Oppdatert 24.01.2019Skader og suspensjoner

Fabinho ut med hamstringproblemer.

Suspensjoner:

VIRGIL VAN DIJK- har pådratt seg tre gule kort i Champions League, og må stå over den første kampen i utslagsrundene, en kamp som skal spilles hjemme på Anfield, da man som gruppetoer spiller hjemme først.

JAMES MILNER - er suspendert i neste ligakamp mot Leicester City, etter å ha fått to gule kort og blitt utvist mot Crystal Palace.

I fare:

ANDY ROBERTSON- skotten ble tildelt gult kort i de to siste kampene i gruppespillet, mot PSG og Napoli, og er en advarsel unna suspensjon.

Skader:

FABINHO - ble byttet ut etter 87 minutter etter å ha satt seg ned mot Crystal Palace. Han hinket så av banen, med det som skal være et problem med hamstringen.
Tilbake: 
Er tilbake i trening, og Liverpool-ledelsen har gode forhåpninger om at brasilianeren skal rekke kampen mot Leicester.

GEORGINIO WIJNALDUM - klaget over et sårt kne etter kampen mot Brighton. Sto over kampen mot Crystal Palace.
Tilbake:Nederlenderen vil trolig bli klar til neste kamp mot Leicester City.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD - fikk en leddbåndskade i det ene kneet i kampen mot Brighton.
Tilbake:  Klopp rapporterer at høyrebacken trolig ikke rekker Leicester-kampen, men kan rekke kampen deretter, mot West Ham.

DANIEL STURRIDGE - glimret med sitt fravær i kamptroppen mot Brighton 12. januar grunnet sykdom. «Virus», var meldingen fra de lokale journalistene.
Tilbake: Uvisst.

DEJAN LOVREN - måtte forlate banen med en hamstringskade mot Wolverhampton.
Tilbake: Klopp tror han blir klar igjen til Leicester-kampen.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN - måtte ut med en båndskade i høyre kne etter 18 minutter av den første semifinalen i Champions League mot Roma. 
Tilbake:
Er tilbake i løpetrening, og det ser ut til at han kan være tilbake i full trening i februar eller mars.

JOE GOMEZble taklet ved dødlinja og sendt i reklameskiltene av Burnley-kaptein Ben Mee da 18 minutter var spilt på Turf Moor onsdag 5. desember.
Tilbake: Forsvarsspilleren kan rekke kampen mot West Ham tidlig i februar.

KI-JANA HOEVER - Jürgen Klopp rapporterte etter kampen mot Crystal Palace at den unge nederlenderen hadde fått en liten skade på trening.
Tilbake: Han er trolig tilbake til Leicester-kampen, ifølge Liverpool-manageren.

CURTIS JONES - pådro seg en lyskeskade under spill for Liverpool U23 mot West Bromwich den 20. januar, og ble byttet ut i pausen.
Tilbake: Uvisst.

RHIAN BREWSTER - fikk en leddbåndskade høyt oppe i ankelen da han landet forkjært etter at han var oppe og headet i U23-kampen mot Manchester City den 12. januar. Ble operert i både ankel og kne.
Tilbake:Har hatt en ny liten operasjon, men løper utendørs igjen. Kommer neppe i spill denne sesongen.

BEN WOODBURN - fikk en ankelskade på trening med Sheffield United, og har returnert til Liverpool for behandling.
Tilbake:Det forventes ikke at han vil være tilbake i spill før utpå nyåret.

NATHANIEL PHILLIPS - hinket av banen med et akillesproblem i miniderbyet mot Everton den 25. november. U23-trener Neil Critchley opplyste den andre uka i januar at Phillips' skadeopphold er forlenget etter en nylig ankeloperasjon.
Tilbake: Klubbens forventning i januar er at han returnerer til normal trening i mars eller april.


Skadehistorikk 2018-2019:

ADAM LALLANA

5. juli: Slet med sykdom inn mot den første treningskampen i sommer, mot Chester. Var tilbake i spill i den andre treningskampen, mot Tranmere Rovers fem dager senere.

3. august: Hadde problemer med en muskel i baksiden av den ene leggen. Var tilbake i treningskampen mot Torino den 7. august.

5. september: Fikk en lyskestrekk under trening med England. Var tilbake i full trening den 5. oktober, og spilte fra start mot Huddersfield den 20. oktober.

23. november: Jürgen Klopp rapporterte på sin pressekonferanse at midtbanespilleren slet med en liten muskelskade og ikke var aktuell for spill mot Watford. Var tilbake på innbytterbenken mot Burnley den 5. desember.

7. januar: Skulle i utgangspunktet starte mot Wolverhampton i FA cupen, men pådro seg en skade på trening. Ble rapportert å være tilbake i full trening den 17. januar.

ALBERTO MORENO

26. desember: Var ikke aktuell til kampen mot Newcastle Boxing Day på grunn av problemer med ryggen. Var tilbake på innbytterbenken mot Manchester City den 3. januar.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

24. april: Måtte ut med en båndskade i høyre kne etter 18 minutter av den første semifinalen i Champions League mot Roma. Midtbanespilleren var gjennom en vellykket operasjon, men Jürgen Klopp planlegger hele 2018-2019-sesongen uten Ox. 

ALLAN RODRIGUES DE SOUZA

5. april: Måtte operere skulderen etter å ha hatt skulderproblemer gjennom hele låneoppholdet hos Apollon Limassol. Den 9. juli ble det rapportert at brasilianeren var friskmeldt.

ANDY ROBERTSON

2. desember: Fikk en lårhøne i 1-0 seieren over Everton i det 232. Merseyside-derbyet. Trente foran møtet med Burnley tre dager senere, og var tilbake på banen påfølgende helg i kampen mot Bournemouth.

BEN WOODBURN

15. desember: Fikk en ankelskade på trening med Sheffield United, og har returnert til Liverpool for behandling.

CAOIMHIN KELLER: 

11. september: Kolliderte med Divock Origi på trening og fikk et dypt kutt i baksiden av leggen. Var tilbake i spill med Liverpool U23 21.oktober.

CONNOR RANDALL

4. september: Brakk kinnbeinet under spill for utlånsklubben Rochdale i en kamp mot Bury i Checkatrade Trophy. Var tilbake i spill for Liverpool i bortekampen mot Tottenham den 7. januar.

CURTIS JONES

24. november:  En hamstringskade gjorde ham uaktuell for U23 mot Everton. Var tilbake på trening den 6. desember, og spilte UEFA Youth League-kampen mot Napoli den 11. desember.

20. januar: Pådro seg en lyskeskade under spill for Liverpool U23 mot West Bromwich, og ble byttet ut i pausen.

DANIEL STURRIDGE

12. januar: Var ikke med i troppen mot Brighton på bortebane grunnet sykdom. «Ute med virus», var opplysningen fra de lokale reporterne.

DANNY INGS

10. juli: Slet først med gnagsår, og fikk deretter en ankelskade. Var tilbake i full trening den 3. august, og spilte i treningskampen mot Torino fire dager senere. 

5. januar: Kunne ikke spille i FA-cupens tredje runde for Southampton mot Derby på grunn av en hamstringskade. Han hadde også et problem med en ankel. Ble friskmeldt av Southampton-manageren den 17. januar.

DEJAN LOVREN

9. juli: Sto over Kroatias trening foran VM-semifinalen mot England på grunn av en uspesifisert skade, men var tilbake i Kroatias startoppstilling da semifinalen gikk av stabelen to dager senere.

6. august: Fikk problemer med magemusklene under VM, og var ikke istand til å trene med Liverpool da han returnerte til Melwood etter sommerferien. Var først tilbake i full trening den 19. september.

3. november: Mistet kampen mot Arsenal med en liten muskelskade. Mistet så kampen mot Røde Stjerne 6. november etter å ha vært uvel. Var tilbake på innbytterbenken mot Fulham den 11. november.

2. desember: Var ikke i troppen mot Everton, Burnley og Bournemouth etter at han hadde skallet sammen med en lagkamerat på trening, og fått en hjernerystelse. Var tilbake som innbytter mot Napoli 11. desember.

7. januar: Måtte av banen etter fem minutter med hamstringskade i tapet mot Wolverhampton i FA cupen.

DIVOCK ORIGI

15. september: Fikk en ankelskade da han spilte kamp for U23-laget mot Swansea. Var i troppen som reiste til Italia den 2. oktober i forbindelse med Champions League-kampen mot Napoli.

