Alexander-Arnold: – Jeg kopierer forbildene mine

Høyrebacken forteller om «hemmeligheten» bak den utsøkte pasningsfoten.

27. des 2019 kl 21.52 Kenneth Baraas

Det var førsteplass mot andreplass, og Liverpool viste at gapet fra tabelltopp til neste plassering er enormt.

De røde tok tak fra første sekund og jaktet revene rundt i 90 minutter. Leicester sto imot lenge, men etter 70 minutter løsnet lokket på ketsjupflaska.

Og mannen som presset tomater gjennom hele kvelden, var Liverpools servitør på høyresiden. Fra sin høyrebackposisjon, så styrte Trent Alexander-Arnold hele restauranten.

– Jeg tror Watford hjemme forrige sesong, da jeg fikk tre målgivende, trolig er den kampen som er nærmest denne i prestasjon for min del, sier engelskmannen, ifølge Liverpoolfc.com.

– Men målet gjorde det spesielt, og følelsen blir alltid bedre da. Jeg tror nok at gårsdagen trolig var det beste kampen jeg har spilt offensivt i min karriere så langt.

Godt samspill er nøkkelen

Alexander-Arnold forteller om hvordan han alltid ser ut til å skrive nøyaktig adresse på pakkene han leverer.

– Det er bevegelsene til angriperne som avgjør det. Vi har spilt sammen en stund nå, så du vet hvor de ønsker ballen og de vet hvor jeg slår den, fortsetter Alexander-Arnold.

– Det handler om å velge rett område og se hvor de er, så er det opp til guttene å avslutte i mål. Heldigvis har vi en fronttreer som er helt fantastisk.

Gerrard som forbilde

Liverpools assistkonge avslører at han har hentet inspirasjon fra tidligere spillere i klubben, for å lære seg ferdighetene til de mange ulike pasningsteknikkene.

– Jeg tror det bare handler om å kopiere de spillerne jeg så opp til som yngre - for eksempel Gerrard, Alonso, som var utrolige pasningsspillere.

– Jeg ser fortsatt opp til dem, og det hender at jeg ser gamle klipp av dem - spesielt Gerrard. Jeg ser alltid hans gamle klipp, hans gamle kamper. Han er en jeg ser opp til og han er et idol for meg.

Favoritt hos fansen

21-åringen mottok hyllest fra alle kanter etter kampen, men satte spesielt pris på sangen fra fansen.

– Jeg var der sammen med Millie (Milner) og gjorde et intervju, og selvsagt hørte jeg sangen. Det var veldig spesielt for meg, og jeg elsker det hver gang jeg hører den.

– Jeg er alltid takknemlig for det. Fansen har alltid vært spesiell for meg, og det var utrolig å høre det, avslutter Alexander-Arnold.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]