Klopp etter kampen:– Finnes det en bedre back enn Trent?

Jürgen Klopp strålte etter 4-0 mot Leicester.

26. des 2019 kl 23.51 Arve Vassbotten

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg tar det ikke forgitt det guttene gjør nesten hver tredje dag, sa Jürgen Klopp da han ble intervjuet på TV rett etter at Liverpool hadde knust Leicester 4-0 og tatt ledelsen med 13 poeng i Premier League, med en kamp mindre spilt.

Liverpool åpnet forrykende og hadde flere store sjanser, men det tok 31 minutter før Roberto Firmino stanget Liverpool i ledelsen etter innlegg fra Trent Alexander-Arnold.

– Var ikke så aggressive som de pleier

– Vi hadde store sjanser i starten vi ikke scoret på, men vi holdt tak i kampen og kontrollerte den. Jeg synes det var vanskelig for Leicester å komme inn i kampen i dag, men begge lagene merket intensiteten av sesongen i denne kampen.

– Leicester var ikke så aggressive som de pleier, kanskje var det fordi vi var så gode til å holde på ballen. Det kan være mange grunner til det, sa Klopp forsiktig.

I andre omgang slet vi litt mer med oppbyggingen, og var ikke tålmodige nok, så vi ønsket å endret det og da ble det bedre og vi fikk et par mål.

– Bekymringen underveis var at det var 1-0. Det er ikke et resultat, det kan være borte på et blunk. Vi måtte forsvare oss litt mer i bakerste ledd i andre omgang, men man kan ikke regne med å få noe gratis, og vi visste hvor mye de kunne ha skapt.

– Men i dag var vi veldig konsentrerte og vi scoret noen viktige mål, sa en veldig fornøyd Jürgen Klopp.

Fullroste Trent

KLEM AV SJEFEN:
KLEM AV SJEFEN:  Trent Alexander-Arnold fikk en velfortjent klem av Klopp og sang fra tilreisende supportere etter kampen.

På pressekonferansen en halvtime seinere utdypet han det han sa i intervjuet.

– Det var en kamp mot et veldig godt fotballag. Det er vanskelig nok å spille på en måte slik at man vinner mot Leicester. Alle vet hvor farlige de kan være, men guttene mine spilte en veldig bra fotballkamp.

– Vi blokkerte skudd, og jeg vet ikke hvor mange skudd Leicester hadde på mål. Det første målet var brilliant, men vi hadde større sjanser før det. Etter straffemålet til 2-0, scoret vi et nytt supert mål.

En av kampens store spillere var Trent Alexander-Arnold som spilte seg til en meget sjelden 10-er på Liverpool.nos spillerbørs.

– Finnes det en bedre full back enn Trent? Vi er ikke på utkikk etter noen!

– Han spilte en veldig god kamp, det var ikke en perfekt kamp, men den var veldig god og avgjørende. Vi vet hvor viktige innleggene hans er for oss.

Også Brendan Rodgers roste Trent Alexander-Arnold på sin egen pressekonferanse.

– Slik jeg ser det spiller han back som om han var midtbanespiller. Pasningsreportoaret hans er fenomenalt. Den kvaliteten og den erfaringen han har fått på høyeste nivå har gjort at han har blitt utrolig under Jürgen.

Ikke interessert i avstanden

Liverpool leder nå Premier League med 13 poeng, med en kamp mindre spilt.

– Om det er 10, 11 eller 13 poeng foran så føler vi det ikke, og vi tenker ikke på det. Vi har ikke nevnt det en eneste gang før kampen, fordi det simpelthen ikke er interessant, mener Klopp.

– Vi spiller mot Wolves, Sheffield United, Everton, Tottenham og Man Utd i de neste fem kampene. Ingenting er avgjort.

– Ja, vi har spilt bedre i Premier League. Vi spilte en eksepsjonell kamp mot Man City, en super kamp mot Arsenal. Jeg vet ikke om det var bedre, det var bare annerledes.

– Guttene var virkelig hundre prosent tilstede i kampen, og det hjalp oss mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]