Skadeoversikt 2021/2022

Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon.

Adrian

13Adrian

Keeper

4. desember

Jürgen Klopp bekreftet før møtet med Wolverhampton den 4. desember at Adrián var uaktuell for troppen på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Den 26. desember meldte Athletic-journalist James Pearce at spanjolen er tilbake i trening, og straks vil være kampklar igjen. 30. desember kunne spanjolen sees på treningsbilder. 

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

24. oktober

Stod over mot kampene mot Manchester United, Preston og Brighton på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Atletico Madrid på Anfield den 3. november.

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

17. mai

Fikk en ankelskade i Liverpools seier over Southampton den 17. mai i en ekkel situasjon der Mohammed Salisu landet på ankelen hans mot slutten av første omgang, og ble byttet ut i pausen. Forlot St Mary's på krykker og med beinet i en beskyttelsesstøvel. Midtstopperen måtte stå over ligaavslutningen mot Wolverhampton, men var tilbake i full trening den 25. mai, tre dager før Champions League-finalen.

2. november

Var borte fra trening med resten av laget. Klubben opplyste før Atletico Madrid-kampen at midtstopperen har en leggskade. Var tilbake i trening igjen nøyaktig en måned senere, den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro den 7. desember.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

14. mai

Måtte kaste inn håndkledet før ekstraomgangene i FA-cupfinalen mot Chelsea, etter at han kjente at det strammet til baksiden av det ene kneet allerede etter 20 minutters spill. Var tilbake på trening fredagen før Wolverhampton.

16. desember

Skulle egentlig ha startet mot Newcastle, men istedet ble det 7 dager i koronaisolasjon. Var tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

8. mars

Før kampen mot Inter kunne Jürgen Klopp fortelle at Ibrahima Konaté hadde et problem med en muskel, og at det var grunnen til at han ikke hadde trent. Før Arsenal-kampen 16. mars sa Klopp at han var tilbake.

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

15. mars

Før kampen mot Arsenal kunne Klopp fortelle at Tsimikas var ute på grunn av sykdom.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

14. juni.

Reiste ikke til Yerevan i forbindelse med Skottlands siste Nations League-kamp før sommerferien, borte mot Armenia, fordi han var skadet. Venstrebacken var tilbake i spill den 12. juli mot Manchester United i Liverpools første oppkjøringskamp for sesongen. Tilbake i banen i Liverpools oppkjøring.

20. mars

Testet positivt for covid i forkant av Liverpools kvartfinale mot Nottingham Forest. Mistet kvartfinalen og Skottlands privatlandskamp mot Polen torsdag 24. mars. Sluttet seg til landslagstroppen fredag 25. mars, og meldte seg da klar til innsats til privatlandskampen mot Østerrike tirsdag 29. mars.

15. november

Måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hampden Park. Var tilbake med et innhopp fra benken på en snau halvtime mot Porto den 24. november.

8. august

Tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club, og måtte byttes ut. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

18. mars

Pådro seg en hamstringskade i kampen mot Arsenal 16. mars og måtte melde forfall til England-troppen. Var tilbake på innbytterbenken mot Watford den 2. april etter å ha trent for fullt med laget dagen før.

3. januar

Testet positivt for Covid-19 like i etterkant av kampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og ble satt i isolasjon. Tilbake i trening 11. januar.

28. september

Pådro seg en lyskeskade på trening dagen før kampen med FC Porto og ble ikke med troppen til Portugal. Han måtte også stå over kampen mot Manchester City. Den 12. oktober rapporterte Chris Bascombe i Telegraph at scouseren var blitt kvitt sine lyskeproblemer og var tilgjengelig for spill igjen, og samme dag var forsvarsspilleren også avbildet i full trening på AXA Training Centre.

18. september

Måtte melde forfall til kampen mot Crystal Palace på Anfield på kampdagen, på grunn av sykdom. Rakk heller ikke ligacupkampen mot Norwich tre dager senere. Var tilbake i full trening den 23. september, og startet kampen mot Brentford to dager senere.

Conor Bradley

84Conor Bradley

Forsvar

22. mars

Meldte forfall til Nord-Irlands privatlandskamper mot Luxembourg og Ungarn i slutten av mars på grunn av et kneproblem. Var tilbake i spill for Liverpool U23 mot Chelsea den 2. april.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

2. april

Fikk en vridning i den ene ankelen i kampen mot Watford, og måtte teipe ankelen.

2. mars

Ble byttet ut etter første omgang i cupseieren over Norwich, fordi han kjente på en liten skade i låret.

16. desember

Var en av tre spillere som testet positivt for koronaviruset foran Newcastle-kampen. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

3. november

Fikk en finger i det ene øyet på trening dagen før kampen mot Atletico Madrid, og øyet ble litt oppskrapet. Den 16. november sa klubblege Jim Moxon at Jones ikke vil få noen varige mén som følge av skaden. Hadde sin første treningsøkt sammen med laget igjen den 14. desember. Da deltok han på mesteparten av treningen, men ikke riktig alt.

