The Kopite

Kopite 3 2020/2021

Tragedien som ødela storscorerens karriere

Sam English banket inn mål som ingen andre, også på Anfield. En tragisk hendelse da han var på toppen av sin karriere, forandret imidlertid livet til den lynhurtige og blonde spissen. Vi har intervjuet journalisten som nå har skrevet bok om livet til Sam English.

Kopite Man. 11.01. 17:01

AXA Training CentreFotballfabrikken

Liverpool måtte bort fra Melwood for å vokse videre. Nå har Jürgen Klopp alt han trenger for å bygge storlaget videre.

Kopite 29.des 2020 14:04

Stolpeskudd/Sør-AmerikaBest med brasilianere

De kom sent, men de har kommet godt. Da Liverpool vant ligagullet i 2019/20, var tre spillere fra fotballstorheten Brasil sentrale på laget. Med et blikk mot Amerika, Asia og Australia er Liverpools og vår jordomseiling på jakt etter røde stjerner utenfor De britiske øyer over.

Kopite 28.des 2020 20:25

Gatene i Liverpool: Lark Lane

I Lark Lane finner du noen av byens mest populære restauranter og et vibrerende natteliv. The Lane, som den kalles blant de lokale, er en dårlig skjult hemmelighet i sør-Liverpool som er vel verdt å ofre en taxitur til. Gata strekker seg fra Aigburth Road i sør til flotte Sefton Park i nord.

Kopite 26.des 2020 19:35

Målscorere i ligaenKampen om scoringspallen

De siste 50 årene har Liverpool stort sett hatt en angrepsduo som har scoret den største delen av ligascoringer, og en tredje angriper eller målfarlig midtbanespiller med solide bidrag. Roberto Firmino har vært en slik bak duoen Salah og Mané, men nå kan Diogo Jota true brasilianerens plass på «scoringspallen» – og kanskje toppscorerduoen …

Kopite 26.des 2020 16:19

Gatene i LiverpoolCastle Street

En av byens eldste gater er proppfull av historie og gode restauranter.

Kopite 25.des 2020 18:58

Spillerportrettet: Sadio ManéHer startet eventyret om Mané for alvor

Sadio Manés eventyrlige fotballreise i England startet foran 11 000 tilskuere i Coventry.

Kopite 25.des 2020 11:03

Rødt HjørneJa, vi elsker publikum!

Fotball uten supportere er ingenting, heter det. Siden begynnelsen av mars har fotball i Premier League gått for tomme tribuner. Frem til nå. Smittetallene vil avgjøre om supporterne har kommet for å bli de neste månedene.

Kopite 24.des 2020 12:45

Stolpeskudd: Jul med Liverpool FCRøde juleminner

Boxing Day, eller 2. juledag, er kanskje den mest markante fotballdagen i engelsk fotball. Tradisjonelt med fulle tribuner og hvor kamper spesielt i påfølgende romjul og nyttår har gjort det til en hektisk uke med ligakamper. Vår Stolpeskudd-jury har sett tilbake til tidligere juleuker, med både negativt og positivt rødt fortegn.

Kopite 24.des 2020 08:32

Da stjernene brukte ferien på å trene norske ungdommer

For 40 år siden valgte flere kjente Liverpool-spillere å bruke to uker av sommerferien på en ganske så utradisjonell måte.

Kopite 23.des 2020 20:25

Scouse Voice - Karakterboka:Fra topp Gini til bunn Origi – spillervurderingene så langt i 2020/21

Skulle vi vinne ligagullet denne sesongen, ville det overgå det som skjedde forrige sesong for meg, med alle de problemene som har kommet vår vei. Vi er imidlertid på god vei til å kunne greie det. Det er fortsatt mye fotball som skal spilles, men så langt har jeg likt det jeg har sett.

Kopite 23.des 2020 12:13

Bruce Grobbelaar– Kelleher er som en speedbåt på toppen av vannet akkurat nå

Da Ray Clemence forlot Liverpool, fikk en 23-åring oppgaven med å erstatte en av verdens beste målvakter. Få vet mer om den følelsen 22 år gamle Caoimhin Kelleher må ha som erstatter for Alisson Becker, enn Bruce Grobbelaar.

