Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

– Trent er på listen til Real Madrid, men ikke før i 2025
Man. 13.05. 13:20 kopier link– Trent er på listen til Real Madrid, men ikke før i 2025

Det nærmer seg utvilsomt en ny runde med løse og faste rykter nå som sommerens overgangsvindu bare er en måned unna.

Denne gangen handler det om Trent Alexander-Arnold, som er på utgående kontrakt i 2025.

I podkasten til ARLS snakker Fabrizio Romano om Real Madrids store ønske om å få scouseren til Santiago Bernabeu.

– Real Madrid elsker Trent Alexander-Arnold, men jeg tror ikke det skjer noe før i 2025. Det avhenger selvfølgelig om han signerer en ny kontrakt eller ikke.

– De har fulgt Trent i lang tid, så han er utvilsomt en spiller de ønsker å få tak i, sa han ifølge flere medier.

Med Jude Bellingham, Vinicius Jr, Rodrygo, Endrick og mange flere unge spillere i troppen, er hvittrøyene utvilsomt en destinasjon som kan få selv de mest trofaste til å vurdere en overgang.

Det spørs likevel om de får kloa i Trent, som er i rute til å bli Liverpools kaptein den dagen Virgil van Dijk gir seg i klubben.

Fabrizio Romano

Stadig interesse for Frankfurts midtstopper
Ons. 08.05. 20:54 kopier linkStadig interesse for Frankfurts midtstopper

Med Joel Matip på vei ut dørene på Anfield, er midtstopperplassen utvilsomt et område Michael Edwards og co vurderer å forsterke i det kommende sommervinduet.

En av navnene som oftere og oftere blir nevnt blant tyske aviser er Frankfurts midtstopper William Pacho i forbindelse med Liverpool.

22-åringen startet karrieren i colombianske Independiente del Valle, før han flyttet til Europa og Antwerp for to år siden. Etter en sesong i Jupiler Pro League reiste han videre til Bundesliga før denne sesongen.

Ifølge Sky Sports Germany-journalist Florian Plettenberg er Liverpool interessert i ham, men det har ikke vært samtaler mellom klubbbene.

Prislappen skal ligger på mellom 50 til 60 millioner euro.

Florian Plettenberg

Besøket på London Stadium var ikke Liverpool-relatert
Tir. 07.05. 10:33 kopier linkBesøket på London Stadium var ikke Liverpool-relatert

Ryktene om at forsvarsspiller Lutsharel Geertruida kunne bli med Arne Slot fra Feyenoord til Liverpool fikk fart på seg etter at 23-åringen la ut et bilde fra London Stadium da Liverpool spilte bortekamp mot West Ham. Men besøket i hovedstaden skal ikke ha vært Liverpool-relatert. Det skriver This Is Anfield, som siterer nederlandske Algemeen Dagblad. 

I stedet var Geertruida i London for å besøke sin kamerat Crysencio Summerville, som dagen før hadde spilt bortekamp mot QPR med Leeds. Summerville er for øvrig en annen spiller som har blitt linket til Liverpool den siste tiden. 

Algemeen Dagblad skriver at Geertruida ikke foreløpig har blitt vurdert av Liverpools rekrutteringsteam, men at det kan endre seg i løpet av sommeren. Geertruida er en spiller som fort kan bli solgt fra Feyenoord i sommer. Han spiller hovedsakelig høyreback, men kan også spille midtstopper, venstreback og defensiv midtbane.

– Vurderer å kjøpe Pacho og låne ham tilbake
Tor. 02.05. 08:27 kopier link– Vurderer å kjøpe Pacho og låne ham tilbake

I forrige uke rapporterte Gianluca Di Marzio at Liverpool jobbet hardt med å sikre seg den 22 år gamle midtstopperen Willian Pacho fra Eintracht Frankfurt.

Nå har også Bild omtalt interessen fra Liverpool, og skriver at Frankfurt er klar over at de røde følger midtstopperen. Også Arsenal skal være interessert.

Ifølge Bild har Liverpool et ønske om å kjøpe Pacho denne sommeren, fordi de frykter at han kan bli enda dyrere igjen dersom de venter et år. Planen er så at han skal lånes ut til Frankfurt i ytterligere et år for å kunne fortsette sin gode utvikling, og så komme til Anfield sommeren 2025.

Den tyske klubben kjøpte Pacho for ni millioner euro i fjor sommer, og kommer til å kreve en høy pris. Ifølge Bild vil de håpe på 50-60 millioner euro.

Hadde speider på tribunen i Farum
30.apr 16:43 kopier linkHadde speider på tribunen i Farum

Liverpool er blant klubbene som skal ha hatt speidere på plass på Right to Dream Park på søndag.

