Skadeoversikt 2017/2018

ROBERTO FIRMINO:

15. september: Fikk en finger langt inn i øyet i kampen mot Tottenham, og måtte byttes ut. Har selv forsikret om at alt er bra på sosiale medier, men regnes som usikker til kampen mot PSG 18. september.

ADAM LALLANA:

4. august: Fikk en avrivning i en lårmuskel på trening, som førte til et langvarig skadeopphold. Midtbanespilleren gjorde comeback mot slutten av kampen mot Chelsea 25. november.

29. november: Var ikke i troppen til bortekampen mot Stoke på grunn av en liten strekk. Fredag 8. desember var 29-åringen avbildet i normal trening igjen med lagkameratene, og den 17. desember var han tilbake på banen i form av et innhopp i bortekampen mot Bournemouth.

26. januar: Måtte stå over kampene mot West Bromwich, Huddersfield og Tottenham på grunn av en rift i en muskel, men var tilbake i spill med Liverpool U23 mandag 5. februar.

31. mars: Må byttes ut etter fem minutter i innhoppet sitt mot Crystal Palace med en strekk på baksiden av låret. Var tilbake i individuell trening med ball den 23. april. , og tirsdag 1. mai var han med i «treningstroppen» i Roma, uten å være aktuell for kampen. Foran Chelsea-kampen trente Lallana som normalt, men Klopp valgte å ikke inkludere ham i kamptroppen til oppgjøret på Stamford Bridge. Men til serieavslutningen mot Brighton var Lallana tilbake, og kom inn etter 73 minutter.

ALBERTO MORENO:

12. juli: En muskelskade gjorde at spanjolen var uaktuell til treningskampene mot Tranmere og Wigan. Var tilbake i semifinalen i Premier League Asia Trophy mot Crystal Palace den 19. juli.

6. desember: Måtte byttes ut mot Spartak Moskva etter at han fikk en vridning i ankelen da et hardt skudd traff foten hans. Var tilbake i trening 11. januar.

7. april: Måtte trekke seg fra troppen mot Everton på Goodison Park etter å ha fått føling med en lårskade under oppvarmingen. Var tilbake på benken til returoppgjøret i Champions League mot Man City 10.april.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN

19. september: Fikk et problem med baksiden av den ene leggen i ligacupkampen mot Leicester, men var i troppen igjen i ligakampen mot "revene" fire dager senere.

24. april: Måtte ut med en båndskade i høyre kne etter 18 minutter av den første semifinalen i Champions League mot Roma. Midtbanespilleren var gjennom en vellykket operasjon, men må regne med en rehabiliteringsperiode på hele seks måneder. Et comeback i november er det beste Ox kan håpe på, ifølge Liverpool Echo.

ALLAN RODRIGUES DE SOUZA

5. april: Måtte operere skulderen etter å ha hatt skulderproblemer gjennom hele låneoppholdet hos Apollon Limassol. Restitusjonsperioden etter operasjonen er stipulert til fire måneder. Forventes å være klar for spill igjen i august.

ANDY ROBERTSON

5. mars: Trente ikke mandag 5. mars og var ikke i troppen til kampen mot Porto dagen etter grunnet det Jürgen Klopp beskrev som et lite problem.Var tilbake i trening den 8. mars, og i startoppstillingen mot Manchester United den 10. mars.

27. mars: Ble byttet ut midtveis i annen omgang i Skottlands privatlandskamp mot Ungarn etter å ha fått en lårhøne da han ble taklet stygt. Var tilbake i trening på Melwood den 29. mars.

7. april: Var uaktuell til Merseyside-derbyet mot Everton på Goodison på grunn av en skade i baksiden av den ene leggen. Var tilbake til returoppgjøret i Champions League mot Man City 10.april.

BEN WOODBURN:

27. juli: Måtte stå over de to treningsøktene denne dagen med et lite ryggproblem, men var tilbake i normal trening dagen etter.

24. februar: Var uaktuell til kampene mot West Ham, Newcastle og Porto fordi han slet med matforgiftning. Var tilbake i spill for Liverpool U23 mot Manchester United den 9. mars.

9. mars: Kjente at det strammet til i en muskel i baksiden av det ene låret helt på tampen av Liverpool U23 sin hjemmekamp mot Manchester United, og måtte kaste inn håndkledet i det 89. minutt. Var tilbake i startoppstillingen for Liverpool U19 i kvartfinalen i UEFA Youth League mot Manchester City den 14. mars.

15. mars: Hadde fortsatt problemer etter matforgiftningen tidligere i vinter, og hadde også problemer med kramper i den ene leggen. Var tilbake med et innhopp for Wales den siste snaue halvtimen av landskampen mot Kina den 22. mars.

3. april: Jürgen Klopp meldte at unggutten var uaktuell til den første kvartfinalen mot Manchester City i Champions League, men utdypet ikke årsaken til dette. Var tilbake i treniong igjen før den andre kvartfinalen.

CAMERON BRANNAGAN:

10. august: Brudd i en hånd. Trengte ikke operasjon, og var tilbake da Liverpool U23 spilte mot Manchester City den 10. september.

DANIEL STURRIDGE:

1. august. Kjente det strammet til i baksiden av låretidet han lobbet inn 3-0 mot Bayern München, og ble byttet ut etter å ha kommet inn. Var tilbake i full trening den 16. august.

10. desember: En stram hamstring sørget for at han sto over Merseyside-derbyet, og en kombinasjon av hamstringproblemer og sykdom holdt ham ute av av spill i en måned. Var tilbake i trening onsdag 10. januar.

12. februar: I hans tredje kamp på utlån hos West Bromwich, mot Chelsea, fikk han en strekk i baksiden av låret allerede etter tre minutter. Ble rapportert å være tilbake i trening den 23. mars, var tilbake på banen mot Manchester United 15. april, og fikk da fire minutter på slutten av kampen.

DANNY INGS:

5. juli: Var fortsatt ikke fullt restituert etter sin korsbåndskade da preseason startet, etter at han skadet korsbåndet i høyre kne i kampen mot Tottenham 25. oktober 2016. Var tilbake i full trening med laget 25. juli 2017.

10. september: Fikk en smell i det ene kneet i U23-kampen mellom Liverpool og Manchester City på Prenton Park den 10. september. Men kom seg raskt tilbake i trening.

24. februar: Var uaktuell til kampen mot West Ham fordi han hadde fått influensa. Var tilbake i trening den 27. februar.

DANNY WARD:

12. juli: Ryggplager holdt ham ute av treningskampene mot Tranmere og Wigan, og han var heller ikke aktuell for kampene mot Crystal Palace og Leicester i Hong Kong. Klubben meldte den 29. juli at det var en kneskade, ikke ryggen, som holdt ham ute av kamptroppen mot Hertha Berlin. To dager senere meldte klubben igjen at det var en ryggskade det dreide seg om. Til tross for å ha stått over flere av øktene i Tyskland, spilte Ward hele finalen i Audi Cup mot Atlético Madrid den 2. august, og imponerte med flere gode redninger.

27. oktober: Pådroseg en ryggskade før møtet med Huddersfield. Var observert i full vigør igjen på treningsfeltet den 2. november.

DEJAN LOVREN:

12. juli: Stram leggmuskel førte til at han gikk glipp av treningskampen mot Tranmere. Var tilbake i treningskampen mot Wigan to dager senere.

29. juli: Følte en stram muskel med antydning til krampe under oppvarmingen mot Hertha BSC, og sto over kampen. Trente som normalt og var tilgjengelig igjen til kamp tre dager senere.

16. september: Satt på benken under Premier League-kampen mot Burnley på Anfield på grunn av vondt i ryggen, og var ikke engang i troppen i ligacupkampen mot Leicester påfølgende tirsdag. Kroaten var imidlertid tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

28. oktober: Pådro seg en lårskade under oppvarmingen til kampen mot Huddersfield. Var tilbake med et sent innhopp fra benken mot West Ham 4. november.

25. november: Mistet kampen mot Chelsea på grunn av en liten hevelse. Var tilbake mot Stoke fire dager senere.

19. januar: Var plaget av sykdom i forkant av Swansea-kampen, og var ikke aktuell for troppen mot waliserne. Var tilbake i kamptroppen og satt på benken i FA-cupoppexiten mot West Bromwich den 27. januar.

17. mars: Var ikke i troppen mot Watford på grunn av en liten ankelskade, og måtte trekke seg fra landslagstroppen til privatlandskampene mot Peru og Mexico i USA. Var tilbake i trening på Melwood den 26. mars.

14. april: Kjente at det strammet til i en muskel i lyskenmot slutten av kampen mot Bournemouth, og forlot banen etter 83 minutter. Var tilbake i trening fem dager senere, den 19. april.

DIVOCK ORIGI:

12. juli: En muskelskade førte til at han gikk glipp av treningskampen mot Tranmere. Var tilbake i treningskampen mot Wigan to dager senere.

