Oppdatert 23.10.2020Skader og suspensjoner

Virgil van Dijk vil være ute i lang tid på grunn av en båndskade i høyre kne.

Suspensjoner:

I fare:

Skader:

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN - fikk en smell i kneet på treningsleiren i Østerrike og reiste hjem til Liverpool for å starte rehabilitering.
Tilbake: 
James Pearce melder 28.9 at Chamberlain trolig vil være tilbake i trening om et par uker. «På god vei», melder Pep Lijnders 30. september. 19. oktober sier Klopp at han fortsatt er et stykke unna, men ser bra ut.

KOSTAS TSIMIKAS - fikk en smell i låret mot Lincoln (24.9) og mistet den neste måneden.
Tilbake: Måtte trekke seg fra landslagsoppdrag med Hellas, og var ikke i troppen til Merseyside-derbyet. Sikter seg inn på å være tilbake i trening etter kampen mot Sheffield United.

NABY KEITA - skal ha testet positivt for Covid-19 den 11. oktober, og avla deretter en negativt test et par dager senere.
Tilbake: Ikke aktuell for Merseyside-derbyet på grunn av den fysiske tilstanden. Trente mandag og tirsdag før Ajax-kampen, men var ikke med til Amsterdam for å være føre var.

ALISSON BECKER - skadet skulderen på trening lørdag 3. oktober da han kolliderte med en medspiller. 
Tilbake: Jürgen Klopp antydet at brasilianeren kunne være ute i seks uker, men sa den 16. oktober at Alisson hadde tatt store steg og at det så veldig bra ut med ham. Ifølge Liverpool Echo er han tilbake i trening mandag 19. oktober. Jürgen Klopp ville ikke utelukke ham til kampen mot Sheffield United 24. oktober.

VIRGIL VAN DIJK - ble stygt taklet av Everton-keeper Pickford bare seks minutter ut i Merseyside-derbyet på Goodison, og fikk en grad tre avrivning av fremre korsbånd i høyre kne. Har foreløpig ikke operert.
Tilbake: Nederlenderen må gjennom en operasjon. Hvor lang tid rehabiliteringen vil ta avhenger av hvor vellykket operasjonen er, men sesongen kan være over for midtstopperen og han kan også miste sommerens EM med Nederland. Liverpool vil ikke si fra om når de håper å ha ham tilbake. 

THIAGO ALCANTARA - ble grisetaklet av Evertons Richarlison på tampen av derbyet, og fikk en skade i høyre kne.
Tilbake: Liverpool Echo rapporterer at kneet er hovent. Var ikke med mot Ajax i Champions League. Jürgen Klopp ville ikke utelukke ham til kampen mot Sheffield United 24. oktober.

JOEL MATIP - måtte til skann etter derbyet på grunn av en muskel. Ikke involvert mot Ajax.
Tilbake: Skal være aktuell mot Sheffield United.

Skadehistorikk 2020/21:

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

21. august: Fikk en smell i kneet på treningsleiren i Østerrike og reiste hjem til Liverpool for å starte rehabilitering. Usikkert når han er tilbake men han var ute for resten august.

ALISSON BECKER

21. september: Har ikke vært i stand til å trene i uken etter Chelsea-kampen på grunn av en skade. Skadens art eller omfang er ikke kjent.

3. oktober: Skadet skulderen på trening etter en duell med en lagkamerat. 

BILLY KOUMETIO

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea på grunn av en skade, men var tilbake i trening fem dager senere. Spilte fra start for Liverpool U18 mot Manchester City lørdag 26. september.

DIVOCK ORIGI

15. august: Trente ikke i perioden 15. august til 3. september grunnet en liten skade. Kom inn fra benken og spilte den siste halvtimen da Liverpool slo Blackpool 7-2 i en treningskamp den 5. september. 

HARRY WILSON

15. august: Reiste ikke med resten av troppen til Østerrike på grunn av en mindre skade, ble igjen på Merseyside og trener etter eget opplegg. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men trente med landslaget den 2. september og spilte 45 minutter for Wales dagen etter.

JAMES MILNER

24. september: Gikk glipp av ligacupkampen mot Lincoln City på grunn av en liten leggskade, men var tilbake som innbytter i ligakampen mot Arsenal fire dager senere.

JOE GOMEZ
20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea etter å ha pådratt seg en smell, men var tilbake i trening fem dager senere.

JOËL MATIP

21. juni: Fikk trøbbel med høyre stortå et drøyt kvarter før slutt i Merseyside-derbyet den 21. juni, og gikk glipp av de åtte siste ligakampene i sommer. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i full trening den 3. september. Startet treningskampen mot Blackpool den 5. september.

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea på grunn av en muskelskade. Var tilbake i trening den 13. oktober, og startet Merseyside-derbyet fire dager senere.

21. oktober: Mister kampen mot Ajax etter et problem med en muskel etter Everton-kampen.

JORDAN HENDERSON

8. juli: Fikk en smell i venstre kne etter et sammenstøt med Yves Bissouma borte mot Brighton, noe som resulterte i en leddbåndskade. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i trening den 3. september. Treningskampen mot Blackpool kom for tidlig, men var tilbake i full trening med sine lagkamerater fra tirsdag 8. september, og spilte fra start i ligaåpningen mot Leeds den 12. september.

20. september: Ble byttet ut etter første omgang mot Chelsea på grunn av en stram lårmuskel. Var tilbake i trening den 2. oktober, og satt på innbytterbenken mot Aston Villa to dager senere. Ledet England som kaptein i Nations League-kampen mot Belgia den 11. oktober.

KI-JANA HOEVER

22. august: Tråkket over på den ene ankelen i treningskampen mot Stuttgart. Deltok på deler av treningen igjen to dager senere, og fikk et innhopp fra benken i treningskampen mot Red Bull Salzburg bare tre dager etter skaden oppstod.

KOSTAS TSIMIKAS

3. september: Måtte stå over Hellas sin Nations League-kamp mot Slovenia på grunn av feber, og flere greske kilder hevdet at venstrebacken hadde testet positivt for koronaviruset. Onsdag 16. september var han tilbake i trening med lagkameratene på Melwood.

30. september: Fikk en smell i låret mot Lincoln den 24. september, men var i trening så sent som 26. september. Mistet kampene mot Arsenal (1. oktober) og Aston Villa (4. oktober). 

NABY KEITA

11. oktober: Skal ha testet positivt for Covid-19 på landslagssamling i Portugal, men skal så ha avlagt en negativ test et par dager senere.

SADIO MANÉ

2. oktober: Testet positivt for Covid-19. Var tilbake i trening 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

15. august: Reiste ikke med resten av troppen til Østerrike på grunn av en mindre skade, men ble igjen på Merseyside og trente etter eget opplegg. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men trente med landslaget den 2. september og kom inn fra benken og spilte det siste drøye kvarteret av Englands Nations League-kamp mot Island på Reykjavik den 5. september.

THIAGO ALCANTARA

26. september: Var ikke med på treningene helgen foran Arsenal-kampen. Tre dager senere opplyste Liverpool FC at spanjolen hadde testet positivt for Covid-19. Var tilbake i trening den 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere.

17. oktober: Ble grisetaklet av Evertons Richarlison på tampen av derbyet, og fikk en skade i høyre kne.

VIRGIL VAN DIJK

25. august: Fikk et kutt ved høyre øye, og måtte forlate banen ti minutter ut i annen omgang i treningskampen mot Red Bull Salzburg. Kuttet var ikke verre enn at nederlenderen ble klarert til å kunne spille Community Shield-oppgjøret mot Arsenal fire dager senere.

17. oktober: Ble stygt taklet av Everton-keeper Pickford bare seks minutter ut i Merseyside-derbyet på Goodison Park, og fikk en grad tre avrivning av fremre korsbånd i høyre kne. Måtte gjennom en operasjon.

XHERDAN SHAQIRI

19. august: Fikk en liten skade under treningsleiren i Østerrike. Var tilbake i en treningskamp mot Huddersfields B-lag på Anfield søndag 13. september. Startet mot Lincoln City i ligacupen 24. september.

6. oktober: Sveitseren testet positivt for Covid-19 da han sluttet seg til den sveitsiske landslagstroppen. Den andre testen var negativ, og han kunne spille for Sveits i Nations League den 10. oktober, etter å ha mistet privatlandskampen mot Kroatia tidligere i uken.

Suspensjonshistorikk 2020/21: