– I år spiller vi 26. og 29. og det er som en ferie å regne

Jürgen Klopp omtaler juleprogrammet som kriminelt.

26. des 2019 kl 09.01 Arve Vassbotten

For femte gang som Liverpool-manager skal Jürgen Klopp gjennom det hektiske juleprogrammet i Premier League. Han er fortsatt langt fra imponert over de som setter opp terminlista, og spesielt for de klubbene som må spille to kamper på 48 timer.

Mens Liverpool spiller 26 desember mot Leicester, så mot Wolves og Sheffield United 29. desember og 2. januar, får Brighton, Everton, Watford og Man Utd to kamper på to dager, men spill både 26. og 28. desember.

– Ingen hører etter

– Folket ønsker det. I Tyskland ville det sannsynligvis skapte mange problemer hjemme om en mann ville sett fotball 26. desember. Vi er ikke vant til det.

– Ingen managere har et problem med å spille på Boxing Day, men å spille 26. og 28. er kriminelt. Det er definitivt ikke greit, og det skjer fortsatt. I år spiller vi 26. og 29. og det er som en ferie å regne, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Manchester City spiller på sin side mot Wolves 27. desember og så mot Sheffield United 29. desember.

– Jeg skrev et brev til Premier for å si takk, og at vi går i fryseren etter Wolves for å bli klare til Sheffield United, uttalte Pep Guardiola tidligere denne uken.

– Jeg forstår alle som mener det ikke bør skje. De syter ikke, de bare gjør oppmerksom på det. Det er ikke for å skape oppmerksomhet. Det ville ikke vært noe problem om flere lag fikk spille 26. og så 29, sier Klopp.

– Ingen hører etter. Hvert år er det det samme med trenere og 26. og 28.

Ignorerer forskningen

Som Klopp har uttalt flere ganger, er det spillernes helse han er mest bekymret for.

– Kroppen trenger tid for å bli klar igjen. Det vet vi fra forskningen, men vi ignorerer det helt.

– Vi sier bare: «de ser rare ut nå de løper rundt igjen i dag». Vi er ikke i den situasjonen igjen i år, men vi forstår alle managere som nevner det fra tid til annen, eller hele tiden. For det er bare ikke greit, men andre må ta beslutningen.

Selv har Liverpool spilt elleve kamper på fire uker når denne perioden er fullført.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]