The Kopite

Kopite 4 2019/2020

Ungguttene som Klopp satser på

Et forsterket ungdomslag sendte et toppet Everton ut av FA-cupen, etter at et ungt Liverpool tidligere beseiret Arsenal i Carabao Cup. Vi har bedt U23-trener Neil Critchley om en situasjonsrapport, og spesielt hvordan han vurderer de fire tenåringene som spilte i begge disse kampene.

Kopite I går 17.34

40 år med supporterklubben

Supporterklubben feirer 40 år i 2020. De lidenskapelige Liverpool-supporterne Torbjørn Flatin og Pål Christian Møller startet eventyret i 1980, med god hjelp på veien. Her er deres historie fra de første 40 årene.

Kopite I går 17.05

Ba om transfer etter ligagull

Bill Shankly hadde snekret sammen et mesterlag, men veien fram for en lovende unggutt syntes blokkert av selveste kapteinen. I deres visdom fant likevel staben på Anfield en løsning som bidro til at de gode tidene bare skulle fortsette og Chris Lawler ble en av klubbens mest lojale spillere.

Kopite I dag 09.23

Den perfekte avlasterenMINAMINO

Klubbens første japanske spiller har kommet til byen. Takumi Minamino scoret allerede på Anfield i høst, men i tiden fremover vil han få sjansen til å gjøre det samme i rød drakt. Med sin målfarlighet, teknikk og allsidighet kan japaneren bli en suksess på Merseyside.

Kopite I dag 09.33

Lokalt hjerte, global puls

Nylig passerte supporterklubben 54.000 medlemmer og utgjør altså nå mer enn én prosent av Norges befolkning. Det gjør Liverpool FC til den største supporterklubben her til lands, med god margin til Manchester United.

Kopite I dag 09.47

Unggutter jeg har full tillit til

DET ER LENGE SIDEN JEG VIRKELIG HAR BRYDD MEG OM DE HJEMLIGE CUPENE, DERFOR ER DET KANSKJE OVERRASKENDE AT TO AV MINE FAVORITTKAMPER DENNE SESONGEN HAR VÆRT I FA-CUPEN OG CARABAO CUP. JEG ER IMIDLERTID I GODT SELSKAP, DA JEG ER SIKKER PÅ AT JÜRGEN KLOPP VIL SI DET SAMME.

Kopite I dag 10.06

Det året Liverpool skulle tatt gull

Liverpool hadde satt den siste representanten fra the Boot Room til å lede klubben i håp om å ta tilbake det hegemoniet som Manchester United hadde fravristet dem. Med Stig Inge Bjørnebye som venstreback skulle Roy Evans lede laget til ligagull, men klubbens første nordmann forklarer hvorfor det bare ble nesten.

Kopite I dag 10.13

Nye regimer fra Frankrike og Spania

Det var starten på slutten for the Boot Room da Liverpool ansatte den første manageren fra utenfor De britiske øyer i Gérard Houllier som i utgangspunktet skulle dele ansvaret med Roy Evans. Nestemann inn var Rafael Benitez. Det betød samtidig en stab og spillerstall på Anfield med sterk fransk og spansk innflytelse.

Kopite I dag 10.23

Den siste vinneren

Glenn Hysén ble som eneste svenske i historien til Liverpool FC ligamester i sin første sesong med klubben, og siden har ikke pokalen vært på Anfield. Glenn håper nå at de historiske dagene fra 1990 snart kan omskrives og at han snart ikke lenger er en av de siste ligavinnerne i helrødt.

Kopite I dag 09.15

– Seier på Anfield var mitt livs opplevelse

Han var på datidens beste reservelag, men på 80-tallet var det ikke mange lokale unggutter som brøt seg inn på førstelaget til mesterskapsgrossisten Liverpool. Tony Kelly fikk likevel et tiår senere sin hyllest fra The Kop.

Kopite Man 2054

Klopps metode

«Taktikk er for dårlige spillere», proklamerte Felix Magath en gang på begynnelsen av 2000-tallet. Sjelden har en markant fotballpersonlighet tatt så feil.

Kopite Man 2124

Juniormesteren som vil at sine spillere skal komme lengre

En av spillerne som Barry Lewtas førte til triumf i juniorcupen forrige sesong, har så langt spilt offisiell kamp for Liverpool FC. Han ønsker at det skal bli den første av mange. Vi har snakket med klubbens U18-trener.

Kopite Man 2145

– LIGAGULL ER REELT

Den erfarne journalisten David Maddock håper endelig å kunne feire et ligamesterskap med en manager på Anfield, heller enn å risikere hans vrede etter å ha måttet forklare leserne hvorfor det igjen ikke lyktes for Liverpool.

