Klopp måtte minne spillerne på at de hadde vunnet etter 4-3 mot Salzburg

Alex Oxlade-Chamberlain forteller om en innstilling der uavgjort og seire etter dårlige prestasjoner ikke er godt nok.

8. jan 2020 kl 15.44 Arild Skjæveland

Liverpool hadde et eventyrlig 2019, og har fortsatt knallsterkt også i 2020. Det er en voldsom vinnermentalitet i dette laget - og etter 20 serierunder, har laget vunnet 19.

Alex Oxlade-Chamberlain forteller om innstillingen og vinnerkulturen i laget.

– Det er viktige spillere i dette laget som er langt fra tilfredse dersom de går av banen og vi har spilt uavgjort, heller enn å ha vunnet. Det er en kultur vi har skapt, som noen ganger kan virke merkelig, sier Oxlade-Chamberlain til Liverpool Echo

Måtte minnes på at de vant

Etter en seier i høstens Champions League, måtte Jürgen Klopp minne spillerne på at kampen var vunnet.

– Jeg husker Salzburg-kampen på Anfield. Vi gikk av banen etter å ha vunnet 4-3, men det kunne virke som at vi hadde tapt i garderoben etterpå. Det var stille, og flere av guttene var sinte og misfornøyd med hvordan det hadde gått, sier «Ox».

– Manageren måtte komme inn og si «gutter, det var ikke slik dere skulle gjøre det. Det var ikke bra, men vi vant - ikke glem det». Vi har et slikt tankesett her at dersom vi vinner en kamp 4-3, så er ikke guttene fornøyde dersom prestasjonen ikke var god. Det er nivået på forventningene og kravene vi setter til oss selv. Det er det som har fått oss dit vi er for øyeblikket.

Må bare fortsette

Han mener det er denne vinnerkulturen som gjør at laget er der de er i dag.

– Vi må fortsette slik, og utvikle oss videre, for selv denne sesongen har det vært kamper de vi ikke har spilt så bra som vi ønsket, men likevel har vi klart å vinne. Det kommer bare fra innstillingen og tankegangen vår. Det er forskjellen som holder oss gående.

De to siste sesongene har Liverpool vært av ligaens farligste på offensive dødballer.

– Det er enormt viktig for oss å være så kliniske på dødballer. Det har vi vært strålende på. Virgil, Dejan og Joel har scoret mål fra dødballer. På en dag ikke alt flyter, kan du vinne kamper med dødballer. Det er et annet verktøy vi har i verktøykassen, og vi bruker det bra for øyeblikket.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

VINNERKULTUR: Alex Oxlade-Chamberlain forteller om vinnerkulturen i garderoben.

VINNERKULTUR: Alex Oxlade-Chamberlain forteller om vinnerkulturen i garderoben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]