27.Darwin Nunez

Angrep

DatoTypeKampHB
06.08.22 PLFulham - Liverpool2263'80'50'97.95
30.07.22 CSHLiverpool - Manchester City3190'90'59'88.23

Darwin Nunez vil på sikt bli Liverpools dyreste signering noen gang. Den unge angriperen har fått oppgaven med å erstatte klubblegenden Sadio Mané.

Frem til 2022 var det kanskje ikke så mange som hadde hørt om den da 22 år gamle spissen Darwin Nunez. Utover i 2021/22-sesongen var det noe uruguayaneren fikk orden på. Etter at han fikk sitt gjennombrudd i Penarol i hjemlandet, satset Almeria på nivå to i Spania stort på den unge uruguayanske spissen.

Han gjorde sakene sine veldig godt for laget som bare nesten klarte å rykke opp. Så bra at Luis Suarez, hans lagkamerat fra landslaget, anbefalte Barcelona å kjøpe ham. De lyttet ikke, og han endte heller opp med å bli Benficas dyreste signering i deres historie. Etter en litt treg førstesesong slo han ut for full blomst i 2021/22-sesongen – og spesielt på den aller største scenen i Champions League.

Han scoret to ganger mot Barcelona, scoret mot Bayern München, senket Ajax, og scoret i begge kampene mot Liverpool og foran en Jürgen Klopp som var mektig imponerte. Mektig imponert både av guttens ferdigheter, men også hvordan han sto opp i duellene mot Ibrahima Konaté. I kampen mot Liverpool kunne han fort ha scoret hattrick dersom de røde ikke hadde en strålende Alisson Becker mellom stengene.

Det var flere Premier League-klubber som ønsket seg Nunez. West Ham og Newcastle prøvde seg i januarvinduet, i det som de trolig visste var deres siste sjanse, men han ville ikke der. Manchester United strakk seg langt for å få ham i sommervinduet, men han ville til Liverpool – og Klopp satte spissen på toppen av ønskelista i en sommer der klubben visste at de ville miste Sadio Mané.

Han ble kjøpt for en rekordsum som kan stige til 85 millioner pund – 10 millioner mer enn den tidligere rekorden med Virgil van Dijk – og signerte en sjuårskontrakt.

I Nunez har Liverpool fått en skikkelig stor og sterk midtspiss, som er kjent som en som jobber knallhardt, er kvikk, kraftig, og er en veldig god avslutter.