Oppdatert 11.03.2020Skader og suspensjoner

Suspensjoner:I fare:

Skader:

ALISSON BECKER- fikk en muskelskade i hofta på trening før Chelsea-kampen.
Tilbake:Mistet kampen mot Bournemouth, og mister også kampene mot Atletico Madrid og Everton. Trolig også Crystal Palace, ettersom han er utelatt fra den brasilianske landslagstroppen. Mulig comeback mot Manchester City tidlig i april.

XHERDAN SHAQIRI- fikk en leggskade på trening i forkant av kampen mot Manchester United.
Tilbake: På pressekonferansen 6. mars sa Klopp at sveitseren fortsatt ikke trente sammen med laget.

NATHANIEL CLYNE - skadet det fremre korsbåndet i Dortmund-kampen i USA under pre-season i juli, og måtte gjennom en operasjon. Spilleren bekreftet 26. juli at operasjonen var vellykket.
Tilbake: På januars siste dag rapporterte Liverpool Echo at høyrebacken sto klar til å gjenoppta full trening, men siden den gang har det ikke kommet noen nye rapporter omkring forsvarsspillerens situasjon.

CAOIMHIN KELLEHER - var ikke å finne på benken i FA-cupkampen mot Chelsea og ligakampen mot Bournemouth på grunn av en skade i korsbåndet i det ene kneet.
Tilbake: Målvakten kan være ute for resten av sesongen.

YASSER LAROUCI - haltet av banen med en hamstringskade da Liverpool U23 spilte 2-2 borte mot Wolverhampton i Premier League International Cup den 29. januar.
Tilbake: Sto over returkampen mot Shrewsbury i FA-cupen.

HERBIE KANE - fikk en leddbåndskade i ankelen på trening for Hull i midten av februar. 
Tilbake: Sannsynligvis ute resten av sesongen.

PAUL GLATZEL - tråkket forkjært, og fikk ødelagt det fremre korsbåndet i det ene kneet i treningskampen mot Tranmere 11. juli.
Tilbake: Klubben opplyste 25. juli at unggutten hadde vært igjennom en vellykket operasjon. Nå holder han på med rehabiliteringen, som på Klopps instruks finner sted på Melwood med førstelagets apparat. Angriperen håper å være tilbake i spill i begynnelsen av april.

ELIJAH DIXON-BONNER - fikk en leddbåndskade i det ene kneet da han ble taklet av en Huddersfield-spiller i en U23-kamp den 21. februar.
Tilbake: Må regne med 6-8 uker på sidelinjen. Håper å komme i spill igjen før sesongen er omme.

Skadehistorikk 2019-2020:

ADAM LALLANA

20. juli: Sto over treningskampene mot Dortmund og Sevilla med en lårhøne. Var tilbake mot Sporting Lisboa 25. juli.

23. januar: Var ikke i troppen mot Wolverhampton på grunn av sykdom. Gikk også glipp av kampene mot Shrewsbury og West Ham. Ble rapportert å være tilbake i normal trening den 31. januar, og kom inn etter 88 minutter i kampen mot Southampton 1. februar.

ALISSON BECKER

9. august: Pådro seg en leggskade under et utspark etter en drøy halvtime av Premier League-åpningen mot Norwich, og måtte byttes ut. Var tilbake i trening med keepertrenerne den 27. september.

6. mars: Pådro seg en muskelskade i hofta på trening.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

5. oktober: Skal ha blitt truffet i hodet av en ball på trening dagen før Leicester-kampen, og var derfor ikke i troppen.

21. desember: Tråkket over og fikk en leddbåndskade i høyre ankel i finalen i VM-for klubblag mot Flamengo. Var tilbake med et innhopp fra benken i FA-cupen mot Everton 5. januar. 

