30.07.22 CSHLiverpool - Manchester City3190'90'59'88.23

Darwin Nunez vil på sikt bli Liverpools dyreste signering noen gang. Den unge angriperen har fått oppgaven med å erstatte klubblegenden Sadio Mané.

Frem til 2022 var det kanskje ikke så mange som hadde hørt om den da 22 år gamle spissen Darwin Nunez. Utover i 2021/22-sesongen var det noe uruguayaneren fikk orden på. Etter at han fikk sitt gjennombrudd i Penarol i hjemlandet, satset Almeria på nivå to i Spania stort på den unge uruguayanske spissen.

Han gjorde sakene sine veldig godt for laget som bare nesten klarte å rykke opp. Så bra at Luis Suarez, hans lagkamerat fra landslaget, anbefalte Barcelona å kjøpe ham. De lyttet ikke, og han endte heller opp med å bli Benficas dyreste signering i deres historie. Etter en litt treg førstesesong slo han ut for full blomst i 2021/22-sesongen – og spesielt på den aller største scenen i Champions League.

Han scoret to ganger mot Barcelona, scoret mot Bayern München, senket Ajax, og scoret i begge kampene mot Liverpool og foran en Jürgen Klopp som var mektig imponerte. Mektig imponert både av guttens ferdigheter, men også hvordan han sto opp i duellene mot Ibrahima Konaté. I kampen mot Liverpool kunne han fort ha scoret hattrick dersom de røde ikke hadde en strålende Alisson Becker mellom stengene.

Det var flere Premier League-klubber som ønsket seg Nunez. West Ham og Newcastle prøvde seg i januarvinduet, i det som de trolig visste var deres siste sjanse, men han ville ikke der. Manchester United strakk seg langt for å få ham i sommervinduet, men han ville til Liverpool – og Klopp satte spissen på toppen av ønskelista i en sommer der klubben visste at de ville miste Sadio Mané.

Han ble kjøpt for en rekordsum som kan stige til 85 millioner pund – 10 millioner mer enn den tidligere rekorden med Virgil van Dijk – og signerte en sjuårskontrakt.

I Nunez har Liverpool fått en skikkelig stor og sterk midtspiss, som er kjent som en som jobber knallhardt, er kvikk, kraftig, og er en veldig god avslutter.

Nunez gjorde seg bemerket allerede i pre-season der han scoret fire mål på en omgang da han kom inn til pause i 5–0-seieren mot RB Leipzig. Han fulgte opp med å skaffe straffe og score det siste målet i den offisielle debuten i 3–1-seieren mot Manchester City i Community Shield. Han kom da inn etter 59 minutter. Også i Premier League-debuten mot Fulham scoret han mål og hadde også assist da han kom inn etter 51 minutter i 2–2 kampen som startet 2022/23-sesongen.

Hans største nederlag så langt i den røde trøyen kom senere i august da han skallet ned Crystal Palace-spiller Joachim Andersen, og fikk marsjordre fra dommer. Uruguyaneren har heldigvis fått bedre kontroll på temperamentet etter den hendelsen.

Spissens første sesong på Merseyside var preget av flere opp-og-ned turer, og prestasjonene led av ujevn form. Han leverte riktignok godt i flere kamper, og de fleste husker nok hans fantastiske scoring mot Real Madrid i Champions League-sluttspillet.

Det endte til slutt med 15 mål på 42 kamper i Nunez sitt første sesong, noe som er godkjent for en spiller som tydelig slet med å tilpasse seg kultur og språk. De fleste forventer å se den lynraske spissen levere en mye bedre andre sesong, slik han også gjorde i sin forrige klubb Benfica.

Det bor mye potensiale i uruguyaneren, men enn så lenge har vi bare fått sett glimt av hva han kan tilby Jürgen Klopps lag. Vi krysser fingrene for at det løsner skikkelig i 2023/24-sesongen.

Skadehistorikk

19. februar

Fikk en kjenning i en muskel i førsteomgangen mot Brentford, og ble byttet ut til pause. Sto over påfølgende kamp mot Luton, samt kampene mot Chelsea og Southampton. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars.

13. september

Ble byttet ut til pause i Uruguays landskamp mot Ecuador. Landslagssjef Marcelo Bielsa forklarte det med at han hadde et problem med en muskel.

Klar til kamp mot Wolves påfølgende helg.

15. mai

Skadet tåa på trening og var ikke i kamptroppen til Leicester 15. mai. Fredag 19. mai meldte Jürgen Klopp at smertene har hindret angriperen fra å trene. Var tilbake på trening igjen 23. mai.

15. mars

Fikk et kutt i ankelen i bortekampen mot Real Madrid, og måtte trekke seg fra privatlandskampene mot Japan og Sør-Korea. Tilbake i full trening før kampen mot City 1. april.

22. februar

Darwin Nunez kjente smerter i skulderen etter en duell med Newcastles Kieran Trippier forrige helg, men angrepsspilleren rakk å bli klar til tirsdagens kamp mot Real Madrid i Champions League. Mot Crystal Palace lørdag var han imidlertid ute av troppen da han pådro seg en ny smell i løpet av uken. Var tilbake i trening igjen mandag 27. februar, og startet kampen mot Wolves 1. mars.

18. februar

Landet forkjært etter en duell med Kieran Trippier i bortekampen mot Newcastle 18. februar. Etter kampen bekreftet Jürgen Klopp at han måtte undersøkes nærmere, og at det var smertefullt. Startet mot Real Madrid tre dager senere.

10. januar

Sto over flere treninger i uken inn mot Brighton-kampen på grunn av en liten hamstringskade. Var tilbake i full trening torsdag 19. januar før Chelsea-kampen.

19. oktober

Ble byttet ut etter 57 minutter av 1-0-seieren over West Ham, der han ble matchvinner, da han kjente det strammet til i en muskel på baksiden av låret. Ble ikke klar til kampen mot Nottingham Forest tre dager senere, men var tilbake i trening med laget den 25. oktober, som var dagen før Liverpools kamp mot Ajax i Amsterdam.

Suspensjonhistorikk

15. august

Fikk rødt kort for å ha skallet til danske Joachim Andersen etter 57 minutters spill av 1-1-kampen mot Crystal Palace på Anfield 15. august. Måtte stå over resten av kampene den måneden, mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle.