Insider

03.nov 13:42Laporta vil forsøke å hente Klopp om han blir valgt som Barca-president

Kampen om å bli Josep Maria Bartomeus erstatter som Barcelona-president er i full gang, og en av presidentkandidatene, Joan Laporta, ønsker å hente inn Jürgen Klopp som ny manager for katalanerne om han blir valgt. 

Laporta var Barcelona-president også i perioden 2003-2010. 

Klopp har kontrakt med Liverpool til 2024, og 53-åringen har tidligere antydet at han vil bli hos Anfield-klubben ut kontraktstiden før han vil ta et friår.

Okdiario

01.nov 08:49I 2017 var Ajax-stopperen på prøvespill i Liverpool. Nå vurderes et bud i januar

Våren 2017 var Per Schuurs 17 år gammel, og spilte for Fortuna Sittard. Liverpool kunne ikke kjøpe engelske talenter på to år, etter en episode med en veldig ung Stoke-målvakt, der brøt regelverket for å sikre seg ham. Les om det i denne Guardian-saken fra 2017.

Det gjorde at de måtte tenke annerledes på akademiet, og så utenlands. Schuurs var en ung midtstopper, som trente sammen med Neil Critchleys U23-lag. Han var ønsket av en rekke klubber, deriblant Tottenham, PSV Eindhoven og RB Leipzig.

Schuurs er sønn av en landslagsspiller i håndball, og søsteren hans driver med profesjonell tennis.

Liverpool valgte å ikke ta interessen videre i 2017, og den 191 centimeter høye midtstopperen endte i Ajax for to millioner euro i januar 2018. Han er nå 20 år gammel, og har etablert seg på Ajax-laget. Han spilte, og imponerte, da han møtte Sadio Mané og co i Champions League for snart to uker siden.

Jürgen Klopp trenger en midtstopper, og ifølge The Mirror er det en spiller de røde kan komme til å by på når januarvinduet åpner i januar. 

Schuurs har allerede vært med i den nederlandske landslagstroppen, men har så langt ikke fått debuten sin. Røde supportere får en ny mulighet til å se 20-åringen når Ajax gjester Anfield 1. desember.

The Mirror

30.okt 08:29FSG har gitt Jürgen Klopp grønt lys til å handle inn midtstopper i januar, og det er satt opp en liste med fem alternativer

Liverpools eiere har gitt Jürgen Klopp tommelen opp på ønsket om å kjøpe en ny midtstopper i januarvinduet, på grunn av stopperkrisen i klubben.

Virgil van Dijk er ute resten av sesongen, og både Joël Matip og Fabinho har slitt med skader den siste tiden. Liverpool skal være villige til å bruke 40 millioner pund på en ny midtstopper.

Schalkes Ozan Kabak og RB Leipzigs Dayot Upamecano er to av alternativene på listen. De andre tre spillerne er Valencias Pau Torres, Sevillas Jules Kounde og Shakhtar Donetsk-stopperen Mykola Matvienko.

Express

29.okt 11:37Linkes tilbake til hjemlandet

Divock Origi er ser nå ut til å være femte- eller sjettevalg i angrepet. Etter Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah, har Diogo Jota kommet inn og slått til umiddelbart. 

Takumi Minamino får sine sjanser, og Xherdan Shaqiri ser ut til å være tilbake for fullt igjen etter fjorårssesongen da han knapt spilte.

Ifølge nettstedet Voetbal24 viste Club Brugge interesse for Divock Origi i sommer, men fikk ikke i stand en avtale. De spekulerer i om 25-åringen kan komme til å ende opp i den belgiske klubben i januar, enten på lån eller i en permanent avtale.

Voetbal24

27.okt 16:33Liverpool-speider følger stortalent fra Island

Liverpool sendte speider Mads Jørgensen for å ta en titt på den islandske tenåringen Isak Bergmann Johannesson da hans klubb, IFK Norrköping, møtte AIK mandag kveld. Kampen endte 2-2, og Johannesson spilte hele matchen.

