Oppdatert 28.01.2020Skader og suspensjoner

Mané sin skade er ikke så alvorlig.

Suspensjoner:

I fare:

Skader:

NATHANIEL CLYNE - skadet korsbåndet i Dortmund-kampen i USA under pre-season i juli, og måtte gjennom en operasjon. Spilleren bekreftet 26. juli at operasjonen var vellykket. Det positive i det negative er at skaden «bare» vil ta et halvt års tid.
Tilbake: Kan være tilbake i full trening i løpet av januar.

JAMES MILNER - måtte forlate banen tidlig i FA-cupseieren over Everton den 5. januar, etter å ha stoppet en målsjanse.
Tilbake: 15. januar ble det rapportert av velinformerte David Maddock at veteranen kan være tilbake i trening neste uke. 17. januar sa Klopp at han ikke visste når Milner ville være tilbake, og venter på grønt lys fra det medisinske støtteapparatet.

PAUL GLATZEL - tråkket forkjært, skadet kneet og måtte ut i debuten i treningskampen mot Tranmere 11. juli.
Tilbake: Klubben opplyste 25. juli at unggutten hadde vært igjennom en vellykket operasjon. Nå holder han på med rehabiliteringen, som på Klopps instruks finner sted på Melwood med førstelagets apparat. Opptreningen tar ventelig noen måneder.

BEN WOODBURN - fikk et brudd i venstre fotblad under spill på utlån for Oxford United den 5. oktober. Under trening på Melwood fikk han en nesten identisk bruddskade i høyre fotblad den 14. desember, og ble operert den 19. desember.
Tilbake: Oxford-ledelsen håper å ha den utlånte Liverpool-spilleren tilbake i spill mot slutten av februar.

NABY KEITA - skadet seg på oppvarmingen før kampen mot Sheffield United. Det er en lyskeskade, og han fikk den etter en avslutning.
Tilbake:Satt på benken i bortekampen mot Shrewsbury, og nærmer seg comeback. Er i full trening.

XHERDAN SHAQIRI- måtte stå over mot Manchester United på grunn av en leggskade.
Tilbake:Fikk skaden på trening, og håpet selv å bli spilleklar til kampen mot Wolverhampton torsdag. Det ble han ikke.

SADIO MANE- måtte forlate banen med det som så ut til å være en muskelskade i låret borte mot Wolverhampton. Det viste seg å være en rift i en muskel.
Tilbake:Mané mister kampene mot Shrewsbury, West Ham og Southampton, og vil være tilbake i spill etter vinterpausen.


Skadehistorikk 2019-2020:

ADAM LALLANA

20. juli: Sto over treningskampene mot Dortmund og Sevilla med en lårhøne. Var tilbake mot Sporting Lisboa 25. juli.

ALISSON BECKER

9. august: Pådro seg en leggskade under et utspark etter en drøy halvtime av Premier League-åpningen mot Norwich, og måtte byttes ut. Var tilbake i trening med keepertrenerne den 27. september.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

5. oktober: Skal ha blitt truffet i hodet av en ball på trening dagen før Leicester-kampen, og var derfor ikke i troppen.

21. desember: Tråkket over og fikk en leddbåndskade i høyre ankel i finalen i VM-for klubblag mot Flamengo. Var tilbake med et innhopp fra benken i FA-cupen mot Everton 5. januar. 

ANDY ROBERTSON

13. juli: Fikk en infeksjon i hånda i sommer, og det ble gjort et lite inngrep. Møtte opp på Melwood etter ferien sin 13. juli, der klubben bekreftet at pre-season ville bli noe forsinket grunnet hånda. Men det skal ikke være langvarig, og han blir med til USA. Uttalte selv 17. juli at han er klar for kamp igjen, og var i lagoppstillingen mot Dortmund 20. juli. 

10. november: Fikk en ankelskade i kampen mot Manchester City, og måtte trekke seg fra Skottland-troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Kazakhstan. Var tilbake mot Crystal Palace den 23. november.

BEN WOODBURN

5. oktober: Fikk et brudd i venstre fotblad under spill på utlån for Oxford United i kampen mot Accrington Stanley.

14. desember: Under trening på Melwood fikk han en nesten identisk bruddskade i høyre fotblad da han var på nippet til å bli klarert for spill etter bruddet i venstre fotblad, og ble operert den 19. desember.

CAOIMHIN KELLEHER 

6. juli: Måtte operere etter å ha fått et brudd i håndleddet. Var tilbake i spill på reservelaget 19. august.

DEJAN LOVREN

9. august: Kom tilbake til Liverpool etter sommeren med en skade i magen, og ble ikke involvert før 25. september.

12. desember: Fikk en skade i låret som holdt ham ute i fem uker før han returnerte i full trening 20. januar. Var tilbake i spill mot Shrewsbury 27. januar.

DIVOCK ORIGI

14. september: Pådro seg en vridning i ankelen tidlig i hjemmekampen mot Newcastle, og måtte etter hvert kaste inn håndkleet etter å først ha spilt videre. Var tilbake i trening den 26. september og tilbake i spill mot Sheffield United to dager senere.

FABINHO

27. november: Måtte byttes ut etter 18 minutter i hjemmekampen mot Napoli etter å ha fått en skade i venstre ankel. Var tilbake i full trening 15. januar. 

GEORGINIO WIJNALDUM

14. desember: Skar grimaser da han måtte gi seg på grunn av en muskelskade i venstre hamstring i andre omgang mot Watford. Var tilbake på benken i finalen av VM for klubblag den 21. desember. 

HARVEY ELLIOTT

17. desember: Fikk en smell i kvartfinalen i ligacupen mot Aston Villa. Var tilbake på benken mot Wolverhampton den 29. desember. 

