LEVENDE REKLAMEPLAKAT:  Jürgen Klopp har uten tvil vært bra for New Balance slik han kler seg på kamper og i andre sammenhenger. Men den personlige avtalen forsvinner sannsynligvis nå.

Forventer at Klopp og Mané også forlater New Balance

Fotballsatsingen til New Balance kan rakne med Liverpool-exiten.

Fredag ble det klart at New Balance ikke vant fram i rettssaken mot Liverpool FC.

Dermed blir ikke avtalen med draktleverandøren forlenget etter denne sesongen, og det ventes at Liverpool om kort tid vil signere med Nike som samarbeidspartner de neste årene.

Smertefullt for New Balance

David Ornstein i The Athletic skriver nå at New Balance også vil få problemer med å beholde det fotfestet de har prøvd å oppnå i fotball etter at de tok over Liverpool fra underleverandøren Warrior i 2015.

For ikke bare har de sponset Liverpool, men de har også hatt personlige sponsoravtaler med Sadio Mané og Jürgen Klopp som nå står i fare.

Mens mange manager står i dress på sidelinjen, har Klopp vært svært synlig med sine New Balance-klær for Liverpool. Men i avtalen står det også at han må bruke deres klær på fritiden, bortsett fra når det er på formelle arrangementer der kleskoden er annerledes.

Ifølge Ornstein er dette en avtale som også vil forsvinne den dagen Liverpools avtale med New Balance forsvinner.

Nike vil da ta over den delen av avtalen som handler om hva Klopp skal ha på seg i klubbsammenheng, men at det også er sannsynlig at han får en personlig avtale med dem.

«Ulikt for spillere som står fritt til å velge skoleverandør, er manageren en så viktig del av klubbens sponsorpakke at det ikke er holdbart at de har andre avtaler. Det gjør Klopps situasjon enkel, men ikke mindre smertefull for New Balance», skriver han.

Mané den mest profilerte

VIKTIG BRIKKE:  Sadio Mané er den mest profilerte spilleren som har New Balance som personlig sponsor.

Manés situasjon er mer komplisert. Han er den absolutt mest profilerte spilleren til New Balance, og er halvveis i en fireårskontrakt med Boston-selskapet.

Ornstein peker på at det at Liverpool nå er ute av avtalen kan gjøre at New Balance vil redusere kraftig satsingen på fotball, siden de nesten bare har Celtic igjen. Og da kan Mané bli en unødvendig utgiftspost for dem.

«Uansett er det forventet at han vil bytte sponsor når avtalen går ut, og dermed reduseres New Balance sin eksponering ytterligere», skriver han.

Han mener Mané kan returnere til Nike, som han hadde før New Balance kom på banen.

I dag har Mohamed Salah og Roberto Firmino avtaler med Adidas, og dermed vil Nike være svært interessert i å få en av trioen på topp i sin stall.

Det antydes også at Mané ikke er helt fornøyd med avtalen med New Balance. Han måtte blant annet vente flere måneder før de lagde sko han var fornøyd med, og som han brukte for første gang i Champions League-finalen i 2018.

Mané skal også ha hatt noe problemer med belastningen på alle de kommersielle oppdragene han må stille på for New Balance.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
18.11.2019 kl 22:32

– Det jeg liker best med VM for klubblag, er at du får merket på drakten dersom du vinner

Gini Wijnaldum er motivert for å vinne VM for klubblag.

+
18.11.2019 kl 20:53

Tirsdag starter medlemssalget

Klubben skal selge billetter for kampene i andre halvdel av sesongen.

+
18.11.2019 kl 19:40

Kan bli det femte laget som går 30 kamper ubeseiret i Premier League

Dersom Liverpool unngår tap på Selhurst Park kan de klare noe bare fire lag tidligere har gjort i Premier League.

+
18.11.2019 kl 18:15

Gomez ser ut til å bli klar - fortsatt usikkert med Salah og Robertson

Siste nytt på skadefronten.

+