Fritt frem for å signere avtale med Nike

Anken til New Balance ble avvist.

1. nov 2019 kl 18.42 Arild Skjæveland

High Court har avvist anken fra New Balance, etter at Liverpool i forrige uke vant frem etter å ha blitt saksøkt av den amerikanske utstyrsleverandøren.

Det betyr at Liverpool nå står fritt til å signere avtalen med Nike. Det rapporterer Andy Hunter i The Guardian.

Fra og med neste sesong

Nike har allerede investert stort i materialer for neste sesong, og det hevdes at designet av neste sesongs drakter allerede er klare.

New Balance sin avtale går ut etter denne sesongen, og det betyr at man altså får se de helrøde i Nike for aller første gang fra og med starten av 2020/21-sesongen.

Dette er avtalen verdt

Nike vil betale Liverpool FC 30 millioner pund per sesong, i tillegg til å gi klubben 20 prosent netto av hvert salg av utstyr. I tillegg vil de gi klubben to millioner pund i utstyr per sesong. Det står i rettspapirene fra saken i High Court.

I tillegg kommer bonuser. Fire millioner pund for å vinne Champions League, to millioner pund for å komme på andreplass i Champions League, og to millioner pund for å vinne ligatittelen.

Ifølge The Athletic, vil dette bety inntekter på mellom 60 og 70 millioner pund per år for Liverpool. Dagens avtale er verdt 40 millioner pund.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]