Ryktebørsen

Her har vi samlet rykter fra nettsteder og aviser, vedrørende spillere som linkes inn eller ut av Liverpool FC.

– Ikke interessert i Mbappe
Fre. 01.12. 22:49 kopier link– Ikke interessert i Mbappe

Sky Sports Tyskland-journalist Florian Plettenberg heller kaldt vann i årene til alle Liverpool-supportere som ønsket Kylian Mbappe til klubben i 2024.

«Fikk nylig beskjed om at Liverpool IKKE presser på for Mbappe. Overgangen i 2024 er ikke-sak for øyeblikket», skriver han på Twitter/X fredag kveld.

Paris Saint-Germain-spillerens kontrakt utløper til sommeren, og allerede i januar kan han snakke med andre klubber.

Real Madrid er den største favoritten til å sikre seg 24-åringen.

Er det Joshua Kimmich fra Bayern Liverpool har sett seg ut?
Fre. 01.12. 10:16 kopier linkEr det Joshua Kimmich fra Bayern Liverpool har sett seg ut?

Liverpool fikk ikke tak i Romeo Lavia eller Moises Caicedo i sommerens overgangsvindu, og endte med å kjøpe Wataru Endo fra Stuttgart for 16 millioner pund.

Siden klubben var villig til å betale 110 millioner pund for Caicedo, er det mange som forventer at «sekserrollen» fortsatt er et område på banen klubben vil ønske å forsterke, og nå kastes det inn et veldig stort og etablert navn inn i miksen.

Christian Falk, som har spesielt fokus på Bayern München og overganger for Sport Bild, skriver i en spalte for CaughtOffside.com at Liverpool er interessert i Bayerns «sekser» Joshua Kimmich.

Han skriver videre at det ikke kan utelukkes at Bayern og Kimmich vil skille lag til sommeren, etter ni år på Allianz Arena. 28-åringen har 82 landskamper for Tyskland, og har 365 kamper for den tyske storklubben. Kontrakten hans går ut 2025, og det skal være spenning mellom ham og manager Thomas Tuchel, så det spørs om den blir forlenget.

FC Barcelona skal være veldig interessert i spilleren, og Pep Guardiola i Manchester City skal også være veldig stor fan av ham, ifølge Falk. Men han nevner også Liverpool som en mulig destinasjon.

«Jürgen Klopp kjenner til Kimmich sine styrker, og de ville passet Liverpool godt. Pokerspillet om Kimmich kan snart være i gang», skriver Falk, og skriver videre at «om Liverpool vil være forberedt på å kaste seg inn i kampen gjenstår å se, men det er en spiller Jürgen Klopp beundrer».

Linkes til fransk stopper
28.nov 17:36 kopier linkLinkes til fransk stopper

Ifølge journalisten Nizaar Kinsella, som i utgangspunktet er kjent for å dekke Chelsea FC for Evening Standard, er Liverpool med i kampen om den franske midtstopperen Jean-Clair Todibo.

23-åringen er lagkamerat med Ibrahima Konaté på det franske landslaget, der Todibo har spilt to seniorlandskamper til nå. Han har markert seg i Nice sitt forsvar, som kun har sluppet inn fire (!) mål på tretten kamper så langt i Ligue 1. Laget er ubeseiret, og nummer to i ligaen poenget bak Paris Saint-Germain.

Todibo kom fra Toulouse, og gikk til Barcelona i 2019. Han ble så lånt ut til Schalke 04, Benfica og Nice, før overgangen til den franske klubben ble gjort permanent i 2021. Barcelona har krav på prosenter fra et videresalg.

Han skal være høyt på ønskelisten til Tottenham i januarvinduet, men er ventet å få konkurranse om ham fra Liverpool og Manchester United, ifølge Evening Standard. For Uniteds del er det ventet at Sir Jim Ratcliffe snart kommer inn på eiersiden. Han har vært Nice sin eier siden 2019.

Vi kan stryke et av de linkede midtbanenavnene fra listen for januarvinduet
27.nov 20:13 kopier linkVi kan stryke et av de linkede midtbanenavnene fra listen for januarvinduet

Da det ble klart at Liverpool ikke fikk tak i Moises Caicedo i sommer, var Cheick Doucoure et navn som raskt ble kastet ut som en mulig kandidat.

Troverdige journalister som Ed Aarons og Jacob Steinberg i The Guardian meldte i midten av august at Crystal Palace forberedte seg på at Liverpool skulle følge opp interessen for midtbanespilleren som har 12 landskamper for Mali. Det ble sagt at interessen var stor, at spilleren selv var interessert – og det var snakk om en overgangssum på over 70 millioner pund.

Men det budet kom aldri, og Ryan Gravenberch ble Liverpools siste midtbanekjøp da han kom fra Bayern München. Doucoure er en mer «klassisk nummer 6» – men nå kan en utelukke at den interessen følges opp i januarvinduet.

23-åringen måtte forlate banen på båre da Palace tapte 2-1 mot Luton i helgen, og det er ventet at han blir ute i minst seks måneder. Han forlot stadion på krykker, med venstrefoten i en beskyttelsesstøvel. Det har blitt rapportert at det både er en alvorlig kneskade og en akillesskade, uten at det er offisielt bekreftet. Nå kan hele sesongen være over.

Får stadig spørsmål

Liverpool møter Crystal Palace på bortebane 9. desember. Det blir helt sikkert uten Doucoure på banen.