17-åringen følges også av Manchester United, Juventus og en rekke andre toppklubber. Midtbanespilleren har scoret tre mål i den svenske toppserien denne sesongen.

Johannesson fikk sin seniordebut for den islandske klubben IA for to år siden, og han har spilt på aldersbestemte landslag for Island opp til U21-nivå. 

– Ja, Liverpool er en av klubbene som følger ham, men det gjør alle de ti beste klubbene i Europa. Alle har vært her og sett på ham, og de er alle nysgjerrige, sier Stig Torbjørnsen i IFK Norrköping.

17-åringen ble født i England, da hans far, Johannes Gudjonsson, spilte for Aston Villa i  2003. Gudjonsson spilte også for Wolves, Leicester, Burnley og Huddersfield i England, mens 17-åringens bestefar, Gudjon Thordarson, var manager for Stoke, Barnsley, Notts County og Crewe.

Expressen

25.okt 12:39Skal være i samtaler med Schalke om kjøp av midtstopper

Mirror melder at Liverpool har satt i gang samtaler med Schalke om et kjøp av den 20 år gamle midtstopperen Ozan Kabak i januar. Liverpool skal være villig til å betale 20 millioner pund. Schalke ønsket i utgangspunktet det dobbelte, men etter at pandemien har svekket klubbens økonomi skal det være muligheter for forhandling, melder Mirror. 

De skriver videre at Jürgen Klopp er en stor fan av den tyrkiske stopperen, og at et bud i sommer ville vært aktuelt hadde det vært mer penger å rutte med. 

21.okt 10:26– Mbappé beundrer Liverpool

Den franske journalisten Julien Laurens har snakket med TalkSPORT om hvor det er sannsynlig at PSGs store stjerne Kylian Mbappé vil havne. Spissens kontrakt med klubben går ut i 2022, og den franske storklubben frykter derfor de må selge sin spiss neste sommer.

Laurens sier Mbappe mener Liverpool har et fantastisk lag, men at han har to klubber i sikte. 

– Real Madrid er drømmen hans, men Liverpool vil være med i diskusjonen for han og familien fordi han beundrer det Liverpool gjør og det de bygger. Han brukte ordet maskin, og jeg tror han ville likt å spille for en klubb som Liverpool dersom muligheten byr seg, sier Laurens. 

Problemet vil som alltid være penger. PSG kjøpte Mbappé for 166 millioner pund i 2018 og vil trolig kreve rundt 200 millioner pund om han skal selges videre. 

18.okt 09:46Premier League-giganter har blinket seg ut Leeds-spiller til sommeren

Kalvin Phillips har imponert med sine prestasjoner for Leeds etter opprykket til Premier League, og 24-åringen har havnet i søkelyset til både Tottenham og Liverpool. Men det vil kreve et solid bud for å prise midtbanespilleren bort fra Elland Road, og det snakkes om en overgangssum rundt 50 millioner pund.

Leeds-fødte Phillips signerte en ny femårskontrakt med klubben i hjembyen for ett år siden, og er dermed bundet til de helhvite helt til sommeren 2024. Han skal ha en lønn på 30 000 pund i uken. Både Spurs og Liverpool kan doble den lønnen dersom de klarer å overtale Leeds til å skille lag med midtbanespilleren.

Mirror

15.okt 22:34Nærmer seg Championship-klubb

BBCs Rob Staton melder torsdag kveld at Barnsley er nære ved å sikre seg Liverpools midtbanespiller Herbie Kane. Det er usikkert om det er snakk om lån eller en permanent avtale. Kane har tidligere vært på utlån i Hull og Doncaster, men har siden sommeren slitt med skader. 

15.okt 22:09Hevder Cardiff og Liverpool er enige om låneavtale for Wilson

Journalist Pete O'Rourke melder torsdag kveld at Cardiff og Liverpool har blitt enige om en låneavtale for Harry Wilson. 

Flere klubber ønsker å sikre seg kantspilleren, og ifølge O'Rourke har ikke Swansea og Bristol City gitt opp kampen. Onsdag ble det meldt at Swansea fikk et lånetilbud avslått. Overgangsvinduet stenger fredag. 

Ifølge Gareth Vincent i BBC er Cardiff villige til å betale lånesum på en million pund i tillegg til å betale hele Wilsons lønn. 

15.okt 09:01Klopp blokkerte Shaqiri-overgang i ellevte time

Like før transfervinduet stengte var Xherdan Shaqiri i ferd med å slutte seg til Fenerbahce på lån, men Jürgen Klopp ombestemte seg kort tid før avtalen skulle signeres. Liverpool-manageren fant ut at Anfield-klubben var best tjent med å beholde sveitseren i sin egen tropp.

Takvim

14.okt 08:44Engelske storklubber jakter portugisisk stortalent

Arsenal, Liverpool og Manchester United viser alle interesse for Sporting Lisboa-talentet Nuno Mendes. 18-åringen har allerede spilt 11 førstelagskamper for Sporting. Venstrebacken gjorde sitt første mål for klubben i en seier over Portimonense tidligere denne måneden.

AC Milan skal også være ute etter Mendes, og Sporting vil ikke selge tenåringen for under utkjøpsklausulen på 45 millioner euro. 

Express

13.okt 16:13Flere Championship-klubber vil låne Wilson

John Percy i Telegraph melder at en rekke Championship-klubber er interessert i å hente Harry Wilson på lån før det nasjonale overgangsvinduet stenger på fredag. 

Derby County skal være en av klubbene som viser interesse. Wilson tilbrakte 2018/19-sesongen på lån hos Derby. Han leverte en god sesong sammen med klubben, og det endte nesten med opprykk.

Nottingham Forest, Cardiff og Swansea være blant de andre aktuelle klubbene, melder Percy. 

Wilson er for øyeblikket på landslagssamling med Wales. 

13.okt 10:14Barcelona vil gjøre et nytt fremstøt mot Wijnaldum i januar

Barcelona sikter seg inn mot Memphis Depay, Georginio Wijnaldum og Eric Garcia, og vil forsøke å sikre seg trioen på billigsalg i januar, da alle de tre stjernespillerne bare vil ha et halvt år igjen av kontraktene med sine nåværende klubber.

Barcelona hadde de tre spillerne på blokka også under sommervinduet, men Lyon, Liverpool og Manchester City lot seg ikke friste til å selge spillerne da.

Mundo Deportivo

12.okt 10:08Premier League-giganter følger Grimsby-talenter

Liverpool og Chelsea følger situasjonen til Grimsby-talentene Louis Boyd og Ben Grist, etter at League Two-klubben har tapt 700 000 pund denne sesongen på grunn av koronapandemien.

Midtbanespiller Boyd er den yngste som har spilt og scoret for klubben. 15-åringen nettet mot Harrogate Town i EFL Trophy den 8. september, og var da bare 15 år og 324 dager gammel. Grist, som også er midtbanespiller, var ubenyttet reserve i den kampen. 

Boyd fikk sin ligadebut av Grimsby-manager Ian Holloway i en kamp mot Walsall den 12. september.

Daily Mail

11.okt 09:02Søndagstabloid linker Liverpool til Jack Butland...

Etter Adriáns prestasjon på Villa Park, har keeperplassen i Liverpool vært et stort diskusjonstema med Alisson Becker ute i flere uker med en skulderskade.

Et navn som har blitt kastet ut i diskusjonen på radio og sosiale media er Jack Butland, som er vraket som førstekeeper i Stoke City. Er det en målvakt som har blitt kjent for å gjøre veldig store feil, så er det akkurat han. Nå har det også nådd avisene.

Søndagstabloiden Sunday Mirror skriver i sin ryktespalte at det er en spiller som kan være på vei til Liverpool den neste uken. De røde kan hente spillere fra Championship frem til fredag kl. 18.00. Skulle Butland være aktuell for å spille i derbyet mot Everton, må han registreres før kl. 13.00 på fredag.

Det er ikke en av journalistene i avisen som er kjent for å ha best innsikt når det kommer til Liverpool, som rapporterer om den mulige overgangen, så trolig er det noe som kan tas med en god klype salt.

