Oppdatert 15.01.2021Skader og suspensjoner

Joel Matip kan rekke kampen mot Manchester United.

Suspensjoner:

I fare:

JAMES MILNER: Fikk to gule kort på de to første kampene i gruppespillet i Champions League, og må stå over en kamp dersom han pådrar seg et tredje kort.

Skader.

VIRGIL VAN DIJK - ble stygt taklet av Everton-keeper Jordan Pickford bare seks minutter ut i Merseyside-derbyet på Goodison, og fikk en grad tre avrivning av fremre korsbånd i høyre kne. Var gjennom en vellykket operasjon i London den 30. oktober.
Tilbake: Liverpool FC ønsker fortsatt ikke å tidfeste når nederlenderen kan være tilbake i spill, men sesongen kan være over for midtstopperen, og han kan også miste sommerens EM med Nederland. 

JOE GOMEZ - Skadet senen som går fra kneskålen til leggbeinet, patellarsenen, i det venstre kneet på trening med England den 11. november, og ble operert dagen etter.
Tilbake: Vanligvis vil rehabiliteringen etter en slik skade ta et sted mellom 6 og 12 måneder, så sesongen kan i verste fall være over for midtstopperen.

DIOGO JOTA - fikk en leddbåndskade i det ene kneet i kampen mot Midtjylland i Danmark.
Tilbake: Vil måtte regne med 6-8 uker på sidelinjen, og da skriver vi fort februar før angriperen er tilbake på banen. Klopp sa 7. januar han er noen uker unna å kunne trene med laget.

KOSTAS TSIMIKAS - fikk en kneskade mott Midtjylland. Jürgen Klopp sa før Fulham-kampen at det var en lignende situasjon som Diogo Jota.
Tilbake: Grekeren kan miste 6-8 uker, og vil dermed fort være ute av spill til februar måned.

JOEL MATIP - pådro seg en lyskeskade mot West Bromwich tredje juledag.
Tilbake: Matip skal etter planen trene sammen med laget fredag og lørdag, og kan da bli klar til storkampen mot Manchester United.

NABY KEITA - en muskelskade holdt ham ute av troppen hele romjulen, og han er fortsatt ikke tilbake i trening.
Tilbake: Er ute mot Manchester United, og Jürgen Klopp sier at han kommer til å få tid til å bli skikkelig frisk.

Skadehistorikk 2020/21:

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

21. august: Fikk en smell i kneet på treningsleiren i Østerrike og reiste hjem til Liverpool for å starte rehabilitering. Var endelig tilbake i førstelagstroppen til bortekampen mot Fulham i midten av desember.

ALISSON BECKER

21. september: Har ikke vært i stand til å trene i uken etter Chelsea-kampen på grunn av en skade. Skadens art eller omfang er ikke kjent.

3. oktober: Skadet skulderen på trening etter en duell med en lagkamerat. 

28. november: Fikk en hamstringskade i andre omgang mot Brighton og var ikke i troppen mot Ajax tre dager senere. Mistet kampene mot Ajax, Wolves og Midtjylland, og var tilbake mot Fulham 13. desember.

ANDY ROBERTSON

12. november: Fikk en hamstringskade da Skottland tok seg til EM på Serbias bekostning, og var ikke med i Skottland-troppen til kampen mot Slovakia tre dager senere. Liverpools venstreback var tilbake som kaptein for Skottland i Nations League-matchen mot Israel i Netanya den 18. november.

BILLY KOUMETIO

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea på grunn av en skade, men var tilbake i trening fem dager senere. Spilte fra start for Liverpool U18 mot Manchester City lørdag 26. september.

3. oktober: Var ikke i troppen til U18-kampen mot Blackburn på grunn av en skade. Var tilbake i trening på Melwood den 2. november, og spilte hele kampen da Liverpool U23 slo West Ham 4-2 fire dager senere.

DIOGO JOTA

9. desember: Fikk en leddbåndskade i det ene kneet i kampen mot FC Midtjylland i Danmark. 

DIVOCK ORIGI

15. august: Trente ikke i perioden 15. august til 3. september grunnet en liten skade. Kom inn fra benken og spilte den siste halvtimen da Liverpool slo Blackpool 7-2 i en treningskamp den 5. september. 

FABINHO

27. oktober: Måtte ut med en strekkskade i baksiden av høyre lår etter 28 minutters spill av Champions League-kampen mot Midtjylland på Anfield. Var tilbake i startoppstillingen i 3-0 seieren over Leicester den 22. november.