ANDY ROBERTSON

13. juli: Fikk en infeksjon i hånda i sommer, og det ble gjort et lite inngrep. Møtte opp på Melwood etter ferien sin 13. juli, der klubben bekreftet at pre-season ville bli noe forsinket grunnet hånda. Men det skal ikke være langvarig, og han blir med til USA. Uttalte selv 17. juli at han er klar for kamp igjen, og var i lagoppstillingen mot Dortmund 20. juli. 

10. november: Fikk en ankelskade i kampen mot Manchester City, og måtte trekke seg fra Skottland-troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Kazakhstan. Var tilbake mot Crystal Palace den 23. november.

6. mars: Fikk en kjenning i hamstringen før kampen mot Bournemouth, og sto over den kampen. Spilleren erklærte seg selv spilleklar igjen den 10. mars, og han var tilbake fra start i returoppgjøret mot Atletico Madrid den 11. mars.

BEN WOODBURN

5. oktober: Fikk et brudd i venstre fotblad under spill på utlån for Oxford United i kampen mot Accrington Stanley.

14. desember: Under trening på Melwood fikk han en nesten identisk bruddskade i høyre fotblad da han var på nippet til å bli klarert for spill etter bruddet i venstre fotblad, og ble operert den 19. desember. Var tilbake på treningsfeltet med Oxfords førstelag igjen den 9. mars.

CAOIMHIN KELLEHER 

6. juli: Måtte operere etter å ha fått et brudd i håndleddet. Var tilbake i spill på reservelaget 19. august.

3. mars: Var ikke å finne på benken i FA-cupkampen mot Chelsea og ligakampen mot Bournemouth på grunn av en skade i korsbåndet i det ene kneet.

DEJAN LOVREN

9. august: Kom tilbake til Liverpool etter sommeren med en skade i magen, og ble ikke involvert før 25. september.

12. desember: Fikk en skade i låret som holdt ham ute i fem uker før han returnerte i full trening 20. januar. Var tilbake i spill mot Shrewsbury 26. januar.

DIVOCK ORIGI

14. september: Pådro seg en vridning i ankelen tidlig i hjemmekampen mot Newcastle, og måtte etter hvert kaste inn håndkleet etter å først ha spilt videre. Var tilbake i trening den 26. september og tilbake i spill mot Sheffield United to dager senere.

29. januar: Ble byttet ut på grunn av krampe i andre omgang av bortekampen mot West Ham. Var tilbake på benken i kampen mot Southampton 1. februar.

ELIJAH DIXON-BONNER

21. februar: Fikk en leddbåndskade i det ene kneet da han ble taklet av en Huddersfield-spiller i en U23-kamp.

FABINHO

27. november: Måtte byttes ut etter 18 minutter i hjemmekampen mot Napoli etter å ha fått en skade i venstre ankel. Var tilbake i full trening 15. januar, og var tilbake i spill med et innhopp fra benken i 2-0 seieren over Manchester United fire dager senere.

GEORGINIO WIJNALDUM

14. desember: Skar grimaser da han måtte gi seg på grunn av en muskelskade i venstre hamstring i andre omgang mot Watford. Var tilbake på benken i finalen av VM for klubblag den 21. desember. 

HARVEY ELLIOTT

17. desember: Fikk en smell i kvartfinalen i ligacupen mot Aston Villa. Var tilbake på benken mot Wolverhampton den 29. desember. 

HERBIE KANE

12. februar: Fikk en leddbåndskade i ankelen på trening for Hull i midten av februar. Sannsynligvis ute resten av sesongen. 

JAMES MILNER

5. januar: Fikk en muskelskade da han stoppet en målsjanse tidlig i FA-cupkampen mot Everton, og måtte forlate banen. Var tilbake på benken mot Norwich 15. februar. 

24. februar: Var ikke aktuell for troppen til hjemmekampen mot West Ham på grunn av en liten muskelstrekk, og sto også over kampen mot Watford. lopp sa han var frisk igjen på pressekonferansen før Chelsea 2. mars. 

JOE GOMEZ

15. november: Fikk en smell på landslagstrening og ble sendt hjem til Liverpool, men var tilbake på innbytterbenken for Liverpool mot Crystal Palace den 23. november.

