Liveblogg

Her oppdaterer vi om stort og smått om Liverpool og Premier League gjennom døgnet.

I dag 09:00I dag spiller Liverpool to bortekamper mot Crystal Palace - samtidig!

Det er kampdag når siste kamp før vinterpausen i Premier League skal spilles. Liverpool har muligheten til å knappe inn litt på forspranget til Manchester City dersom de røde vinner dagens kamp mot Crystal Palace på Selhurst Park. Avspark er klokken 15. 

Det samme er avspark i kampen mellom Crystal Palace Women og Liverpool FC Women. Det er et toppoppgjør i Women's Championship. Med seier kan serieleder Liverpool ta et ytterligere steg mot Women's Super League. Skulle det bli tap åpner kampen om opprykk seg mer opp. 

Vi ser frem til en spennende dag i London!

I dag spiller Liverpool to bortekamper mot Crystal Palace - samtidig!
I går 20:27Southampton stanset Citys seiersrekke. Nå kan Liverpool komme et hakk nærmere

Southampton leverte en imponerende forestilling hjemme mot Manchester City og sørget for at serielederens seiersrekke stanser på tolv kamper. Kyle Walker-Peter ga hjemmelaget ledelsen før hvilen. Aymeric Laporte sikret et poeng for City etter pause. 

Resultatet betyr at City nå har tolv poeng ned til Liverpool, men de røde har to kamper til gode og kan redusere forspranget til seks poeng om de kampene vinnes. Er det et lite håp som er i ferd med å bli tent? 

Southampton stanset Citys seiersrekke. Nå kan Liverpool komme et hakk nærmere
I går 18:02Viktige seiere for Newcastle og Man. Utd

Manchester United avgjorde kampen mot West Ham på overtid da de tok en viktig seier i topp fire-kampen lørdag ettermiddag. Marcus Rashford scoret kampens eneste mål. 

Samtidig vant Newcastle 1-0 på bortebane mot Leeds etter at Jonjo Shelvey ble matchvinner. Også det en kamp av stor betydning. Newcastle trengte tre poeng for å holde liv i håpet om overlevelse i Premier League.

Den siste kampen i 16-runden, mellom Brentford og Wolves ble stoppet i en halvtime som følge av en drone på og rundt banen. Wolves vant til slutt 2-1.

Viktige seiere for Newcastle og Man. Utd
I går 16:38Det blir kun én av Salah og Mané som får spille VM i år

Journalist Gary Al-Smith, som følger afrikansk fotball tett, har i dag fulgt trekningen til VM-playoff i Afrika. Der har Senegal blitt trukket mot Egypt. 

Det betyr en spennende duell mellom Sadio Mané og Mohamed Salah, men det betyr også dessverre at en av de to Liverpool-spillerne må se Qatar-VM fra sofaen i år. 

Det blir kun én av Salah og Mané som får spille VM i år
I går 15:28Gerrard og Villa tok tre poeng i ampert oppgjør på Goodison Park

Everton hadde åpenbart fått beskjed om å «gå i krigen» i første kamp etter sparkingen av manager Rafa Benitez, men det førte til fint lite da Steven Gerrards Aston Villa kom på besøk. Bortelaget tok fortjent ledelsen på overtid før pause, og scoringen var nok til å ta med seg alle tre poengene. 

Everton våknet etter hvilen og presset for en utlikning, men Villa stod imot og tok en viktig seier - den første på over en måned for Gerrards menn.

Gerrard og Villa tok tre poeng i ampert oppgjør på Goodison Park
I går 12:31Elliott returnerer til Ewood Park som hedersgjest

Harvey Elliott, som denne uken var tilbake i trening for første gang siden ankelskaden i desember, skal mandag tilbake til klubben han spilte for på lån forrige sesong. Blackburn Rovers melder på Instagram at Elliott skal komme til Ewood Park som hedersgjest i forbindelse med mandagens kamp mot Middlesbrough i Championship. 

18-åringen skal besøke en av klubbens lounger i tillegg til at han blir å se ute på banen før avspark. Unggutten gjorde åpenbart et stort inntrykk i løpet av sesongen på lån hos klubben som jakter opprykk til Premier League.

Nå får han muligheten til å hilse på supporterne for første gang. Forrige sesong ble som kjent spilt for tomme tribuner.

