– Jeg angrer, og skulle tatt et ekstra år i Liverpool

Steven Gerrard skulle gjerne ha opplevd å spille under Jürgen Klopp, heller enn å dra til MLS.

9. jan 2020 kl 10.18 Arild Skjæveland

Steven Gerrard er den niende gjesten i Jamie Carraghers podcastserie «The Greatest Game». Der letter den tidligere kapteinen på sløret om de beste kampene han har sett og vært involvert i, flørten med Chelsea, sin egen managerstil, og setter opp sitt drømmelag.

Han snakker om de siste årene av karrieren.

– Jeg synes litt synd på Brendan fra den tiden, for jeg tror en del la skylden på ham for å fase meg ut. Jeg tror ikke han faset meg ut, for han tilbudte meg et ekstra år, så han ønsket at jeg skulle bli i klubben, sier Gerrard.

– Jeg var mer skuffet over hvordan de over ham håndterte det, med kontraktstilbudet. Plutselig ble jeg tilbudt en kontrakt basert på antall kamper, starter og Premier League-mål. Da jeg var i den alderen, følte jeg at det var litt feil. Det er det som irriterer meg litt med håndteringen av det.

Dersom han kunne velge om igjen, ville han gjort det annerledes.

– Det var jeg som tok avgjørelsen med å ikke signere for et ekstra år. Det er en avgjørelse jeg angrer på, for jeg kunne ha fått opplevelse å få med meg starten med Jürgen Klopp og kunne spille for eksempel 20 kamper i Klopp-æraen. Han ville kanskje ha kvittet seg med meg fordi jeg ikke passet inn i stilen.

Carra spør om han i etterpåklokskapen heller skulle ha blitt, enn å dra til Los Angeles.

– Fra et fotballstandpunkt, én million prosent ja.

Skulle blitt litt lenger

Rangers-manageren spilte i LA Galaxy frem til november 2016 - men skulle i ettertid helst ha blitt.

– Når du faktisk forlater klubben, og ser tilbake, så tenker du «jeg skulle ha blitt litt lenger». Glem hva noen skriver på en datamaskin eller hva folk sier. Du er fortsatt del av det, og kan komme inn fra benken de siste 20 minuttene. 

– Jeg tenker selv nå, tenk å komme inn fra benken i 15 minutter og Klopp er på siden. Bare et kvarter. Jeg tenker alltid at jeg kanskje fått med meg litt av det, om så bare for seks måneder, med en annerledes erfaring med en annen manager.

Gerrard legger ikke skjul på at Liverpool nå er drømmejobben, men føler at han selv må være klar for oppgaven. Om det ikke blir han den dagen Klopp gir seg, vil han ikke ha problemer med klubben om de går for en bedre kvalifisert kandidat.

SISTE SESONGEN: Steven Gerrard feirer etter en scoring mot Leicester.

SISTE SESONGEN: Steven Gerrard feirer etter en scoring mot Leicester.

Kunne tenkt seg Madrid

Steven hadde mange tilbud fra andre klubber i sin karriere. Tilbudet fra Real Madrid var det mest fristende, sett i ettertid.

– Et år eller med José Mourinho i Madrid senere i karrieren er noe jeg tenker mer på enn et år og to med Mourinho i Chelsea. Jeg angrer ikke noe på at jeg ikke dro til Chelsea. Det er ikke noe jeg angrer på i det hele. Jeg kan ta med meg sønnen min på kamper nå, og har blitt invitert tilbake på akademiet som trener. 

– Det er det forholdet jeg ønsker å ha med Liverpool. Dersom ikke alt med Chelsea hadde skjedd, og da Mourinho ønsket meg i 2010, så er det kanskje sånn at du ser tilbake og tenker «tenk å ha spilt et år eller to for Madrid, og spilt for Mourinho og Madrid i Champions League», men det skjedde ikke. 

– Madrid ønsket at jeg skulle lage krig med Liverpool. Det var den eneste måten en overgang kunne ha skjedd. 

Han forteller om da Real Madrid-kaptein Raul tok kontakt på banen, i en kamp Liverpool vant 4-0. Gerrard snakker også om sine tidligere managere, i en veldig interessant samtale med sin gamle visekaptein. Det er absolutt verdt å sette av en time for.

Du kan høre episoden i PlayerFM, iTunes eller på Spotify.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]