28.november: Ble syk før bortekampen mot PSG. Var tilbake på innbytterbenken i lokaloppgjøret mot Everton den 2. desember, og kom innpå og ble matchvinner seks minutter på overtid.

DOMINIC SOLANKE

15. september: Fikk en hjernerystelse da han spilte kamp for U23-laget mot Swansea. Var tilbake i trening igjen den 21. september.

28.november: Hamstringskade som gjorde ham uaktuell til troppen mot PSG. Var fortsatt ikke tilbake i spill da han ble solgt til Bournemouth den 4. januar.

FABINHO

7. august: Fikk en liten muskelskade under treningskampen mot Torino, og slet også litt med sykdom i forkant av ligaåpningen. Satt likevel på benken mot West Ham den 12. august.

19. januar: Måtte av banen mot Crystal Palace med noe som så ut som et hamstringproblem.

GEORGINIO WIJNALDUM

12. juli: Var først ikke istand til å trene på grunn av en muskelskade. Fikk deretter en virussykdom. Trente normalt igjen 21. juli i USA.

27.juli: Spilte ikke treningskampen mot Manchester United på grunn av en mindre muskelskade. Var tilbake i treningskampen mot Napoli den 4. august.

26. september: Klopp sa før ligacupkampen mot Chelsea at midtbanespilleren hadde et problem, og ikke ville vært i stand til å spille kampen. Det kom ingen rapporter om hvilken type skade det dreide seg om, men nederlenderen var tilbake til ligakampen mot samme motstander på Stamford Bridge tre dager senere.

12. januar: Klaget over et sårt kne etter kampen mot Brighton.

HARRY WILSON

14. august: Fikk en muskelskade i Derbys ligacupkamp mot Oldham. Var tilbake i spill da han kom inn fra benken mot Blackburn Rovers den 18. september.

1. januar: Måtte gå av banen med en hofteskade etter 49 minutter av Derbys kamp mot Middlesbrough. Var tilbake i startoppstillingen til The Rams i omkampen i FA-cupen mot Southampton den 16.januar.

JAMES MILNER

4. august: Kolliderte med Mario Rui åtte minutter ut i annen omgang av treningskampen mot Napoli, og måtte blødende forlate banen. Måtte sy 15 sting i hodet. Trente som normalt med laget igjen onsdag 8. august iført en bandasje rundt hodet, og var i startoppstillingen i ligaåpningen mot West Ham den 12. august.

7. oktober: Måtte ut med en hamstringskade etter en snau halvtime i toppoppgjøret mot Manchester City. Var tilbake i trening den 18. oktober, og spilte fra start mot Huddersfield den 20. oktober, men ble byttet ut etter at han "fikk kjenning av noe", ifølge Jürgen Klopp. Var tilbake på innbytterbenken i hjemmekampen mot Røde Stjerne den 24. oktober.

16. desember: Var ikke i troppen mot Manchester United for å være føre var med en liten muskelskade i hamstringen. Var tilbake i trening tirsdag 18. desember, og i startoppstillingen mot Wolves tre dager senere.

26. desember: Var ikke aktuell til kampene mot Newcastle og Arsenal i romjula på grunn av en hamstringskade. Visekapteinen var tilbake i trening den 1. januar, og ble inkludert i startoppstillingen mot Manchester City to dager senere.

JOE GOMEZ

28. april: Fikk en vridning i ankelen tidlig i oppgjøret mot Stoke, men fullførte hele kampen. Måtte gjennom en ankeloperasjon i begynnelsen av mai, og dermed var sesongen over for høyrebackens del. Var tilbake i spill i treningskampen mot Chester 7. juli.

7. august: Ble ikke risikert i treningskampen mot Torino, på grunn av et mindre skadeproblem. Var tilbake i startoppstillingen i ligaåpningen mot West Ham 12. august.

23. november: Fikk et spark på ankelen på trening i forkant av kampen mot Watford, og var ikke i troppen til den matchen. Var tilbake i startoppstillingen i bortekampen mot Paris Saint-Germain fire dager senere.

5. desember: Ble sendt i reklameskiltene av Burnley-kaptein Ben Mee da 18 minutter var spilt på Turf Moor, og fikk et brudd langt nede på venstre legg da han ble taklet.

