Skadeoversikt 2021/2022

Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon.

Adrian

13Adrian

Keeper

4. desember

Jürgen Klopp bekreftet før møtet med Wolverhampton den 4. desember at Adrián var uaktuell for troppen på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Den 26. desember meldte Athletic-journalist James Pearce at spanjolen er tilbake i trening, og straks vil være kampklar igjen. 30. desember kunne spanjolen sees på treningsbilder. 

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

24. oktober

Stod over mot kampene mot Manchester United, Preston og Brighton på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Atletico Madrid på Anfield den 3. november.

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

18. mars

Pådro seg en hamstringskade i kampen mot Arsenal 16. mars og måtte melde forfall til England-troppen. Var tilbake på innbytterbenken mot Watford den 2. april etter å ha trent for fullt med laget dagen før.

3. januar

Testet positivt for Covid-19 like i etterkant av kampen mot Chelsea på Stamford Bridge, og ble satt i isolasjon. Tilbake i trening 11. januar.

28. september

Pådro seg en lyskeskade på trening dagen før kampen med FC Porto og ble ikke med troppen til Portugal. Han måtte også stå over kampen mot Manchester City. Den 12. oktober rapporterte Chris Bascombe i Telegraph at scouseren var blitt kvitt sine lyskeproblemer og var tilgjengelig for spill igjen, og samme dag var forsvarsspilleren også avbildet i full trening på AXA Training Centre.

18. september

Måtte melde forfall til kampen mot Crystal Palace på Anfield på kampdagen, på grunn av sykdom. Rakk heller ikke ligacupkampen mot Norwich tre dager senere. Var tilbake i full trening den 23. september, og startet kampen mot Brentford to dager senere.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

14. mai

Måtte kaste inn håndkledet før ekstraomgangene i FA-cupfinalen mot Chelsea, etter at han kjente at det strammet til baksiden av det ene kneet allerede etter 20 minutters spill. Var tilbake på trening fredagen før Wolverhampton.

16. desember

Skulle egentlig ha startet mot Newcastle, men istedet ble det 7 dager i koronaisolasjon. Var tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

8. mars

Før kampen mot Inter kunne Jürgen Klopp fortelle at Ibrahima Konaté hadde et problem med en muskel, og at det var grunnen til at han ikke hadde trent. Før Arsenal-kampen 16. mars sa Klopp at han var tilbake.

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

17. mai

Fikk en ankelskade i Liverpools seier over Southampton den 17. mai i en ekkel situasjon der Mohammed Salisu landet på ankelen hans mot slutten av første omgang, og ble byttet ut i pausen. Forlot St Mary's på krykker og med beinet i en beskyttelsesstøvel. Midtstopperen måtte stå over ligaavslutningen mot Wolverhampton, men var tilbake i full trening den 25. mai, tre dager før Champions League-finalen.

2. november

Var borte fra trening med resten av laget. Klubben opplyste før Atletico Madrid-kampen at midtstopperen har en leggskade. Var tilbake i trening igjen nøyaktig en måned senere, den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro den 7. desember.

Joël Matip

32Joël Matip

Forsvar

20. januar

Ble byttet ut etter første omgang av semifinalen mot Arsenal på Emirates fordi han ikke følte seg 100 prosent. Var tilbake allerede i den påfølgende kampen mot Crystal Palace tre dager senere.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea. Var ute av isolasjon og tilbake i trening fredag 7. januar

Nathaniel Phillips

47Nathaniel Phillips

Forsvar

7. desember

Brakk kinnbeinet da Liverpool slo AC Milan 2-1 på San Siro, i det som var hans første kamp fra start for sesongen. Var tilbake i full trening tirsdag 18. januar.

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

15. mars

Før kampen mot Arsenal kunne Klopp fortelle at Tsimikas var ute på grunn av sykdom.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

14. juni.

Reiste ikke til Yerevan i forbindelse med Skottlands siste Nations League-kamp før sommerferien, borte mot Armenia, fordi han var skadet. Venstrebacken var tilbake i spill den 12. juli mot Manchester United i Liverpools første oppkjøringskamp for sesongen. Tilbake i banen i Liverpools oppkjøring.

20. mars

Testet positivt for covid i forkant av Liverpools kvartfinale mot Nottingham Forest. Mistet kvartfinalen og Skottlands privatlandskamp mot Polen torsdag 24. mars. Sluttet seg til landslagstroppen fredag 25. mars, og meldte seg da klar til innsats til privatlandskampen mot Østerrike tirsdag 29. mars.

15. november

Måtte ut med en hamstringskade ti minutter før slutt da Skottland slo Danmark 2-0 på Hampden Park. Var tilbake med et innhopp fra benken på en snau halvtime mot Porto den 24. november.

8. august

Tråkket over på høyre ankel noen få minutter før pause i treningskampen mot Atheltic Club, og måtte byttes ut. Allerede mot Burnley 13 dager senere satt han på benken, etter å ha kommet tilbake i full trening dagen før.

Fabinho

3Fabinho

Midtbane

10. mai

Måtte byttes ut etter en halvtime på Villa Park da han fikk en muskelskade på baksiden av låret. Gikk glipp av FA-cupfinalen og ligakampene mot Southampton og Wolverhampton. Var tilbake i full trening den 25. mai, tre dager før Champions League-finalen.

16. desember

Testet positivt for koronaviruset foran kampen mot Newcastle United, og måtte stå over den kampen. Skulle egentlig ha startet oppgjøret. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

19. oktober

Var ikke i troppen mot Manchester United etter å ha pådratt seg en kneskade mot Atletico Madrid fem dager tidligere. Sto også over kampene mot Preston og Brighton, før han var tilbake i trening 1. november. Startet kampen mot Atletico Madrid to dager senere.

Thiago Alcântara

6Thiago Alcântara

MidtbaneSkadet

1. juni

Thiago kunne ikke spille i Spanias kamper i UEFA Nations League i begynnelsen av juni, på grunn av en muskelskade på baksiden av høyrebeinet. Tilbake i spill i oppkjøringskampen mot Manchester United den 12. juli.

22. mai

Thiago Alcantara var stor mot Wolverhampton, men på overtid av førsteomgang slo han en feilpasning som var så feilslått mot Trent Alexander-Arnold at det var uforståelig – og det var noe som lå bak. Spanjolen gikk rett av banen med en akkillesskade. Tilbake i trening og reiste med troppen til Paris 27. mai.

27. februar

Fikk en hamstringskade under oppvarmingen til ligacupfinalen, og Naby Keita kom inn og tok plassen hans. Var i tårer på benken i starten av kampen.

Var tilbake i full trening søndag 6. mars, før kampen mot Inter.

28. desember

Spanjolen var ikke i kamptroppen mot Leicester fjerde juledag på grunn av et lite muskelproblem. Ifølge James Pearce dreier det seg om et hofteproblem. Var tilbake i full trening før kampen mot Cardiff.

19. desember

Avla positiv koronatest før kampen på Tottenham Hotspur Stadium. Ute av isolasjon andre juledag.

18. september

Måtte ut med en muskelskade i baksiden av den ene leggen i det 60. minutt mot Crystal Palace. Var ikke tilbake i full trening igjen før den 28. oktober, og kom inn fra benken mot Atletico Madrid den 3. november.

28. juli

Har hatt problemer med en hamstringmuskel, mellom setemusklene, siden lenge før han ble Liverpool-spiller, men mot slutten av forrige sesong begynte han å kjenne det mer og mer, og da han var med landslaget under EM klarte han ikke å spurte skikkelig, og det var også andre ting han ikke klarte å gjøre. Trente individuelt under Liverpools treningsleir i Evian, men var uaktuell til treningskampene mot Bologna. Var tilbake og fikk en halvtime i treningskampen mot Osasuna den 9. august.

James Milner

7James Milner

Midtbane

15. mars

Før kampen mot Arsenal kunne Klopp fortelle at Milner var ute på grunn av sykdom.

24. oktober

Måtte gå av med en strekk etter bare 26 minutter mot Manchester United 24. oktober. Var tilbake på treningsfeltet og trente for seg selv den 16. november. Var tilbake mot Porto 24. november.

21. september

Måtte melde forfall til ligacupkampen mot Norwich, der han egentlig skulle starte, etter at han hadde våknet med en forkjølelse. Var tilbake i trening 23. september, og satt på innbytterbenken i kampen mot Brentford to dager senere.

20. august

Fikk en leggskade på trening før Burnley-kampen, og måtte stå over matchen mot Sean Dyches mannskap. Han ble heller ikke klar til kampen mot Chelsea. Var tilbake på innbytterbenken mot Leeds den 12. september.

Naby Keita

8Naby Keita

MidtbaneSkadet

20. mars

Trakk seg til Guineas privatlandskamper mot Sør-Afrika og Zamba på grunn av en kneskade han fikk i kvartfinalen i FA-cupen mot Nottingham Forest. Var tilbake i trening dagen før Benfica-kampen.

27. februar

Pådro seg en liten skade mot Chelsea i ligacupfinalen som gjorde at han mistet kampen mot Norwich i FA-cupen. Var tilbake i startoppstillingen mot West Ham 5. mars.

30. oktober

Måtte ut med en hamstringskade mot Brighton 30. oktober. Var tilbake i trening igjen den 2. desember, og fikk et innhopp fra benken i andre omgang mot AC Milan på San Siro fem dager senere.