Elliott returnerer til Ewood Park som hedersgjest
I går 10:32Dagens Premier League-meny

Liverpool spiller ikke før søndag, men det kan likevel være noen godbiter å få med seg fra lørdagens kamper i Premier League. 

13.30 skulle vi fått møtet mellom Rafa Benitez og Steven Gerrard, men førstnevnte fikk sparken forrige helg. Dermed blir det Duncan Ferguson mot Gerrard når Aston Villa gjester Everton. 

Klokken 16 er det tre kamper: Brentford - Wolves, Leeds - Newcastle og Manchester United - West Ham. 

Til slutt, klokken 18.30, skal Manchester City i aksjon borte mot Southampton, og kanskje kan vi håpe på en tjeneste fra Ralph Hasenhüttls menn. 

Denne helgen er det for første gang på lenge ikke en eneste kamp som har blitt utsatt. 

Dagens Premier League-meny
I går 10:19U18-laget i aksjon i dag

Liverpools U18-lag skal i dag spille bortekamp mot Middlesbrough i Premier League U18. Liverpool kjemper i toppen i sin avdeling, men risikerer å bli sendt nedover på tabellen om det ikke skulle bli seier i dag.

Kampstart er klokken 14. Dessverre ser det ikke ut til å være sending fra denne kampen, men vi kommer tilbake med sluttrapport på liverpool.no i løpet av ettermiddagen.

U18-laget i aksjon i dag
Fre. 21.01. 23:05Norwich slukket lyset for Ranieri og Watford

Flomlysene på Vicarage Road sluttet å virke en time ut i bunnkampen mellom Watford og Norwich fredag kveld, men selv om de ble fikset etter noen minutter kan lyset ha gått for Claudio Ranieris tid i Watford etter denne kampen. Bortelaget Norwich vant nemlig 3-0 og klatret forbi Watford og opp på trygg grunn i Premier League. 

Forrige gang Watford vant en fotballkamp var 4-1-seieren over Manchester United 20. november. Norwich står på sin side nå med to strake seiere og er i best form av bunnlagene i ligaen. 

Norwich slukket lyset for Ranieri og Watford
Fre. 21.01. 19:40TV 2 og Telenor har kommet til enighet

Nå kan Telenor-kunder igjen få se på TV 2 sine kanaler igjen. Partene har vært i strid lenge, men har nå kommet til enighet om en ny tv-avtale, skriver VG.  

– Vi er glad for å ha kommet til enighet med Telenor om en langsiktig og fremtidsrettet samarbeidsavtale. Nå kan vi endelig ønske seerne velkommen tilbake, og ikke minst takke for tålmodigheten som har blitt satt på prøve. Avtalen er viktig i den harde konkurransen mot internasjonale strømmetjenester, og sikrer seerne godt norsk innhold i årene som kommer, sier Olav T. Sandnes, sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2. 

Les mer i egen sak.

TV 2 og Telenor har kommet til enighet
Fre. 21.01. 18:12Se de herlige jubelscenene fra 2-0-målet

Liverpool FC har lagt ut en fin video fra da Diogo Jota satte inn sitt andre mål og avgjorde semifinalen mot Arsenal torsdag kveld. 

Supporterne går først av hengslene i jubel før de ser at assistentdommer har flagget oppe for offside og jubelen stilner. Men når resultatet av VAR-sjekken blir klart, er det bare å slippe jubelen løs igjen!

Se de herlige jubelscenene fra 2-0-målet
Fre. 21.01. 15:07Disse får finalebillett

Sesongkortholdere og medlemmer som har vært på tre av Liverpools kamper i ligacupen denne sesongen er garantert billett til ligacupfinalen. 

De som har vært på to av kampene kan være med i en trekning om de gjenværende billettene.

Disse får finalebillett
Fre. 21.01. 10:12Et lite stikk til Arsenal-fansen

Liverpool-fansen benytter anledningen til å be om unnskyldning for at enda en kamp mot Arsenal blir utsatt, som følge av at Liverpool nå er klare for ligacupfinalen på Wembley samme helg som bortekampen mot The Gunners i Premier League var terminfestet.