JOËL MATIP

31. mars: Fikk en lårskade i kampen mot Crystal Palace på Selhurst Park, og måtte opereres. Var tilbake til treningskampen mot Bury 14. juli.

22. juli: Pådro seg en muskelskade i låret/hoften da han skulle slå en pasning tidlig i treningskampen mot Borussia Dortmund. Var tilbake på innbytterbenken i kampen mot Crystal Palace på Selhurst Park den 20. august.

11. desember: Skadet den ene skulderen i Champions League-kampen mot Napoli. Det ble så påvist kragebeinsbrudd, som måtte opereres. Tilbake i kamptroppen og på benken mot Brighton 12. januar.

JORDAN HENDERSON

7. juli: Kjente på en stram hamstring, og ble byttet ut mot slutten av Englands VM-kvartfinale mot Sverige. Var tilbake i full trening to dager senere.

11. juli: Slet med kramper i Englands semifinale i VM mot Kroatia, og ble byttet ut sju minutter ut i første ekstraomgang. Satt på innbytterbenken under bronsefinalen tre dager senere.

20 oktober: Ble igjen byttet ut etter å ha spilt første omgang mot Huddersfield, da han fikk kjenning med en hamstringskade. Mistet kampene mot Røde Stjerne, Cardiff og Arsenal, men ble meldt skadefri til kampen mot Fulham den 11. november.

15. november: Fikk hamstringproblemer under spill for England i privatlandskampen mot USA. Trente som normalt uken før Watford-kampen, noe Jürgen Klopp bekreftet 23. november.

7. januar: Var egentlig i planene til Wolverhampton-kampen, men pådro seg en smell og var ikke med i troppen. Startet påfølgende kamp, mot Brighton.

KI-JANA HOEVER

21. januar: Jürgen Klopp rapporterte etter kampen mot Crystal Palace at den unge nederlenderen hadde fått en liten skade på trening.

LORIS KARIUS

27. juli: Problemer med et leddbånd i kneet, som var betent og sørget for at han mistet treningskampen mot Manchester United. Var tilbake i trening den 2. august.

MARKO GRUJIC

3. august: Hadde problemer med en hamstringmuskel i baksiden av det ene låret. Var tilbake i treningskampen mot Torino den 7. august.

22. september: Hinket av banen med avrevne leddbånd i høyre ankel etter å ha blitt utsatt for en forferdelig takling i Bundesliga-kampen mot Borussia Mönchengladbach. Var tilbake i trening i begynnelsen av november, og spilte en time i en treningskamp mot Aue fra 2. Bundesliga torsdag 15. november. Han var tilbake i startoppstillingen til førstelaget mot Hannover 96 den 1. desember.

11. desember: Fikk en leddbåndskade i den ene ankelen på trening. Var tilbake i spill med Hertha Berlin 20. januar.

MOHAMED SALAH

12. oktober: Fikk en lyskeskade like før slutt i Egypts kvalifiseringskamp til Afrikamesterskapet mot Swaziland. Var tilbake i trening igjen den 18. oktober og spilte hele kampen mot Huddersfield 20. oktober.

NABY KEITA

26. juli: Fikk en stiv nakke på flyet før treningskampen mot Man City som han måtte stå over. Var tilbake i trening den 1. august.

3. oktober: Måtte byttes ut med en ryggskade før det var spilt 20 minutter av kampen mot Napoli på Stadio San Paolo. Var tilbake på treningsfeltet to dager senere, og kom inn som innbytter i kampen mot Manchester City den 7. oktober.

16. oktober: Måtte forlate banen i 1. omgang av landskampen mellom Guinea og Rwanda, med en strekkskade i baksiden av låret (hamstring). Mistet fem kamper, men satt på benken mot Røde Stjerne og ble meldt helt skadefri til kampen mot Fulham 11. november.

21. desember: Fikk et kutt i foten og slag i ribbeina mot Wolves og måtte forlate banen. Trente igjen på julaften, og var tilbake på benken mot Newcastle på Boxing Day.