Der tok Nordsjælland imot Brøndby, og det skal ha vært en spiss på Brøndby de røde var der for å se. Liverpool, Manchester City, Tottenham, Nantes, Ajax, Stuttgart, Union Berlin, Real Sociedad, Hoffenheim, Genk, Wolfsburg og Parma skal alle ha vært representert på tribunen for å se Yuito Suzuki.

Suzuki er en 22 år gammel japanske spiss som har ti mål og åtte målgivende for Brøndby denne sesongen Han kom til europeisk fotball i januar i fjor, da han signerte for RC Strasbourg. I august i fjor signerte han en fireårskontrakt for danske Brøndby.

Fotballdirektør Carsten V. Jensen ble konfrontert med interessen fra storklubbene av Bold.dk

– Jeg vet ikke hvor dere har den informasjonen fra. Jeg har selvfølgelig sett klubbene som besøker Brøndby, og jeg kan kjenne igjen noen av klubbene. Men utenom det, så er Suzuki bare en dyktig spiller med ferdigheter man ikke ser hver dag, sier Jensen.

Han fikk spørsmål om Suzuki også kom til å være der etter sommeren.

– I utgangspunktet vil vi gjerne beholde ham, men man kan aldri si aldri i denne bransjen. Målet er selvsagt at han skal være litt lenger i Brøndby før han skal videre. Målet er at han skal spille for Brøndby neste sesong, sier han.

– Åpen for en overgang, og blir gjerne med Slot
29.apr 10:01 kopier link– Åpen for en overgang, og blir gjerne med Slot

Da Liverpool spilte mot West Ham i tidligkampen på lørdag, postet Lutsharel Geertruida et bilde fra stadion på sine sosiale media. Etter kampen mot Go Ahead Eagles i forrige uke, der Arne Slot for første gang snakket om Liverpool-interessen og ønsket sitt om å ta jobben, fikk spillerne noen dager fri.

Den 23 år gamle Feyenoord-forsvareren er visekaptein for laget, og ifølge avisen Telegraaf i Nederland kan han være en spiller som blir med på lasset dersom Arne Slot blir Liverpool-manager.

Geertruida er i utgangspunktet høyreback, men har også spilt stopper. Han har sju landskamper for det nederlandske landslaget, så han vil være en spiller Ryan Gravenberch, Virgil van Dijk og Cody Gakpo kjenner godt. Han har samme agent som Curtis Jones.

Det er forventet at forsvaret vil være en posisjon Liverpool må forsterke denne sommeren, med Joel Matip på utgående kontrakt, van Dijk med kun 12 måneder igjen av sin avtale, Ibrahima Konaté med en svak sesong, og Trent Alexander-Arnold som kanskje har en fremtid lenger oppe i banen.

Telegraaf skriver at Geertruida ønsker seg en overgang, og ville elske å bli med Slot til Liverpool. Han var på vei til RB Leipzig i fjor sommer, men en overgang verdt 30 millioner euro gikk i vasken. Han har kun ett år igjen av kontrakten sin i klubben, og Feyenoord er også innstilt på å selge ham denne sommeren.

Viser interesse for Fulham-stopperen
26.apr 20:50 kopier linkViser interesse for Fulham-stopperen

Fulham-stopper Tosin Adarabioyo har blitt linket til Liverpool fra litt usikkert hold det siste året, men nå er det litt mer troverdige Ben Jacobs som kommer med en fersk oppdatering.

26-åringens kontrakt utløper til sommeren, og fredag ble det kjent at han ikke har noen planer om å forlenge kontrakten. Han kan derfor hentes på en gratisovergang til sommeren.

«Jeg forstår det slik at han ikke er klar for en annen klubb på dette tidspunktet. Liverpool, Newcastle, Tottenham og Milan følger med på ham».

Med Ibrahima Konate i svak form og Joel Matips utløpende kontrakt er det sannsynlig at de røde vil vurdere å hente en midtstopper til, selv om Jarell Quansah har et enormt potensial.

Adarabioyo vil nok ikke kreve å spille hver kamp, samtidig som han har Premier League-erfaring, så kan han være den perfekte spilleren å få tak i?

Ben Jacobs

Jobber hardt for å sikre seg Bundesliga-stopper
25.apr 17:17 kopier linkJobber hardt for å sikre seg Bundesliga-stopper

Liverpool skal være ute etter Eintracht Frankfurts midtstopper Willian Pacho.

Det melder «transferguru» Gianluca Di Marzio, som må sies å være en pålitelig kilde når det kommer til overganger.

Pacho er 22 år gammel og kommer fra Ecuador, der han har spilt 10 landskamper og scoret to mål.

Han startet karrieren i Independiente del Valle i hjemlandet, før han kom til belgiske Royal Antwerpen i 2022. Etter én sesong der gikk han til Frankfurt i Bundesliga, der han har gjort sakene sine veldig bra og spilt 40 kamper denne sesongen. Han spiller der sammen med Robin Koch, som noen kanskje vil huske fra Leeds United da de var oppe.

Ifølge Di Marzio er Liverpool allerede i gang med arbeidet om å bygge stallen for neste sesong, og er på utkikk etter en venstrefotet midtstopper. Han skriver at Liverpool jobber hardt med å sikre seg spilleren.

Det er forventet at Joel Matip er ferdig i klubben når kontrakten hans går ut 30. juni. Skadeproblemene til Ibrahima Konaté, og at Virgil van Dijk kun har ett år igjen av kontrakten sin, gjør det til veldig sannsynlig at dette er en posisjon Liverpool må forsterke til sommeren.

Romano: Svært usannsynlig at han ender i West Ham
23.apr 12:57 kopier linkRomano: Svært usannsynlig at han ender i West Ham

Mandag ettermiddag kom det nyheter fra David Ornstein i The Athletic at Liverpool-linkede Ruben Amorim var på vei til London for å ha samtaler med West Ham.

London-klubben, som har David Moyes på utgående kontrakt i sjefsstolen, skal være svært interessert i portugiseren.

Samtidig meldte Ornstein at Liverpool aldri har vært enige med Sporting-sjefen, og at kontakten nå er på «stand-by».

Et lite døgn etter den nyheten kom, skriver Fabrizio Romano at Amorims samtaler med West Ham ikke gikk som klubben hadde håpet.

«Etter den første runden med samtaler, ser det ut til at det er svært usannsynlig at han ender i West Ham. Diskusjonene forventes ikke å gå videre. Amorim holder alternativene sine åpen».

Det er per nå ingenting som tilsier at Liverpool har vært interessert i portugiseren.

Amorim på vei til London for samtaler
22.apr 18:44 kopier linkAmorim på vei til London for samtaler

Tidligere mandag rapporterte David Ornstein i The Athletic at West Ham ville gå i samtaler med Ruben Amorim om å bli klubbens nye manager etter David Moyes til sommeren.

Det var en svært overraskende nyhet, siden portugiseren har vært den store favoritten til å overta etter Jürgen Klopp – og at det blir den 39 år gamle manageren som overtar på Anfield ser mindre og mindre sannsynlig ut, ifølge Ornstein.

En som hele tiden har meldt om det siste rundt Amorim, har vært Pedro Sepulveda. Mandag ettermiddag har han postet flydetaljene, på det som skal være Amorim og agenten hans sin privatjet fra Cascais i Lisboa til Stansted i London.

Sepulveda har også postet et bilde av Amorim og agenten hans Raul Costa som går ombord på flyet. Ifølge ham er han på vei til London for å snakke med både Liverpool og West Ham – men slik det høres ut på journalister som Ornstein virker det ikke som at han er på toppen av Michael Edwards og Richard Hughes sin ønskeliste.

Nagelsmann skriver under på ny avtale med Tyskland – Bayern tilbake i Amorim-diskusjonen?
19.apr 11:18 kopier linkNagelsmann skriver under på ny avtale med Tyskland – Bayern tilbake i Amorim-diskusjonen?

Det tyske fotballforbundet bekrefter fredag formiddag at Julian Nagelsmann har signert en ny avtale med Tyskland frem til VM i 2026.

36-åringen har vært kraftig linket til den ledige managerstolen i Bayern München den siste tiden, men med dagens nyheter må den tyske storklubben ut på leting igjen.

En av dem som tidligere har vært linkettil Allianz Arena er Ruben Amorim, som er høyaktuell som ny Liverpool-sjef etter Jürgen Klopp. I skrivende stund er det ingenting håndfast som viser til at verken Bayern eller Liverpool er interessert.

Klopp var også høyaktuell til å ta over det tyske landslaget på sikt, men med Nagelsmann til 2026, kan det kanskje bli en ny klubb for Liverpool-treneren i løpet av de neste årene? Alt dette er selvfølgelig synsing, men nyheten om Nagelsmann er overraskende med tanke på hva som tidligere har blitt meldt.

Avkrefter ryktene om et Liverpool-møte
16.apr 21:52 kopier linkAvkrefter ryktene om et Liverpool-møte

På søndag ble tidligere Wolfsburg-trener Niko Kovac dratt opp av hatten som en potensiell kandidat til Liverpool-jobben.