Kopite Man 2153

MENTALE MONSTRE

The Kop var i stand til å suge inn et sent mål, het det seg i de såkalte «gamle dager». Nå er Liverpools spillere, og supportere, igjen så gode og så mentalt sterke at de vinner flere kamper enn noen andre i sluttminuttene.

Kopite Man 2209

– Du blir stolt av å se på Liverpool

I skrivende stund topper Liverpool Premier League, de topper sin gruppe i Champions League, de skal snart spille sluttkamper i VM for klubblag.

Kopite Man 2217

Gjennombrudd med Klopp og Van Dijk

Houllier hentet sine franskmenn, Benitez sine spanjoler, mens stjerner fra mektige fotballnasjoner som Tyskland og Nederland søkte seg andre steder. Det er annerledes i Liverpool nå.

Kopite Man 2223

– Det er blitt større variasjon i måtene å vinne på.

Paul Gorst om suksesshistorien Fabinho, statusen til Henderson, hvorfor klubben bør tilby James Milner ny kontrakt og forventningene foran januarvinduet.

Kopite Man 2217

Carpe Football Diem

Er det blitt slik at man er så opptatt av å få rett til slutt, at man ikke lenger tør å feire underveis i en sesong? «Ikke la deg rive med», er det noe som heter. Fra The Anfield Wrap er oppfordringen den motsatte: La deg for all del rive med.

Kopite Man 2212

Pålitelige vikinger

En kan ikke si at de har erobret Britannia på samme måte som sine forfedre med horn i hjelmen, men etter at det ble åpnet for nordiske fotballspillere i engelsk fotball, har de greid å sette sine spor.

Kopite Man 2138

Hetsen mot Michael Owen

Owen er ute med bok, og hatet og hetsen spredte seg raskt på sosiale medier parallelt med at utdragene ble rullet ut. Hvorfor hater vi så intenst spilleren vi kanskje fikk de beste årene ut av?

Kopite Man 2125

Michael Owens versjon

Han er et av de største talentene Liverpool FC noen gang har fostret opp og siste engelskmann som har vunnet den gjeve Ballon d’Or. Men da han forlot klubben for Real Madrid og senere signerte for Manchester United, var det mange helrøde som ble sinte og har vært det siden. I dette eksklusive intervjuet med supporterklubben forklarer Michael Owen bakgrunnen for sine valg og at alt han egentlig ville, var å returnere til Liverpool FC. Men skjebnen ville det annerledes.

Kopite Man 2100

Kan han få debuten - vi har snakket med han:Trent-effekten

Når du er 18 år gammel og høyreback på akademiet i Liverpool, er det en lang vei fram. Onsdag kan Neco Williams få debuten for Liverpool. Vi har snakket med han.

Kopite Man 2050

– Dette må ende med ligagull

Regjerende mester i Champions League og et poeng unna ligatittel. Nå skal mannskapet til Jürgen Klopp følge opp, uten at det ble hentet nevneverdige forsterkninger i sommer. Frode Lafton har sett på en sesongstart som har vært nærmest uten plett og lyte.

Kopite Man 2042

Lokalavisens nye Liverpool-korrespondent:– Hver kamp tenker jeg: «Jeg kan ikke forstå at jeg er så heldig»

Paul Gorst har tatt over etter James Pearce som Liverpool-korrespondent i Echo. Kanskje vil han i sitt første år i jobben få rapportere om noe ingen av hans velkjente forgjengere fikk oppleve.

Kopite Man 2028

Duellen

Liverpool leder på poeng etter at drøyt en femtedel av rundene er spilt i Premier League. De helrøde tapte tungvektsmesterskapet mot regjerende mester Manchester City forrige sesong etter en klassiker hvor det var spennende til siste slutt. Nå ruster Jürgen Klopp og hans menn seg opp til revansje.

Kopite Man 2021

– Klopp har lært oss at fotball kan – og skal – være morsomt

«He made the people happy», står det på Bill Shanklys statue utenfor Anfield. En dag står kanskje Jürgen Klopp der på sokkel også. Da bør det kanskje stå: «He made people smile.»

Kopite Man 1956

Premier League-tips sesongen 2019/20

Kopite Tor 1040

I de lokale sporene til Shankly

Vi har vært på hans base i området West Derby, hvor han bodde i nesten 22 år av sitt liv.

Kopite Tor 1031

Scouse Voice:Det ser ut til å bli samme tetkamp som i fjor

Fire ligarunder er spilt, og vi kan allerede se at ingen ting har forandret seg fra forrige sesong.

