Intervju med Tottenhams supporterklubb:– Det er ingenting som tyder på at vi skal vinne på lørdag

Vi tok kontakt med motstanderleiren for å høre om deres tanker rundt duellen mellom Jürgen Klopp og José Mourinho.

Tottenham toppet forrige sesong med Champions League-finale mot Liverpool, men ifølge Bjørn Fagerhøi - styremedlem i Tottenhams norske supporterklubb - var det noe som skurret allerede da.

– Det var ganske tydelig at noe var som ikke stemte i spillergruppen mot slutten av fjorårssesongen og ikke minst i starten av denne sesongen.

– Tidligere var vi kjent som et lag med godt samhold og harmoni, men det har gradvis forsvunnet. Fjorårssesongen ble reddet av et mirakel i Amsterdam og at Arsenal var om mulig dårligere enn oss, slik at vi fikk sikret fjerdeplassen.

– Starten på denne sesongen var varierende og jeg syns vi har hatt litt marginer imot i enkeltkamper. Hadde vi hatt normal uttelling hadde vi resultatmessig gjort det brukbart.

– Det har vært et kjennetegn at vi gir motstanderne litt for store og åpenbare målsjanser når de først får sjanser. Det har også vært flere uforståelig svake kamper, som Newcastle og Sheffield United hjemme og Brighton borte, minnes Fagerhøi. 

Sparkingen av Pochettino

Tottenham gikk til det drastiske steget å sparke Mauricio Pochettino etter en svak start på sesongen. Et valg Fagerhøi ikke er helt enig i:

– Personlig syns det var litt forhastet å sparke Pochettino. Både fordi han snakket om at årets sesong kom til å bi en tøff sesong, og at jeg håpet at vi skulle tørre å vise støtte til manageren i motgang for en gangs skyld.

– Det skal nevnes at det var flere og flere supportere, spesielt i England, som mistet troen på Poch mot slutten. Jeg syns vel at resultatene og ikke minst innstillingen til spillerne de siste ukene viste at problemet ligger i spillergruppen og ikke nødvendigvis hos treneren.

– Poch ble vel også et offer for sin egen suksess. Det er vel få trenere, om noen, som ville klart å løfte Tottenham til de høydene med de midlene som ble stilt til rådighet for Poch, fortsetter Fagerhøi.

MØTES IGJEN: Klopp møtte Mourinho sist som Manchester United-manager.

MØTES IGJEN: Klopp møtte Mourinho sist som Manchester United-manager.

Skeptisk til Mourinho

Inn kom ringreven José Mourinho, noe som har ført til blandede følelser hos Tottenham-supporterne.

– Når man først skal sparke Poch så forstår jeg ikke hvordan man kan erstatte han med Mourinho. Mens Poch står for en mer moderne fotball og har en positiv aura, så erstatter de han med den strake motsatsen. Det er vel noen som skrev at det å erstatte Poch med Mourinho er som å erstatte Nelson Mandela med Donald Trump, noe jeg syns er treffende.

– Vi fikk en kort opptur med Mourinho de første kampene, men jeg tror det skyldtes at vi møtte svake lag og at vi spilte litt mer direkte enn vi gjorde under Poch i perioder. Nå ser det tristere ut enn på lenge. Det virker som vi blir svakere jo mer tid Mourinho får på treningsfeltet, så utviklingen lover ikke godt. Personlig håper jeg at vi blir kvitt Mourinho før han ødelegger for mye av det som har blitt bygd opp de siste årene, sier Fagerhøi videre.

To lag i ulik form

Tottenham er inne i en svak form, mens Liverpool kun har tapt én kamp denne sesongen. I ligaen er de røde ubeseiret, og Fagerhøi er pessimistisk før møtet med ligalederen:

– Det er dessverre ingenting som tyder på at vi skal vinne på lørdag. Vi hadde en periode for 10-12 år siden hvor jeg likte å møte Liverpool og hvor vi ofte vi hadde gode resultater, men i det siste har vi ikke klart å få resultater mot dere.

– Det har vel vært noe marginer i enkelte kamper, men kampene mot Liverpool har vel heller betydd tap - og altfor ofte med stygge sifre.

– Det eneste som tyder på at vi skal klare å få med oss noe er at dere før eller siden må gå på et tap. Spiller for spiller er dere dessverre overlegne. I dagens form, og av tilgjengelige spillere til lørdag, kan jeg ikke se at noen av våre spillere er gode nok for startelleveren deres.

SKADET DUO: Hverken Harry Kane eller Moussa Sissoko blir å se på lørdag.

SKADET DUO: Hverken Harry Kane eller Moussa Sissoko blir å se på lørdag.

Satser på kontringer

José Mourinho er kjent for å «parkere bussen» mot andre storlag, noe Liverpool har erfart i senere tid, og skadesituasjonen i Spurs kan føre til at portugiseren nok en gang vil legge seg lavt.

– Vi har, med unntak av Wolves-kampen, til gode å se vanlig Mourinho-fotball etter at han tok over. Vi har vært svake defensivt og satset relativt offensivt med fire-fem offensive spillere fra start i hver kamp.

– Til kampen på lørdag tror jeg vi kommer til å satse på kontringspill og ligge lavt, vi har egentlig ingen annen mulighet, spår Fagerhøi.

– Vi har ingen spisser som kan ta ned og holde på ballen, så vi kommer vel til å satse på kontringer med Son og Moura i rommet bak backene deres.

Lørdagens motstander fikk en begredelig nyhet i går, torsdag, om at Harry Kane har vært igjennom en operasjon for en trøblete hamstring og vil være ute til april. Dermed må Spurs finne andre alternativer på topp.

– Det er mange som håper at Troy Parrot skal få sjansen i Kanes skadefravær, men jeg tror ikke han skal få bryne seg mot Van Dijk i sin første PL-kamp fra start. Trolig starter Son og Moura, sammen med Dele som en hengende spiss/offensiv midtbanespiller.

«Frykter» Liverpool-gull

Før runden, leder Liverpool tabellen med 13 poeng og en kamp mindre spilt, og Fagerhøi «frykter» at ligalederen holder helt inn til mål.

– Jeg tror dessverre at Liverpool stikker av med ligagullet av den enkle grunn av det dere har vært best til nå, og at det virker som om City ikke helt har stabiliteten til å ta dere igjen hvis dere skal tape noen kamper.

– Det er trist at jeg ikke unner dere et ligagull og jeg har ikke helt forstått hvorfor jeg ikke unner dere det, spesielt når jeg heller unner City gullet.

Selv må Tottenham kjempe for Champions League-plass neste sesong. For øyeblikket ligger London-klubben på en 6. plass, seks poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen.

– Resultatmessig vil jeg være fornøyd med en fjerdeplass, en europaliga-plass vil vel etter omstendighetene være greit, men jeg blir misfornøyd hvis vi ikke spiller Europa-cup til neste år.

– Personlig vil jeg slite med å være fornøyd med året sesong nesten uansett utfall på grunn av trenerbyttet, avslutter Fagerhøi.