Skader og suspensjoner

Her er en oversikt over Liverpools skadesituasjon akkurat nå, og spillernes skadehistorikk.

Alisson Becker

1Alisson Becker

KeeperSkadet

Fikk en kjenning i hamstringen på overtid av Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023. Klarte å fullførte kampen, men Klopp var usikker på skadeomfanget etter kampen. 
Tilbake: På en pressekonferanse 29. november forventet tyskeren å ha ham tilbake i midten av desember.

Andy Robertson

26Andy Robertson

ForsvarSkadet

Venstrebacken skadet skulderen i en duell med Spania-keeper Unai Simon på landslagsoppdrag for Skottland den 12. oktober. Skotten opererte onsdag 25. oktober.
Tilbake: Kommer trolig ikke til å spille igjen i 2023. Det er ventet at han vil være ute i tre måneder.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

Mistet store deler av preseason på grunn av opptrening etter vårens hofteoperasjon. Fikk så et tilbakeslag igjen slutten av august.
Tilbake: Har fortsatt ikke trent med laget. Forhåpentligvis tilbake rundt nyttår.

Stefan Bajcetic

43Stefan Bajcetic

MidtbaneSkadet

Bajcetic har fått en leggskade.
Tilbake: Jürgen Klopp sa i forkant av Tottenham-kampen at han ville miste de neste kampene. En måned etter så var han fortsatt ikke i full trening.

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

Portugiseren så ut til å få en kjenning i hamstringen like etter hvilen i Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023. 
Tilbake: Den 29. november fortalte Klopp pressen at Jota ville være ute lengre enn Alisson.


Skader og sykdom

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

5. oktober

Caoimhin Kelleher fikk en smell, og har vært nødt til å sy, og mistet kampene mot Union Saint-Gilloise og Brighton, samt Irlands to neste landskamper. Var på benken mot Everton 21. oktober.

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

12. november

Var ikke i troppen til kampen mot Brentford, og Jürgen Klopp bekreftet at det var snakk om en skade. Det skal ikke være alvorlig, men har ikke kommet ut hvilken type skade det er. Tilbake i trening 23. november.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

8. november

Reiste ikke til Toulouse i Europa League på grunn av sykdom.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

9. november

Fikk en skade i oppvarmingen mot Toulouse 9. november, og måtte stå over kampen mot Brentford og trekke seg fra landslagstroppen. Det var en muskelskade i venstre hamstring. Tilbake på trening 23. november.

27. august

Etter litt usikkerhet var ikke franskmannen med mot Newcastle søndag 27. august. Da Didier Deschamps tok ut landslagstroppen 31. august sa han at han ikke ville ta noen sjanser, men forventet at midtstoppen var tilgjengelig. På pressekonferanse dagen etter bekreftet Jürgen Klopp at Konaté ikke ville være spilleklar mot Aston Villa 3. september.

Andy Robertson

26Andy Robertson

ForsvarSkadet

12. oktober

Fikk skulderen ut av ledd i Skottlands EM-kvalifiseringskamp mot Spania 12. oktober. Måtte ha armen i fatle, og etter å ha undersøkt med flere eksperter var det klart at han måtte opereres. Ble operert 25. oktober, og vil være ute i rundt tre måneder.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

3. september

Trent Alexander-Arnold måtte hinke av banen etter et langskudd mot Aston Villa. En skann viste at det var en liten hamstringskade som ville holde ham ute i to uker. Trakk seg fra den engelske landslagstroppen.

Conor Bradley

84Conor Bradley

Forsvar

29. august

Da Michael O'Neill avslørte troppen til det nord-irske landslaget 29. august avslørte han at Bradley sliter med en skade, som kan holde ham ute i så lenge som to til tre måneder. 

Den unge høyrebacken har ikke vært å se siden 24. juli, da han figurerte i en treningskamp mot Greuther Furth. Han ble utelatt fra troppen som reiste til Singapore sent i juli. 

Det skal være snakk om et tretthetsbrudd i ryggen. 