HARRY WILSON

15. august: Reiste ikke med resten av troppen til Østerrike på grunn av en mindre skade, ble igjen på Merseyside og trener etter eget opplegg. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men trente med landslaget den 2. september og spilte 45 minutter for Wales dagen etter.

27. oktober: Pådro seg en hofteskade under trening med utlånsklubben Cardiff. Var tilbake i spill mot Barnsley den 3. november.

HARVEY ELLIOTT

24. november: Fikk et spark på det ene kneet i Blackburns kamp mot Preston, og måtte byttes ut. Kneet hovnet opp raskt, men det var ingen alvorlig skade. Var tilbake i startoppstillingen til Blackburn mot Barnsley fire dager senere.

JAMES MILNER

24. september: Gikk glipp av ligacupkampen mot Lincoln City på grunn av en liten leggskade, men var tilbake som innbytter i ligakampen mot Arsenal fire dager senere.

28. november: Forlot banen med en hamstringskade et drøyt kvarter før slutt i 1-1 kampen mot Brighton. Var tilbake i trening med laget den 23. desember.

JOE GOMEZ

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea etter å ha pådratt seg en smell, men var tilbake i trening fem dager senere.

11. november: Skadet senen som går fra kneskålen til leggbeinet, patellarsenen, i det venstre kneet på trening med England, og ble operert dagen etter, den 12. november.

JOËL MATIP

21. juni: Fikk trøbbel med høyre stortå et drøyt kvarter før slutt i Merseyside-derbyet den 21. juni, og gikk glipp av de åtte siste ligakampene i sommer. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i full trening den 3. september. Startet treningskampen mot Blackpool den 5. september.

20. september: Var ikke med i troppen mot Chelsea på grunn av en muskelskade. Var tilbake i trening den 13. oktober, og startet Merseyside-derbyet fire dager senere.

21. oktober: Fikk problemer med en stram muskel etter Everton-kampen. Var tilbake i full trening søndag 1. november, og satt på innbytterbenken mot Atalanta to dager senere. Var tilbake i startoppstillingen mot Manchester City den 8. november.

13. desember: Måtte byttes ut til pause mot Fulham med smerter i ryggen. Sto over kampen mot Tottenham, men var tilbake i startoppstillingen mot Crystal Palace den 19. desember.

27. desember: Måtte byttes ut med en skade i lysken mot West Bromwich.

JORDAN HENDERSON

8. juli: Fikk en smell i venstre kne etter et sammenstøt med Yves Bissouma borte mot Brighton, noe som resulterte i en leddbåndskade. Trente for seg selv under treningsleiren i Østerrike, både med og uten ball. Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men var tilbake i trening den 3. september. Treningskampen mot Blackpool kom for tidlig, men var tilbake i full trening med sine lagkamerater fra tirsdag 8. september, og spilte fra start i ligaåpningen mot Leeds den 12. september.

20. september: Ble byttet ut etter første omgang mot Chelsea på grunn av en stram lårmuskel. Var tilbake i trening den 2. oktober, og satt på innbytterbenken mot Aston Villa to dager senere. Ledet England som kaptein i Nations League-kampen mot Belgia den 11. oktober.

15. november: Ble byttet ut i pausen mellom England og Belgia, på grunn av en stram muskel i lysken. Var tilbake på innbytterbenken mot Brighton den 28. november, og ble satt innpå foran andre omgang.

KI-JANA HOEVER

22. august: Tråkket over på den ene ankelen i treningskampen mot Stuttgart. Deltok på deler av treningen igjen to dager senere, og fikk et innhopp fra benken i treningskampen mot Red Bull Salzburg bare tre dager etter skaden oppstod.

KOSTAS TSIMIKAS

3. september: Måtte stå over Hellas sin Nations League-kamp mot Slovenia på grunn av feber, og flere greske kilder hevdet at venstrebacken hadde testet positivt for koronaviruset. Onsdag 16. september var han tilbake i trening med lagkameratene på Melwood.

30. september: Fikk en smell i låret mot Lincoln den 24. september, men var i trening så sent som 26. september. Var tilbake i trening mandag 2. november, og kom inn fra benken i sluttminuttene mot Atalanta dagen etter.

9. desember: Fikk en kneskade mot Midtjylland. Jürgen Klopp sa før Fulham-kampen at han er i en lignende situasjon som Diogo Jota, som betyr at han kan være ute i 6-8 uker.