Kopite 22.des 2020 16:26

Et annerledes år i England

Henning Svendsen og samboeren Gunvor Grimnes hadde lenge drømt om å ta med sine tre barn på et år i Liverpool. De sparte for fullt, solgte bilen og kvitta seg med alle unødvendige utgifter. Alt var klart, så slo pandemien ned i Europa. Man kan trygt si familien fra Kvaløysletta i Tromsø har et annerledes år i England.

Kopite 16.des 2020 20:48

Gatene i Liverpool: Hope Street

I 2013 vant Hope Street prisen The Great Street Award over Exhibition Road i London og Chapel Street i Penzance, og det er forståelig. Restauranter, puber og kulturtilbud ligger på rekke og rad i den 600 meter lange gata som strekker seg fra den ene katedralen til den andre.

Kopite 16.des 2020 18:38

Ray Clemence 1948–2020Hvil i fred, Liverpools nummer 1

Ray Clemence var en utfordrer til Tommy Lawrence da Liverpool spilte sin første tippekamp i januar 1970, slik at han ikke var på det første laget som røde supportere i Skandinavia fikk se live i ligaen. Han spilte imidlertid de neste 20 gangene de med en liverbird på brystet var med i favorittprogrammet på NRK.

Kopite 16.des 2020 16:40

UtlånskarusellenSlik har det gått med 125 spillere på utlån

Denne høsten ble 12 spillere sendt på utlån fra Liverpool. Selv om flere av dem er store talenter, er sjansen minimal for at vi får se dem som sentrale førstelagsspillere i fremtiden. I de fleste tilfeller er utlån det første steget på vei bort fra Anfield, men kanskje kan Harvey Elliott peke nese til statistikken ...

Kopite 21.nov 2020 08:20

Slik ble Liverpool innkastmestere:Grønnemark-metoden

Liverpool har scoret etter innkast i tre Champions League-kamper på rad. Thomas Grønnemark er mannen som analyserer 40–60 innkastsituasjoner i hver eneste Liverpool-kamp. Det har slett ikke vært bortkastet, for nå er Liverpool best i klassen også med hendene på ballen.

Kopite 18.nov 2020 10:40

Farvel, Melwood - Velkommen til Kirkby

Melwood så ut som en bomba fotballbane med en grisebinge i det ene hjørnet da Shankly kom inn og bygget fremtidens Liverpool FC. Nå er tiden på Melwood over, og Klopp skal bygge Liverpool videre på et toppmoderne treningsanlegg.

Kopite 17.nov 2020 12:17

Fra non-league til Champions League:R(h)ystende utvikling

Rhys Williams kom til Liverpool som 10-åring. Det har absolutt ikke vært alle trenerne i Liverpool som synes han har vært verdt å satse på – men nøkkelpersoner i systemet har holdt en hånd over ham.

Kopite 15.nov 2020 13:15

40 år med Liverpools sjel

Melwood Training Ground er et symbol på det moderne Liverpool Football Club så godt som noe. I ånden til Bill Shankly var det klubbens hjerte i en god mannsalder, og vil vekke spesielle minner for alle de av oss som var så heldig å få oppleve noe av dens sjel.

Kopite 14.nov 2020 09:30

Spillernes skoSkodd for suksess

I gode gamle The Boot Room var svarte sko med hvite merker så langt øye kunne se. I dagens støvelhylle på Melwood finnes det knapt svarte fotballsko. Vi har sett nærmere på hva slags sko dagens Liverpool-spillere bruker.

Kopite 11.nov 2020 21:51

Scouse VoiceMerkelig og uforutsigbart - men fortsatt er Liverpool favoritt

Når dette skrives topper vi Premier League og har fått en god start i gruppespillet i Champions League. Tilbake til det normale for de regjerende mesterne? Vel, ikke helt.

