Skader og suspensjoner

Her er en oversikt over Liverpools skadesituasjon akkurat nå, og spillernes skadehistorikk.

Nathaniel Phillips

47Nathaniel Phillips

ForsvarSkadet

Brakk kinnbeinet da Liverpool slo AC Milan 2-1 på San Siro den 7. desember.
Tilbake: Var tilbake i full trening tirsdag 18. januar.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

Spanjolen var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et hofteproblem. Sto også over kampene mot Chelsea og Shrewsbury på grunn av dette.
Tilbake: Forhåpentligvis tilbake i full trening i løpet av landslagspausen i januar.

Harvey Elliott

67Harvey Elliott

MidtbaneSkadet

Fikk ankelen ut av ledd og en bruddskade i ankelen i kampen mot Leeds på Elland Road i september.
Tilbake: Tirsdag 18. januar var han i full trening for første gang siden langtidsskaden. Jürgen Klopp uttalte et par dager senere at Elliott vil være tilbake i spill tidlig i februar.

Divock Origi

27Divock Origi

AngrepSkadet

Måtte stå over kampen mot Aston Villa på grunn av smerter i kneet. 
Tilbake: Kommer tilbake først etter kampen mot Cardiff 6. februar.


Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon.

Adrián

13Adrián

Keeper

4. desember

Jürgen Klopp bekreftet før møtet med Wolverhampton den 4. desember at Adrián var uaktuell for troppen på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Den 26. desember meldte Athletic-journalist James Pearce at spanjolen er tilbake i trening, og straks vil være kampklar igjen. 30. desember kunne spanjolen sees på treningsbilder. 

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

24. oktober

Stod over mot kampene mot Manchester United, Preston og Brighton på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Atletico Madrid på Anfield den 3. november.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

3. januar

Testet positivt for Covid-19 like i etterkant av kampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og ble satt i isolasjon. Tilbake i trening 11. januar.

28. september

Pådro seg en lyskeskade på trening dagen før kampen med FC Porto og ble ikke med troppen til Portugal. Han måtte også stå over kampen mot Manchester City. Den 12. oktober rapporterte Chris Bascombe i Telegraph at scouseren var blitt kvitt sine lyskeproblemer og var tilgjengelig for spill igjen, og samme dag var forsvarsspilleren også avbildet i full trening på AXA Training Centre.

18. september

Måtte melde forfall til kampen mot Crystal Palace på Anfield på kampdagen, på grunn av sykdom. Rakk heller ikke ligacupkampen mot Norwich tre dager senere. Var tilbake i full trening den 23. september, og startet kampen mot Brentford to dager senere.

Neco Williams

76Neco Williams

Forsvar

20. november

Stod over Arsenal-kampen med en mindre muskelskade, men var tilbake mot Porto fire dager senere.

30. august

Høyrebacken måtte melde forfall til Wales sine landskamper mot Finland, Hviterussland og Estland på grunn av en skade han fikk på trening i forkant av Chelsea-kampen. Var tilbake i trening den 23. september.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

16. desember

Skulle egentlig ha startet mot Newcastle, men istedet ble det 7 dager i koronaisolasjon. Var tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

Joe Gomez

12Joe Gomez

Forsvar

2. november

Var borte fra trening med resten av laget. Klubben opplyste før Atletico Madrid-kampen at midtstopperen har en leggskade. Var tilbake i trening igjen nøyaktig en måned senere, den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro den 7. desember.

Joël Matip

32Joël Matip

Forsvar

20. januar

Ble byttet ut etter første omgang av semifinalen mot Arsenal på Emirates fordi han ikke følte seg 100 prosent. Var tilbake allerede i den påfølgende kampen mot Crystal Palace tre dager senere.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea. Var ute av isolasjon og tilbake i trening fredag 7. januar

Nathaniel Phillips

47Nathaniel Phillips

ForsvarSkadet

7. desember

Brakk kinnbeinet da Liverpool slo AC Milan 2-1 på San Siro, i det som var hans første kamp fra start for sesongen.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

15. november

Måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hampden Park. Var tilbake med et innhopp fra benken på en snau halvtime mot Porto den 24. november.

8. august

Tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club, og måtte byttes ut. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før.

Fabinho

3Fabinho

Midtbane

16. desember

Testet positivt for koronaviruset foran kampen mot Newcastle United, og måtte stå over den kampen. Skulle egentlig ha startet oppgjøret. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

19. oktober

Var ikke i troppen mot Manchester United etter å ha pådratt seg en kneskade mot Atletico Madrid fem dager tidligere. Sto også over kampene mot Preston og Brighton, før han var tilbake i trening 1. november. Startet kampen mot Atletico Madrid to dager senere.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

28. desember

Spanjolen var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et lite muskelproblem. Ifølge James Pearce dreier det seg om et hofteproblem.

19. desember

Avla positiv koronatest før kampen på Tottenham Hotspur Stadium. Ute av isolasjon andre juledag.

18. september

Måtte ut med en muskelskade i baksiden av den ene leggen i det 60. minutt mot Crystal Palace. Var ikke tilbake i full trening igjen før den 28. oktober, og kom inn fra benken mot Atletico Madrid den 3. november.

28. juli

Har hatt problemer med en hamstringmuskel, mellom setemusklene, siden lenge før han ble Liverpool-spiller, men mot slutten av forrige sesong begynte han å kjenne det mer og mer, og da han var med landslaget under EM klarte han ikke å spurte skikkelig, og det var også andre ting han ikke klarte å gjøre. Trente individuelt under Liverpools treningsleir i Evian, men var uaktuell til treningskampene mot Bologna. Var tilbake og fikk en halvtime i treningskampen mot Osasuna den 9. august.

James Milner

7James Milner

Midtbane

24. oktober

Måtte gå av med en strekk etter bare 26 minutter mot Manchester United 24. oktober. Var tilbake på treningsfeltet og trente for seg selv den 16. november. Var tilbake mot Porto 24. november.

21. september

Måtte melde forfall til ligacupkampen mot Norwich, der han egentlig skulle starte, etter at han hadde våknet med en forkjølelse. Var tilbake i trening 23. september, og satt på innbytterbenken i kampen mot Brentford to dager senere.

20. august

Fikk en leggskade på trening før Burnley-kampen, og måtte stå over matchen mot Sean Dyches mannskap. Han ble heller ikke klar til kampen mot Chelsea. Var tilbake på innbytterbenken mot Leeds den 12. september.

Naby Keita

8Naby Keita

MidtbaneUtilgjengelig

30. oktober

Måtte ut med en hamstringskade mot Brighton 30. oktober. Var tilbake i trening igjen den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro fem dager senere.

24. oktober

Ble taklet stygt av Paul Pogba 24. oktober mot Manchester United. Fikk behandling på banen, før han forlot gressmatta på båre. Var tilbake i full trening igjen allerede fire dager senere.

21. september

Sparket i gresset i førsteomgangen mot Norwich City. Ble byttet ut for å ikke forverre noe. Tilbake i troppen mot FC Porto 28. september.

Jordan Henderson

14Jordan Henderson

Midtbane

19. desember

En forkjølelse gjorde at kapteinen følte seg uvel, og kunne ikke stille opp da Liverpool gjestet Tottenham Hotspur Stadium.

Var tilbake mot Leicester 22. desember.

14. november

Ble sendt hjem fra England-samling for videre undersøkelser av en skade. Var tilbake på treningsfeltet til Liverpool og trente for seg selv to dager senere. Kom inn som innbytter mot Arsenal 20. november, og ble også brukt mot Porto 24. november.

Alex Oxlade-Chamberlain

15Alex Oxlade-Chamberlain

Midtbane

16. januar

Måtte byttes ut etter 71 minutter mot Brentford etter å ha tråkket over. Klopp bekreftet at det var en ankelskade. Var tilbake i løpetrening 20. januar og startet mot Crystal Palace 23. januar.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

16. desember

Var en av tre spillere som testet positivt for koronaviruset foran Newcastle-kampen. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

3. november

Fikk en finger i det ene øyet på trening dagen før kampen mot Atletico Madrid, og øyet ble litt oppskrapet. Den 16. november sa klubblege Jim Moxon at Jones ikke vil få noen varige mén som følge av skaden. Hadde sin første treningsøkt sammen med laget igjen den 14. desember. Da deltok han på mesteparten av treningen, men ikke riktig alt.

12. oktober

Kom skadet tilbake etter spill for England U21 den 11. oktober. Jones slet med et lyskeproblem på landslagssamling, og sto over den første kampen for den nye U21-sjefen Lee Carsley. I den andre kampen mot Andorra kom han inn som innbytter, og leverte et kjemperaid og målgivende til kampens eneste mål. Trente sammen med laget 18. oktober før Atletico Madrid-kampen. Tilbake i full trening fredag 22. oktober og kom inn som innbytter mot Manchester United 24. oktober.

5. oktober

Fikk en lyskeskade, beskrevet som en stram lyske, under trening med det engelske U21-landslaget og måtte stå over EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia torsdag 7. oktober. Var tilbake som innbytter, og spilte den siste halvtimen da U21-landslaget slo Andorra 1-0 mandag 11.oktober. Hadde også kampens eneste målgivende pasning.

9. august

Måtte forlate banen med hjernerystelse etter bare en halvtimes spill i treningskampen mot Osasuna, etter at han fikk et kne i hodet da han ble dyttet ut over sidelinjen. Var tilbake på benken mot Burnley 21. august.

