– Mange stilte spørsmål til om vi kunne takle de store testene - det har vi gjort

Steven Gerrards Rangers kunne ta vinterferie i en god posisjon etter en stor triumf mot Celtic.

30. des 2019 kl 13.31 Jens Hapnes Rege

Steven Gerrard har allerede blitt utnevnt til Jürgen Klopps naturlige etterfølger av mange. Flere antar at det ikke er tilfeldig at både Gerrard og Klopp forlenget kontrakten til 2024 med bare få timers mellomrom.

Allikevel har flere stilt spørsmål ved 39-åringen taktiske evner, og hans evne til å forbedre spillere har også blitt diskutert.

I de siste ukene har vi virkelig fått noen tegn på at legendens fantastiske karriere innenfor fotballen kan fortsette videre.

Europeisk dominans

Rangers har hatt en vanskelig vei til sluttspillet i Europaligaen.

I de første kvalifiseringsrundene tok de seg, som ventet, videre mot St. Josephs (Gibraltar) og Niederkorn (Luxembourg). I en mer utfordrende kamp mot Midtjylland i den tredje kvalifiseringsrundene vant de komfortabelt.

Det siste hinderet før sluttspillet var Legia Warzawa. Gerrards disipler kjempet seg til et sterkt 0-0-resultat i den polske heksegryten, før de sikret Europaligaspill med en solid seier på hjemmebane.

Utfordringene stoppet ikke i gruppespillet, hvor en sterk gruppe med Porto, Feyenoord og Young Boys ventet.

ERSTATTER?
ERSTATTER?  Gerrard linkes allerede til Liverpool-jobben i 2024.

I en av de tøffeste gruppene gjorde Rangers sakene sine bra, og etter en nervepirrende avgjørende kamp mot Young Boys gikk de videre på 2. plass i gruppen.

I sluttspillet venter portugisisk motstand i Braga, som forøvrig ligger på 8. plass i Primeira Liga.

Taktisk triumf

Søndagens oppgjør mellom de to gigantene fra Glasgow var en taktisk triumf for Gerrard og hans menn. Den taktiske planen var upåklagelig, enkeltspillere leverte og borteseieren ble fortjent sikret etter mål av Ryan Kent og Nikola Katic.

Steven Gerrard var i ekstase etter kampen, og la ikke lokk på noe av følelsene.

– Dere tok kameraet til meg. Jeg har akkurat vunnet, og er emosjonell, sa han til Sky Sports etter kampen.

– Det er en stor seier. Vi kom her og dominerte et godt og vellykket lag, fortsatte den fornøyde scouseren.

Med seieren klatret Gerrards mannskap til 2. plass på tabellen, bare to poeng bak Celtic. "The Gers" har også en kamp til gode over sine skotske konkurrenter.

– Vi går videre kjapt. Jeg sier alltid at man ikke må bli tilfredse, men bygge videre på store seire. Hvis vi lider og får "slag eller blåmerker", må vi reise oss igjen og gå videre.

– Mange stilte spørsmål til om vi kunne takle de store testene i de siste seks hektiske ukene med vanskelige kamper, men spillerne har taklet det perfekt, avslutter Gerrard.

Nå tar Steven Gerrard og hans menn ferie fra kamper frem til 17. januar. Da skal de møte Stranraer i den skotske FA-cupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]