Jürgen Klopp har stadig fått spørsmål om mangelen på en klassisk defensiv midtbanespiller i laget sitt – og senest dagen før lørdagens kamp mot City.

– Jeg skjønner at for verden utenfor, så handler det alltid om hvordan en spiller er i den posisjonen. Men når alt kommer til alt handler det om hvordan hele laget er satt opp. Er «Macca» en naturlig «sekser?» Nei. Har fotballen utviklet seg i de siste årene, i en retning vi ikke tidligere kunne se for oss? Ja. Om det betyr at en spiller som «Macca» kan spille som «sekser»? Definitivt, sa Klopp på pressekonferansen

Men siden Liverpool var villig til å gjøre Caicedo til tidenes dyreste midtbanespiller i august, kommer de helt sikkert til å fortsette å bli linket til midtbanespillere også inn i januar. 

Manchester Uniteds nye medeier vil prøve seg på Michael Edwards
23.nov 19:52 kopier linkManchester Uniteds nye medeier vil prøve seg på Michael Edwards

Liverpools tidligere sportsdirektør Michael Edwards har ikke fått en ny tilsvarende jobb etter at han forlot klubben i fjor sommer. I stedet har han blant annet startet konsulentfirmaet Ludonautics sammen med tidligere research-direktør Ian Graham. 

Men det har neppe stått på tilbudene for mannen som har fått mye av æren for spillerne han hentet inn i storhetstiden under Jürgen Klopp, og nå kan det snart komme et nytt, lukrativt tilbud. 

Independent skriver nemlig at Jim Ratcliffe og INEOS ønsker å hente Edwards til Manchester United når de kjøper 25 prosent av aksjene i klubben. Ratcliffe skal etter sigende få ansvar for det sportslige på Old Trafford, og da vil han ha en av verdens beste sportsdirektører på laget. 

Avisen har ikke informasjon som tilsier at Edwards er åpen for en jobb i Manchester United, og legger til at Paul Mitchell, som tidligere har vært linket til Liverpool, er en annen kandidat til jobben. 

Benekter at Alonso har «Liverpool-klausul»
19.nov 13:16 kopier linkBenekter at Alonso har «Liverpool-klausul»

Xabi Alonso gjør det strålende i sin første skikkelige managerjobb, og topper ligaen med 10 seire og én uavgjort på sesongens første 11 kamper i Bundesliga. Leverkusen har en luke på to poeng ned til giganten Bayern München.

At Alonso gjør det så bra, har gjort at han stadig blir snakket om når Real Madrid skal erstatte Carlo Ancelotti, eller den dagen Liverpool og Jürgen Klopp går hver til sitt. Alonso har også spilt for Bayern München, og vil være en kandidat der dersom han fortsetter slik han har gjort til nå i manageryrket.

Etter å ha jobbet med managere som Rafa Benítez, José Mourinho, Pep Guardiola og Ancelotti har han nok plukket opp en del.

I august skrev Alonso under på en to års forlengelse av kontrakten sin på Bay Arena, og Sport Bild har antydet at det ligger en klausul i kontrakten som gjør det mulig for Alonso å gå til Liverpool, Real Madrid eller Bayern dersom en slik mulighet skulle dukke opp.

Det benekter Leverkusens daglige leder Fernando Carro.

– Nei, men du trenger ikke en klausul. Vi har et veldig, veldig godt forhold til Xabi, og han vet at vi er en seriøs klubb. Når alt kommer til alt vil vi ikke tvinge noen til å bli her dersom han ikke ønsker det. Vi vil at han skal være så lykkelig og ha det så bra hos oss at det eneste han vil er å bli, og det er målet vårt, sier Carro ifølge Ben Jacobs.

– Det er ingenting skriftlig (om at han kan gå til en av sine tidligere klubber). Men noen ganger finnes det enigheter som ikke er nedskrevet også. Vi vet at dersom han må dra i fremtiden, så vil vi kunne snakke sammen. Og jeg håper at vi ikke må det, at han blir her og er lykkelig i Leverkusen.

Én topper Bundesligaen, en annen ble jaget av egne fans, og to slåss på sidelinjen – slik går det med 20 tidligere Liverpool-spillere som har blitt managere

Én topper Bundesligaen, en annen ble jaget av egne fans, og to slåss på sidelinjen – slik går det med 20 tidligere Liverpool-spillere som har blitt managere

Flere tidligere Liverpool-spillere har tatt steget inn i trener- og manageryrket, med varierte resultater.

Innsikt 18.nov 13:07
– Liverpool forventer et bud fra Barcelona på Diaz
15.nov 16:57 kopier link– Liverpool forventer et bud fra Barcelona på Diaz

Ifølge den argentinske journalisten Christian Martin forventer Liverpool å få et bud fra Barcelona på Luis Diaz.

I et program på DSports snakket Martin om den spanske klubben sin langvarige interesse i Diaz.

– I Liverpool forventer de å få et tilbud på Luis Diaz fra Barcelona.

– Luis Diaz har selv sagt at han er en Barcelona-fan, og at han og familien hans på et tidspunkt ønsker å prøve ut Barcelona-opplevelsen.

Martin snakker også om muligheten for en byttehandel hvor Frenkie De Jong går til Liverpool som en del av overgangen.

– Liverpool håper at Barcelona vil tilby dem Frenkie de Jong, og en overgang kan skje hvis tallene fungerer.

Akkurat De Jong interessen fra Liverpool må man nok ta med en klype salt, ettersom han har veldig høy lønn og er en allerede etablert spiller, noe som ikke er en spillerprofil de røde pleier å gå for.

Tilbake i 2022 når Liverpool signerte Diaz fra Porto snakket Barcelona-presidenten Joan Laporta om deres interesse for colombianeren.

– Vi vurderte å signere han, men på den tiden var vi i en økonomisk situasjon som vi måtte løse «og reversere».

– Liverpool var raskere enn oss. Han er en stor spiller, men han tilhører Liverpool.

Men Liverpool-fansen trenger ikke bekymre seg helt enda. Selv om rapportene fra Christian Martin skulle være korrekte, så har Diaz uansett en kontrakt med Liverpool til 2027.

Det er også lite sannsynlig at Liverpool lar han gå billig, så det spørs om et Barcelona som fortsatt sliter økonomisk vil kunne friste Liverpool nok til å gi slipp på angrepsstjernen sin.

Hevder Liverpool følger venstrebacken tett
15.nov 13:11 kopier linkHevder Liverpool følger venstrebacken tett

Rayan Ait-Nouri er en spiller som har spilt i Premier League siden 2020, og tidvis imponert stort på Wolverhamptons venstreback.

Han har nå spilt 92 kamper i engelsk fotball etter overgangen fra Angers for 10 millioner pund.

Den offensive backen er født i Frankrike, men representerer Algerie. Han står med tre landskamper så langt.

Ifølge franske Le10Sport har flere klubber vist interesse for 22-åringen, og omtaler Liverpool som den klubben som har vist mest konkret interesse. De skriver at Liverpool har vært i regelmessig kontakt. 

De røde har Andy Robertson ute med skadet til nyåret, og har nå Kostas Tsimikas og Luke Chambers som alternativer på venstrebacken.

Ifølge Le10Sport har ikke Wolverhampton noen planer om å selge Ait-Nouri i januarvinduet, «uansett hvilket bud som skulle komme».

Dersom Liverpool skulle gjøre alvor av interessen, er han ikke en spiller som vil komme billig. Ait-Nouri har kontrakt til sommeren 2026, der Wolverhampton har opsjon på å forlenge med ytterligere et år. Samtidig representeres han av «superagent» Jorge Mendes og Gestifute, som sjelden er uvillige til at en spiller skal skifte klubb dersom en slik mulighet skulle by seg.

– Har sendt speidere for å følge Archie Gray flere ganger
14.nov 19:50 kopier link– Har sendt speidere for å følge Archie Gray flere ganger

Forrige uke kom Daily Mail med opplysninger om at Liverpool følger Leeds sin 17 år gamle midtbanespiller Archie Gray, som verdsettes til 40 millioner pund. Unggutten har tidligere blitt sammenliknet med Trent Alexander-Arnold, blant annet fordi han også kan spille på høyrebacken. 

Daily Mail meldte at Liverpool har planer om å legge inn et bud på Gray til sommeren. Nå har også Fabrizio Romano kommentert ryktene, og det kan tyde på at interessen er genuin. 

– Han er en spennende ung spiller hos Leeds, og Liverpool har sendt speidere for å følge Gray flere ganger, sier Romano ifølge daveockop.com. 

Romano legger til at det er mange klubber som er interessert i Gray, men at det ikke er tvil om at Liverpool er en av dem. Han kjenner imidlertid ikke til at interessen foreløpig har ført til noe konkret.

– Det er ingen bud eller konkrete forhandlinger på nåværende tidspunkt, men de liker spilleren godt, sier Romano.

«Liverpool er en av klubbene som følger med»
11.nov 13:03 kopier link«Liverpool er en av klubbene som følger med»

Kylian Mbappe er den største snakkisen før neste sommer, for 24-åringens kontrakt med Paris Saint-Germain utløper i 2024.

Real Madrid har lenge blitt sett på som de største favorittene til å ta over, men spanske aviser melder om en kjøligere interesse rundt angriperen nå enn for få måneder siden.

Ifølge Football Insider, gjengitt av Liverpool Echo, er Liverpool en av klubbene som følger franskmannens situasjon nøye, spesielt med tanke på at Mohamed Salah kan forsvinne til sommeren.

Det er selvfølgelig svært usannsynlig at Mbappe til slutt ender på Merseyside, men om han legger de høye kontraktskravene og egoet til side, er han en spiller som passer klubben på alder, poisjon og spillestil.

Football Insider

Nå er det en annen Premier League-klubb som linkes til brasilianeren
07.nov 20:47 kopier linkNå er det en annen Premier League-klubb som linkes til brasilianeren

Liverpool gjorde et forsøk på å kjøpe den brasilianske midtbanespilleren André i augustvinduet, men han hadde lovet klubben å bli værende ut sesongen for å hjelpe Fluminense til deres første Copa Libertadores-tittel. I august var ikke turneringen kommet lenger enn til kvartfinale – men slik skulle det også gå – og på lørdag kunne André Trindade løfte pokalen.

De røde har fortsatt å bli linket til 22-åringen, men det er ikke gitt at det er på Anfield han ender opp.