NATHANIEL CLYNE

25. november: Var ute noen uker mednoe Klopp kalte en «intensitetsreaksjon», uten å gå nærmere inn på nøyaktig hva som plaget backen. Var tilbake i trening uken før hjemmekampen mot Manchester United, og startet den 16. desember sin første ligakamp for sesongen mot gjestene fra Manchester.

NATHANIEL PHILLIPS

25. november: Hinket av banen med et akillesproblem i miniderbyet mot Everton.

OVIE EJARIA

14. september: Fikk en hofteskade da han trente med utlånsklubben Rangers foran kampen mot Dundee. Var tilbake med et innhopp fra benken da Rangers spilte mot St Johnstone 23. september.

PEDRO CHIRIVELLA

21. juli: Slet med en sår rygg og sto over den første fellesøkta i USA for å trene alternativt. Var tilbake på innbytterbenken mot Manchester City 26. juli.

RAGNAR KLAVAN

4. august: Måtte stå over treningskampene mot Napoli og Torino grunnet problemer med en hamstringmuskel. Mens han fortsatt var skadet, og ikke hadde begynt å trene igjen ble han den 17. august solgt til Serie A-klubben Cagliari for 2 millioner pund.

ROBERTO FIMINO

15. september: Fikk en finger i øyet under kampen mot Tottenham 15. september. Var usikker før møte med PSG i Champions League, men startet kampen på benken og kom inn 20 minutter før slutt - og scoret. 

RHIAN BREWSTER

12. januar 2018: Fikk en stygg leddbåndskade i ankelen, og måtte opereres både i ankel og kne.

RYAN KENT

3. november: Fikk en hamstringskade under spill for Rangers mot St Mirren. Var tilbake i spill i 1-0 seieren over Celtic den 29. desember.

SADIO MANÉ

15. oktober: Brakk tommelen på venstre hånd under trening med Senegal, og måtte gjennom en operasjon. Var ikke i troppen mot Huddersfield, men var tilbake i spill mot Røde Stjerne den 24. oktober.

2. desember: Fikk et kutt i den ene foten tjue minutter før slutt mot Everton, men fullførte lokaloppgjøret. Mistet påfølgende kamp, borte mot Burnley, men var tilbake som innbytter i bortekampen mot Bournemouth den 8. desember.

SIMON MIGNOLET

5. september: Forlot den belgiske landslagstroppen med en forstuet finger. Var tilbake i trening med Liverpool den 13. september, og dagen etter sa Klopp at han var frisk igjen. 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

26. september: Klopp sa før ligacupkampen mot Chelsea at høyrebacken hadde et problem, og ikke ville vært i stand til å spille kampen. Problemet var sykdom, og Trent var tilbake i ligakampen mot Chelsea på Stamford Bridge tre dager senere.

11. desember: Måtte ut med en fotskade i sluttminuttene av Champions League-kampen mot Napoli. Trente igjen på julaften, og var tilbake i startoppstillingen mot Newcastle på Boxing Day.

12. januar: Fikk en leddbåndskade i det ene kneet i kampen mot Brighton.

VIRGIL VAN DIJK

22. september: Måtte forlate banen etter 54 minutter av 3-0 seieren over Southampton, etter å ha fått en smell i ribbeina. Da hadde han allerede ømme ribbein etter en smell han fikk i kampen mot Paris Saint-Germain. Tok smertestillende injeksjoner og klarte dermed å spille hele kampen mot Chelsea på Stamford Bridge en uke senere. Det har ifølge Nederlands landslagssjef Ronald Koeman vært snakk om to brukne ribbein.

Se skadehistorikken for 2017-2018 her.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
24.01.2019 kl 09:44

Liverpool klatrer på riking-listen

Deloitte er ute med sin årlige oversikt over fotballklubbene i verden med de høyeste inntektene.

+
24.01.2019 kl 08:50

– Han kan omstille seg til å spille i ulike posisjoner

Lagkamerat beskriver Roberto Firmino som en smart fyr, som omstiller seg etter lagets behov.

+
24.01.2019 kl 07:28

City hadde alle muligheter til å knuse Liverpools rekord

Men de lyseblå klarte det ikke.

+
23.01.2019 kl 23:03

Fabinho tilbake i trening

Liverpool skal ha godt håp om at Fabinho kan bli spilleklar til neste kamp mot Leicester. Skadeoppdatering.

+