24. oktober

Ble taklet stygt av Paul Pogba 24. oktober mot Manchester United. Fikk behandling på banen, før han forlot gressmatta på båre. Var tilbake i full trening igjen allerede fire dager senere.

21. september

Sparket i gresset i førsteomgangen mot Norwich City. Ble byttet ut for å ikke forverre noe. Tilbake i troppen mot FC Porto 28. september.

Jordan Henderson

14Jordan Henderson

Midtbane

6. februar

Kapteinen fikk ryggproblemer etter cupkampen mot Cardiff, og måtte så over kampen mot Leicester. Fredag 11. februar bekreftet Jürgen Klopp at kapteinen var kvitt problemene.

19. desember

En forkjølelse gjorde at kapteinen følte seg uvel, og kunne ikke stille opp da Liverpool gjestet Tottenham Hotspur Stadium. Var tilbake mot Leicester 22. desember.

14. november

Ble sendt hjem fra England-samling for videre undersøkelser av en skade. Var tilbake på treningsfeltet til Liverpool og trente for seg selv to dager senere. Kom inn som innbytter mot Arsenal 20. november, og ble også brukt mot Porto 24. november.

Alex Oxlade-Chamberlain

15Alex Oxlade-Chamberlain

Midtbane

16. januar

Måtte byttes ut etter 71 minutter mot Brentford etter å ha tråkket over. Klopp bekreftet at det var en ankelskade. Var tilbake i løpetrening 20. januar og startet mot Crystal Palace 23. januar.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

2. april

Fikk en vridning i den ene ankelen i kampen mot Watford, og måtte teipe ankelen.

2. mars

Ble byttet ut etter første omgang i cupseieren over Norwich, fordi han kjente på en liten skade i låret.

16. desember

Var en av tre spillere som testet positivt for koronaviruset foran Newcastle-kampen. Etter sju dager i koronaisolasjon var han tilbake på treningsfeltet den 24. desember.

3. november

Fikk en finger i det ene øyet på trening dagen før kampen mot Atletico Madrid, og øyet ble litt oppskrapet. Den 16. november sa klubblege Jim Moxon at Jones ikke vil få noen varige mén som følge av skaden. Hadde sin første treningsøkt sammen med laget igjen den 14. desember. Da deltok han på mesteparten av treningen, men ikke riktig alt.

12. oktober

Kom skadet tilbake etter spill for England U21 den 11. oktober. Jones slet med et lyskeproblem på landslagssamling, og sto over den første kampen for den nye U21-sjefen Lee Carsley. I den andre kampen mot Andorra kom han inn som innbytter, og leverte et kjemperaid og målgivende til kampens eneste mål. Trente sammen med laget 18. oktober før Atletico Madrid-kampen. Tilbake i full trening fredag 22. oktober og kom inn som innbytter mot Manchester United 24. oktober.

5. oktober

Fikk en lyskeskade, beskrevet som en stram lyske, under trening med det engelske U21-landslaget og måtte stå over EM-kvalifiseringskampen mot Slovenia torsdag 7. oktober. Var tilbake som innbytter, og spilte den siste halvtimen da U21-landslaget slo Andorra 1-0 mandag 11.oktober. Hadde også kampens eneste målgivende pasning.

9. august

Måtte forlate banen med hjernerystelse etter bare en halvtimes spill i treningskampen mot Osasuna, etter at han fikk et kne i hodet da han ble dyttet ut over sidelinjen. Var tilbake på benken mot Burnley 21. august.

Harvey Elliott

19Harvey Elliott

Midtbane

2. juni

Ble sendt hjem fra den engelske U21-landslagstroppen etter å ha testet positivt for Covid-19. Var tilbake fra start for England U21 i EM-kvalifiseringskampen borte mot Kosovo fredag 10. juni.

12. september

Fikk en veldig alvorlig ankelskade mot Leeds United, og måtte ut på båre. Han fikk venstre ankel ut av ledd, og det var også en bruddskade i ankelen. Elliott ble operert i London den 14. september. Operasjonen var vellykket, og klubblege Jim Moxon følte seg sikker på at 18-åringen ville komme i spill igjen denne sesongen. Den 15. november løp midtbanespilleren utendørs igjen, og den 18. januar var han tilbake i full trening. Scoret og leverte to målgivende pasninger i en treningskamp for Liverpool U23 mot Wrexham den 29. januar.

6. september

Ble sendt hjem fra landslagssamling på grunn av en skade han pådro seg mot Chelsea 28. august.

Roberto Firmino

9Roberto Firmino

Angrep

16. april

Fikk en fotskade helt på tampen av FA-cupsemifinalen mot Manchester City den 16. april. Var tilbake i full trening igjen den 5. mai.

1. mars

Var ikke i kamptroppen til ligacupfinalen, FA-cupkampen mot Norwich og ligakampen mot West Ham på grunn av en lyskeskade, men var i trening igjen 7. mars

19. februar

Var ikke i kamptroppen mot Norwich på grunn av en lyskeskade.

2. januar

Testet positivt for covid-19 i forkant av kampen mot Chelsea og ble satt i isolasjon. Var tilbake og kom inn fra benken i andre omgang mot Shrewsbury 9. januar.

3. november

Måtte byttes ut etter en halvtime mot Atletico Madrid med en ny hamstringskade. Var tilbake i trening den 9. desember, og gjorde comeback med et innhopp mot Newcastle 16. desember.

28. august

Måtte byttes ut like før pause i kampen mot Chelsea på grunn av en hamstringskade. Var tilbake i full trening den 20. september, og satt på innbytterbenken mot Brentford fem dager senere.

Mohamed Salah

11Mohamed Salah

Angrep

5. juni

Landslagssjef Ehab Galal avslørte etter Egypts 1-0-seier over Naby Keita og Guinea den 5. juni at Mohamed Salah hadde spilt hele kampen med en skade, og at kantspilleren trosset Liverpools ønske om å bli hvilt i den første av to AFCON-kvalifiseringskamper denne samlingen. Egypteren var tilbake i spill mot Manchester United i den første oppkjøringskampen til den nye sesongen den 12. juli. 

14. mai

Ble byttet ut etter 33 minutter av FA-cupfinalen mot Chelsea, etter å ha fått et lyskeproblem. Var tilbake på AXA Training Centre fredag 20. mai.

12. mars

Fikk en skade i venstre fot da han fikk blokkert et skudd like etter at han hadde gjort Liverpools andre mål på straffespark etter en drøy times spill mot Brighton. Etter kampen sa Jürgen Klopp at egypterens fot hadde blitt overstrekt da han fikk et skudd blokkert, men Salah selv trodde ikke skaden var alvorlig.
Han trente igjen tirsdag 15. mars.

Diogo Jota

20Diogo Jota

Angrep

12. juni

Diogo Jota pådro seg en lårskade i sesongens 64. og siste kamp, i løpet av den halvtimen han var på banen som innbytter i Portugals Nations League-kamp mot Sveits søndag 12. juni. Tilbake i trening til Liverpools Asia-turne.

13. april

Fikk en smell i returkampen mot Benfica, og det ble en hevelse etter kampen. Var på innbytterbenken i FA-cupsemifinalen mot Manchester City tre dager senere, og kom inn på tampen av kampen.

16. februar

Måtte byttes ut til pause borte mot Inter etter at ankelen hans hovnet opp. Ankelskaden var ikke verre enn at han rakk ligacupfinalen mot Chelsea den 27. februar, hvor han kom inn fra benken etter 80 minutter, og fikk dermed med seg de ti siste minuttene av ordinær tid, samt ekstraomgangene. Scoret i straffespark-konkurransen.

4. desember

Fikk kjenning med en skade i kampen mot Wolverhampton 4. desember, og har ikke trent siden.

20. november

Fikk en smell i det ene kneet i kampen mot Arsenal, og ble byttet ut etter 76. minutter. Var tilbake i full trening tre dager senere, og satt på innbytterbenken mot Porto den 24. november.

3. oktober

Liverpool-angriperen ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Ble sendt hjem til Liverpool den 12. oktober. Var tilbake i full trening med Liverpool torsdag 14. oktober.

Kaide Gordon

49Kaide Gordon

AngrepSkadet

28. september

Ble tatt av til pause på grunn av en skade da Liverpools U19-lag møtte Porto i UEFA Youth League. Var tilbake i trening den 25. oktober, og startet sin første kamp etter skaden da Liverpool U19 møtte Atletico Madrid i UEFA Youth League den 3. november.

Liam Hughes

54Liam Hughes

KeeperSkadet

11. mars

Den 11. mars 2022 kom den triste beskjeden om at sesongen var over for den lovende keeperen, etter at han brakk brystbenet i en trafikkulykke. Han hadde da spilt ti kamper på utlån hos Stalybridge Celtiic på nivå 7 i engelsk fotball.

Suspensjonhistorikk

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

19. desember

Andy Robertson fikk direkte rødt kort for farefullt spill etter å ha sparket Emerson 77 minutter ut i kampen mot Tottenham i London, og måtte stå over ligacupkvartfinalen mot Leicester og ligakampen mot Leicester i romjulen, samt oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge i nyttårshelgen.

James Milner

7James Milner

Midtbane

7. desember

Fikk gult kort i hjemmekampen mot AC Milan, bortekampen mot Atletico Madrid og hjemmekampen mot Porto i gruppespillet, og måtte stå over i bortekampen mot AC Milan.