Universo Online hevder at Fulham har vist interesse for den brasilianske landslagsspilleren. Det var thisisanfield.com som omtalte det først

Fulham solgte nesten sin midtbanesjef Joao Palhinha til Bayern München i august, men papirarbeidet gikk ikke i orden i tide da Fulham slet med å finne en erstatter. Dersom Bayern gjør et nytt forsøk i januar, kan André bli løsningen. I Fulham har Marco Silva nylig skrevet under på en ny kontrakt, og portugiseren snakker samme språk og har god erfaring med å hente søramerikanske spillere til engelsk fotball.

Det høres i alle fall ut som at Liverpool vil få konkurranse, om de fortsatt er interessert...

Kan dette være mannen som løser Liverpools midtbaneutfordringer?
07.nov 09:03 kopier linkKan dette være mannen som løser Liverpools midtbaneutfordringer?

Newcastles brasilianske midtbanespiller Bruno Guimaraes er en mann Liverpool hevdes å ha fulgt med på lenge, og kanskje er han mannen Klopp og co ønsker seg for å fikse midtbaneutfordringene.

Guimaraes signerte en ny kontrakt med Newcastle i oktober som streker seg helt til 2028, og nå spekuleres det i om den ny kontrakten inneholder en utkjøpsklausul.

Newcastle sin sports direktør Dan Ashworth nektet nylig å svare på om hvorvidt brasilianeren har en utkjøpsklausul i den nye kontrakten da han ble spurt av The Chronicle.

– Jeg kommer ikke til å bekrefte om det er eller ikke er noen frigjøringsklausuler i Bruno eller noen andre av spillerens kontrakter.

– Alle kontrakter er private og konfidensielle, men jeg kan snakke om prinsippene for utkjøpsklausuler. Det er situasjoner der spillere har land eller klubber de virkelig ønsker å dra til og da kan man sette inn spesifikke klausuler for de klubbene. Man kan også passe på at de klausulene ikke gjelder for konkurrentene våre i Premier League.

Den defensive midtbanespilleren blir nok uansett ikke en billig mann å hente, med eller uten utkjøpsklausul, og de røde fra Merseyside må nok punge ut over £100m om de ønsker å hente han til Anfield. Om kontrakten er uten en utkjøpsklausul, så må det sies å være usannsynlig at Newcastle lar han gå i januar.

25-åringen kom til Newcastle i januar 2022 fra franske Lyon for £40m, og har vært avgjørende for at Geordiene har byttet ut nedrykks-kamp med Champions League fotball.

Han spilte 32 kamper forrige sesong og noterte seg for fire scoringer og fem målgivende da Newcastle sikret seg en overraskende fjerde plass i Premier League forrige sesong.

Hevdes at Eberl er enig med både Liverpool og Bayern München
01.nov 11:34 kopier linkHevdes at Eberl er enig med både Liverpool og Bayern München

Den tidligere sportsdirektøren i RB Leipzig, Max Eberl, skal lenge ha vært aktuell som ny sportsdirektør i Liverpool.

Ifølge franske Sports zone, har han nå blitt enig med både Liverpool og Bayern München om en avtale.

Eberl ble sparket i Leipzig i september etter sterke rykter om at han skulle til Bayern. Som en del av sluttavtalen kan ikke Eberl signere for Bayern ennå, og har dermed også en avtale med Liverpool på plass. Men det kan virke som Liverpool er andrevalget til 50-åringen.

Jörg Schmadtke er fortsatt i den jobben for de røde, men ses ikke på som en langsiktig løsning.

Eberl var Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør fra 2008 til 2022, før han sa opp og ble ny sportsdirektør i RB Leipzig.

Liverpools daglige leder Billy Hogan og Eberl har et godt forhold, og at de røde ønsket å hente ham som sportsdirektør i 2022. Da hadde han allerede gitt RB Leipzig sitt ord.

Vi gjør oppmerksom på at ingen av journalistene som følger Liverpool tettest har hatt noe om noen avtale ennå. 

– Liverpool vurderer ham som mulig Salah-erstatter, men det er usannsynlig
25.okt 09:52 kopier link– Liverpool vurderer ham som mulig Salah-erstatter, men det er usannsynlig

Liverpool har blitt linket til Bayern Münchens stjerneskudd Jamal Musiala de siste ukene, etter at det kom rapporter om at det var stans i kontraktsforhandlingene med den tyske storklubben.

Bayern har på ingen måte gitt opp å forlenge med 20-åringen, og han har fortsatt kontrakt til 2026.

Florian Plettenberg i tyske Sky melder at Musiala er en spiller Liverpool følger, som en potensiell erstatter for Mohamed Salah i 2024. Bild har tidligere meldt det samme, og at spesielt Jürgen Klopp er interessert i spilleren som er født i samme by som han selv, Stuttgart.

Den tyske landslagsspilleren som har en fortid både i Southampton og Chelseas akademier, scoret sitt andre mål for sesongen da Bayern slo Galatasaray i Champions League tirsdag kveld. Han er en spiller som har spilt sine fleste kamper offensivt på midtbanen, men som kan bekle flere roller.

Plettenberg skriver videre at Musiala ikke tenker på å forlate Bayern, og at en overgang til Liverpool er usannsynlig. Dersom han skulle forlate Bayern, vil de to eneste realistiske alternativene være Real Madrid og Manchester City. 

Liverpool har sendt speidere for å se på Manchester-linkede Goncalo Inacio, men en januarovergang er ikke aktuelt
23.okt 14:09 kopier linkLiverpool har sendt speidere for å se på Manchester-linkede Goncalo Inacio, men en januarovergang er ikke aktuelt

Portugisiske Goncalo Inacio er ikke et nytt navn i Liverpool-sammenheng, og nå melder The Mirror at de røde har sendt speidere for å se på 22-åringen.

Forrige uke skal de ha fulgt landskampen mellom Bosnia og Portugal. Det endte med 5-0 og Inacio spilte hele kampen sammen med Manchester Citys Ruben Dias i midtforsvaret.

Midtstopperen er et mål i Manchester United, hvor det er en blanding av skader og stoppere som ikke lenger er ønsket med videre, men det har vært roligere etter at Harry Maguires overgang til West Ham kollapset.

Inacio har for øvrig Miguel Pinho som agent. Han representerer også Bruno Fernandes.

En overgang er neppe aktuelt i januar, og mange tror Jürgen Klopp vil sette inn støtet mot en stopper til sommeren. Sporting topper i skrivende stund Primeira, et poeng foran Benfica og tre foran Porto.

Paris Saint-Germain følger også forsvareren.

The Mirror

Bare tull at Osimhen og Liverpool skal være enige om kontrakt
23.okt 10:55 kopier linkBare tull at Osimhen og Liverpool skal være enige om kontrakt

Forrige uke ble Napoli-spiss Victor Osimhen satt i forbindelse med Liverpool. Etter hvert gikk det så langt at enkelte rapporterte at 24-åringen skulle være enig med de røde om en pre-kontrakt.

På sin YouTube-kanal har Fabrizio Romano avfeid dette.

– Fra det jeg hører, Victor Osimhen har ikke blitt enig med noen klubb, ikke en gang med Napoli.

– Det er ingen enighet om kontraktsforlengelse. Napoli kom med et veldig viktig tilbud til Osimhen, med tanke på kontrakt, veldig viktig lønn, den høyeste i Napolis historie er på bordet for Osimhen.

Spissen fra Nigeria skal dog ikke ha tatt noen avgjørelse ennå. Han kom til Italia fra franske Lille sommeren 2020.

– Så Omishen vil ta seg tid. Rapporter om en enighet med Liverpool er ikke sanne. Helt klart, Liverpool og mange andre klubber holder et øye med situasjonen til mange angripere. Men for øyeblikket for Osimhen, ingenting er bestemt og ingenting er avgjort.

Samme Romano melder for øvrig på Twitter / X at:

«Forstår at både City og spillerens side anser Kalvin Phillips januar-exit veldig trolig på dette tidspunktet. Kalvin vil fortsatte kjempe for å spille så mye som mulig de neste to månedene men hans plan er å være spille fast et annet sted i 2024.»

27-åringen var i sommer linket til Liverpool.

Fabrizio Romano

– Liverpool viser interesse både for Musiala og Sané
20.okt 11:53 kopier link– Liverpool viser interesse både for Musiala og Sané

Det er mer enn to måneder til januarvinduet åpner, og allerede snakkes det om overganger det er veldig lite sannsynlig kommer til å skje å vinter.

Dersom Liverpool skal se mot Bundesliga og Bayern München for to av deres beste spillere, vil det med all sannsynlighet tidligst skje til sommeren.

Men det skal være seriøs interesse.

Tidligere denne uken rapporterte Sport Bild at Liverpool og spesielt Jürgen Klopp ønsket seg Jamal Musiala fra Bayern München. 20-åringen er en av de mest lovende midtbanespillerne i Europa, og kontraktsforhandlingene med Bayern har stoppet opp. Musiala representerer det tyske landslaget, men har en fortid på akademiene til Southampton og Chelsea.

Bild-journalist Christian Falk skriver dette om Musiala:

«Det viktigste er at Liverpool er veldig interessert i Jamal Musiala. Etter Jude Bellingham, så vil ikke de røde misse på det neste store talentet fra Bundesliga som har sin fotballbakgrunnn fra England. Liverpool er klar over at Musialas agenter har valgt å ikke diskutere en ny kontrakt, for avtalen som går ut i 2026. Musialas representanter vil først ha forsikringer om at han har en fast plass på førstelaget i fremtiden, og i tillegg er han ikke i nærheten av å være de best betalte spillerne med åtte millioner euro i året. Lønnen hans må trolig dobles, minst», skriver Falk for CaughtOffside

Dersom Musiala skal forlate Bayern, vil han trolig koste opp mot 100 millioner euro.

Sané som Salah-erstatter?

Et navn vi har lest mye om de siste ukene har vært Leroy Sané. Han har blitt pekt ut som en mulig erstatter for Mohamed Salah, dersom egypteren blir solgt til Saudi-Arabia. Falk skriver at Liverpool er interessert i spilleren. 

«Bayern har også et problem med Leroy Sané, som har sin beste sesong siden han kom til Bayern. Problemet er at landslagsspilleren bare har en kontrakt til 2025. Det andre problemet er at klubben så langt ikke har snakket med ham om en ny avtale etter endringene på styrerommet. Nå tenker Sané kanskje på om han ser etter en ny utfordring igjen til sommeren», skriver Falk.

«Liverpool er også interessert i spilleren. 27-åringen kan erstatter 31 år gamle Mohamed Salah dersom han forlater klubben neste sommer. Sané er hurtig, som Salah, og like fleksibel i angrep. Men jeg har hørt at Musiala er Liverpools prioritet, og bare dersom de mislykkes der vil Sané komme».

