Skader og suspensjoner

Her er en oversikt over Liverpools skadesituasjon akkurat nå, og spillernes skadehistorikk.

Naby Keita

8Naby Keita

MidtbaneSkadet

Fikk en muskelskade på trening den 21 august, som var dagen før bortekampen mot Manchester United. Midtbanespilleren var tilbake på treningsfeltet med laget den 20. oktober. 8. november ble det opplyst at Keïta fortsatt trener individuelt.
Tilbake: På pressekonferansen 11. november oppdaterte Klopp at 27-åringen var ute og løp.

Arthur Melo

29Arthur Melo

MidtbaneSkadet

Fikk en avrivning i en quad-muskel under trening den 3. oktober, altså dagen før hjemmekampen mot Rangers.
Tilbake: Gjennomgikk en operasjon påfølgende helg, og vil ikke være tilbake i spill før på nyåret en gang.

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

Strakk seg etter en ball langt inne på overtiden i kampen mot Manchester City, og ble liggende med store smerter etter å ha skadet en muskel i baksiden av den høyre leggen. Måtte til slutt bæres av banen. 
Tilbake: Jürgen Klopp bekreftet den 18. oktober at angriperen går glipp av VM med Portugal og kommer til å være ute i flere måneder. Ifølge James Pearce i The Athletic kan han være tilbake i slutten av januar eller i februar.

Luis Diaz

23Luis Diaz

AngrepSkadet

Fikk en skade i venstre kne da han ble taklet i første omgang av Liverpools bortekamp mot Arsenal på Emirates, og måtte byttes ut noen minutter senere. 10. oktober ble det meldt at vingen slapp operasjon. 8. november ble det opplyst at Díaz er tilbake i løpetrening
Tilbake: Klopp opplyste den 11. november at vingen løp utendørs og så veldig bra ut.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

AngrepSkadet

Unggutten kom tilbake med et bekkenproblem da preseason-treningen startet i sommer. Han var med på preseasonturen til Asia og treningsleiren i Østerrike, men det har tatt mye lenger tid å å få bukt med problemene enn først ventet. Vingen har faktisk ikke spilt en eneste kamp for Liverpool siden en match i Premier League 2 mot Leeds United i februar. Bekkenproblemene skyldes tenåringens hurtige fysiske vekst.
Tilbake: I begynnelsen av desember rapporterte akademisjef Alex Inglethorpe at Kaide Gordons rehabilitering nå endelig foregår ute på gress.


Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

14. juli

Målvakten fikk seg en skade i magemuskulaturen på trening dagen før Crystal Palace-kampen i Singapore. Brasilianeren var tilbake på treningsfeltet i Tyskland og Østerrike, men slet fortsatt, og Klopp bekreftet at han ikke ville spille kamp før ligaåpningen. Voktet buret mot Fulham i ligaåpningen den 6. august.

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

14. juni

Liverpools andrekeeper fikk en lyskeskade i Irlands Nations League-kamp mot Ukraina den 14. juni, og kjente fortsatt skaden da han deltok på Liverpools første treningsøkt etter sommerferien den 5. juli. Trente ikke på flere måneder, før han var tilbake på feltet 29. september.

Calvin Ramsay

22Calvin Ramsay

Forsvar

10. juli

Da oppkjøringen skulle sparkes i gang ble det oppdaget en ryggskade man ikke kjente til fra tidligere, og Ramsay hadde fremdeles til gode å trene normalt med sine nye lagkamerater, før han var ute på feltet 29. september.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

9. oktober

Fikk en kraftig vridning i høyre ankel da han ble stemplet av Martinelli i første omgang av kampen mot Arsenal på Emirates, og kom ikke på banen igjen etter pause. Var tilbake  allerede en uke etter, en uke før tiden, og kom inn som innbytter i 1-0-seieren mot Manchester City 16. oktober.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

15. oktober

Fikk et lite muskelproblem og var ikke aktuell til kampen mot Manchester City. Var tilbake i trening igjen mandag 24. oktober, etter å ha stått over tre kamper på grunn av muskelskaden.

31. juli

Hinket av banen etter 57 minutter av treningskampen mot Strasbourg den 31. juli, etter at han fikk en smell i kneet som resulterte i en muskelskade. Den 28. september rapporterte James Pearce i The Athletic at Konate hadde fullført sitt rehabiliteringsprogram, og hadde fått grønt lys til å slutte seg til Jürgen Klopps tropp igjen. Dagen etter var han tilbake på trening.

