Klopp mot Tottenham har bydd på oppvaskmøter, vekkelser og et etterlengtet trofé

Kampene mot Tottenham har hatt stor påvirkning på Klopps Liverpool.

Liverpool har møtt Tottenham 11 ganger siden Jürgen Klopp erstattet Brendan Rodgers, og de fleste kampene har fått mye å si på tyskerens videre tid på Merseyside.

Vi har sett på Klopps kamper mot Spurs, og hvilken betydning de har hatt på hans Liverpool.

17 oktober 2015: Tottenham - Liverpool 0-0. Begynnelsen

Jürgen Klopps Liverpool-eventyr startet på White Hart Lane mot et Tottenham-lag ledet av Mauricio Pochettino.

Etter ni dager med mye hype på forhånd ble kampen i nord-London et lite antiklimaks for forventningsfulle røde. Men Klopp var kjapp til å sette sitt preg på mannskapet som besto av spillere som Simon Mignolet, Alberto Moreno, Mamadou Sakho og Philippe Coutinho. Av dagens spillere var det kun James Milner, Adam Lallana, Nathaniel Clyne og Divock Origi som var involvert i kampen.

«En god start, men Liverpool er mange år unna storhet»

Liverpools spillere løp og løp og løp, men det skortet litt på kreativiteten og kampen endte i et rettferdig men lite minneverdig 0-0-resultat.

«En god start, men Liverpool er mange år unna storhet» startet The Sunday Telegraph sin kamprapport. Det fikk de jo greit rett i.

25 oktober 2016: Liverpool - Tottenham 2-1. Trent introduseres

Da lagene møttes igjen i andre halvdel av sesongen, var det et stort gap mellom de to på tabellen. Tottenham hadde tatt seg opp til en andreplass, og kjempet mot Leicester om ligatittelen. Liverpool lå helt nede på en niendeplass i en sesong hvor fokuset hadde skiftet over til Europaligaen.

Ellers var kampforløpet relativt likt, med mye hesblesende press og lite rom for finspill. Coutinho scoret for Liverpool seks minutter inn i andreomgang, men Harry Kane utlignet et kvarter senere.

I Klopps andre sesong i Liverpool (hans første hele sesong) kom endelig seieren mot Spurs, i en ligacup-kamp. Det var en kamp hvor Klopp ga unge Trent Alexander-Arnold sin debut — en spiller som skulle komme til å bli en meget viktig brikke for Klopp de neste årene.

Da hadde Liverpool allerede lagt nok et uavgjort-resultat mot Spurs bak seg tidlig i sesongen.

11 februar 2017: Liverpool - Tottenham 2-0. Kapteinen som tok ansvar

Liverpool la to begredelige måneder med fotball bak seg (Liverpool kom rett fra et 2-0-tap mot Hull) da Liverpool slo Tottenham 2-0 i Klopps første ligaseier mot laget fra nord-London.

SAMLENDE: Henderson tok affære etter en rekke dårlige resultater og kalte inn til oppvaskmøte blant spillerne. Det ga resultater.  To dager senere kom seieren mot Spurs.

SAMLENDE: Henderson tok affære etter en rekke dårlige resultater og kalte inn til oppvaskmøte blant spillerne. Det ga resultater. To dager senere kom seieren mot Spurs.

Seieren kom etter at Jordan Henderson hadde kalt til et mye omtalt spillermøte, torsdag på Melwood, to dager før kamp. Klopp hadde sittet på kontoret sitt og var ikke klar over kapteinens intensjoner, men spillermøtet var nødvendig og viste seg fruktbart. To tidlige Sadio Mané-mål sørget for en etterlengtet tre-poenger.

Etter seieren sa manageren at «Det er sånn man må spille mot Tottenham. Vi måtte vise en reaksjon og det var perfekt. Det var en fantastisk offensiv forestilling i første omgang, og defensivt i andre omgang.»

Klopp visste ikke hva Henderson hadde planlagt, men kapteinens Melwood-møte langt på vei bekreftet at han var riktig mann til å bære armbåndet. Henderson tok ansvar; han tok ordet, fikk lagkameratene til å dele det de hadde på hjertet, og ut av oppvasken kom et skinnende rent Liverpool-lag som altså kjørte over Tottenham på mesterlig vis.

22 oktober 2017: Tottenham - Liverpool 4-1. Vekkelsen

Spillermøtet til Henderson var en katalysator for innkjøringen av 2016/17-sesongen som sikret en fjerdeplass, men Liverpools kanskje aller viktigste kamp mot Spurs var et ydmykende 4-1-tap foran 80 827 tilskuere på Wembley.

Liverpools forsvar la absolutt alt til rette for Tottenhams giftige angripere. Dejan Lovren hadde en så dårlig dag på jobben at Klopp byttet han ut etter at bare en halvtime var spilt. Da hadde han vært rundingsbøye for en Harry Kane i storform lenge nok.