Harvey Elliott

67Harvey Elliott

MidtbaneSkadet

12. september

Fikk en veldig alvorlig ankelskade mot Leeds United, og måtte ut på båre. Han fikk venstre ankel ut av ledd, og det var også en bruddskade i ankelen. Elliott ble operert i London den 14. september. Operasjonen var vellykket, og klubblege Jim Moxon følte seg sikker på at 18-åringen ville komme i spill igjen denne sesongen. Den 15. november løp midtbanespilleren utendørs igjen, og den 18. januar var han tilbake i full trening.

6. september

Ble sendt hjem fra landslagssamling på grunn av en skade han pådro seg mot Chelsea 28. august.

Roberto Firmino

9Roberto Firmino

Angrep

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon. Var tilbake og kom inn fra benken i andre omgang mot Shrewsbury 9. januar.

3. november

Måtte byttes ut etter en halvtime mot Atletico Madrid med en ny hamstringskade. Var tilbake i trening den 9. desember, og gjorde comeback med et innhopp mot Newcastle 16. desember.

28. august

Måtte byttes ut like før pause i kampen mot Chelsea på grunn av en hamstringskade. Var tilbake i full trening den 20. september, og satt på innbytterbenken mot Brentford fem dager senere.

Sadio Mané

10Sadio Mané

AngrepUtilgjengelig

11. november

Angriperen fikk en smell i ribbeina etter en hodeduell mot Togo, og måtte byttes ut etter 27 minutter. Etter å ha vært på røntgen ble han sendt hjem til Liverpool før kampen mot Kongo den 14. november. Senegaleseren var tilbake i full trening den 16. november, og to dager senere bekreftet Jürgen Klopp at Mané var klar for innsats mot Arsenal.

Takumi Minamino

18Takumi Minamino

Angrep

28. desember

Japaneren var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et lite muskelproblem. Var tilbake og spilte andre omgang mot Shrewsbury 9. januar.

4. september

Angriperen forlot det japanske landslaget og reiste hjem til Liverpool fordi han var uaktuell til Japans VM-kvalifiseringskamp mot Kina på tirsdag på grunn av en skade. Liverpool-spissen var heller ikke involvert da Japan slo Oman 1-0 den 2. september. Var tilbake i trening med laget den 14. september. Tilbake i kamptroppen mot AC Milan 15. september.

Diogo Jota

20Diogo Jota

Angrep

4. desember

Fikk kjenning med en skade i kampen mot Wolverhampton 4. desember, og har ikke trent siden.

20. november

Fikk en smell i det ene kneet i kampen mot Arsenal, og ble byttet ut etter 76. minutter. Var tilbake i full trening tre dager senere, og satt på innbytterbenken mot Porto den 24. november.

3. oktober

Liverpool-angriperen ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Ble sendt hjem til Liverpool den 12. oktober. Var tilbake i full trening med Liverpool torsdag 14. oktober.

Divock Origi

27Divock Origi

AngrepSkadet

11. desember

Stod over kampen mot Aston Villa på grunn av smerter i kneet.

20. november

Stod over kampen mot Arsenal med sykdom. Var tilbake mot Porto 24. november, etter å ha trent for fullt dagen før kampen.

16. november

Måtte ut med en lårhøne etter en snau times spill av VM-kvalifiseringskampen mellom Wales og Belgia i Cardiff. Var tilbake i full trening med Liverpool allerede to dager senere.

15. september

Ble byttet ut fordi han fikk krampe etter en drøy times spill mot AC Milan. Tilbake som innbytter mot Crystal Palace tre dager senere.

28. juli

Fikk en smell på trening, og var ikke aktuell til treningskampen mot Hertha Berlin. Var tilbake i trening den 1. august, og spilte treningskamp mot Bologna fire dager senere.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

Angrep

28. september

Ble tatt av til pause på grunn av en skade da Liverpools U19-lag møtte Porto i UEFA Youth League. Var tilbake i trening den 25. oktober, og startet sin første kamp etter skaden da Liverpool U19 møtte Atletico Madrid i UEFA Youth League den 3. november.

Loris Karius

22Loris Karius

Keeper

18. august

Loris Karius slet med en skulderskade helt fra midten av august til slutten av oktober, og var ikke å se på treningsfeltet mellom 17. august og 28. oktober.

Suspensjonhistorikk

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

19. desember

Andy Robertson fikk direkte rødt kort for farefullt spill etter å ha sparket Emerson 77 minutter ut i kampen mot Tottenham i London, og måtte stå over ligacupkvartfinalen mot Leicester og ligakampen mot Leicester i romjulen, samt oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge i nyttårshelgen.

James Milner

7James Milner

Midtbane

7. desember

Fikk gult kort i hjemmekampen mot AC Milan, bortekampen mot Atletico Madrid og hjemmekampen mot Porto i gruppespillet, og måtte stå over i bortekampen mot AC Milan.