Skadeoversikt 2023/2024

Skader og sykdom

Alisson Becker

1Alisson Becker

Keeper

16. februar

Pådro seg en muskelskade i hamstringen på trening dagen før kampen mot Brentford 17. februar, og den er alvorlig. Var tilbake på banen igjen 14. april mot Crystal Palace.

10. februar

Sto over kampen mot Burnley på grunn av sykdom. Tilbake i trening 13. februar.

25. november

Fikk en kjenning i hamstringen på overtid av Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023. Klarte å fullførte kampen, men Klopp var usikker på skadeomfanget etter kampen. 

Tilbake i trening før kampen mot Crystal Palace 9. desember.

Caoimhin Kelleher

62Caoimhin Kelleher

Keeper

5. oktober

Caoimhin Kelleher fikk en smell, og har vært nødt til å sy, og mistet kampene mot Union Saint-Gilloise og Brighton, samt Irlands to neste landskamper. Var på benken mot Everton 21. oktober.

Joe Gomez

2Joe Gomez

Forsvar

10. februar

Sto over mot Burnley på grunn av sykdom. Ble sendt hjem fra trening fredag 9. februar. Tilbake i trening 13. februar.

12. november

Var ikke i troppen til kampen mot Brentford, og Jürgen Klopp bekreftet at det var snakk om en skade. Det skal ikke være alvorlig, men har ikke kommet ut hvilken type skade det er. Tilbake i trening 23. november.

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

3. mai

På pressekonferansen før kampen mot Tottenham kunne Jürgen Klopp fortelle at Virgil ikke hadde trent de siste dagene. Han skulle delta delvis i treningen på fredag 3. mai, og spilte hele kampen mot Tottenham to dager senere.

8. november

Reiste ikke til Toulouse i Europa League på grunn av sykdom.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

7. mars

Pådro seg en muskelskade i bortekampen mot Sparta Praha, og ble byttet ut kort tid senere. Klar til kamp mot Brighton 31. mars. 

9. november

Fikk en skade i oppvarmingen mot Toulouse 9. november, og måtte stå over kampen mot Brentford og trekke seg fra landslagstroppen. Det var en muskelskade i venstre hamstring. Tilbake på trening 23. november.

27. august

Etter litt usikkerhet var ikke franskmannen med mot Newcastle søndag 27. august. Da Didier Deschamps tok ut landslagstroppen 31. august sa han at han ikke ville ta noen sjanser, men forventet at midtstoppen var tilgjengelig. På pressekonferanse dagen etter bekreftet Jürgen Klopp at Konaté ikke ville være spilleklar mot Aston Villa 3. september.

Kostas Tsimikas

21Kostas Tsimikas

Forsvar

23. desember

Grekeren kolliderte med Jürgen Klopp i 1-1 kampen mot Arsenal, og etter kampslutt bekreftet tyskeren at det er snakk om et kragebeinsbrudd. Tilbake i trening på rekordtid i slutten av januar, og spilte mot Burnley 10. februar da han kom inn som innbytter.

Andy Robertson

26Andy Robertson

Forsvar

26. mars

Skotten pådro seg en skade i landskamp med Skottland 26. mars, men det var ikke snakk om noe alvorlig.
Tilbake: I full trening og klar til Sheffield United-kampen 4. april.

28. februar

Mistet kampen mot Southampton i FA-cupen på grunn av sykdom. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

12. oktober

Fikk skulderen ut av ledd i Skottlands EM-kvalifiseringskamp mot Spania 12. oktober. Måtte ha armen i fatle, og etter å ha undersøkt med flere eksperter var det klart at han måtte opereres. Ble operert 25. oktober, og vil være ute i rundt tre måneder.

Tilbake i full trening mandag 22. januar. 

Trent Alexander-Arnold

66Trent Alexander-Arnold

Forsvar

10. februar

Fikk igjen en kjenning i venstrekneet han slet med i januar, og måtte byttes ut til pause mot Burnley. Det er snakk om en leddbåndsskade i venstre kne. Tilbake i full trening før kampen mot Atalanta 11. april. Kom inn og gjorde comeback mot Crystal Palace 14. april.

9. januar

Fikk en rift i leddbåndet i kneet mot Arsenal 7. januar, og er ventet å være ute i tre uker. Tilbake i trening før Norwich 28. januar. 

3. september

Trent Alexander-Arnold måtte hinke av banen etter et langskudd mot Aston Villa. En skann viste at det var en liten hamstringskade som ville holde ham ute i to uker. Trakk seg fra den engelske landslagstroppen.