Det skal sies at Butland har blitt linket til Liverpool hundrevis av ganger siden han slo gjennom i Birmingham, og var Storbritannias keeper i OL på hjemmebane i 2012. Han er fortsatt bare 27 år gammel, men pilen hans har pekt veldig nedover de siste årene. Det er Adam Davies som nå er Michael O’Neills foretrukne målvakt.

Butland skal være en av klubbens best betalte spillere, og har en kontrakt som går ut til sommeren.

Sunday Mirror

07.okt 16:37Manchester United og Liverpool sikter seg inn mot samme midtstopper neste sommer

Manchester United og Liverpool vil kjempe om RB Leipzig-stopperen Dayot Upamecano neste sommer, da hans utkjøpsklausul senkes til 40 millioner euro.

Franskmannen ble jaktet av en rekke toppklubber denne sommeren, men valgte noe overraskende å signere en ny kontrakt med Leipzig. Hans gamle avtale hadde en utkjøpsklausul på 54 millioner pund, og ville ha utløpt neste sommer. Men ingen klubber valgte å betale dette beløpet, og spilleren gikk med på å forlenge kontrakten til 2023.

Den nye avtalen inneholder en utkjøpsklausul som kan aktiveres under transfervinduet neste sommer. Da vil 21-åringen være tilgjengelig for bare 40 millioner euro. Både Liverpool og Manchester United skal være interesserte i å sikre seg spilleren til denne prisen.

Sport Bild

06.okt 21:00Flere Championship-klubber vil ha Liverpool-spiss

Millwall ser ut til å trappe opp forsøket på å sikre seg den unge Liverpool-spissen Liam Millar på lån. Championship-rival Stoke City ønsker seg også canadieren, mens Queens Park Rangers og Blackburn Rovers også har vist interesse for angriperen før overgangsvinduet til Championship stenger om ti dager.

Millar er fast inventar på Liverpools U23-lag, og har hatt en flott start på sesongen. Han ble nylig nominert til kåringen av månedens spiller i Premier League 2. 

Forrige sesong fikk Millar sin førstelagsdebut i en FA-cupkamp mot Shrewsbury. Tidligere har han vært utlånt til Kilmarnock i den skotske toppdivisjonen i to sesonger, hvor han spilte 36 kamper og gjorde to mål. 

Goal

06.okt 14:41Klopp holdes oppdatert på Sancho-situasjonen

Jadon Sancho blir værende i Borussia Dortmund. Det ble aldri noen overgang til Manchester United, og selv om deler av pressen holdt det varmt, skal det ha vært dødt helt siden 10. august – som var den fristen den tyske klubben hadde satt.

De krevde 120 millioner euro for spilleren, og et slikt bud kom aldri fra Manchester United.

Liverpool har tidligere blitt mye linket til høyrekanten, men ville ikke hatt mulighet til å bruke slike summer på en enkeltspiller denne sommeren. Derfor handlet det utelukkende om Manchester United helt fra Korona-pandemien brøt ut.

The Athletic skriver at Jürgen Klopp holdes oppdatert på situasjonen til Jadon Sancho, og har fortalt venner at han trodde spilleren ville ende opp på Old Trafford.

De skriver videre at flere klubber ventes å være interessert neste gang 20-åringen er aktuell for en overgang.

The Athletic

04.okt 11:22Leeds interessert i Liverpool-unggutt

Mirror skriver at Leeds er i ferd med å legge inn bud på Liverpools 19 år gamle venstreback Yasser Larouci. 

Algerieren er på utgående kontrakt og har fått en lang vei til førstelaget etter signeringen av Kostas Tsimikas. 

Ifølge Mirror er en rekke klubber i Europa interessert i backen, men Liverpool skal foretrekke at han forblir i England.

Mirror

01.okt 23:23Premier League-klubber snuser på Grujic

Marko Grujic er tilgjengelig for permanent overgang i dette vinduet, og har stort sett blitt linket til tyske klubber. 