Nyheten, som da kom fra engelske Daily Mail, stemmer ikke. Kilden er ingen andre enn Kovac selv.

– Det er ingen sannhet i ryktene som kobler meg til Liverpool. Det er ikke sant, sa hans selv i et intervju med Servus TV.

Søndagens rykter gikk ut på at Kovacs representanter hadde vært i London i jakten på en Premier League-klubb for tysk-kroaten.

Sporting-sjef Ruben Amorim er fortsatt storfavoritt blant oddsmakerne til å ta over jobben til Jürgen Klopp.

Bayern ønsker seg Nagelsmann tilbake
15.apr 20:28 kopier linkBayern ønsker seg Nagelsmann tilbake

Bayern München er en av flere storklubber som er på utkikk etter en ny manager inn mot neste sesong. Tyskerne var blant annet med i kampen om Xabi Alonso, før spanjolen bekreftet at han ønsket å bli værende i Leverkusen.

Nå skal storklubben ha bestemt seg, ifølge Florian Plettenberg. De ønsker seg Julian Nagelsmann, et drøyt år etter at han fikk fyken på Allianz Arena.

36-åringen, som skal lede Tyskland på hjemmebane til sommeren, har også vært et navn knyttet til den ledige jobben i Liverpool, men det har aldri dukket opp konkret interesse rundt ham.

Det betyr likevel at Bayern eventuelt er ute av kampen om Sporting-manager Ruben Amorim, som seiler opp som storfavoritt til å ta over for Jürgen Klopp.

Florian Plettenberg

Tabloidavis linker overraskende navn til Liverpool-jobben
14.apr 11:33 kopier linkTabloidavis linker overraskende navn til Liverpool-jobben

Liverpool er på managerjakt, og til nå har det stort sett handlet om to navn: Xabi Alonso og Ruben Amorim. Alonso gjorde det i forrige måned klart at han kom til å bli værende i Bayer Leverkusen, mens Amorim fortsatt er bookmakernes store favoritt til å overta.

Nå kastes det et nytt overraskende navn inn i miksen, og det er Niko Kovac. Kovac ledet Kroatia mellom 2013 og 2015, Eintracht Frankfurt mellom 2016 og 2018, før han fikk den store jobben i Bayern Müncehn i 2018. Han ledet Bayern til en liga- og cupdobbel, men mistet jobben høsten etter.

Han har vært satt i Monaco mellom 2020-2022, og tok over som Wolfsburg-sjef i 2022. Der fikk han sparken i forrige måned.

Ifølge tabloidavisen Daily Mail har Kovacs representanter vært i London nylig i jakt på en Premier League-klubb for Kovac.

Det kan virke som at Liverpool kanskje brukes for å få trommet opp mer interesse for Kovac. Han er ikke nevnt tidligere, og det vil være en stor overraskelse dersom de røde går for en slik kandidat til å overta etter en så ikonisk manager som Jürgen Klopp.

– Liverpool vil tilby Diaz en ny kontrakt
12.apr 19:30 kopier link– Liverpool vil tilby Diaz en ny kontrakt

Luis Diaz er en spiller som har blitt linket bort fra Liverpool de siste ukene.

Det er Paris Saint-Germain som viser interesse for colombianeren, som har 24 mål og 10 målgivende på sine 90 kamper for klubben.

De røde betalte 50 millioner pund for ham i januar 2022, og i både fransk og engelsk presse har han blitt linket til PSG for 70 millioner pund. Diaz har kontrakt med klubben til 30. juni 2027.

Ifølge den colombianske journalisten Pipe Sierra vurderer Liverpool å tilby ham en ny avtale. Sierra er en journalist som alltid har fulgt Diaz og folkene rundt ham tett.

Diaz er ikke av klubbens best betalte spillere per i dag, og en ny kontrakt vil helt sikkert gi ham et solid lønnshopp som gjenspeiler hvilken rolle han har i laget – og sette klubben i en bedre posisjon dersom det skulle komme interesse fra andre klubber.

Liverpool har nå fått på plass Michael Edwards som fotballsjef og Richard Hughes som sportsdirektør, men hvem som blir ny manager vet vi fortsatt ennå, så det kan være verdt å ta slike rapporter med en klype salt enn så lenge. Samtidig må det tas med at Diaz og Liverpool-linkede Ruben Amorim har samme agent.

Diaz fylte 27 år i januar.

