Bekreftet: Nike er Liverpools nye utstyrsleverandør

Klubben bekrefter endelig avtalen som gjelder fra neste sommer.

7. jan 2020 kl 11.38 [email protected]

Tirsdag morgen kom endelig bekreftelsen. Etter måneder med spekulasjoner, og til og med en rettssak, er det endelig klart at det er Nike som skal bli klubbens nye utstyrsleverandør.

Det bekrefter Liverpool FC i en pressemelding

Avtalen med den amerikanske utstyrsgiganten starter 1. juni 2020, og de vil levere drakter og utstyr for klubben fra og med neste sesong.

– Vår ikoniske drakt er en viktig del av vår historie og identitet. Vi ønsker Nike velkommen inn i LFC-familien som vår nye offisielle utstyrsleverandør, og forventer at de vil bli en fantastisk partner for klubben, både hjemme og globalt når vi fortsetter å utvide vår tilhengerskare, sier Billy Hogan til Liverpoolfc.com.

– Som merkevare, reflekterer Nike våre ambisjoner og vekst, og vi ser frem til å jobbe sammen med dem og gi supportere nye og spennende produkter, sier han videre.

New Balance har laget Liverpools drakter fra 2015 og frem til denne sesongen. Nå er det slutt.

– Vi ønsker å takke New Balance for støtten over de siste årene, og ønsker dem lykke til i fremtiden, sier Hogan.

Ser frem til samarbeidet

Liverpool har tidligere hatt utstyrsleverandører som Umbro, Adidas, Reebok, Warrior og New Balance. Dette blir første gang med Nike, som har klubber som Barcelona, Atletico Madrid, Inter, Roma, Paris Saint-Germain, Chelsea og Tottenham i sin portefølje.

– Liverpool Football Club har en så stolt historie og sterk identitet. Samarbeidet med Liverpool FC viser at vi er ledende i global fotball, og med klubbens lidenskapelige supportere over hele verden, og suksessen de har hatt, har de en veldig lys fremtid, sier Bert Hoyt i Nike til Liverpoolfc.com.

– Vi ser frem til å samarbeide med dem, og gi spillere og supporterne Nikes innovasjon og design.

Liverpool-spillere som Virgil van Dijk, Alisson Becker, Andy Robertson, Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, James Milner, Xherdan Shaqiri, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain og Divock Origi har allerede sine personlige utstyrsavtaler med Nike.

Dette er avtalen verdt

Da New Balance tok Liverpool til London High Court i oktober, fikk vi samtidig vite hva avtalen med Nike ville bli verdt. New Balance ønsket å beholde avtalen md Liverpool, men tapte i retten - mye på grunn av Nikes overlegne distribusjonsnettverk og globale merkevarenavn.

Allerede i høst skal Nike ha mottatt forhåndsbestillinger fra 8000 butikker på verdensbasis fra og med neste sesong - mer enn New Balance klarte i hele sin tid som utstyrsleverandør.

Nike vil betale Liverpool FC 30 millioner pund per sesong, i tillegg til å gi klubben 20 prosent netto av hvert salg av utstyr. I tillegg vil de gi klubben to millioner pund i utstyr per sesong.

I tillegg kommer bonuser. Fire millioner pund for å vinne Champions League, to millioner pund for å komme på andreplass i Champions League, og to millioner pund for å vinne ligatittelen.

Ifølge The Athletic, vil dette bety inntekter på mellom 60 og 70 millioner pund per år for Liverpool. Dagens avtale med New Balance er verdt 40 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]