01.10.20 EFLLiverpool - Arsenal00(4-5 str.)76'77.04
28.09.20 PLLiverpool - Arsenal3188'79'
24.09.20 EFLLincoln - Liverpool2757'65.59

Status

Fikk hele vekten til Brentfords Christian Nørgaard oppå sitt eget kne og måtte byttes ut før pause i kampen som ble spilt 17. februar. Det er en medial leddbåndskade
Tilbake: Klopp uttalte 15. mars at han regner med å ha Jota tilbake i trening i uka før Liverpool møter Manchester United i serien 7. april.

Han scoret ni mål på sine første 17 kamper for Liverpool, og det ble tidlig klart at han var en reell utfordrer til den faste trioen på topp.

Diogo Jota gjorde seg bemerket som en viktig del av angrepet til et Wolverhampton som satset hardt og imponerte etter opprykket fra Championship.

Han kan spille i alle posisjoner i angrepet, men har i hovedsak blitt brukt til venstre i en angrepstrio i tiden sin i England.

Jota scoret 44 mål og hadde 19 målgivende på 131 kamper for Wolves, før Jürgen Klopp og Liverpool la £41+4M på bordet og sikret seg spilleren sommeren 2020.

I 2019 debuterte han for det portugisiske landslaget.

Portugiseren blir sett på som en anvendelig angriper, som kan spille i alle offensive posisjoner. Han er veldig hurtig, og god på å komme seg inn i boksen.

Diogo fant seg umiddelbart til rette på Anfield og fikk en fantastisk start på Liverpool-karrieren. Totalt endte han sesongen med 13 mål for klubben. Bare Mohamed Salah og Sadio Mané gjorde flere.

Angriperen fikk en leddbåndskade i det ene kneet i kampen mot FC Midtjylland i Danmark den 9. desember 2020. Det gikk to og en halv måned før han var tilbake i full trening med laget igjen, og hans scoringer og bidrag som innbytter i denne perioden var sårt savnet.

Han scoret ni mål på sine første 17 kamper for Liverpool, og det ble tidlig klart at han var en reell utfordrer til de tre på topp, og kanskje spesielt Roberto Firmino kjente Jotas pust i nakken.

I 2021/22-sesongen holdt Jota seg stort sett skadefri, og han spilte hele 55 kamper i sesongen hvor Liverpool var nære en enestående kvadrupel. Portugiseren scoret 21 mål og leverte 8 målgivende. Jota-sangen var «soundtracket» til de rødkleddes gode vinterperiode, og det var Jota som sikret finale i ligacupen med en enorm prestasjon mot Arsenal.

Nye skadeproblemer kom i 2022/23. Først med preseason og så gikk han glipp av høsten for de røde. Da han scoret igjen 17. april 2023, var det over et år siden siste nettkjenning (10. april 2022). Formen tok seg opp og 30. april avgjorde Jota en spinnvill hjemmekamp mot Tottenham, for så å senere bli nominert til månedens spiller.

Har vunnet begge de hjemlige cupene med Liverpool, men gikk akkurat glipp av noen av aller gjeveste trofeene under Jürgen Klopp-perioden.

Den 2. august 2022 signerte Jota en ny langtidskontrakt med Liverpool, som gjelder frem til sommeren 2027.

Skadehistorikk

17. februar

Fikk hele vekten til Brentfords Christian Nørgaard oppå sitt eget kne og måtte byttes ut før pause. Det er en medial leddbåndskade

25. november

Portugiseren så ut til å få en kjenning i hamstringen like etter hvilen i Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023.
Tilbake: Var plutselig tilbake til Burnley-kampen på Boxing Day 2023, og markerte det attpåtil med scoring.

30. april

Fikk en smell i ryggen i kampen mot West Ham. Trente ikke før kampen mot Tottenham, men ved hjelp av en smertestillende injeksjon klart han å komme inn som innbytter etter 63 minutter, og ble matchvinner fire minutter på overtid i oppgjøret som endte 4-3 til Liverpool. Mot Spurs fikk han imidlertid en ny smell i ryggen, som førte til brist i et ribbein. Han hadde ikke trent etter kampen mot Spurs, men kom inn som innbytter også mot Fulham den 3. mai og startet mot Fulham tre dager senere.

16. oktober

Strakk seg etter en ball langt inne på overtiden i kampen mot Manchester City, og ble liggende med store smerter etter å ha skadet en muskel i baksiden av den høyre leggen. Måtte til slutt bæres av banen. Var tilbake mot Everton 12. februar.

13. juli

Var tilbake i Liverpool-troppen skadefri etter ferien, men slo opp igjen hamstringskaden han pådro seg under landslagsspill i juni på den første treningsøkten i Asia. Han var ikke tilbake i full trening før torsdag 1. september, og kom inn og spilte de ti siste minuttene av Merseysidederbyet to dager senere.

12. juni

Diogo Jota pådro seg en lårskade i sesongens 64. og siste kamp, i løpet av den halvtimen han var på banen som innbytter i Portugals Nations League-kamp mot Sveits søndag 12. juni. Tilbake i trening til Liverpools Asia-turne.

13. april

Fikk en smell i returkampen mot Benfica, og det ble en hevelse etter kampen. Var på innbytterbenken i FA-cupsemifinalen mot Manchester City tre dager senere, og kom inn på tampen av kampen.

16. februar

Måtte byttes ut til pause borte mot Inter etter at ankelen hans hovnet opp. Ankelskaden var ikke verre enn at han rakk ligacupfinalen mot Chelsea den 27. februar, hvor han kom inn fra benken etter 80 minutter, og fikk dermed med seg de ti siste minuttene av ordinær tid, samt ekstraomgangene. Scoret i straffespark-konkurransen.

4. desember

Fikk kjenning med en skade i kampen mot Wolverhampton 4. desember, og har ikke trent siden.

20. november

Fikk en smell i det ene kneet i kampen mot Arsenal, og ble byttet ut etter 76. minutter. Var tilbake i full trening tre dager senere, og satt på innbytterbenken mot Porto den 24. november.

3. oktober

Liverpool-angriperen ble byttet ut etter 68 minutter av Liverpools kamp mot Manchester City, og var ikke i stand til å trene med det portugisiske landslaget den påfølgende uken på grunn av muskelproblemer. Ble sendt hjem til Liverpool den 12. oktober. Var tilbake i full trening med Liverpool torsdag 14. oktober.

Suspensjonhistorikk

30. september

Fikk to gule kort mot Tottenham, og måtte stå over kampen mot Brighton med suspensjon.