– PSG er interessert i å hente Luis Diaz
09.apr 18:55 kopier link– PSG er interessert i å hente Luis Diaz

The Telegraphs Sam Wallace er blant de som det kan være verdt å lytte til når han kommer med nyheter, og tirsdag rapporterer han at Luis Diaz kan gå en usikker fremtid i møte i Liverpool FC. 

Han skriver av PSG er interessert i å hente colombianeren, og at han verdsettes til om lag 75 millioner pund av Liverpool FC. Diaz ble hentet til de røde fra Porto i januar 2022, og har vært en suksess på venstrekanten til de røde. 

27-åringen har fremdeles tre år igjen av kontrakten, men ifølge Wallace vil det snart komme et tidspunkt der klubb og spiller må finne ut om samarbeidet skal forlenges, eller om det er best for alle parter med en overgang til en annen klubb. Journalisten skriver at agent Raul Costa nylig var på besøk hos sin klient på Merseyside. 

Det er for øvrig verdt å notere at Costa også er agenten til Ruben Amorim, som av mange nå holdes som den store favoritten til å ta over som Liverpool-manager etter Jürgen Klopp. 

Ifølge Capology.com tjener Diaz i dag det som i fotballverden er relativt beskjedne 55.000 pund i uken i Liverpool, og agenten vil kanskje argumentere for at tiden er inne for en lønnsøkning. På motsatt kant tjener Mohamed Salah opp mot det seksdobbelte.

Også Barcelona skal være interessert i Diaz, men de har neppe mulighet til å punge ut det Liverpool eventuelt vil kreve for Diaz. 

Så langt har det ikke kommet noen offentlige indikasjoner på at Diaz vil være åpen for å forlate Liverpool. Hans far uttalte imidlertid tidligere i år at det har vært en drøm for sønnen å spille for en av Madrid-klubbene.

Fabrizio Romano skrev i mars at PSG ikke har tatt kontakt med Liverpool om en overgang for Diaz.

– Har tilbudt Amorim en treårskontrakt
08.apr 18:10 kopier link– Har tilbudt Amorim en treårskontrakt

Pedro Sepulveda har kommet med enda en oppdatering når det kommer til Liverpools interesse for Sporting-manager Ruben Amorim, og ifølge journalisten begynner det å bli konkrete samtaler. 

Han skriver mandag på X at Liverpool har tilbudt Amorim en treårskontrakt, og at partene er nær enighet om de økonomiske betingelsene. Sepulveda legger til at samtalene er positive og konstruktive. 

En annen portugisisk journalist, Bruno Andrade, går ikke like langt som Sepulveda, men skriver at alt ligger til rette for at samtalene mellom Liverpool og Amorim kan fortsette, og at et intervju ansikt til ansikt vil finne sted i løpet av april. 

Spesielt Sepulveda har markert seg tidligere med god innsikt rundt overgangene til Luis Diaz og Darwin Nunez, men vi våger ikke å føle oss trygge før storkanoner som David Ornstein eller Paul Joyce melder seg på.

Amorim er for tiden en populær mann i den grønne delen av Lisboa. I midtuken slo Sporting byrival Benfica ut av semifinalen i den portugisiske cupen, og i helgen vant Sporting også det som var en viktig kamp i jakten på seriegullet i årets sesong. Sporting har nå en luke på fire poeng ned til Benfica, og de har i tillegg en kamp til gode seks serierunder før slutt. De skal møte Porto eller Guimaraes i cupfinalen. 

Les mer om Amorim her:

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Den «ukjente» kandidaten til å ta over etter Klopp

Han beskrives som sin generasjons beste portugisiske manager - og har blitt lansert av flere som en sterk kandidat til det som snart blir en ledig jobb i Liverpool FC.

Innsikt 07.feb 18:41

«Amorims agent og Liverpool skal i samtaler mandag»
07.apr 23:12 kopier link«Amorims agent og Liverpool skal i samtaler mandag»

Samtidig som Ruben Amorim og Sporting kjemper om ligagullet i Liga NOS, skjer det også ting i bakgrunnen i forhold til portugiserens fremtid.

Den portugisiske journalisten Pedro Sepulveda melder nemlig søndag kveld at Ruben Amorims agent skal i samtaler med Liverpool mandag.

«Det er planlagt et møte mellom agenten og LFC i håp om å forhandle ferdig de endelige betingelsene. Sporting er ikke på jakt etter en ny trener enn så lenge. Liverpool har ikke kontaktet klubben per nå», skriver han på X/Twitter.

Santi Aouna i Foot Mercato melder om lignende nyheter. Han skriver også at Amorim ønsker seg til Anfield.

De to kildene har hatt en tendens til å både bomme og treffe med tidligere rykter, så vi har valgt å holde dette til «ryktebørs»-spalten foreløpig.