29. juli: Ble trukket fra startelleveren mot Hertha BSC grunnet en stram hamstring, og undersøkelser fra legeteamet endte med at klubben ikke ville risikere noe og opplyste at han ville stå over treningskampene i Tyskland. Overraskende nok var Origi med i kamptroppen mot Atlético Madrid i Audi Cup-finalen den 2. august, og belgieren kom innpå i 2. omgang – tilsynelatende uten problemer.

DOMINIC SOLANKE:

24. mars: Måtte stå over da England U21 spilte privatlandskamp mot Romania etter å ha fått infeksjon i en tå. Trosset smertene som innbytter for U21-landslaget i EM-kvalifiseringskampen mot Ukraina på Bramall Lane tre dager senere, etter å ha blitt satt på en antibiotika-kur.

16. september: Fikk det som av Jürgen Klopp omtales som «en smell» i kamp med U23-laget. Regnes som usikker til kampen mot PSG 18. september.

EMRE CAN:

16. september: Fikk en smell i 1-1 kampen mot Burnley, og måtte stå over ligacupkampen mot Leicester. Var tilbake i full trening 21. september.

21. november: Fikk et problem med en muskel etter innhoppet i Sevilla, og måtte stå over Chelsea-kampen. Var tilbake i vanlig trening 27. november, og i startoppstillingen mot Stoke to dager senere.

17. mars: Ble byttet ut midtveis i første omgang mot Watford etter å ha fått en muskelskade i ryggen. Gjorde comeback med et innhopp i Champions League-finalen 26. mai.

GEORGINIO WIJNALDUM:

21. oktober: Fikk en smell i det ene kneet på trening lørdag 21. oktober, og måtte stå over kampen mot Tottenham på Wembley påfølgende dag. Var tilbake i full trening onsdag 25. oktober.

1. november: Fikk en vridning i ankelen da han tråkket forkjært tidlig i kampen mot Maribor på Anfield, og ankelen hovnet opp. Klarte likevel å spille kampen mot West Ham påfølgende lørdag, 4. november.

24. februar: Mageproblemer og diaré gjorde at han var uaktuell til kampene mot West Ham, Newcastle og Porto. Var tilbake på benken mot Manchester United 10. mars.

HARRY WILSON:

14. juli: Akillesproblemer ødela store deler av preseason for vingen, som først var tilbake i spill den 1. september da Liverpool U23 møtte Fleetwood Town i finalen i Lancashire Senior Cup.

16. februar: Fikk en leddbåndskade i den høyre skulderen da han landet forkjært i det han skaffet utlånsklubben Hull et straffespark 55 minutter ut i FA-cupkampen mot Chelsea. Måtte stå over tre kamper. Var tilbake som innbytter mot Millwall den 6. mars.

JAMES MILNER:

22. juli: Fikk en muskelskade i fremsiden av venstre lår fem minutter før pause i finalen i Premier League Asia Trophy mot Leicester i Hong Kong. Var tilbake i full trening 30. juli og spilte første omgang av finalen i Audi Cup mot Atletico Madrid den 2. august.

26. januar: Klarte ikke å trene på grunn av en lårhøne, men ble raskt friskmeldt igjen og kom inn som innbytter i FA-cupkampen mot West Bromwich allerede dagen etter.

13. mai: Hadde muskelproblemer som hindret han i å trene før serieavslutningen mot Brighton, og ble også utelatt fra troppen til den kampen. Klopp kalte det et lite problem og sa at Milner burde bli frisk i tide for Champions League-finalen. Milner startet kampen i Kiev 26. mai.

JOE GOMEZ:

31. juli: Pådro seg en mindre kneskade under kampen mot Hertha BSC, og sto over kampen mot Bayern München. Klubben meldte opprinnelig at han skulle stå over over kampene i Audi Cup for åikke risikere noe, men var Gomez likevel i troppen og spilte mot Atlético dagen etter Bayern-kampen.

2. desember: Lå syk hjemme med et virus da Liverpool spilte i Brighton. Ble friskmeldt til kampen mot Spartak Moskva.

4. februar: En smell i venstre kne førte til at han måtte stå over kampene mot Tottenham og Southampton, men høyrebacken var tilbake med et innhopp fra benken i bortekampen mot Porto den 14. februar.

23. mars: Haltet av banen etter 10 minutter i privatlandskampen mot England etter å ha tråkket over på venstre ankel. Var tilbake i trening igjen den 17. april.