JAMES MILNER

5. januar: Fikk en muskelskade da han stoppet en målsjanse tidlig i FA-cupkampen mot Everton, og måtte forlate banen.

JOE GOMEZ

15. november: Fikk en smell på landslagstrening og ble sendt hjem til Liverpool, men var tilbake på innbytterbenken for Liverpool mot Crystal Palace den 23. november.

JOËL MATIP

28. september: Fikk en kneskade i kampen mot Sheffield United, og måtte stå over det påfølgende Champions League-oppgjøret mot Salzburg. Spilte så kampen mot Manchester United, hvor han fikk et tilbakeslag som førte til et langt skadeopphold. Var tilbake i full trening 15. januar. 

JORDAN HENDERSON

5. november: Var ikke i kamptroppen mot Genk grunnet sykdom, men var tilbake i spill mot Manchester City fem dager senere.

16. november: Ble sendt hjem fra landslagsoppdrag på grunn av en virusinfeksjon, men var tilbake i spill mot Crystal Palace den 23. november.

MOHAMED SALAH

5. oktober: Måtte byttes ut på tampen av Leicester-kampen etter en stygg takling der han fikk en vridning i ankelen. Haltet kraftig da han forlot banen for egen maskin etter å ha forsøkt å spille videre i noen sekunder. Måtte stå over mot Manchester United, men var tilbake mot Genk 23. oktober. Også mot Tottenham 27. oktober måtte han tas av banen med ankelproblemene.

10. november: Salah fikk behandling på banen for en smell i ankelen i oppgjøret mot Manchester City etter en tøff duell med Fernandinho, men spilte likevel helt til 87. minutt før han ble byttet ut. Måtte kaste inn håndkledet i forhold til Egypts landskamper mot Kenya og Komorene. Var tilbake på benken mot Crystal Palace 23. november, men har fortsatt vondt i ankelen.

NABY KEÏTA

26. juni: Fikk skader i både legg og lår under spill for Guinea mot Nigeria i Afrika-mesterskapet. Satt på benken gjennom hele kampen da Guinea slo Burundi 2-0 i den siste gruppespillkampen den 30. juni, og ble etterpå fløyet til Merseyside for å bli undersøkt av Liverpools klubblege. Var tilbake i full trening 29. juli. 

14. august: Gikk glipp av Super Cup-finalen mot Chelsea. Keita pådro seg en strekk i hoftepartiet på trening dagen før, og var tilbake i trening med laget først fredag 20. september. Fem dager senere spilte han den første timen mot MK Dons i ligacupen.

30. oktober: Måtte tas av banen og holdt seg til lysken i ligacupkampen mot Arsenal. Men var tilbake på benken, og kom inn de siste minuttene mot Aston Villa bare noen dager seinere, 2. november. 

27. november: Var ikke i troppen mot Napoli grunnet sykdom, men var tilbake i trening et par dager senere.

2. januar: Skulle starte mot Sheffield United, men fikk en lyskeskade etter å ha skutt på oppvarmingen. Var tilbake i full trening 24. januar.

NATHANIEL CLYNE

20. juli: Skadet korsbåndet i treningskampen mot Dortmund i USA under pre-season, og måtte gjennom en operasjon. Spilleren bekreftet selv 26. juli at operasjonen var vellykket. Anslaget er at høyrebacken blir ute i et halvt års tid.

RHIAN BREWSTER

16. desember: En ankelskade han fikk på trening holdt angriperen ute av ligacupkampen mot Aston Villa. Var tilbake og fikk spille sluttminuttene i FA-cupseieren over Everton den 5. januar.

SADIO MANÉ

22. september: Fikk en smell i benet rett ved kneet, samt en lårhøne, mot Chelsea, og ble byttet ut etter 72 minutter. Var tilbake i trening igjen torsdag 26. september, to dager før Sheffield United-kampen, og spilte den kampen.

23. januar: Fikk en kjenning med en muskel i låret og måtte av banen tidlig i bortekampen mot Wolves. Det viste seg å være en rift i en muskel som holder ham ute av spill i tre kamper.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

22. oktober: Kastet inn håndkleet til bortekampen mot Genk med virus, men var tilbake mot Tottenham 27. oktober. 

VIRGIL VAN DIJK

17. desember: Slet med sykdom under Liverpools opphold i Qatar i forbindelse med klubb-VM, og holdt senga på hotellrommet da de røde spilte semifinale mot Monterrey. Var tilbake i startoppstillingen da Liverpool tok hjem VM-tittelen ved å slå Flamengo i finalen lørdag 21. desember.

XHERDAN SHAQIRI

9. juni: Haltet av Sveits' semifinale i Nations League med en leggskade. Klopp bekreftet under pre-season en måned senere at det dreier seg om en rift i leggen. Var først tilbake i full trening 29. juli.

25. september: Ikke med mot MK Dons i ligacupen grunnet en muskelskade i leggen. Skann-undersøkelser viste en «liten muskelavrivning». Var tilbake på innbytterbenken mot Napoli den 27. november.

29. desember: Var ikke med i troppen som møtte Wolverhampton på grunn av en liten muskelstrekk. Kom på banen igjen mot Tottenham lørdag 11. januar. 

19. januar: Fikk en leggskade på trening, og mistet kampen mot Manchester United.

Se skadehistorikken for 2017-2018 her.

Se skadehistorikken for 2018-2019 her.

Suspensjonshistorikk 2019-2020:

FABINHO

Fikk sitt femte gule kort mot Crystal Palace, og måtte stå over mot Brighton den 30. november, men var uansett skaden til den kampen. 

ALISSON BECKER

Ble utvist for viljehands mot Brighton, og mistet lokaloppgjøret mot Everton 4. desember.