29. februar: Var ikke med troppen til Watford. Jürgen Klopp uttalte dog før kampen at det ikke var noe alvorlig skade, og Klopp sa han var frisk igjen på pressekonferansen før Chelsea 2. mars. 

JOËL MATIP

28. september: Fikk en kneskade i kampen mot Sheffield United, og måtte stå over det påfølgende Champions League-oppgjøret mot Salzburg. Spilte så kampen mot Manchester United, hvor han fikk et tilbakeslag som førte til et langt skadeopphold. Var tilbake i full trening 15. januar, og satt på innbytterbenken mot Manchester United fire dager senere. Spilte fra start i FA-cupkampen mot Shrewsbury den 26. januar. 

JORDAN HENDERSON

5. november: Var ikke i kamptroppen mot Genk grunnet sykdom, men var tilbake i spill mot Manchester City fem dager senere.

16. november: Ble sendt hjem fra landslagsoppdrag på grunn av en virusinfeksjon, men var tilbake i spill mot Crystal Palace den 23. november.

19. februar: Måtte gå av banen med en hamstringskade i høyre lår drøye ti minutter før slutt i kampen mot Atletico Madrid på Wanda Metropolitano. Jürgen Klopp bekreftet på en pressekonferanse den 10. mars Hendo som skadefri, og han var tilbake fra start i returoppgjøret mot Atletico Madrid den 11. mars.

KAMIL GRABARA

28. januar: Den utlånte Liverpool-keeperen fikk en kraftig smell i hodet da han kolliderte med lagkamerat Christopher Schindler i det 73. minutt av Huddersfields bortekamp mot Hull den 28. januar. 21-åringen fikk en liten indre blødning og hjernerystelse. Polakken var tilbake i spill for Huddersfields reservelag i en 4-0 seier over Blackpool i Central League den 2. mars.

MOHAMED SALAH

5. oktober: Måtte byttes ut på tampen av Leicester-kampen etter en stygg takling der han fikk en vridning i ankelen. Haltet kraftig da han forlot banen for egen maskin etter å ha forsøkt å spille videre i noen sekunder. Måtte stå over mot Manchester United, men var tilbake mot Genk 23. oktober. Også mot Tottenham 27. oktober måtte han tas av banen med ankelproblemene.

10. november: Salah fikk behandling på banen for en smell i ankelen i oppgjøret mot Manchester City etter en tøff duell med Fernandinho, men spilte likevel helt til 87. minutt før han ble byttet ut. Måtte kaste inn håndkledet i forhold til Egypts landskamper mot Kenya og Komorene. Var tilbake på benken mot Crystal Palace 23. november, men har fortsatt vondt i ankelen.

NABY KEÏTA

26. juni: Fikk skader i både legg og lår under spill for Guinea mot Nigeria i Afrika-mesterskapet. Satt på benken gjennom hele kampen da Guinea slo Burundi 2-0 i den siste gruppespillkampen den 30. juni, og ble etterpå fløyet til Merseyside for å bli undersøkt av Liverpools klubblege. Var tilbake i full trening 29. juli. 

14. august: Gikk glipp av Super Cup-finalen mot Chelsea. Keita pådro seg en strekk i hoftepartiet på trening dagen før, og var tilbake i trening med laget først fredag 20. september. Fem dager senere spilte han den første timen mot MK Dons i ligacupen.

30. oktober: Måtte tas av banen og holdt seg til lysken i ligacupkampen mot Arsenal. Men var tilbake på benken, og kom inn de siste minuttene mot Aston Villa bare noen dager seinere, 2. november. 

27. november: Var ikke i troppen mot Napoli grunnet sykdom, men var tilbake i trening et par dager senere.

2. januar: Skulle starte mot Sheffield United, men fikk en lyskeskade etter å ha skutt på oppvarmingen. Var tilbake i full trening 24. januar, og kom inn fra benken mot slutten av 2-0 seieren over West Ham den 29. januar.

29. februar: Var ikke med troppen til Watford. En liten skade i hofta førte til at han ikke kunne spille på Vicarage Road. Midtbanespilleren var tilbake på innbytterbenken i kampen mot Bournemouth den 7. mars.

NATHANIEL CLYNE

20. juli: Skadet korsbåndet i treningskampen mot Dortmund i USA under pre-season, og måtte gjennom en operasjon. Spilleren bekreftet selv 26. juli at operasjonen var vellykket. Anslaget er at høyrebacken blir ute i et halvt års tid.

NECO WILLIAMS

24. februar: Ble byttet ut på grunn av en skade et kvarter før slutt i U23-lagets 6-0 seier over Sunderland i Premier League Cup. Var tilbake og spilte fra start i FA-cuptapet for Chelsea på Stamford Bridge den 3. mars.

PAUL GLATZEL

11. juli: Tråkket forkjært, og fikk ødelagt det fremre korsbåndet i det ene kneet i treningskampen mot Tranmere 11. Klubben opplyste 25. juli at unggutten hadde vært igjennom en vellykket operasjon. Nå holder han på med rehabiliteringen, som på Klopps instruks finner sted på Melwood med førstelagets apparat. 

RHIAN BREWSTER

16. desember: En ankelskade han fikk på trening holdt angriperen ute av ligacupkampen mot Aston Villa. Var tilbake og fikk spille sluttminuttene i FA-cupseieren over Everton den 5. januar.

SADIO MANÉ

22. september: Fikk en smell i benet rett ved kneet, samt en lårhøne, mot Chelsea, og ble byttet ut etter 72 minutter. Var tilbake i trening igjen torsdag 26. september, to dager før Sheffield United-kampen, og spilte den kampen.

23. januar: Fikk en kjenning med en muskel i låret og måtte av banen tidlig i bortekampen mot Wolves. Det viste seg å være en rift i en muskel som holdet ham ute av spill mot Shrewsbury, West Ham og Southampton, men mot Norwich 15. februar var han tilbake på benken. 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

22. oktober: Kastet inn håndkleet til bortekampen mot Genk med virus, men var tilbake mot Tottenham 27. oktober. 

VIRGIL VAN DIJK

17. desember: Slet med sykdom under Liverpools opphold i Qatar i forbindelse med klubb-VM, og holdt senga på hotellrommet da de røde spilte semifinale mot Monterrey. Var tilbake i startoppstillingen da Liverpool tok hjem VM-tittelen ved å slå Flamengo i finalen lørdag 21. desember.

XHERDAN SHAQIRI

9. juni: Haltet av Sveits' semifinale i Nations League med en leggskade. Klopp bekreftet under pre-season en måned senere at det dreier seg om en rift i leggen. Var først tilbake i full trening 29. juli.

25. september: Ikke med mot MK Dons i ligacupen grunnet en muskelskade i leggen. Skann-undersøkelser viste en «liten muskelavrivning». Var tilbake på innbytterbenken mot Napoli den 27. november.

29. desember: Var ikke med i troppen som møtte Wolverhampton på grunn av en liten muskelstrekk. Kom på banen igjen mot Tottenham lørdag 11. januar. 

18. januar: Fikk en leggskade på trening i forkant av kampen mot Manchester United.

YASSER LAROUCI

29. januar: Haltet av banen med en hamstringskade da Liverpool U23 spilte 2-2 borte mot Wolverhampton i Premier League International Cup.

Se skadehistorikken for 2017-2018 her.

Se skadehistorikken for 2018-2019 her.

Suspensjonshistorikk 2019-2020:

FABINHO

Fikk sitt femte gule kort mot Crystal Palace, og måtte stå over mot Brighton den 30. november, men var uansett skaden til den kampen. 

ALISSON BECKER

Ble utvist for viljehands mot Brighton, og mistet lokaloppgjøret mot Everton 4. desember.