28. april: Fikk en vridning i ankelen tidlig i oppgjøret mot Stoke, men fullførte hele kampen. Måtte gjennom en ankeloperasjon i begynnelsen av mai, og dermed var sesongen over for høyrebackens del.

JOËL MATIP:

16. september: Fikk et hamstringproblem i 1-1 kampen mot Burnley, og sto over mot Leicester i ligacupen. Midtstopperen var tilbake i ligakampen mot "revene" den 23. september.

17. november: Dagen før møtet med Southampton kom meldingen om at midtstopperen hadde en 'adductorskade' og ville miste kampen. Var tilbake i full trening torsdag 23. november etter å ha mistet to kamper, og spilte mot Chelsea.

29. november: Fikk en ny addcutorskade i kampen mot Stoke. Var tilbake i spill igjen mot Swansea på Boxing Day en snau måned senere.

31. mars: Fikk en lårskade i kampen mot Crystal Palace på Selhurst Park, og måtte opereres. James Pearce i Liverpool Echo tror at midtstopperen vil være tilgjengelig for spill igjen i løpet av juli.

JORDAN HENDERSON:

4. november: En lårskade førte til at kapteinen ikke var aktuell for bortekampen mot West Ham. Måtte trekke seg fra Englands tropp til privatlandskampene mot Tyskland og Brasil. Drev individuell trening på Melwood den 13. november og var tilbake for fullt 16.november i tid for å bli vurdert til kampen mot Southampton.

22. desember: Fikk en strekk i baksiden av det høyre låret, og måtte ut før det var spilt ti minutter av kampen mot Arsenal på Emirates. Var tilbake og fikk et innhopp fra benken i FA-cupkampen mot West Bromwich den 27. januar.

6. mars: Fikk en lårhøne i høyre lår i kampen mot Porto. Var tilbake på innbytterbenken mot Manchester United 10. mars.

28. april: Fikk en vridning i ankelen like før pause mot Stoke, men fullførte hele kampen.

LORIS KARIUS:

26. juli: Måtte stå over de første øktene under treningsleiren i Tyskland på grunn av en vond hofte. Ble ikke klar til kampen mot Hertha Berlin. Tilbake i full trening i trening 30. juli, og fikk spille kampen mot Bayern München.

MARKO GRUJIC:

4. desember: La ut et bilde av at han hadde venstre lillefinger i en skinne, mens resten av hånden var bandasjert. Var tilbake i trening den 3. januar.

MOHAMED SALAH:

30. desember: Fikk en lyskeskade i kampen mot Leicester. Var tilbake i trening onsdag 10. januar, og tilbake i startoppstillingen mot Manchester City 14. januar.

4. april: Tok seg til lysken, fikk tilsyn og ble byttet ut etter 52 minutter mot Manchester City. 25-åringen fortalte Klopp rett etter kampslutt at han hadde det bra, men han må gjennom undersøkelser for å finne ut omfanget. Var tilbake til returoppgjøret i Champions League mot Man City 10. april.

26. mai: Etter en hard duell der han ble kastet i bakken, prøvde Salah først å spille videre før han gråtende måtte innse at Champions League-finalen var over etter bare halvspilt 1. omgang med en skade i skulderregionen. De umiddelbare undersøkelsene på sykehus viste noen små skader i leddbånd i skulderen. Liverpool-angriperen var tilbake på banen da Egypt spilte VM-kamp mot vertsnasjonen Russland den 19. juni.

NATHANIEL CLYNE:

14. juli: Høyrebacken fikk problemer med ryggen under preseason. Gjennomgikk en ryggoperasjon 13. november. Var ikke tilbake i full trening før den 12. februar, og fikk sin første kamp for sesongen da Liverpool U23 spilte mot Stoke U23 i Premier League Cup den 25. februar.

13. april: Fikk kjenning med en muskelskade under treningen dagen etter kampen mot Manchester City. Mistet kampene mot Bournemouth og WBA, men var tilbake i den 23. april og satt på benken i den første semifinalen i Champions League mot Roma den 24. april.

OVIE EJARIA:

14. februar: Fikk en skade i siden av det ene låret under trening med Sunderland. Var tilbake i spill mot Millwall den 3. mars.

30. mars: Var uaktuell for Sunderlands kamp mot Derby på Pride Park på grunn av at han hadde skadet både rygg og ribbein. Var tilbake på innbytterbenken i neste kamp, mot Sheffield Wednesday 2. april.