Pedro Sepuvelda / Foot Mercato

Hevder Liverpool og United kjemper om Southamptons fotballdirektør
01.apr 21:28 kopier linkHevder Liverpool og United kjemper om Southamptons fotballdirektør

Det høres litt rart ut, ettersom Liverpool nylig ansatte Richard Hughes som ny sportsdirektør, men journalisten Nizaar Kinsella hevder at LFC har vært ute etter Southamptons sportsdirektør Jason Wilcox. Kinsella skriver for Evening Standard.

Han skriver videre at Liverpool og Southampton har kommet til enighet om å betale en pakke tilsværende en årslønn for at «The Saints» skal slippe ham nå.

Dette kommer samme dag som det blir meldt at han har levert sin oppsigelse i klubben.

Manchester United ønsker å ansette ham, mens de holder på med sin omstrukturering av klubben etter at INEOS kom inn på eiersiden. United vil ha både Wilcox og Dan Ashworth fra Newcastle.

Ifølge Guardian har United komet med en formell henvendelse for å ansette 52-åringen. Omar Berrada, som er Uniteds nye daglige leder, jobbet sammen tidligere med Wilcox i Manchester City.

Interessen fra United har vært kjent en stund, men at Liverpool har vært med i kampen slik Evening Standard melder er nytt. Foreløpig er det ingen andre som melder om det. Det kan alltids være at Liverpool brukes for at Southampton skal kunne få mer i kompensasjon.

Ian Doyle i Liverpool Echo skriver i en oppdatering sent mandag kveld at Liverpool ikke har noen interesse for å ansette Wilcox.

Ute etter brasiliansk stjerneskudd
01.apr 18:14 kopier linkUte etter brasiliansk stjerneskudd

Liverpool er blant klubbene som er ute etter den 18 år gamle Palmeiras-spilleren Luis Guilherme. Det rapporterer Lewis Steele i Daily Mail.

Det skal være en rekke Premier League-klubber som beundrer angriperen. Han har imponert for Palmeiras, og spilt i Copa Libertadores.

Palmeiras var klubben som produserte Gabriel Jesus, og er klubben som har fått frem Endrick som nå skal til Real Madrid og som nylig scoret på Wembley mot England.

Tenåringen spiller i tierrollen eller ute på kantene, og vil ha en prislapp på over 40 millioner pund. 

Linkes til «ukjent» Salah-lagkamerat
27.mar 23:45 kopier linkLinkes til «ukjent» Salah-lagkamerat

Tyske BILD melder om Liverpool-interesse for Eintracht Frankfurt-angriper Omar Marmoush.

25-åringen er ikke det mest kjente navnet blant engelske fotballsupportere, men han er lagkamerat med Mohamed Salah på det egyptiske landslaget.

Marmoush startet sin profesjonelle karriere i Wadi Degla, før han reiste videre til Wolfsburg i 2017. I fjor sommer reiste han videre til Eintracht Frankfurt gratis.

Der har han virkelig levert varene i Bundesliga denne sesongen, og etter 21 kamper, står egypteren med ti mål og seks målgivende pasninger.

BILD er ikke den beste kilden for Liverpool-nyheter, men de har ofte god kontroll på tysk fotball.

Hevder Liverpool er mer begeistret for Amorim enn supporterne er klar over
24.mar 17:05 kopier linkHevder Liverpool er mer begeistret for Amorim enn supporterne er klar over

GiveMeSport er ikke det nettstedet vi gir mest oppmerksomhet og lytter mest til, men nå er det landslagspause og veldig stille, og folk er kanskje litt lei av å lese om Liverpool-legendene denne helgen. Derfor tar vi det med likevel, men oppfordrer til å ta det med en klype salt.

Det har i hvert fall gjort at managersituasjonen igjen diskuteres på sosiale media.

For samme helg som tyske journalister melder at Xabi Alonso vil velge Bayern München dersom han forlater Bayer Leverkusen, så meldes det ting om Sporting-sjef Ruben Amorim.

Nettstedet hevder at Liverpool FC er større beundrere for portugiseren enn det som har blitt rapportert så langt, og at 39-åringen absolutt er en het kandidat til å overta etter Jürgen Klopp i managerjobben på Anfield.

Både sportsdirektør Richard Hughes og andre innflytelsesrike personer i Liverpool skal være veldig begeistret for ham.

Roberto De Zerbi og Julian Nagelsmann er to andre navn som nevnes som mulige kandidater til Alonso.