– Følg med på Manu Kone i januarvinduet
19.okt 12:17 kopier link– Følg med på Manu Kone i januarvinduet

Tidlig på sommeren ble Liverpool linket til Mönchengladbach-spiller Manu Kone ved flere anledninger, men da franskmannen skadet seg i U21-EM stilnet ryktene.

22-åringen ble til slutt værende i Bundesliga, og er nå tilbake i spill for den tyske klubben.

I et intervju med CaughtOffside, sier Fabrizio Romano at midtbanespilleren bør følges med på i det kommende januarvinduet.

– Det stemmer ikke at han har signert en ny kontrakt med Mönchengladbach, til tross for rapporter andre steder. Vi får se hva som skjer, men kan kan forsvinne i 2024. Det er ingen samtaler med andre klubber akkurat nå, sa den italienske journalisten.

Fabrizio nevner Juventus og Liverpool i sammenheng med Kone. De to klubbene skal ha vurdert ham som et alternativ så sent som i august.

– Spilleren er åpen for en ny opplevelse. Prisen hans vil sannsynligvis ligge på mellom €40-€45 millioner (35-39 millioner £).

Fabrizio Romano / Caught Offside

Eberl foretrekker Bayern
18.okt 22:20 kopier linkEberl foretrekker Bayern

Liverpool FC har blitt linket til den tyske 50-åringen Max Eberl for stillingen som sportsdirektør i klubben. Jörg Schmadtke er fortsatt i den jobben for de røde, men ses ikke på som en langsiktig løsning.

Eberl var Borussia Mönchengladbachs sportsdirektør fra 2008 til 2022, før han sa opp og ble ny sportsdirektør i RB Leipzgi. Han fikk sparken i RB Leipzig i slutten av september i år.

Florian Plettenberg i tyske Sky rapporterer at det så langt ikke har vært konkrete samtaler mellom Eberl og Liverpool.

50-åringen har fortsatt mest lyst å gå til Bayern München, skriver han.

Han skriver samtidig at Liverpools daglige leder Billy Hogan og Eberl har et godt forhold, og at de røde ønsket å hente ham som sportsdirektør i 2022. Da hadde han allerede gitt RB Leipzig sitt ord.

Eberl vil tilbake i jobb, men nå er det opp til Bayern München og Uli Hoeness om det blir der.

Liverpool jakter Bayerns juvel
17.okt 17:07 kopier linkLiverpool jakter Bayerns juvel

Tobias Altschäffl, en journalist med veldig god innsikt i hva som foregår i Bayern München, skriver for Sport Bild at Liverpool igjen ser mot tysk fotball og midtbanespillere.

Han skriver at de røde og Jürgen Klopp lenge har hatt Jamal Musiala på ønskelisten, og at 20-åringen er en spiller de røde er veldig interessert i. 

Det som gjør dette ekstra interessant, er at Musiala var i kontraktsforhandlinger med Bayern og daværende sportsdirektør Hasan Salihamidzic i april, men der har det nå vært helt stille. Det har vært brudd i forhandlingene de siste månedene, skriver Bild. Dersom han skulle signere en ny kontrakt, vil han bli en av de best betalte spillerne i klubben. Hans nåværende kontrakt skal være verdt åtte millioner euro.

Musiala, som er født i Tyskland men bodde i England fra han var sju år gammel og spilte i Southampton og Chelseas akademier frem til 2019, har en kontrakt som går ut i 2026. Han fyller ikke 21 år før i slutten av februar, og har allerede spilt 24 A-landskamper for Tyskland. Han har 32 mål og 25 målgivende på 133 førstelagskamper for Bayern.

Thomas Tuchel har satt Musiala ut av laget noen ganger denne høsten, og det kan være en av grunnene til at denne saken kommer opp nå. «Musiala er for høflig til å uttrykke sitt sinne offentlig», skriver Altschäffl i artikkelen.

I tillegg til Liverpool, er (selvsagt) også Real Madrid interessert i midtbanespilleren.

Klopp viser interesse for tysk 17-åring med utkjøpsklausul i 2024
16.okt 19:55 kopier linkKlopp viser interesse for tysk 17-åring med utkjøpsklausul i 2024

Liverpool, og spesielt Jürgen Klopp, skal følge den 17 år gamle midtbanespilleren Assan Ouedraogo tett. Det melder Florian Plettenberg i tyske Sky

Den 192 centimeter høye midtbanespilleren fylte 17 år i mai, og har så langt spilt ni kamper og scoret ett mål for Schalke 04, som denne sesongen spiller i 2. Bundesliga etter at de rykket ned i mai. Målet kom i debuten.

Ouedraogo er sønn av Alassane Ouédraogo, som spilte 29 landskamper for Burkina Faso og spilte i en rekke tyske klubber tidlig på 2000-tallet. Assan har representert Tyskland på aldersbestemte landslag.

Han omtales som en allsidig midtbanespiller – og i 2024 har han en utkjøpsklausul på 20 millioner euro, skriver Plettenberg. Også Brighton og Everton viser interesse for spilleren.

Arsenals sportsdirektør var på Fluminense-trening – på jakt etter Andre?
16.okt 14:41 kopier linkArsenals sportsdirektør var på Fluminense-trening – på jakt etter Andre?

Liverpool kan få en ny konkurrent i jakten på midtbanespiller Andre.

Brasilianeren forventes å forlate Fluminense i januarvinduet, og nå har kanskje Arsenal kastet seg inn i kampen mot 21-åringen.

På fredag var nemlig klubbens sportsdirektør, Edu, på plass på en Fluminense-trening i hjemlandet.

Det har fått ryktebørsen i England til å gå for fullt, men foreløpig er det ingenting som antyder at besøket hadde noe med midtbanespilleren å gjøre.

Ifølge engelske rykter la Liverpool £25 millioner pund på bordet for å sikre seg Andre i sommer, men de røde fikk beskjed om å komme tilbake i januar.

Football.London

Leroy Sane ønskes som Salahs erstatter
14.okt 21:57 kopier linkLeroy Sane ønskes som Salahs erstatter

Ryktene fortsetter å strømme inn mot Mohamed Salahs potensielle erstatter på Anfield, om egypteren reiser til Saudi-Arabia neste sommer.

Den siste på listen er Bayern München-spiller Leroy Sane, ifølge The Mirror.

Den tyske kantspilleren har tidligere vært åpen om at Jürgen Klopp prøvde å hente ham før City-tiden.

– Ja, jeg snakket med dem også. Jürgen ringte meg i Schalke og tok en prat, sa 27-åringen da.

Sanes kontrakt med den tyske seriemesteren utløper i 2025, samme år som Salahs. 

«Det er sannsynlig at en overgang kan komme allerede nå til sommeren (2024). Da er ikke Bayern tvunget til å selge for en lavere pris. Liverpool venter i kulissene», skriver den engelske avisen.

The Mirror

– Skaden satte en stopper for overgangen til Liverpool
12.okt 10:39 kopier link– Skaden satte en stopper for overgangen til Liverpool

Manu Koné var blant spillerne Liverpool ble hyppig linket til tidlig i sommerens overgangsvindu, men etter at han pådro seg en skade under U21-EM med Frankrike ble det stille, før det blusset litt opp igjen mot slutten av august. 

Bild-journalist Christian Falk hevder Liverpools interesse var så konkret og genuin at de røde ville ha satt inn støtet hadde det ikke vært for kneskaden. 

Nå er det imidlertid Bayern München som ligger fremst i køen for 22-åringen som spiller for Borussia Mönchengladbach, og flere ting kan tyde på at midtbanespilleren er inne i sin siste sesong med klubben. Til sommeren har han bare ett år igjen av kontrakten. Det er med andre ord siste mulighet Gladbach har for å få penger for sin juvel. 

Koné har bare vært på banen i to kamper så langt denne sesongen da kneskaden har holdt ham ute lenger enn først antatt. Om Liverpool fremdeles er interessert eller om de mener at de fikk dekket sitt indreløper-behov med kjøpet av Ryan Gravenberch vet vi ikke. 

Gamleklubben følger med på Thiago
11.okt 08:57 kopier linkGamleklubben følger med på Thiago

Thiago Alcantara er trolig inne i sin siste sesong med Liverpool. Spanjolen har ikke vært i aksjon siden april på grunn av en lyskeskade. Planen var opprinnelig at han skulle bruke oppkjøringen til å bli klar til 2023/24-sesongen, men to tilbakeslag har ført til at han fremdeles ikke har vært spilleklar. 

Det er lite som tyder på at kontrakten med de røde kommer til å bli forlenget, og spanjolen vil da kunne forlate klubben gratis i 2024. I sommer var det interesse fra Saudi-Arabia, men 33-åringen kan også bli fristet til å flytte hjem. 

Ifølge Sport følger nemlig gamleklubben Barcelona med på situasjonen, og de skal være interessert i å hente midtbanestjernen hjem gratis neste sommer. 

Thiago kom til Barcelona som 14-åring i 2005, og var blant annet med på å vinne Champions League i 2011 i tillegg til fire ligatitler, før turen gikk til Bayern München i 2013. Der ble det syv strake ligatitler i et opphold som endte med Champions League-triumfen i 2020. 

Troféfangsten har fortsatt i Liverpool med ligacupen og FA-cupen i 2022, og Thiago har glimtvis vist sin klasse for de røde. Oppholdet har imidlertid også blitt preget av skader. 97 kamper har det blitt i alle turneringer siden overgangen for tre år siden. Flest kom i den sterke 2021/22-sesongen, da han var på banen i 97 kamper og virkelig fikk satt sitt preg på laget. 

I sommer var han veldig klar på at han ønsket å bli i Liverpool, der han sammen med sin kone Julia Vigas blant annet har gjennomført veldedighetsprosjekter gjennom Alcantara Foundation. 

Jürgen Klopp uttalte nylig at han håper Thiago kan begynne å trene igjen etter landslagspausen, men at han vil gi veteranen den tiden han trenger for å komme tilbake. 

Melder om interesse for Bajcetic
10.okt 12:26 kopier linkMelder om interesse for Bajcetic

Vi har ikke sett mye til Stefan Bajcetic det siste halvåret, men det betyr ikke at stortalentet har blitt glemt. Ifølge Fabrizio Romano (via daveockop.com) spekuleres det nå i om spanjolen kan være aktuell for et utlån fra Liverpool. 

«Han har ikke spilt mye denne sesongen, delvis på grunn av skadeproblemer, men han regnes fremdeles som en viktig spiller for Liverpool, både nå og for fremtiden. Liverpool mener de sitter på et stort talent i Bajcetic», skriver Romano, og legger til: 

«Det ser ikke lett ut å spille seg inn i laget igjen med alle de nye signeringene. Liverpool har ikke for øyeblikket tatt noen avgjørelse rundt Bajcetic, så vi får se hva som skjer senere i år».

Sevilla skal være blant klubbene som viser interesse, men om Liverpool vil gi slipp på 18-åringen gjenstår å se. Bajcetic er en kandidat til å spille i sekserrollen, der Alexis Mac Allister ikke er helt komfortabel og Wataru Endo ikke har spilt seg varm. 

Bajcetic har bare spilt drøye 70 minutter denne sesongen. For øyeblikket er han ute med en leggskade, men Jürgen Klopp har sagt at han håper spilleren er tilbake etter landslagspausen.

Linkes til to spillere fra Bundesliga
06.okt 12:37 kopier linkLinkes til to spillere fra Bundesliga

Liverpool hentet tre spillere fra Bundesliga i sommer og linkes nå til to nye spillere fra den tyske toppdivisjonen. 

Det er Bilds profilerte journalist Christian Falk som kommer med opplysningene denne gangen. Falk skriver at de røde er ute etter å forsterke angrepet, og at de har funnet to gode alternativer i tysk Bundesliga. 

Den ene er et navn vi har hørt før, nemlig Donyell Malen, nederlenderen som spiller for Dortmund. 24-åringen har fått en god start på sesongen, der han er involvert i det meste Dortmund foretar seg offensivt. Malen, som ble hentet fra PSV til Dortmund for to år siden, kan spille både til høyre, til venstre og sentralt i angrepet. 

Den andre Falk nevner er et nytt navn i våre spalter, nemlig Hoffenheims spiss Maximilian Beier. 20-åringen er kjent for sin hurtighet, og han har fått en pangstart på årets sesong med fire mål på seks kamper i ligaen. Beier har tilbrakt to sesonger på lån i 2. Bundesliga-klubben Hannover, men har nå fått sjansen til å vise seg frem i Hoffenheim. 

Nå er Mitchell ledig på markedet
03.okt 15:36 kopier linkNå er Mitchell ledig på markedet

Hvem som blir Liverpools fremtidige sportsdirektør er fremdeles et åpent spørsmål. For øyeblikket er Jörg Schmadtke inne på det som i utgangspunktet skal være en korttidskontrakt. Om han blir med videre eller om klubben går for noen andre gjenstår å se. 

Et navn som har blitt lansert som aktuelt tidligere er Paul Mitchell. Tidligere i år leverte han sin oppsigelse til Monaco, og klubben har nå bekreftet at arbeidsforholdet er avsluttet. Bakgrunnen for at Mitchell sa opp skal være et ønske om å flytte hjem til England. 

I vår ble han koblet til Liverpool som en mulig erstatter for Julian Ward, men ryktene ble lagt på is da Manchester United kom på banen. Independent meldte da at Mitchell ville bli klar for klubben dersom Ineos vant frem med sitt bud på klubben. Men ettersom Manchester United fremdeles er i Glazer-familiens hender, har ikke det foreløpig blitt noe av. 

I likhet med Ward skal Mitchell ha et ønske om en liten pause fra fotballen for å tilbringe tid med familien, men det er sannsynlig at han blir ledig på markedet igjen. 

Mitchell har en imponerende CV. Han har tidligere jobbet for Southampton, Tottenham og RB Leipzig og kan skryte av å ha halet i land noen solide overganger.

Han hentet Sadio Mané til Southampton, Heung-min Son til Tottenham og Christopher Nkunku til RB Leipzig, for å nevne noen. I Monaco har han fått mye skryt for å ha hentet inn unge og spennende spillere.

Dortmund-angriper linkes til Anfield
29.sep 22:47 kopier linkDortmund-angriper linkes til Anfield

Jürgen Klopp har enda ikke sett til en av sine gamle klubber for å hente spillere. Det kan endre seg neste sommer, ifølge Daily Mail.

Donyell Malen har startet Bundesliga-sesongen på bra vis, og står med tre mål på fem kamper for gultrøyene.

Avisen skriver at Liverpool og Jürgen Klopp skal være interessert, enten som en backup for Mohamed Salah eller som egypterens eventuelle erstatter.

Tyske Bild melder også om interessen for Malen.

Jürgen Klopp skal ha vurdert 24-åringen før overgangen fra PSV til Dortmund i 2021.

Daily Mail / Bild

– Amrabat var timer unna å signere for Liverpool
26.sep 15:54 kopier link– Amrabat var timer unna å signere for Liverpool

Sofyan Amrabat ble klar for Manchester United på Deadline Day, men ifølge Daily Mail kunne marokkaneren endt opp i en annen by, nemlig Liverpool.

Den engelske avisen skriver tirsdag ettermiddag at midtbanespilleren var få timer unna å signere for Jürgen Klopps mannskap.

«Kilder innad i Manchester United har fortalt oss at Klopp var svært nære å få tak i ham, inntil en siste hindring stoppet avtalen. Liverpool valgte i stedet å signere Ryan Gravenberch», skriver Daily Mail.

Jürgen Klopp skal ha ringt 27-åringen for å overtale ham til å reise til Anfield.

«Problemet antas å ha oppstått i Amrabat sin leir. Samtalene ble satt på vent i 24 timer, og det var i løpet av denne perioden at Liverpool bestemte seg for å gå tilbake til Gravenberch, som ble ansett som en yngre spiller som passet bedre til Klopps behov».

Daily Mail