PHILIPPE COUTINHO:

4. august: Måtte kaste inn håndkledet dagen før generalprøven mot Athletic Bilbao grunnet en vond rygg. Var tilbake i spill da Brasil spilte VM-kvalifiseringskamp mot Ecuador den 31. august.

22. oktober: Pådro seg en liten lyskestrekk på innsiden av venstre lår under 4-1 tapet for Tottenham. Var tilbake i full trening med Brasil lørdag 11. november, og spilte mot England på Wembley tirsdag 14. november.

30. desember: Fikk en liten lårskade i kampen mot Leicester, og måtte stå over kampene mot Burnley og Everton. Da brasilianeren ble solgt til Barcelona like over nyttår slo den medisinske testen fast at Coutinho ikke kunne debutere for sin nye klubb før i slutten av januar.

RAGNAR KLAVAN:

29. november: Var ikke aktuell for kampen mot Stoke på grunn av sykdom. Var tilbake på innbytterbenken mot Brighton 2. desember.

26. januar: Gikk ned flere kilo på grunn av sykdom. Hadde også et lite muskelproblem i låret som gjorde at han måtte stå over kampene mot West Bromwich, Huddersfield og Tottenham. Var tilbake i full trening den 9. februar.

3. april: Jürgen Klopp meldte at estlenderen var uaktuell til den første kvartfinalen mot Manchester City i Champions League, men utdypet ikke årsaken til dette. Forsvarsspilleren var tilbake i startoppstillingen mot Everton på Goodison fire dager senere.

13. april: Slet med muskelplager etter andre kvartfinale mot Manchester City, opplyste Klopp 13. april. Ble likevel klar til Bournemouth-kampen hjemme dagen etter.

RHIAN BREWSTER:

4. juli: Brudd i et ben i venstre fot. Opprinnelig forventet man minst to måneder på sidelinja, men allerede 4. august var Brewster tilbake i en treningskamp for U23-laget og spilte de siste 25 minuttene mot TNS.

12. januar: Fikk en stygg leddbåndskade i ankelen, og måtte opereres både i ankel og kne, noe som medførte at sesongen var over for den unge spissen. Ble operert i både ankel og kne. Vil trolig være tilbake i spill mot slutten av august.

SADIO MANÉ:

5. juli: Var fortsatt ikke fullt restituert etter sin meniskoperasjon da preseason startet, etter at han skadet venstre kne i kampen mot Everton 1. april. Var tilbake i full trening med laget 25. juli.

7. oktober: Fikk en hamstringskade under spill for Senegal mot Kapp Verde. Var tilbake i full trening torsdag 2. november, og startet kampen mot West Ham to dager senere.

10. november: Fikk kjenning med hamstringskaden under spill for Senegal mot Sør-Afrika, og returnerte til Liverpool. Var tilbake i spill mot Southampton 18. november.

24. april: Fikk en liten lårskade i den første semifinalen i Champions League mot Roma på Anfield, og sto over påfølgende kamp mot Stoke fire dager senere. Var tilbake i startoppstillingen i returkampen mot Roma den 2. mai.

6. mai: Senegaleseren fikk en trøkk i kampen mot Chelsea, og sto over flere treningsøkter i uken før serieavslutningen mot Brighton. Var imidlertid i startoppstillingen mot The Seagulls 13. mai.

SHEYI OJO:

29. september: Landet forkjært og fikk skulderen ut av ledd i lokaloppgjøret mot Queens Park Rangers, under spill på utlån hos Fulham. Måtte opereres. Var tilbake i trening 13. november, og gjorde comeback mot Sheffield United med to scoringer og en målgivende 21. november.

15. januar: Fikk en skade i leggen under en Fulham-trening like etter kampen mot Middlesbrough. Var tilbake i full trening den 7. februar, men gikk totalt glipp av 6 ligakamper før han var tilbake i spill som innbytter i 2-0 seieren over Wolverhampton den 24. februar.

TAIWO AWONIYI:

8. april: En strekkskade i baksiden av det ene låret førte til at sesongen var over tidlig for spilleren som var utlånt til Royal Excel Mouscron.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD

28. april: Fikk en lårhøne tidlig i kampen mot Stoke, og ble byttet ut etter 65 minutter for å være føre var.

VIRGIL VAN DIJK:

14. januar: Følte på en stram hamstring, og måtte stå over kampen mot Manchester City. Var tilbake i trening den 18. januar, og spilte kampen mot Swansea på Liberty Stadium fem dager senere.

DIVOCK ORIGI:

16. september: Fikk en smell i ankelen under U23-kamp. Regnes som usikker til PSG-kampen 18. september.