– Alonso kan ta en avgjørelse i slutten av april
23.mar 17:04 kopier link– Alonso kan ta en avgjørelse i slutten av april

Liverpool har nå fått på plass sin fotballsjef og sportsdirektør, to nye speidere er på vei inn, og strukturen rundt en ny manager er nå på plass.

Da er det forventet at jobben med å få inn en ny manager vil få fullt fokus for Michael Edwards og Richard Hughes.

Den som har vært sterkest linket er Xabi Alonso. Problemet er at Bayern München også har ham som sin fremste kandidat, og skal man tro journalistene som følger Bayern tettest er det Bayern som leder an i kampen om underskriften hans. Det melder både Florian Plettenberg i Sky Sport og Christian Falk i Bild.

I tillegg til Liverpool og Bayern, skal også en tredje klubben der Alonso har hatt sportslig suksess være interessert. Real Madrid lurer i kulissene, har det blitt hevdet. Det høres ut som at svaret kan komme før sesongen er over. Mot slutten av neste måned kan en avgjørelse ha blitt tatt.

– Følelsen min er at disse samtalene pågår nå, i landslagspausen. Det er et godt tidspunkt for det. Av hensyn til alle klubbene involvert, inkludert Leverkusen, vil han trolig ta en avgjørelse mot slutten av april. Det vil være tidsperspektivet, sier Raphael Honigstein, som dekker tysk fotball for The Athletic og er en mann med gode kontakter.

Honigstein snakket i The Athletics podcast «The Daily Football Briefing», der hele episoden handlet om Alonsos fremtid. 

Det skal heller ikke utelukkes at Alonso fortsetter i Bayer Leverkusen, der han er i ferd med å lede klubben til deres første Bundesliga-tittel. Ubeseirede Leverkusen trenger 15 poeng av 24 mulige for å sikre ligatittelen. Vinner de sine fem neste ligakamper, kan de løfte troféet hjemme mot Stuttgart 27. april.

Ser ut til å ta med seg enda en speider fra Bournemouth
22.mar 17:06 kopier linkSer ut til å ta med seg enda en speider fra Bournemouth

Richard Hughes ble denne uken ansatt som Liverpools nye sportsdirektør. Torsdag ble det meldt at han kommer til å ta med seg den tidligere «klubbnomaden» Mark Burchill, som har jobbet som sjefsspeider under ham i Bournemouth de siste årene.

Ifølge lokalavisen Bournemouth Echo, kommer han også til å ta med seg Craig McKee til Anfield. 

Han begynte å jobbe i Bournemouth samtidig som Hughes. De siste sesongene har han vært speider for førstelaget.

Dersom McKee kommer, vil han og Burchill gå inn i rekrutteringsteamet i Liverpool sammen med Dave Fallows og Barry Hunter.

– Leverkusen planlegger neste sesong med Alonso som manager
20.mar 12:52 kopier link– Leverkusen planlegger neste sesong med Alonso som manager

Xabi Alonso er kanskje fotballeuropas mest ettertraktede manager nå. 42-åringen er i ferd med å lede Bayer Leverkusen til deres første Bundesliga-tittel, og topper tabellen ti poeng foran Bayern München.

15 av de 24 mulige poengene i de siste åtte kampene vil være nok for å sikre tittelen, så det er mye som skal gå galt dersom det ikke skal skje.

Leverkusen er i kvartfinalen av Europa League der West Ham er motstander. De har også kommet til semifinalen i DFB-Pokal, der de skal møte Fortuna Düsseldorf i semifinale om to uker. Klubben vant DFB-Pokal i 1992/93, og UEFA-cupen/Europa League i 1987/88 – men er en klubb som har måttet finne seg i å best bli nummer to utenom det.

Det er ikke rart at Bayern München har veldig lyst å få Alonso som manager etter Thomas Tuchel. Men han er også den fremste kandidaten for Liverpool-jobben etter Jürgen Klopp.

Planlegger med Alonso

Bayer Leverkusens daglige leder Fernando Carro har ikke planer om å gi slipp på Alonso.

– Han har kontrakt til 2026, og vi planlegger for neste sesong med ham. Det er ingenting som har fått oss til å tro at han ikke vil fortsette her med oss, sier Carro til Marca.

At Alonso blir værende på Bay Arena virker absolutt som en mulighet. Han tok over klubben i oktober 2022, da de var nummer 17 i Bundesliga. Med den tidligere midtbanespilleren ved roret klatret de til sjetteplass.

Alonso nevnes også stadig som en mulig kandidat til Real Madrid-jobben, den dagen Carlo Ancelotti er ferdig der.