Fre. 21.01. 10:02Selvironien kjenner ingen grenser blant Liverpool-fansen

På Emirates fikk denne Liverpool-banneren sin debut torsdag.

Det spørs om den falt i smak hos Arsenal-fansen.... ;-)

Fre. 21.01. 09:53Jota fikk ny sang etter bragden på Emirates

Diogo Jota sendte Liverpool til Wembley ved å score to flotte mål i semifinalen mot Arsenal på Emirates. Det satte Liverpool-supporterne såpass pris på at de laget en ny sang til portugiseren etter kampen.

Teksten går som følger:

«Oh, he wears the number 20,
He will take us to victory,
And when he’s running down the left wing,
He’ll cut inside and score for LFC.

“He’s a lad from Portugal,
Better than Figo don’t you know,
Oh, his name is Diogo!
»

Jota fikk ny sang etter bragden på Emirates
Fre. 21.01. 09:46Gratulerer med dagen, Phil Thompson!

Den tidligere midtstopperen og assistentmanageren fyller 68 år i dag.

Fre. 21.01. 08:06Sir Kenny er fornøyd

Sir Kenny Dalglish har gratulert Jürgen Klopps mannskap med å ha nådd ligacupfinalen på Wembley.

– Anfield South, her kommer vi, skriver Dalglish på Twitter.

Fre. 21.01. 08:04Holder pressekonferanse klokken 12.00

Liverpool kan ikke hvile på laurbærene etter å ha nådd finalen i ligacupen takket være en sterk seier på Emirates torsdag kveld. Allerede søndag skal de røde i aksjon igjen i Premier League, når de på nytt reiser til London for å møte Crystal Palace på Selhurst Park.

I den forbindelse stiller Jürgen Klopp til pressekonferanse klokken 12.00 i dag. Pressekonferansen kan du som vanlig følge her på Liverpool.no.

Tor. 20.01. 23:54I morgen får man vite hvem som kvalifiserer til finalebillett

Klokken 15.00 i morgen presenterer Liverpool FC salgsdetaljene for billettene til ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea. Finalen skal spilles på Wembley søndag 27. februar klokken 17.30.

Tor. 20.01. 12:42Salahs agent har lagt ut bilde som kan grunn til optimisme. Eller?

Mohamed Salahs agent Ramy Abbas Issa er glad i å tiltrekke seg oppmerksomhet ved å legge ut meldinger som kan tolkes alle veier på Twitter. Når det kommer til Mohamed Salahs kontrakt biter vi selvsagt på. 

Siste påfunn er et bilde av en lattermild Mohamed Salah, der agenten selv står i bakgrunnen. Bildet er ikke akkurat dagsferskt, men det kan jo tolkes til at det kanskje er noe å smile for - eller at agenten mener klubbens tilbud er latterlig dårlig. 

Vi kan jo håpe at det snart kommer en god nyhet fra klubben.

Salahs agent har lagt ut bilde som kan grunn til optimisme. Eller?
Tor. 20.01. 11:35Har brukt 79 forskjellige spillere i ligacupen

Liverpool har spilt 22 ligacupkamper under ledelse av Jürgen Klopp. I løpet av de kampene har hele 79 ulike spillere blitt brukt. Alisson Becker ble spiller nummer 79 da han startet forrige ukes kamp mot Arsenal.

Dette var laget som spilte Klopps første ligacupkamp, mot Bournemouth i oktober 2015. 

Adam Bogdan - Connor Randall, Kolo Toure, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne - Cameron Brannagan, Joe Allen, Joao Teixeira - Jordon Ibe, Roberto Firmino, Divock Origi. 

Har brukt 79 forskjellige spillere i ligacupen
Tor. 20.01. 09:54Kampdag med Wembley-tur i potten

I kveld skal semifinalen i ligacupen mellom Liverpool og Arsenal avgjøres, og vi skal finne ut hvem som skal få møte Chelsea i finalen på Wembley i slutten av februar. Dette blir spennende!

Kampstart er klokken 20.45 og du kan se kampen på V Sport 1 og Viaplay.

Kampdag med Wembley-tur i potten
Ons. 19.01. 22:55Manchester United vant i London

Manchester United vant 3-1 over Brentford i London, etter å ha spilt en god andreomgang der Elanga, Greenwood og Rashford gjorde gjestenes mål.

