Kan møte Spurs med samme midtbane som i 2016

Lørdag skal Liverpool til Tottenham Hotspur Stadium for første gang.

8. jan 2020 kl 13.56 Arild Skjæveland

I sin aller første kamp som Liverpool-manager, ledet Jürgen Klopp de helrøde borte mot Tottenham. Den kampen endte 0-0 - men det var veldig intensivt, og tydelig fra første minutt at Liverpool hadde fått inn en manager med nye idéer.

I hans andre kamp på White Hart Lane, hadde klubben akkurat kjøpt Gini Wijnaldum fra Newcastle. Han startet på midtbanen sammen med kaptein Jordan Henderson og Adam Lallana. Lallana var meget god i den første tiden under den tyske manageren, før skader satte ham tilbake. 

Kampen endte 1-1, etter at James Milner hadde gitt Liverpool ledelsen, før Danny Rose utlignet. Klopp var misfornøyd etterpå.

– Når du får et poeng borte mot Tottenham, vil 99 prosent av alle lag si at det er bra, men vi så denne kampen annerledes. Vi spilte en veldig god bortekamp, mot et veldig sterkt lag. Vi viste at vi kan spille bra. Vi spilte fotball, og forsvarte oss veldig bra, sa Klopp til BBC den dagen.

Også i februar samme sesong, da Liverpool slo Spurs 2-0 på Anfield, var det denne midtbanetrioen han valgte, med Emre Can plassert på benken.

På lørdag kan vi fort komme til å få se samme midtbane igjen.

Samme igjen, fire år etter?

Når Liverpool drar til Tottenhams nye Tottenham Hotspur Stadium på lørdag, virker det ikke utenkelig at Jürgen vil bruke samme midtbane som i den kampen i 2016.

Jordan Henderson er i sitt livs form, Gini Wijnaldum er strålende, og i forrige uke ble Lallana trukket frem av manageren.

– Jeg er veldig glad på hans vegne, og han er i sensasjonell form for øyeblikket. Det er det vi ønsker å vise hele tiden, så ofte som vi bruker ham. Han er en veldig viktig spiller for øyeblikket, sa Klopp til Liverpoolfc.com.

Han viste hvilken form han er i på søndag, da han var en av banens beste i FA cupen mot Everton.

SCORET: Jordan Henderson scoret i forrige møte med Tottenham.

SCORET: Jordan Henderson scoret i forrige møte med Tottenham.

Med Naby Keita og James Milner skadet, og Fabinho fortsatt et stykke unna kampform, kan det fort bli den trioen igjen på midten mot et skadeskutt Tottenham. 

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium

Har du innspill til journalisten?
[email protected]