12. oktober

Kom skadet tilbake etter spill for England U21 den 11. oktober. Jones slet med et lyskeproblem på landslagssamling, og sto over den første kampen for den nye U21-sjefen Lee Carsley. I den andre kampen mot Andorra kom han inn som innbytter, og leverte et kjemperaid og målgivende til kampens eneste mål. Trente sammen med laget 18. oktober før Atletico Madrid-kampen. Tilbake i full trening fredag 22. oktober og kom inn som innbytter mot Manchester United 24. oktober.

5. oktober

Fikk en lyskeskade, beskrevet som en stram lyske, under trening med det engelske U21-landslaget og måtte stå over EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia torsdag 7. oktober. Var tilbake som innbytter, og spilte den siste halvtimen da U21-landslaget slo Andorra 1-0 mandag 11.oktober. Hadde også kampens eneste målgivende pasning.

9. august

Måtte forlate banen med hjernerystelse etter bare en halvtimes spill i treningskampen mot Osasuna, etter at han fikk et kne i hodet da han ble dyttet ut over sidelinjen. Var tilbake på benken mot Burnley 21. august.

Harvey Elliott

19Harvey Elliott

Midtbane

2. juni

Ble sendt hjem fra den engelske U21-landslagstroppen etter å ha testet positivt for Covid-19. Var tilbake fra start for England U21 i EM-kvalifiseringskampen borte mot Kosovo fredag 10. juni.

12. september

Fikk en veldig alvorlig ankelskade mot Leeds United, og måtte ut på båre. Han fikk venstre ankel ut av ledd, og det var også en bruddskade i ankelen. Elliott ble operert i London den 14. september. Operasjonen var vellykket, og klubblege Jim Moxon følte seg sikker på at 18-åringen ville komme i spill igjen denne sesongen. Den 15. november løp midtbanespilleren utendørs igjen, og den 18. januar var han tilbake i full trening. Scoret og leverte to målgivende pasninger i en treningskamp for Liverpool U23 mot Wrexham den 29. januar.

6. september

Ble sendt hjem fra landslagssamling på grunn av en skade han pådro seg mot Chelsea 28. august.

Mohamed Salah

11Mohamed Salah

Angrep

5. juni

Landslagssjef Ehab Galal avslørte etter Egypts 1-0-seier over Naby Keita og Guinea den 5. juni at Mohamed Salah hadde spilt hele kampen med en skade, og at kantspilleren trosset Liverpools ønske om å bli hvilt i den første av to AFCON-kvalifiseringskamper denne samlingen. Egypteren var tilbake i spill mot Manchester United i den første oppkjøringskampen til den nye sesongen den 12. juli. 

14. mai

Ble byttet ut etter 33 minutter av FA-cupfinalen mot Chelsea, etter å ha fått et lyskeproblem. Var tilbake på AXA Training Centre fredag 20. mai.

12. mars

Fikk en skade i venstre fot da han fikk blokkert et skudd like etter at han hadde gjort Liverpools andre mål på straffespark etter en drøy times spill mot Brighton. Etter kampen sa Jürgen Klopp at egypterens fot hadde blitt overstrekt da han fikk et skudd blokkert, men Salah selv trodde ikke skaden var alvorlig.
Han trente igjen tirsdag 15. mars.

Diogo Jota

20Diogo Jota

Angrep

12. juni

Diogo Jota pådro seg en lårskade i sesongens 64. og siste kamp, i løpet av den halvtimen han var på banen som innbytter i Portugals Nations League-kamp mot Sveits søndag 12. juni. Tilbake i trening til Liverpools Asia-turne.

13. april

Fikk en smell i returkampen mot Benfica, og det ble en hevelse etter kampen. Var på innbytterbenken i FA-cupsemifinalen mot Manchester City tre dager senere, og kom inn på tampen av kampen.

16. februar

Måtte byttes ut til pause borte mot Inter etter at ankelen hans hovnet opp. Ankelskaden var ikke verre enn at han rakk ligacupfinalen mot Chelsea den 27. februar, hvor han kom inn fra benken etter 80 minutter, og fikk dermed med seg de ti siste minuttene av ordinær tid, samt ekstraomgangene. Scoret i straffespark-konkurransen.

4. desember

Fikk kjenning med en skade i kampen mot Wolverhampton 4. desember, og har ikke trent siden.

20. november

Fikk en smell i det ene kneet i kampen mot Arsenal, og ble byttet ut etter 76. minutter. Var tilbake i full trening tre dager senere, og satt på innbytterbenken mot Porto den 24. november.

3. oktober

Liverpool-angriperen ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Ble sendt hjem til Liverpool den 12. oktober. Var tilbake i full trening med Liverpool torsdag 14. oktober.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

Angrep

28. september

Ble tatt av til pause på grunn av en skade da Liverpools U19-lag møtte Porto i UEFA Youth League. Var tilbake i trening den 25. oktober, og startet sin første kamp etter skaden da Liverpool U19 møtte Atletico Madrid i UEFA Youth League den 3. november.

Suspensjonhistorikk

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

19. desember

Andy Robertson fikk direkte rødt kort for farefullt spill etter å ha sparket Emerson 77 minutter ut i kampen mot Tottenham i London, og måtte stå over ligacupkvartfinalen mot Leicester og ligakampen mot Leicester i romjulen, samt oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge i nyttårshelgen.