Mike McGrath i The Telegraph skriver nå at Premier League-klubbene West Ham United og Southampton begge vurderer serberen før vinduet stenger på mandag.

Grujic gjorde en god kamp mot Arsenal, og vil neppe ha sunket i pris etter prestasjonen sin i ligacupen, der han spilte sentralt på midtbanen og var farlig frempå ved flere anledninger.

Det er fortsatt interesse for spilleren i Tyskland, og Hertha Berlin skal være i samtaler med Liverpool skriver Transfermarkt og Kicker. Grujic har spilt de to siste sesongene for den tyske hovedstadsklubben, og trivdes godt der.

The Telegraph og Transfermarkt

01.okt 11:32Brewster i samtaler med Sheffield United

Sheffield United skal nå ha lagt inn budet sitt på Rhian Brewster og er nå i samtaler med spissen om en permanent overgang. Det melder Telegraph. Budet er blitt meldt til å være på 20 millioner pund, og Sheffield United skal ha gått med på Liverpools krav om en tilbakekjøpsklausul. 

Telegraph

29.sep 16:36– Han kan diskutere personlige betingelser med Premier League-klubb

Sheffield United er det eneste laget i Premier League som så langt ikke har scoret et eneste mål denne sesongen, og Chris Wilder har ikke lagt skjul på at laget hans er på spissjakt.

«The Blades» skal nå være favoritter til å sikre seg Rhian Brewster fra Liverpool. De skal nå ha fått tillatelse til å diskutere personlige betingelser med 20-åringen, rapporterer tabloidavisen Daily Mail

Partene har ikke kommet til enighet, men sitter i forhandlinger, som omtales som positive. Sheffield United skal ha lagt inn et bud på 17 millioner pund for spilleren, og er villig til å gå med på en tilbakekjøpsklausul for Liverpool.

På Anfield ønsker de 20 millioner pund, og en sum som kan stige ytterligere etter hvordan spissen gjør det på Bramall Lane.

Daily Mail

27.sep 12:39Skotsk 16-åring har fått lov til å prate med Liverpool

Liverpool vil holde samtaler med Motherwell-talentet Sam Campbell i løpet av de kommende dagene, og ser ut til å slå Leeds og Brighton i kampen om 16-åringen.

Den unge forsvarsspilleren skal besøke Liverpool for samtaler, og få en omvisning på Anfield og treningsanlegget på Kirkby.

Campbell skal også på et lignende besøk hos Leeds i løpet av de kommende to ukene.

Tenåringen har fortsatt ikke bestemt seg for hvor han skal fortsette karrieren, men alle de tre Premier League-klubbene har fått bud akseptert av Motherwell.

Forsvarsspilleren, som kom til Moterhwell i 2018, har takket nei til en treårskontrakt med den skotske klubben. Han har fortsatt ikke har debutert for førstelaget til Motherwell, men har imponert for den skotske klubbens ungdomslag, og spilte for deres U18-lag allerede som 14-åring.

Football Insider

26.sep 22:32Vurderer å hente Sturridge isteden for Brewster

Sheffield United undersøker nå muligheten for å hente Daniel Sturridge på en Bosman-overgang.

Yorkshire-klubbens manager, Chris Wilder, ønsker seg desperat en ny spiss, og har vært i forhandlinger med Liverpool om Rhian Brewster og Arsenal om Folarin Balogun.

Bramall Lane-klubben ønsker imidlertid ikke å betale så mye som Liverpool forlanger for Brewster, og har også fått avslag på å låne spissen.

31 år gamle Sturridge holder seg i form takket være en personlig trener, samt at han trener med nonleague-klubben Kidsgrove Athletic nær sitt hjem. 

Sturridge er ikke bundet til noen klubb, etter at hans kontrakt med Trabzonspor ble kansellert da spissen ble utestengt fra all fotball i fire måneder for brudd på bettingreglene. Han gjorde sju mål på 16 kamper for den tyrkiske klubben.

Sturridges utestengelse var over for et par måneder siden, og nå er den tidligere Liverpool-spissen tilgjengelig på Bosman-overgang. 

Daily Mail