– Jeg spurte dommeren, og han sa «kjør på»

Martin Atkinson kom i begivenhetenes sentrum igjen.

1. des 2019 kl 09.25 Arild Skjæveland

En kan trygt si at Martin Atkinson ikke er den aller mest populære dommeren blant Liverpool-supportere. 48-åringen har vært involvert i en rekke kontroversielle hendelser opp gjennom, og denne sesongen har han vært i sentrum for det meste som har vært av dommerkontroverser når de helrøde har spilt.

Han var VAR-dommer på Villa Park, som skapte store overskrifter, og han lot spillet gå på Old Trafford da Divock Origi ble sparket ned. Alle forventet at VAR skulle gå tilbake og ta situasjonen - Manchester United kontret inn 1-0, men VAR så det ikke som en klar og åpenbar feil, av en eller annen grunn.

I går ga han Alisson Becker et fullt fortjent rødt kort for viljehands utenfor egen boks. Likevel ble det kontroversielt like etter.

– Jeg spurte dommeren

At frispark tas tidlig mens keeperen setter opp muren er ikke uvanlig, og er noe vi har sett før. Robbie Fowler har gjort det og Thierry Henry har gjort det. Det er heller ikke ulovlig - men det som er litt uvanlig er å gjøre det når en målvakt akkurat har kommet på banen.

Lewis Dunk fortalte til BBC etter kampen at han hadde spurt Atkinson om lov.

– Jeg tror han blåste akkurat da jeg sparket ballen. Jeg så at de brukte lang tid på å sette opp muren, så jeg spurte dommeren om jeg kunne skyte, og han svare kjør på, fortalte Dunk til Match of the Day etter kampen.

I tillegg til at frisparket ble tatt tidlig, så var det Brighton-spillere i Liverpools mur. Ifølge regelendringen før denne sesongen skal en motspiller være minst én meter unna muren når frisparket tas. Ifølge regelboken skal det dømmes indirekte frispark andre veien dersom det ikke skjer.

– Han var iskald

Jürgen Klopp var naturlig nok oppgitt etter situasjonen, og nevnte det på sin pressekonferanse.

– Det var veldig smart gjort av Brighton, men keeperen har akkurat kommet innpå og prøver å sette opp muren. De prøver å bli vant til hverandre, og så lar dommeren dette skje. Vi kan ikke gjøre noe med det, men for meg er det ikke hundre prosent riktig, sa manageren.

Adrian måtte kastes rett inn uten oppvarming.

– Vi måtte sette inn en iskald målvakt. Se for deg at du står der med shorts, en tynn drakt og noen hansker som ikke er laget for at du skal være varm. Noen folk lar frispark skje slik. Du ser litt teit ut i det øyeblikket, men du må akseptere det, sa Klopp.

– Adrian hjalp oss mye med to gode redninger og innlegg som han fanget, men med sine kalde bein kunne han ikke sparke ballen så langt som han ønsket. Det gjorde at ting ble litt interessant.

På onsdag skal Atkinson sitte i VAR-rommet mens Mike Dean dømmer Merseyside-derbyet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]