Kopite Tor 1022

Jeg leser ofte at politikk og fotball ikke hører sammen. I beg to differ

Kommunevalget er over, og godt er det. Men hvorfor er det slik, som mange hevder, at politikk ikke har noe med fotball å gjøre?

Kopite Tor 1015

Alltid en scouser på laget

«Det er alltid en skotte på laget», het det seg om Liverpools mesterlag. Vi kunne ha lagt til at det alltid har vært en ligamester fra Liverpool by.

Kopite Tor 0934

«KLOPP» i salg – på norsk:Det første møte med FSG, gegenpress og bruddet med Buvač

Biografien om Jürgen Klopp har kommet på norsk. Det er spennende lesning fra perm til perm om hva som formet manageren som spiller og trener i Tyskland – veien frem til Anfield og hvordan han har løftet den gamle storklubben opp til høyeste nivå igjen.

Kopite Tor 0930

– Klopp har brakt LFC tilbake

Den lokale journalisten Simon Hughes har satt ord på hvordan den nye manageren ga de røde fra Anfield en ny oppblomstring.

Kopite Ons 1714

Den sosiale historien til Liverpool

«Dette er en historie om Liverpool, klubben og byen», står det på vaskeseddelen til boka «Locãl». Vi har møtt forfatteren Dan Fieldsend for å få ham til å fortelle mer om sjelen til og rundt et av verdens beste fotballag, og hvor det kommer fra.

Kopite Ons 1651

Den mest lokale av de lokale

Han pryder fortsatt plakater om Liverpool FC, David Fairclough. Om den gangen superreserven scoret et av klubbens mest omtalte mål mot Saint-Étienne. Han var også midt oppe i det da lokale spillere hadde sin storhetstid på et suksessfullt Liverpool.

Kopite Ons 1643

Ekspertpanelet 2019/20

Kopite Ons 1544

Fra «Halfway House» til finalefest for spillerne i Madrid

Da Liverpool feiret Champions League-triumfen til langt ut i de små timer, trengte de underholdning. Hvem klubben ringte til? Jamie Webster, naturligvis.

Kopite Fre 0112

TransfervinduetKlopp skal styrke mesterlaget

Det vil bli beskjedent med handling på Anfield i sommer, sies det. En skal styrke det som allerede er blitt vinnere av Champions League, først og fremst ved å utvikle det man har. Vi har sett på troppen til Jürgen Klopp og hva en kan forvente foran neste sesong.

Kopite Fre 0054

Let’s talk about six, baby

Bill Shankly ønsket å erobre verden med Liverpool Football Club. På fotballspråket handlet det om å bli best i England og Europa. De røde fra Anfield ble nettopp det, da man i kjølvannet av Shanks har kunnet plassere den enorme pokalen med de store ørene hele seks ganger i premieskapet.

Kopite Fre 0016

Sommerintervjuet– You’ll never walk alone er uslåelig

Nylig var han på NRK med en vakker versjon av Liverpools adopterte hymne «You’ll Never Walk Alone». Tenoren Marius Roth Christensen mener at Jürgen Klopp nå bygger et lag som minner om en storslått operaforestilling.

Kopite Tor 2353

Hvordan forbedre tidenes beste Liverpool?

Hva gir du til en mann som har alt? Det er spørsmålet som Mike Gordon, Michael Edwards og co står overfor i sommer.

Kopite Tor 2341

NyopprykketGamle kjente, som ofte går ned igjen

Jürgen Klopp fikk et par tidlige sjokkopplevelser fra lag som hadde rykket opp i Premier League. De har han imidlertid ristet av seg – og hvis statistikken følges, vil Norwich, Sheffield United og Aston Villa både få problemer med å ta poeng mot Liverpool og holde seg i divisjonen.

Kopite Tor 1228

Frode Lafton analyserer:– Liverpool er der vi ønsker at de skal være

Det var året da Liverpool bare lyktes nesten, og så lyktes helt.

Kopite Tor 1212

La oss snakke litt om kaptein Jordan Henderson

Han var ingen leder og i hvert fall ingen kaptein. Faktisk var han en så middelmådig spiller at Liverpool aldri kom til å vinne noe med ham på laget.

Kopite Tor 1209

Fant kjærligheten i Liverpool

Førti damer i røde kjoler stiger ut av en buss foran Anfield. Ved Shankly-statuen står Kenneth Tjønna og vet lite om at han fem år senere skal ned på kne foran ei av jentene i rødt på akkurat samme sted.

Kopite Tor 1142

Kampdag med barn

Har du med deg barn på Anfield? Her er noen tips for å få en god opplevelse med de minste.

Kopite Tor 1139