United ligger på sjuendeplass i Premier League, ti poeng bak Liverpool på andreplass. 

Ons. 19.01. 22:44Tottenham med to overtidsmål

Tottenham tok en sterk borteseier da de vant 3-2 i Leicester, etter at gjestene snudde kampen med to scoringer satt inn av Bergwijn fem og sju minutter på overtid.

Med det resultatet er Tottenham på femteplass i Premier League ni poeng bak andreplasserte Liverpool, med to kamper mindre spilt.

Tottenham med to overtidsmål
Ons. 19.01. 19:13King Kennys hyllest av Peter Robinson

– Peter Robinson spilte en nøkkelrolle i utviklingen av Liverpool FC. Han tok avgjørelser som formet klubben, og vi ville simpelthen ikke hatt så mye suksess uten hans enorme innsats. Peter B Robinson - takk for alt du har gjort for meg. Du vil bli sårt savnet, skriver Sir Kenny Dalglish på Twitter i en hyllest til Liverpools tidligere daglige leder, Peter Robinson, som døde i dag.

Ons. 19.01. 19:07Se Liverpool FC sin hyllest av Peter Robinson

Tidligere daglig leder i Liverpool FC, Peter Robinson, døde i dag, 86 år gammel.

Liverpool FC har laget denne hyllesten av en tro klubbtjener i 35 år fra 1965 til 2000.

Ons. 19.01. 18:48FA undersøker mystisk gult kort

Det engelske fotballforbundet undersøker mistenkelige betting-mønster i forbindelse med et gult kort en Arsenal-spiller fikk i en Premier League-kamp tidligere denne sesongen, melder The Athletic.

Ons. 19.01. 15:00Salahs videre skjebne i Afrikamesterskapet avgjøres i kveld

Egypt ligger godt an før de i kveld skal spille sin siste kamp i gruppespillet i Afrikamesterskapet. Mohamed Salah og hans landsmenn er store favoritter når Sudan er motstander. 

Egypt har veldig gode muligheter til å gå videre. De står med tre poeng og vil gå videre med minst ett poeng i kveld samtidig som Nigeria gjør jobben i sin kamp mot Guinea-Bissau. 

Du kan se Salah i aksjon mot Sudan klokken 20 på V Sport 3 og Viaplay.

Salahs videre skjebne i Afrikamesterskapet avgjøres i kveld
Ons. 19.01. 13:22Sesongens største test for LFC Women

I kveld er det duket for sesongens største test for Liverpool FC Women, som ikke har tapt en offisiell kamp i ordinær tid siden i august. Formen har ført til at de ligger meget godt an til opprykk i Women's Championship og at de er i kvartfinalen i Women's League Cup. 

Onsdag skal kvartfinalen spilles, og det blir sesongens desidert største test for Matt Beard sitt lag. Women's Super League-laget Tottenham er vertskap. Tottenham er nummer fire i toppdivisjonen og kjemper en plass i neste sesongs Champions League. 

Liverpool har ambisjoner om å være på Tottenhams nivå om ikke lang tid, og i kveld kan de altså få muligheten til å se hvor landet ligger. Dette kan bli et spennende oppgjør!

Kampstart er klokken 20.30. Dessverre ser det ikke ut til at kampen blir vist på noen plattformer denne gangen, men Liverpool FC Women oppdaterer live på Twitter.

Sesongens største test for LFC Women
Ons. 19.01. 11:13To år siden kampen som ga oss troen på at det endelig skulle lykkes

I dag er det to år siden Manchester United kom på besøk til Anfield. Liverpool var på det tidspunktet suveren serieleder, og stemningen var så god som den ikke hadde vært på mange år. 

Liverpool dominerte kampen mot sine rivaler og tok ledelsen ved Virgil van Dijk, men slet med å punktere. Supporterne måtte vente helt til overtiden før seieren var trygg, da Mohamed Salah ble spilt gjennom av Alisson og satte inn 2-0. 

Stemningen som fulgte er noe av det bedre vi kan huske fra Anfield de siste årene. «We're gonna win the league» runget over hele tribunen, og for første gang på 30 år skulle supporterne få drømmen om ligagull oppfylt. 

To år siden kampen som ga oss troen på at det endelig skulle lykkes