Men kampen på Wembley ble først av alt en vekker: Klopps Liverpool måtte forbedre forsvaret, koste hva det koste ville. Og litt over to måneder senere kom Virgil van Dijk inn dørene.

Siden den gang har Liverpool spit 87 ligakamper — med kun fire tap.

4 februar 2018: Liverpool - Tottenham 2-2. Siste poengtap

Det er sjeldent kjedelig når disse to lagene møtes, og denne kampen ble et perfekt eksempel på nettopp det. Dette ble en svært begivenhetsrik kveld på Anfield med både tidlige og sene mål, samt to straffespark — begge til Tottenham.

Et tidlig Salah-mål ble utlignet av Victor Wanyama i det 80. minutt. Syv minutter senere fikk Tottenham et straffespark foran the Kop. Kane skøyt rett på Karius, og Anfield eksploderte. Det ble enda bedre få minutter senere da Salah scoret det alle trodde skulle bli vinnermålet på fantastisk vis, ved å ta seg forbi fire Spurs-spillere før han skjøt ballen i mål over Hugo Lloris i det 91 minutt.

Klopp gikk bananas på sidelinjen, sammen med et hoppende Main Stand.

Men det var langt fra over. I det 95 minutt ble Spurs tildelt nok et straffespark, denne gangen klarere enn det første. Og nå satt den for Harry Kane i det som ble hans 100 mål i Premier League. Da han gikk av banen snudde han seg til Sky Sports-kamerat og sa «You can’t give me two tries» («Du kan ikke gi meg to forsøk»).

Dette skulle bli foreløpig siste gang Tottenham tok poeng mot Liverpool.

31 mars 2019: Liverpool - Tottenham 2-1. Fra tvilere til troende

De røde scoret to mål mot Spurs på sine fire neste møter, hvor Tottenham scoret maks ett. Det ble 1-2 på Wembley i 2018, hvor Gini Wijnaldum scoret sitt første mål på bortebane i Premier League og Vorm var Spurs målvakt for anledningen da Hugo Lloris ble dømt for fyllekjøring få dager tidligere.

2-1 ble stillingen på Anfield i mars 2019, hvor det lenge så ut til å bli poengdeling i kampen hvor Liverpool var desperate etter seier for å ta tilbake tabelltoppen.

PÅ TOPPEN AV VERDEN: Klopp feiret sammen med spillere og supportere etter at Liverpool vant sitt sjette Champions League.

På Klopp sin første pressekonferanse som Liverpool-sjef sa han at klubben må gå fra «doubters to believers» - «gjøre tvilere om til troende». Og er det noe han har klart, er det nettopp det. Det er «ingen» på Anfield som ikke tror at Liverpool skal vinne hver eneste kamp, selv når det står uavgjort etter 90 minutter.

Rett etter at kampen hadde gått inn i tilleggsminuttene, kom vinnermålet på ganske festlig vis. En heading fra Salah ble reddet av Hugo Lloris, men redningen gikk rett i beina på Alderweireld, som snublet ballen i eget mål. Anfield var i fyr og flamme — men ikke overrasket.

1 juni 2019: Tottenham - Liverpool 0-2. Let’s talk about six

Oppgjøret mellom de to som garantert vil gå inn i historiebøkene kom i juni i fjor, men ikke nødvendigvis av sportslige grunner. Finalen i Champions League ble kanskje et lite antiklimaks etter begge lags elleville snuoperasjoner i semifinalene, men for Liverpools del gjorde det ingenting.

Det sjette Champions League-trofeet til klubben, og Jürgen Klopps første trofé med Liverpool, kom mot Pochettinos menn i Madrid. Det ble Klopps aller første Champions League-trofé, etter å ha vært i finalen tre ganger (to med Liverpool, én med Borussia Dortmund).

Og det var som om det var akkurat ett trofé som skulle til for å stikke hull på trofé-ballongen, for det som fulgte var seier i Supercupen og VM for Klubblag. Det kan forsiktig trekkes frem hvor godt Liverpool ligger an i Premier League i skrivende stund også.

Femte seier på rad mot Tottenham kom i oktober 2019. «Det var ingen tegn til frykt, ingen tegn til belastende forventninger, det er ingen som behøver å minne om at tittelen ikke er vunnet på 29 år siden de nå er helt klare til å ta i mot den utfordringen,» skrev John Cross i Daily Mirror den gang.

Etter kampen lå Liverpool hele ti plasser foran Tottenham, med en ledelse på 16 poeng. Det ble Klopps siste møte med Pochettino som manager for de hvitkledde.

Pochettino fikk sparken i Spurs den 19 november. Inn kom Jose Mourinho, som Jürgen Klopp har sin egen historie med.