Har fått tillatelse til skyte mer fra distanse

Ingen Premier League-spiller har scoret flere langskudd enn Alex Oxlade-Chamberlain denne sesongen - og hans tre har kommet de siste åtte dagene.

31. okt 2019 kl 22.51 Arild Skjæveland

Ifølge Opta er Alex Oxlade-Chamberlain Premier League-spilleren som har scoret flest mål fra utenfor boksen denne sesongen. Han har bare fått 519 minutter for de helrøde denne sesongen - og de tre scoringene hans har kommet de siste åtte dagene.

Han scoret to flotte mål fra utenfor boksen mot Genk forrige onsdag, og scoret enda en suser mot gamleklubben Arsenal onsdag denne uken. I kampen før, mot Manchester United, var han nære på med to forsøk.

Scoringer på langskudd har vært en mangelvare for Liverpool etter salget av Philippe Coutinho.

– Det var fint å score. Jeg har fått tillatelse til å skyte fra utenfor boksen, og i de siste kampene har jeg fått det til. Forhåpentligvis kan det fortsette, forteller han til Liverpool Echo.

Av de åtte scoringene han har for Liverpool, var dette hans femte fra utenfor 16-meteren.

Holdt tilbake med feiringen

«Ox» forteller at det var vanskelig å holde tilbake med feiringen mot sine tidligere lagkamerater.

– Det var åpenbart et flott mål, så det var vanskelig å holde tilbake feiringen, men det er noe jeg alltid har visst at jeg vil gjøre mot min gamle klubb. Jeg ønsker alltid å vise mye respekt for Arsenal, og det de gjorde for meg og tidene jeg hadde der. Jeg ville ikke feire, men det var tøft å holde det inne, sier han.

Han var ikke helt fornøyd med sin egen prestasjon i kampen.

– Jeg prøvde å løpe litt mer, og komme i bakrom og få beina mine i gang litt mer. Når det kommer til kvalitet, så er jeg ikke helt fornøyd med prestasjonen min om jeg skal være ærlig. Jeg var ikke bra med ballen, og ikke i nærheten av det nivået jeg personlig ønsker å være på.

– Jeg la ned en god innsats og løp mye, men jeg så guttene mot Spurs i helgen, og vet hva som gjelder her, sier han.Du må være på et veldig høyt nivå fysisk for å prestere slik som det. Fab gjorde det veldig bra i helgen, så jeg må presse meg selv, så vil jeg kanskje få en sjanse.

Aston Villa - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]