LORIS KARIUS

24. oktober: Var ikke aktuell til Union Berlins kamp mot Freiburg på grunn av en fotskade. Var tilbake på innbytterbenken den 7. november.

MOHAMED SALAH

13. november: Testet positivt for Covid-19 på landslagssamling i Egypt. Ble satt i isolasjon i hjemlandet. Testet negativt søndag 22. november, etter at han kom tilbake til England et par dager tidligere. Gikk glipp av kampen mot Leicester. Var tilbake i trening mandag 23. november.

NABY KEITA

11. oktober: Skal ha testet positivt for Covid-19 på landslagssamling i Portugal, men skal så ha avlagt en negativ test et par dager senere. Var tilbake i full trening søndag 1. november, og kom inn fra benken i andre omgang mot Atalanta to dager senere.

22. november: Måtte byttes ut etter 50 minutter mot Leicester City med en strekk på baksiden av høyre lår. Var tilbake i trening fredag 4. desember, og kom inn fra benken 81 minutter ut i 4-0 seieren over Wolverhampton to dager senere.

13. desember: Var ikke i troppen mot Fulham på grunn av en stram muskel etter kampen mot Midtjylland. Var tilbake på innbytterbenken mot Tottenham den 16. desember.

27. desember: Var ute av troppen mot West Bromwich på grunn av en muskelskade, og vil også miste kampen mot Newcastle.

RHYS WILLIAMS

17. november: Var ikke med i troppen til England U21 mot Albania, for å være føre var, da han klaget over en stiv hofte. Var tilbake i startoppstillingen i Champions League-kampen mot Atalanta den 25. november.

SADIO MANÉ

2. oktober: Testet positivt for Covid-19. Var tilbake i trening 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

15. august: Reiste ikke med resten av troppen til Østerrike på grunn av han ble smittet av koronaviruset. Han ble isteden hjemme på Merseyside og trente etter eget opplegg. Forsvarsspilleren Var uaktuell for Community Shield-kampen mot Arsenal 29. august, men trente med landslaget den 2. september og kom inn fra benken og spilte det siste drøye kvarteret av Englands Nations League-kamp mot Island på Reykjavik den 5. september.

8. november: Måtte forlate banen etter 63 minutter av storkampen mot Manchester City på Etihad, med en strekk i baksiden av høyre legg. Var tilbake i trening fredag 4. desember, og kom inn fra benken 68 minutter ut i 4-0 seieren over Wolverhampton to dager senere.

THIAGO ALCANTARA

26. september: Var ikke med på treningene helgen foran Arsenal-kampen. Tre dager senere opplyste Liverpool FC at spanjolen hadde testet positivt for Covid-19. Var tilbake i trening den 12. oktober, og startet Merseyside-derbyet fem dager senere.

17. oktober: Ble grisetaklet av Evertons Richarlison på tampen av derbyet, og fikk en skade i høyre kne. Var tilbake i trening med laget den 23. desember. Tilbake i troppen mot Newcastle 30. desember i årets siste kamp.

VIRGIL VAN DIJK

25. august: Fikk et kutt ved høyre øye, og måtte forlate banen ti minutter ut i annen omgang i treningskampen mot Red Bull Salzburg. Kuttet var ikke verre enn at nederlenderen ble klarert til å kunne spille Community Shield-oppgjøret mot Arsenal fire dager senere.

17. oktober: Ble stygt taklet av Everton-keeper Jordan Pickford seks minutter ut i Merseyside-derbyet på Goodison Park, og fikk en grad tre avrivning av fremre korsbånd i høyre kne. Var gjennom en vellykket operasjon i London den 30. oktober.

XHERDAN SHAQIRI

19. august: Fikk en liten skade under treningsleiren i Østerrike. Var tilbake i en treningskamp mot Huddersfields B-lag på Anfield søndag 13. september. Startet mot Lincoln City i ligacupen 24. september.

6. oktober: Sveitseren testet positivt for Covid-19 da han sluttet seg til den sveitsiske landslagstroppen. Den andre testen var negativ, og han kunne spille for Sveits i Nations League den 10. oktober, etter å ha mistet privatlandskampen mot Kroatia tidligere i uken.

14. november: Fikk en muskelskade under spill for landslaget. Var tilbake i trening med laget den 23. desember.

Suspensjonshistorikk 2020/21: