Klopp varsler endringer til Wolverhampton-kampen

Liverpool er inne i et hektisk juleprogram, og manageren vil bruke hele troppen.

27. des 2019 kl 17.56 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp og hans mannskap rakk så vidt å lande etter turen til Qatar, før de måtte i aksjon mot 2. plassen i ligaen.

Det var fryktet at beina til spillerne skulle være tunge, og skulle bli straffet av et tørst Leicester-lag. De røde fjernet all tvil tidlig i kampen og viste at denne kampen skulle styres fra ende til annen.

– Friske bein hjalp oss siden vi har rullert litt mer i det siste, sa Klopp på pressekonferansen i anledning kampen mot Wolves.

Vil noen av ungguttene få sjansen?

Liverpool har fire spillere ute med skader - Alex Oxlade-Chamberlain, Joël Matip, Dejan Lovren og Fabinho - og stilte kun med fire seniorspillere (utespillere) på benken i gårsdagens kamp. Curtis Jones og Neco Williams var begge med til Leicester.

– Du ser alltid at spillerne kommer inn med en glød. Everton-kampen, for eksempel, gjorde vi fem endringer, og guttene leverte fantastiske prestasjoner.

– Vi må gjøre endringer, og vi vil gjøre endringer. Det er fire seniorspillere tilgjengelig på benk, ved siden av Curtis og Neco. Harvey (Elliott) var ikke i troppen, men vil være det. Rhian (Brewster) nærmer seg å komme tilbake, men for de andre vil det ta tid, sier Klopp.

– Så det er troppen vår, og vi må takle dette så godt som mulig. Det er det vi vil prøve på for Wolves- og Sheffield United-kampene.

SMARTE SPILLERE:
SMARTE SPILLERE:  Klopp roser mentaliteten til sine spillere.

Utfordringer i vente

Wolverhampton gjester Anfield 29. desember, og Klopp mener ulvene kan skape problemer på Merseyside.

– De vil bli veldig, veldig farlige. Nuno gjør en utrolig jobb der, ved siden av alt stresset med Europa League. De slet litt med det tidlig i sesongen, men har kommet seg nå.

– Jimenez og Jota scorer igjen, Traoré fant endelig en manager som fant en posisjon for ham. En eksepsjonell spiller, kanskje ligaens raskeste spiller. Så det vil bli vanskelig å spille mot dem, sier Klopp.

Men Klopp fremhever også sitt eget lag.

– Jeg er velsignet som har et så smart lag. Vi nevner det ikke så ofte, det er ikke slik at jeg må si det til dem. Vi har så mange gode karakterer i laget, og de forteller hverandre hvordan de skal takle ulike situasjoner.

– Nå spille vi tre hjemmekamper på rad, og en ting er sikkert: vi trenger all hjelp vi kan få fra tribunen. Virkelig, fordi denne perioden er så intens.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]