Forventer en Richard Hughes-bekreftelse i løpet av få dager
14.mar 13:04 kopier linkForventer en Richard Hughes-bekreftelse i løpet av få dager

Tirsdag formiddag kom nyheten om at Michael Edwards var tilbake i FSG og Liverpool etter to år på sidelinjen.

Siden har det vært lite nyheter, men det vil komme mer i løpet av få dager, skriver Fabrizio Romano.

Da vil Richard Hughes, Bournemouths nåværende sportsdirektør, melde sin overgang til Liverpool.

44-åringen ventes å bli på sørkysten ut sesongen, før han reiser mot Merseyside før det kommende sommervinduet.

Vil hente Diaz til Paris når Mbappé drar
13.mar 16:49 kopier linkVil hente Diaz til Paris når Mbappé drar

Denne sommeren kommer Kylian Mbappé endelig til å forlate Paris Saint-Germain, og det virker veldig klart at det er i Real Madrid han kommer til å ende opp.

PSG planlegger nå for hvordan de skal bygge angrepet sitt for neste sesong, og en spiller de har på ønskelisten sin er Luis Diaz.

Det rapporterer Fabrice Hawkins for RMC Sport, en veldig god kilde når det kommer til PSG. Han melder at det også rapporteres i colombiansk presse. 

Diaz skal være på ønskelisten til den franske klubben. 27-åringen har kontrakt med Liverpool til 2027, og Hawkins tror de røde vil be om minst 80 millioner euro for å gi slipp på ham denne sommeren.

På ønskelisten til Liverpool og Manchester City
11.mar 13:58 kopier linkPå ønskelisten til Liverpool og Manchester City

Wolverhampton-angriper Pedro Neto linkes til Liverpool og Manchester City før det kommende sommervinduet.

Portugiseren, som tidvis har imponert stort på Molineux, har fått en prislapp på rundt £60 millioner, skriver The Telegraph.

24-åringen, som kom til Premier League fra Lazio i 2019, står med elleve målpoeng på 19 kamper så langt denne sesongen.

Liverpool har hatt suksess med Diogo Jota, som hadde en lignende karriere som sin landsmann før overgangen til Anfield i 2020.

Neto, som har vært slitt med skader i store deler av Wolves-karrieren, måtte forlate banen i 2-1-seieren mot Fulham forrige helg.

The Telegraph

Vil kreve over tolv millioner pund for De Zerbi
06.mar 10:34 kopier linkVil kreve over tolv millioner pund for De Zerbi

Roberto De Zerbi er ikke oddsfavoritten til å bli Liverpools neste manager, men vi kan heller ikke utelukke at Brighton-sjefen blir mannen som skal overta etter Jürgen Klopp. 

The Telegraph skriver at Brighton vil kreve i overkant av tolv millioner pund dersom de skal slippe italieneren til en annen klubb. Barcelona og Manchester United er andre klubber som linkes til De Zerbi. 

Tolv millioner er ikke mye sammenliknet med det enkelte spillere blir solgt for, men for en manager regnes det for å være en høy sum. Samtidig er det ikke det oppe med det Brighton fikk for Graham Potter da han gikk til Chelsea for over 20 millioner pund. 

De heteste kandidatene til å ta over etter Klopp, Xabi Alonso og Ruben Amorim, blir heller ikke billige. Alonso skal ha en utkjøpsklausul på om lag tolv millioner pund neste sommer, men Leverkusen kan kreve over 20 millioner for spanjolen dersom han drar i sommer. Amorim kan på sin side bli enda dyrere dersom ferske rykter om rundt 25 millioner pund viser seg å stemme. 

Følger med på spennende forsvarsspiller
05.mar 14:03 kopier linkFølger med på spennende forsvarsspiller

Lewis Steele i Daily Mail rapporterer at Liverpool har speidere som følger med på den unge forsvarsspilleren Abdelhamid Ait Boudlal. 17-åringen fra Marokko skal blant annet ha imponert i U17-VM som gikk av stabelen i Indonesia i vinter. Der tok Marokko seg til kvartfinalen. 

Ait Boudlal spiller på Mohammed VI Football Academy i Sale i Marokko, og blir ifølge avisen beskrevet som en komplett og dominerende forsvarsspiller, som er god med ballen og kompromissløs i taklingene. 

Etter brexit er det ikke lov å hente spillere under 18 år fra utlandet, men Ait Boudlal kan bli aktuell til sommeren ettersom han fyller 18 i april. 

Steele rapporterer også at Liverpool følger en annen unggutt, nemlig Luis Guilherme i brasilianske Palmeiras. Den 18 år gamle midtbanespilleren regnes for å være et stort talent, og Liverpool er blant mange som følger U20-landslagsspilleren.