– Det er viktig at vi snakker om det, så det ikke skjer igjen

Rasisme ble diskutert under dagens pressekonferanse.

1. nov 2019 kl 18.39 Jens Hapnes Rege

Etter Englands kamp mot Bulgaria, der spillerne åpenlyst ble utsatt for rasistiske tilrop ved flere anledninger, har rasisme vært et hett tema i pressen.

Jordan Henderson var på banen og Alexander-Arnold og Gomez satt på benken, da det ble hørt tydelige «apelyder» fra en del av Bulgaria-fansen, spesielt rettet mot Tyrone Mings.

Etter at den verste gruppen av fansen ble fjernet fra stadion ble det bestemt at kampen skulle fullføres, og England knuste Bulgaria 6-0.

Kritikkverdig straff

På tirdag ble det kjent at straffen for rasismen ble minimale to kamper for tomme tribuner, samt en bot på 75.000 euro. Om den problematikken hadde Klopp følgende å si.

– Jeg vet ikke hva som er en passende straff for slikt. To ting jeg kan si: Det er viktig at vi snakker om det, så det ikke skjer i fremtiden. De ansvarlige må sørge for at det ikke skjer igjen, svarer han på den utfordrende problematikken.

Klopp mener at det ikke nødvendigvis er hardere straff som er løsningen på problemet.

– Jeg vet ikke hvorfor vi diskuterer straffen – jeg vet ikke om en større pengesum i straff eller fem kampers utestengelse ville fått de til å si «beklager, vi gjør det ikke igjen.»

– Vi lever i en tid når problemet kommer tilbake og fortsatt eksisterer, så vi må løse det for fremtiden.

Rasistisk banner

I Liverpools kamp mot Manchester United ble Trent Alexander-Arnold angivelig utsatt for rasistiske tilrop, fra en person som ble utestengt fra stadion på ubestemt tid.

I tillegg ble det sett et rasistisk banner, med Origi som hovedperson, blant Liverpools supportere i oppbygningen til kampen mot Genk. Banneret ble raskt fjernet, og klubben var raskt ute og fordømmet det.

UTSATT FOR RASISME:
UTSATT FOR RASISME:  Trent og Origi ble begge utsatt for rasisme med bare fire dagers mellomrom-

Supporteren som sto bak banneret var ikke klar over den rasistiske stereotypien, og beklaget seg raskt når det kom til hans kunnskap. Nå er han midlertidig utestengt fra alle Liverpools kamper.

Det er ventet at straffen innebærer en utestengelse fra stadion på ubestemt tid, samt at supporteren må gjennom et utdanningsløp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]