Var tilbake i full trening 23. november.  

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

13. august

Mistet store deler av preseason på grunn av opptrening etter vårens hofteoperasjon. Var ikke med i kamptroppen til ligapremieren mot Chelsea. Fredag 18. august oppdaterte Jürgen Klopp at midtbanespilleren nærmet seg, men ikke var helt der. Fredag 1. september fortalte Klopp at Thiago hadde fått et tilbakeslag etter at han returnerte til treninger med laget. Spanjolen forventes tilbake etter landslagspausen. 25. oktober var siste oppdatering at han fortsatt ikke var i trening...

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

1. november

Fikk en hamstringskade i ligacupen mot Bournemouth og mistet de påfølgende tre kampene frem til landslagpausen. Undersøkelsene viste en veldig liten hamstringskade men nok til å holde ham ute i tre uker. Tilbake på trening 23. november.

16. august

Plutselig glimret midtbanespilleren med sitt fravær på treningsbilder, uten at det kom noe offisielt fra klubben. Flere kilder rapporterte at scouseren hadde vrikket ankelen. Var ikke i kamptroppen da Liverpool tok sesongens første hjemmeseier mot Bournemouth lørdag 19. august, og heller ikke mot Newcastle søndag 27. august. Var tilbake i full trening igjen onsdag 30. august. 

Ryan Gravenberch

38Ryan Gravenberch

Midtbane

8. november

Fikk en liten kneskade etter kampen mot Luton Town 5. november. Ikke veldig alvorlig, og han kunne allerede 8. november løpe igjen – men var uaktuell mot Toulouse. Tilbake på trening 23. november.

Stefan Bajcetic

43Stefan Bajcetic

MidtbaneSkadet

29. september

Skal ha fått et problem med leggen. Det skal ikke ha vært alvorlig, men ting som kan skje etter så lang tid ute.

13. august

Store deler av preseason gikk uten tenåringen da han trente seg opp etter problemene som endte forrige sesong tidlig for midtbanespilleren. Første ligakamp mot Chelsea gikk uten spanjolen. Lørdag 19. august satt han på benken da sesongens første seier kom mot Bournemouth.

Darwin Nunez

9Darwin Nunez

Angrep

13. september

Ble byttet ut til pause i Uruguays landskamp mot Ecuador. Landslagssjef Marcelo Bielsa forklarte det med at han hadde et problem med en muskel.

Klar til kamp mot Wolves påfølgende helg.

Cody Gakpo

18Cody Gakpo

Angrep

30. september

Nederlenderen måtte forlate banen til pause mot Tottenham, 30. september. 24-åringen holdt seg til ene foten, og forlot kampen med støtte rundt ene kneet. Undersøkelser viste at det ikke var alvorlig, men at han vil være ute i ca tre uker. Mistet kampene mot Union Saint-Gilloise, Brighton, Nederlands landskamper og Merseyside-derbyet, men var tilbake i full trening igjen dagen etter derbyet.

Ben Doak

50Ben Doak

Angrep

13. oktober

Unggutten reiste på landslagssamling med Skottland U21, og var på banen i kampen mot Ungarn den 13. oktober. I den påfølgende kampen, fire dager senere, bekreftet det skotske fotballforbundet at han hadde pådratt seg en skade.

Tilbake i trening første uken i november.

Suspensjonhistorikk

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

27. august

Suspendert mot Aston Villa og Wolves i Premier League.

Alexis Mac Allister

10Alexis Mac Allister

Midtbane

5. november

Fikk sitt femte gule kort i Premier League mot Luton og måtte sone suspensjon mot Brentford.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

30. september

Fikk direkte rødt kort mot Tottenham, og selv om Liverpool anket det røde kortet, endte han opp med å bli suspendert til kampene mot Brighton, Everton og Nottingham Forest.

Diogo Jota

20Diogo Jota

AngrepSkadet

30. september

Fikk to gule kort mot Tottenham, og måtte stå over kampen mot Brighton med suspensjon.