Kopite 11.nov 2020 21:42

Rødt hjørneHvem ønsker egentlig en superliga?

Denne høsten har vært preget av et kontroversielt forslag av hvordan toppdivisjonen i England skal organiseres, og et litt vilt utspill om en europeisk superliga. Forslagene har ikke uventet fått høyst varierende mottakelse.

Kopite 11.nov 2020 21:24

Liverpools midtbaneFra funksjonell til gnistrende?

Jürgen Klopp har gjennom fem år på Anfield hatt en midtbane som har vært funksjonell heller enn gnistrende. Det er noe manageren har betalt om lag £150M for å gjøre noe med, og hvor de røde nå tegner til å fremstå bedre sentralt på banen enn hva som har vært tilfellet det siste tiåret.

Kopite 11.nov 2020 21:17

Back(up)en som ble kjøpt fri av sin egen far

Da faren kjøpte fri sønnene sine på 15 og 17 år fra akademiet, startet den greske myten om Kostas Tsimikas. Han har alltid spilt over sitt nivå, er utholdende, tøff og har nerver av stål.

Kopite 27.okt 2020 14:05

Lærlingen: Den klassiske Klopp-eleven

Om Thiago Alcântara var et utradisjonelt kjøp i Liverpool-sammenheng, er Diogo Jota som tatt rett ut av Liverpools egen moneyball-lærebok, selv om han ikke var Klopps førstevalg.

Kopite 26.okt 2020 10:45

«Perlen fra Barcelonas ungdomsssystem» blir nå diamanten på Klopps midtbane

«Perlen fra Barcelonas ungdomsssystem» blir nå diamanten på Jürgen Klopps midtbane, og ikke en diamant som er ruglete i kantene, dette er en finslipt utgave i sin beste alder.

Kopite 10.okt 2020 21:30

Rødt hjørnePandemien presser klubbene økonomisk

Jeg er ikke veldig bekymret for Premier League-klubbene med hensyn til covid-19 ennå. De vil trolig klare seg greit selv om budsjettene må justeres og regnskapene ganske sikkert kommer til å blø kraftig. Lagene nedover divisjonene er i langt større problemer, uten TV-pengene toppdivisjonen nyter godt av og lukrative europeiske turneringer å delta i.

Kopite 10.okt 2020 12:40

Overganger etter ligagullMyten om at Liverpool alltid forsterket gullposisjon

Liverpool har for vane å bruke penger på ny spiller eller nye spillere foran hver sesong, men avganger og alder i troppen har hatt vel så mye påvirkning som ligaplassering.

Kopite 09.okt 2020 23:00

Agentnettverket

Liverpool FC er den klubben i Premier League som har betalt ut mest til agenter de siste årene – men de mest kjente «superagentene» har de stort sett holdt seg unna.

Kopite 06.okt 2020 13:35

Isac takker for all støtte:– YNWA har fått en ny dimensjon for oss

Tidligere i høst skrev vi om 10 år gamle Isac Gjelsvik Lien som ønsket å hedre sin avdøde pappa ved å legge Liverpool-skjerf på gravstedet. Problemet var imidlertid at skjerfene ofte forsvant. De fikk ikke ligge i fred.

Kopite 02.okt 2020 22:35

LOKALE TALENTERCurtis Jones og et lag av scousere som banker på døra

I Liverpool Football Club ønskes det en lokal kjerne. En identitet som Trent Alexander-Arnold nå representerer på førstelaget. Vi har speidet etter mulige scousere som kan følge opp tradisjonen.

Kopite 01.okt 2020 12:39

Scouse voiceTo kjøp som trolig har sikret ligagullet

Fra jeg fikk henvendelsen fra The Kopite om å komme med mine tanker før denne sesongen, og til jeg satte ned noen ord … Vel, la oss ganske kort si at mitt utgangspunkt forandret seg nokså vesentlig. Nærmest over natten skjedde det ting som gjorde at en heller skeptisk tone ble forandret til sanger av glede.

Kopite 30.sep 2020 13:49

Heltenes sterke historier

De vasser i penger, de bor i flotte hus, de har modellkjærester og kjører dyre biler, men det er ikke mange år siden alt dette var en fjern drøm for mange av Liverpools store stjerner.

Kopite 30.sep 2020 13:39

SesongtipsetNy gullkamp mellom helrøde og lyseblå

Vi har bedt tidligere profil i norsk toppfotball, Frode Lafton, og forhenværende redaktør av The Kopite, Torbjørn Flatin, om å vurdere den kommende ligasesongen for de regjerende mesterne Liverpool FC. Samt sette opp sin tabell i Premier League for sesongen 2020/21.

Kopite 30.sep 2020 12:46

Ligagullene vi husker best

For 19. gang kan Liverpool FC sette pokalen som tegn på at de er ligamestere i premieskapet. Stolpeskudd-juryen har valgt seg ut sine favorittsesonger fra 70- og 80-årene.

Kopite 15.sep 2020 14:32

Jordan HendersonO Captain! My Captain! Jordan vet hvordan

De sa at han ikke var god nok. De sa: «Man aldri kan vinne ligaen med Jordan Henderson.» Han fikk ingenting gratis da han tok over for Steven Gerrard. Men er det en måte å stilne kritikere på, så er det ved å levere skinnende pokaler. Jordan Henderson har løftet sølvtøy i England, Europa og verden, og er nå en av Liverpools store kapteiner.

Kopite 11.sep 2020 13:10

Fotballinspirert gatekunst i Liverpool

Fargerik graffiti har spritet opp mange av Liverpools triste murvegger. Motivene er ofte av The Beatles eller politiske, og nå de siste årene – svært inspirert av Jürgen Klopps Liverpool Football Club.

Kopite 10.sep 2020 21:21

En sesong for evigheten

Det tok 30 år å gjenerobre ligatittelen, og måten det skjedde på vil fortsatt bli husket om 30 år. Det var en triumfferd uten sidestykke, og selv en global pandemi kunne ikke stå i veien for at Jürgen Klopps seiersmaskineri skulle vinne Europa, verden og til slutt det aller største: England.

Kopite 09.sep 2020 21:02

Supporternes gullfeiring

Her er noen av bidragene vi har fått fra supportere som har feiret gullet Norge rundt.

Kopite 29.aug 2020 14:45

Høydepunkter fra den magiske sesongen

Vi har her samlet noen av høydepunktene i fra gullsesongen - kos deg.

Kopite 29.aug 2020 14:18

Supporterklubben 40 år:Fra skrivemaskin og kopimaskin til Mac og rotasjonstrykkeri

Vi kan vel røpe det nå, men en av de viktigste egenskapene en skribent måtte ha tidlig på 80-tallet var tilgang til skrivemaskin. Det var på ingen måte allemannseie, og relativt kostbart også. Bladet du holder i hånda er produsert på en helt annen måte enn for 40 år siden og viser noe av den enorme utviklingen foreningen har hatt.

Kopite 29.aug 2020 13:49

Gullsesongen taktisk sett:Liverpools suksessoppskrift

Hva er det Liverpool har lykkes så bra med taktisk? Vi ba Frode Lafton analysere Klopp-fotballen anno 2019/20.

Kopite 21.aug 2020 12:39

Karakterboka 2019/2020: Vurderingen av en rød seiersmaskin

Etter 30 år greide vi det endelig, og det kunne ikke ha blitt gjort på en mer overbevisende måte. Med et lag som kanskje var mer spektakulært de foregående sesongene, men som nå er blitt mer komplett.

Kopite 20.aug 2020 22:52

Pliktene først, så champagne

I dag er de håndskrevne notatene i kartotekhyllene i det myteomspunne Boot Room historie, men den grundige måten å jobbe på er tilbake i klubben. Det har Jürgen Klopp sørget for.

Kopite 20.aug 2020 22:07

Dette er Liverpools 19 ligatitlerLiverpool har vunnet ligaen for 19. gang. Dette er historien til titlene

Kopite 20.aug 2020 21:40