Kontroversiell dommer på lørdag

Martin Atkinson har fått ansvaret.

7. jan 2020 kl 13.11 Arild Skjæveland

Det var neppe mange Liverpool-supportere som sendte julekort til Martin Atkinson for to uker siden. Den 48 år gamle rutinerte dommeren har vært involvert i flere kontroversielle situasjoner denne sesongen.

Nå har han fått ansvaret med å dømme Liverpools første bortekamp på nye Tottenham Hotspur Stadium. Det bekrefter Premier League

Med seg får han Lee Betts og Constantine Hatzidakis på sidene. Andre Marriner er fjerdedommer, mens Craig Pawson og Harry Lennard sitter i VAR-rommet i Stockley Park.

Dette blir 64. gang han dømmer Liverpool. Første gang var helt tilbake i oktober 2005. På de 63 kampene til nå, har de helrøde vunnet 28, spilt uavgjort i 19, og tapt 16.

Flere situasjoner denne sesongen

Nå har Liverpool vunnet 19 av 20 ligakamper denne sesongen, så dommeravgjørelser har ikke kommet noe særlig i fokus. Likevel har akkurat Atkinson fått en del røde på nakken.

Han satt i VAR-rommet da Roberto Firminos scoring mot Aston Villa først så ut til å være onside, før det ble tegnet opp på ny, og linjene viste at han likevel var offside.

Han dømte bortekampen mot Manchester United, da han lot et soleklart frispark på Divock Origi gå - Manchester United kontret og scoret, og VAR gikk ikke tilbake på avgjørelsen der Origi ble felt, fordi det ikke ble sett på som en klar og tydelig feil.

Mot Brighton viste han ut Alisson Becker, og det var riktig. Det som satte sinnene i kok, var at Lewis Dunk spurte dommeren om han kunne ta frisparket mens en iskald Adrián satte opp muren. Ifølge Dunk skal han ha svart «kjør på», blåst før noen var klare, og ballen gikk rett gjennom feltet og ned i motsatt hjørne. Reprisene viste også at det var Brighton-spillere i Liverpools mur, noe som ikke lenger er tillatt med de nye reglene. 

Så får vi håpe på en kamp i nord-London uten dommeren i fokus!

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]