Nøkkelen til Liverpools få skadeproblemer?Et glimrende kjøkken og så mange fridager som mulig

Jürgen Klopps mest betrodde spillere er stort sett alltid tilgjengelige.

1. nov 2019 kl 09.12 Arild Skjæveland

Fra nøytrale og enkelte eksperter hevdes det ofte at Liverpool har vært heldig med skader, og «hva dersom Mohamed Salah og Virgil van Dijk er ute i en lenger periode».

Til nå har Virgil mistet én ligakamp siden han kom til klubben. Salah har mistet tre Sadio Mané har mistet to siden starten av forrige sesong. Roberto Firmino har mistet åtte og Gini Wijnaldum åtte siden starten av 2016/17-sesongen.

Paul Joyce i The Times har sett på noen grunnene til hvorfor - og selv om en ikke kan gardere seg mot beinbrudd og stygge skader, er det ikke bare tilfeldig.

Mest mulig fri

Jürgen Klopp stoler på spillerne sine, og Pep Lijnders ønsker at spillerne skal ha første dag med restitusjon hjemme, for å få maksimalt antall fridager, skriver The Times-journalisten.

Dagen etter en kamp vil en vanligvis se at spillere masseres i 45 minutter, sitter på sykkelen, jobber med kjernemuskulaturen, jogger rundt banen og har en økt i svømmebassenget. Mange spillere har nå tilgang til basseng hjemme eller andre steder, og det er vanlig at noen fra støtteapparatet drar hjem til spillerne for massasje.

På gymmen jobbes det én og én med spillerne, der en fra Andreas Kornmayer sitt team jobber isolert med en spiller om gangen, heller enn at spillerne er i styrkerommet og jobber hver for seg.

Det er fokus på at spillerne skal ha mulighet til å være hjemme og få hvile. Hele troppen var på Melwood på mandag, men så fikk spillerne som spilte mot Tottenham fri på tirsdag. De som spilte mot Arsenal i ligacupen fikk fri på torsdag. Fredag vil alle være inne på Melwood for den siste viktige økten.

Maten

Sjefen på kjøkkenet og når det kommer til ernæring er Mona Nemmer, som Klopp hentet fra Bayern München i 2016.

VIKTIG:
VIKTIG:  Mona Nemmer har en veldig viktig rolle på Melwood.

Joyce skriver at det vil ligge meldinger til spillerne når kampene kommer tett, om at det må fokuseres på inntak av karbohydrater og protein. Nemmer og kjøkkenet på treningsfeltet setter opp en meny som fokuserer på mat som hjelper for restitusjon, og måltidene er populære blant spillerne.

Da nye Main Stand ble bygget mellom 2014 og 2016 var det ikke et kjøkken tilgjengelig, og spillerne spiste hos kyllingkjeden Nando’s etter kamper, heller enn å spise kalde sandwicher. Nå er alt av produkter tilgjengelig, og spillerne får med seg matpakker.

Ifølge Joyce, har spillerne som har vært mest i Klopps førsteellever siden august 2018 kun mistet 53 kamper på grunn av skader og sykdom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]