Gerrard med stikk til Manchester United

I forkant av en viktig ligakamp i Skottland, benyttet Steven Gerrard sjansen til å snakke om Manchester Uniteds fravær i tittelkampen i England.

28. des 2019 kl 09.17 Even Barka

Søndag formiddag spiller Rangers, trent av tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard en av sesongens viktigste kamper.

Da møter de blåkledde tittelkonkurrent og byrival Celtic på Celtic Park, i det prestisjetunge og historiske derbyet som kalles Old Firm.

Gerrards lag ligger for øyeblikket på andreplass, fem poeng bak Celtic, som har spilt én kamp mer enn rivalen.

På pressekonferansen i forkant av kampen ble Gerrard bedt om å sammenligne søndagens storoppgjør med kampene mellom Manchester United og Liverpool.

Scouseren benyttet samtidig anledningen til å minne om at de røde djevlene fra nord ikke kjemper om ligagullet denne sesongen.

– Jeg tror oppgjøret Liverpool-Everton ligner mer, om du tenker på bitterheten, hatet og retten til å skryte i lokalsamfunnet, mens Manchester er førti minutter til en time unna. Så er jo Manchester United åpenbart ikke i toppen av tabellen lenger, så der har du en annen forskjell, sier han.

I øyeblikket ligger Manchester United på åttendeplass i Premier League, 24 poeng bak Liverpool

Se Gerrards kommentarer fra 13:45 og ut i videovinduet under:

Åtte år siden sist

Celtic og Rangers er uten sidestykke Skottlands mest suksessfulle fotballklubber. Til sammen har de to klubbene vunnet 104 av de totalt 122 sesongene som er blitt spilt i landets toppdivisjon, og Rangers har flest seriemesterskap med sine 54.

De siste åtte sesongene har likevel endt med Celtic som seriemestere. Om det skal bli annerledes denne sesongen, tror Gerrard det er avgjørende å vinne kampene mot erkerivalen.

– Om man ser på hvor stødige både Celtic og vi har vært, kan alt sammen koke ned til hva som skjer i Old Firm-kampene. Det er det vanskelig å nekte for, om man ser på sesongen så langt. Derfor er det så viktig å få et resultat her, sier han ifølge avisen The Scotsman.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]