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

10. august

Fikk noen små skadeproblemer tidlig i uken før kampen mot Crystal Palace den 15. august, og kunne spille bare den siste halvtimen mot Palace fordi han bare fikk en treningsøkt før kampen. Den økten var dagen før kampen, den 14. august.

14. juli

25-åringen forlot treningen den 14. juli, men han skal ha blitt sett gående fint i gangene etterpå. Han figurerte ikke i Liverpools tropp mot Crystal Palace dagen etter. Engelskmannen var med i troppen til kampene mot RB Leipzig og RB Salzburg en uke senere. 

Joël Matip

32Joël Matip

Forsvar

11. oktober

Ble tatt av etter 69 minutter mot Arsenal 9. oktober. The Athletic meldte to dager senere at det var snakk om 2-3 uker. Fredag 11. november sa Klopp at midtstopperen var med på mer eller mindre hele treningsøkta.

12. august

Måtte stå over trening fredag 12. august med et lyskeproblem, og rakk ikke sesongens første hjemmekamp mot Crystal Palace tre dager senere. Var tilbake på treningsfeltet og trente for seg selv torsdag 18. august. Trente for fullt 29. august, og kom inn fra benken og spilte de ti siste minuttene av Merseysidederbyet den 3. september.

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

27. juli

Fikk seg en smell på trening i Østerrike, og sto derfor over kampen mot Red Bull Salzburg. Klopp sa at man måtte se an videre. Var tilbake i trening før Crystal Palace-kampen.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

7. september

Venstrebacken fikk en skade i venstre kne helt på tampen av 4-1-tapet for Napoli.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

Midtbane

22. oktober

Fikk en infeksjon i øret natt til lørdag 22. oktober og kunne ikke spille mot Nottingham Forest og Ajax i Amsterdam. På sin pressekonferanse fredag 28. oktober sa Jürgen Klopp at Thiago vil være tilbake i kamptroppen mot Leeds dagen etter.

6. august

Ble byttet ut etter 51 minutter av 2-2-kampen mot Fulham på Craven Cottage, med en hamstringskade i venstre lår. Var tilbake i full trening mandag 5. september, etter en måned på sidelinjen. Var tilbake på banen da han kom inn etter en drøy time i 4-1-tapet for Napoli to dager senere.

James Milner

7James Milner

Midtbane

2. november

Pådro seg hjernerystelse mot Napoli 1. november. Klopp bekreftet 4. november at midtbanespilleren fulgte protokollen for hjernerystelse, og at han ville være tilbake i full trening tirsdag om alt gikk etter planen. Rakk ikke ligacupkampen mot Derby, men ble meldt klar da Klopp hadde pressekonferanse 11. november.

Naby Keita

8Naby Keita

MidtbaneSkadet

21. august

Fikk en muskelskade på trening den 21 august, som var dagen før bortekampen mot Manchester United. Midtbanespilleren var tilbake på treningsfeltet med laget den 20. oktober, og begynte å trene for fullt igjen fire dager senere. Ifølge Jürgen Klopp var midtbanespilleren fortsatt ikke aktuell for kamptroppen mot Leeds.

31. juli

Ble meldt syk og kunne ikke være med mot Strasbourg. Dermed usikker til ligaåpningen 6. august. Den 5. august sa Klopp at han forventet at Keïta trolig ville trene igjen samme dag. Frisk og rask og klar til kamp mot Crystal Palace 15. august.

Jordan Henderson

14Jordan Henderson

Midtbane

1. november

Et lite problem holdt han ute av midtukekampen mot Napoli i Champions League. Trente som normalt igjen torsdag 3. november.

26. oktober

Måtte byttes ut tjue minutter før slutt mot Ajax i Amsterdam, etter å ha fått en kraftig smell i høyre kne. Det var en ren slagskade, og ingen vridning, og kapteinen var tilbake på innbytterbenken da Liverpool var vertskap for Leeds tre dager senere.

31. august

Kapteinen måtte kaste inn håndkledet etter 71 minutter av hjemmekampen mot Newcastle 31. august med en hamstringstrekk. Var tilbake på banen med et innhopp på overtid i Englands Nations League-kamp mot Tyskland på Wembley den 26. september.

15. august

Rapporterte at han slet med en skade på formiddagen før kampen mot Crystal Palace, og spilte derfor bare den siste halvtimen. 