Conor Bradley

84Conor Bradley

Forsvar

14. april

Fikk en skade i ankelen mot Crystal Palace, og måtte byttes ut like etter pause. Ville være ute i to-tre uker, og trente igjen for fullt 2. mai før Tottenham-kampen, der han satt på benken.

4. februar

Stod over kampene mot Arsenal og Burnley etter farens bortgang. Tilbake i trening 13. februar.

29. august

Da Michael O'Neill avslørte troppen til det nord-irske landslaget 29. august avslørte han at Bradley sliter med en skade, som kan holde ham ute i så lenge som to til tre måneder. 

Den unge høyrebacken har ikke vært å se siden 24. juli, da han figurerte i en treningskamp mot Greuther Furth. Han ble utelatt fra troppen som reiste til Singapore sent i juli. 

Det skal være snakk om et tretthetsbrudd i ryggen. 

Var tilbake i full trening 23. november.  

Wataru Endo

3Wataru Endo

Midtbane

25. februar

Fikk en smell i ligacupfinalen mot Chelsea, og mistet den påfølgende kampen mot Southampton i FA-cupen 28. februar. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

1. januar

Etter Newcastle-seieren 1. nyttårsdag reiste midtbanespilleren for å møte opp med resten av Japan. Endo er kaptein for en av favorittene, som spiller første Asian Cup-kamp mot Vietnam søndag 14. januar. Returnerte fra Asian Cup etter at Japan røk ut av kvartfinalen mot Iran 3. februar. 

Dominik Szoboszlai

8Dominik Szoboszlai

Midtbane

1. februar

Ungareren fikk et tilbakeslag på hamstringskaden som holdt ham ute i januar, og mistet de påfølgende kampene mot Arsenal, Burnley, Brentford og Luton. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

Alexis Mac Allister

10Alexis Mac Allister

Midtbane

6. desember

Pådro seg et kutt i kneet mot Sheffield United 6. desember, og måtte stå over kampen mot Crystal Palace tre dager senere. Pep Lijnders fortalte pressen den 19. desember at argentineren hadde god fremgang og ingen smerter. Klopp sa før Arsenal-kampen lille julaften at han nærmet seg, men ikke ville rekke den matchen. 29. desember var han tilbake på trening med resten av laget.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

17. februar

Skadet seg etter en duell med Brentfords Christian Nørgaard lørdag 17. februar. Måtte byttes ut i første omgang. Forlot Gtech Community Stadium lørdag på krykker og med beskyttelsesstøvel på venstre ankel – og forstuet ankelen skikkelig.

Klar til kamp mot Brighton 31. mars. 

1. november

Fikk en hamstringskade i ligacupen mot Bournemouth og mistet de påfølgende tre kampene frem til landslagpausen. Undersøkelsene viste en veldig liten hamstringskade men nok til å holde ham ute i tre uker. Tilbake på trening 23. november.

16. august

Plutselig glimret midtbanespilleren med sitt fravær på treningsbilder, uten at det kom noe offisielt fra klubben. Flere kilder rapporterte at scouseren hadde vrikket ankelen. Var ikke i kamptroppen da Liverpool tok sesongens første hjemmeseier mot Bournemouth lørdag 19. august, og heller ikke mot Newcastle søndag 27. august. Var tilbake i full trening igjen onsdag 30. august. 

Ryan Gravenberch

38Ryan Gravenberch

Midtbane

25. februar

Ble taklet stygt av Moises Caicedo i ligacupfinalen og ble båret av banen. Undersøkelser viste at han hadde fått en leddbåndsskade i ankelen. 15. mars sa Klopp at han var tilbake i trening og klar til kampen mot Manchester United. 

8. november

Fikk en liten kneskade etter kampen mot Luton Town 5. november. Ikke veldig alvorlig, og han kunne allerede 8. november løpe igjen – men var uaktuell mot Toulouse. Tilbake på trening 23. november.

Stefan Bajcetic

43Stefan Bajcetic

Midtbane

29. september

Skal ha fått et problem med leggen, som holder ham ute i lang, lang tid. Returnerte i full trening 10. april, og spilte mot Manchester United U21 den 12. april. Startet sin første kamp siden september da U21 spilte mot Sunderland den 22. april.

13. august

Store deler av preseason gikk uten tenåringen da han trente seg opp etter problemene som endte forrige sesong tidlig for midtbanespilleren. Første ligakamp mot Chelsea gikk uten spanjolen. Lørdag 19. august satt han på benken da sesongens første seier kom mot Bournemouth.

Darwin Nunez

9Darwin Nunez

Angrep

19. februar

Fikk en kjenning i en muskel i førsteomgangen mot Brentford, og ble byttet ut til pause. Sto over påfølgende kamp mot Luton, samt kampene mot Chelsea og Southampton. Tilbake i full trening før kampen mot Nottingham Forest 2. mars. 

13. september

Ble byttet ut til pause i Uruguays landskamp mot Ecuador. Landslagssjef Marcelo Bielsa forklarte det med at han hadde et problem med en muskel.

Klar til kamp mot Wolves påfølgende helg.

Mohamed Salah

11Mohamed Salah

Angrep

17. februar

Fikk en kjenning i den samme hamstringen han hadde vært skadet i da han gjorde comeback mot Brentford. Stod over mot Luton, Chelsea, Southampton og Nottingham Forest. Tilbake i trening 6. mars, dagen før møtet med Sparta Praha. 

18. januar

Måtte tas av banen mot Ghana med det som så ut til å være en hamstringsstrekk. Egypts fotballforbund bekreftet dagen etter at det var en strekk i en muskel og at han ville miste de neste to kampene. Tilbake i trening 13. februar.

1. januar

Etter Newcastle-kampen 1. nyttårsdag sluttet egypteren seg til sine landslagskolleger. Salah er kaptein for Egypt som åpner Afrikamesterskapet mot Mosambik søndag 14. januar.

Cody Gakpo

18Cody Gakpo

Angrep

30. september

Nederlenderen måtte forlate banen til pause mot Tottenham, 30. september. 24-åringen holdt seg til ene foten, og forlot kampen med støtte rundt ene kneet. Undersøkelser viste at det ikke var alvorlig, men at han vil være ute i ca tre uker. Mistet kampene mot Union Saint-Gilloise, Brighton, Nederlands landskamper og Merseyside-derbyet, men var tilbake i full trening igjen dagen etter derbyet.

Diogo Jota

20Diogo Jota

Angrep

4. juni

Var aktuell for den skotske EM-troppen, og var med på treningsleiren etter å ha blitt tatt ut i den foreløpige troppen. Måtte trekke seg på grunn av en ny skade.

17. februar

Fikk hele vekten til Brentfords Christian Nørgaard oppå sitt eget kne og måtte byttes ut før pause. Det er en medial leddbåndskade. Tilbake i full trening før kampen mot Atalanta 11. april.

25. november

Portugiseren så ut til å få en kjenning i hamstringen like etter hvilen i Liverpools oppgjør mot Manchester City 25. november, 2023. 
Tilbake: Var plutselig tilbake til Burnley-kampen på Boxing Day 2023, og markerte det attpåtil med scoring. 

Ben Doak

50Ben Doak

AngrepSkadet

13. oktober

Unggutten reiste på landslagssamling med Skottland U21, og var på banen i kampen mot Ungarn den 13. oktober. I den påfølgende kampen, fire dager senere, bekreftet det skotske fotballforbundet at han hadde pådratt seg en skade.

Tilbake i trening første uken i november.

Calum Scanlon

48Calum Scanlon

Forsvar

7. mars

19-åringen, som har spilt et par kamper for Liverpools førstelag denne sesongen, pådro seg en liten skade i forkant av bortekampen mot Sparta Praha 7. mars. Det ble aldri meldt om alvorlighetsgrad, men han kom aldri tilbake på banen.

Suspensjonhistorikk

Virgil van Dijk

4Virgil van Dijk

Forsvar

27. august

Suspendert mot Aston Villa og Wolves i Premier League.

Ibrahima Konaté

5Ibrahima Konaté

Forsvar

10. februar

Måtte stå over mot Burnley på grunn av det røde kortet han fikk mot Arsenal 4. februar.

Alexis Mac Allister

10Alexis Mac Allister

Midtbane

5. november

Fikk sitt femte gule kort i Premier League mot Luton og måtte sone suspensjon mot Brentford.

Curtis Jones

17Curtis Jones

Midtbane

30. september

Fikk direkte rødt kort mot Tottenham, og selv om Liverpool anket det røde kortet, endte han opp med å bli suspendert til kampene mot Brighton, Everton og Nottingham Forest.

Diogo Jota

20Diogo Jota

Angrep

30. september

Fikk to gule kort mot Tottenham, og måtte stå over kampen mot Brighton med suspensjon.