Alex Oxlade-Chamberlain

15Alex Oxlade-Chamberlain

Midtbane

12. juli

Haltet av banen like før pause under treningskampen mot Crystal Palace den 12. juli, med en strekkskade i baksiden av det ene låret. Jürgen Klopp bekreftet den 29. juli at det var snakk om en alvorlig hamstringskade for midtbanespilleren. The Athletic meldte den 4. august 2-3 måneder ute. Da Liverpool meldte inn Champions League-troppen for gruppespillet som avsluttes 1. november, var Ox utelatt. Deltok på treningen som ble streamet 11. oktober. Trente for fullt med laget 17. oktober, og satt på innbytterbenken da West Ham kom på besøk to dager senere.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

1. september

Etter å ha trent i to dager kjente han på til stressreaksjonen i høyre skinnbein, og var ikke i stand til å delta på lagets treninger. Var tilbake i full trening igjen den 7. oktober. Satt på benken mot Manchester City 16. oktober, og kom inn i andre omgang mot West Ham tre dager senere.

30. juli

21-åringen kom inn fra benken helt på tampen av Community Shield-oppgjøret mot Manchester City, men var ikke i stand til å spille treningskampen mot Strasbourg dagen etter på grunn av et stressreaksjon i skinnbeinet i høyre legg, som førte til en hevelse i beinet. Da satt han på tribunen med en beskyttelsesstøvel rundt høyreleggen. Var tilbake i full trening den 29. august, og satt på innbytterbenken mot Newcastle to dager senere.

Fabio Carvalho

28Fabio Carvalho

Midtbane

3. september

Fikk en kraftig lårhøne i kampen mot Everton på Goodison, og måtte byttes ut til pause. Var tilbake i full trening en drøy uke senere, den 11. september.

Arthur Melo

29Arthur Melo

MidtbaneSkadet

3. oktober

Fikk en avrivning i en quad-muskel under trening den 3. oktober, altså dagen før hjemmekampen mot Rangers. Gjennomgikk en operasjon påfølgende helg, og vil ikke være tilbake i spill før på nyåret en gang.

Roberto Firmino

9Roberto Firmino

Angrep

15. aguust

Ble utelatt fra kamptroppen mot Crystal Palace mandag 15. august fordi man ville være føre var i forhold til et muskelproblem. Var tilbake i full trening tre dager senere, den 18. august.

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

16. oktober

Strakk seg etter en ball langt inne på overtiden i kampen mot Manchester City, og ble liggende med store smerter etter å ha skadet en muskel i baksiden av den høyre leggen. Måtte til slutt bæres av banen. 

13. juli

Var tilbake i Liverpool-troppen skadefri etter ferien, men slo opp igjen hamstringskaden han pådro seg under landslagsspill i juni på den første treningsøkten i Asia. Han var ikke tilbake i full trening før torsdag 1. september, og kom inn og spilte de ti siste minuttene av Merseysidederbyet to dager senere.

Luis Diaz

23Luis Diaz

AngrepSkadet

9. oktober

Fikk en skade i venstre kne da han ble taklet i første omgang av Liverpools bortekamp mot Arsenal på Emirates, og måtte byttes ut noen minutter senere.

Darwin Nunez

27Darwin Nunez

Angrep

19. oktober

Ble byttet ut etter 57 minutter av 1-0-seieren over West Ham, der han ble matchvinner, da han kjente det strammet til i en muskel på baksiden av låret. Ble ikke klar til kampen mot Nottingham Forest tre dager senere, men var tilbake i trening med laget den 25. oktober, som var dagen før Liverpools kamp mot Ajax i Amsterdam.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

AngrepSkadet

4. juli

Unggutten kom tilbake med et bekkenproblem da preseason-treningen startet i sommer. Han var med på preseasonturen til Asia og treningsleiren i Østerrike, men det har tatt mye lenger tid å å få bukt med problemene enn først ventet. Vingen har faktisk ikke spilt en eneste kamp for Liverpool siden en match i Premier League 2 mot Leeds United i februar. Bekkenproblemene skyldes tenåringens hurtige fysiske vekst.

Layton Stewart

81Layton Stewart

Angrep

18. oktober

Fikk en stygg smell i ankelen da U21-laget spilte mot Accrington Stanley i Papa Johns Trophy. Var tilbake med et innhopp fra benken og scoring da Liverpool U21 slo Fulham U21 3-1 den 6. november.

Suspensjonhistorikk

Darwin Nunez

27Darwin Nunez

Angrep

15. august

Fikk rødt kort for å ha skallet til danske Joachim Andersen etter 57 minutters spill av 1-1-kampen mot Crystal Palace på Anfield 15. august. Måtte stå over resten av kampene den måneden, mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle.