Derfor virker det usannsynlig at Liverpool vil gå for Sancho eller Mbappé

Superstjernene har blitt linket til klubben, men ifølge transferguru David Ornstein virker det usannsynlig at de ender opp på Anfield.

7. jan 2020 kl 08.28 Arild Skjæveland

Liverpool har de siste månedene blitt linket til spillere fra aller øverste hylle. Kylian Mbappé, kanskje verdens mest ettertraktede spiller, har blitt linket til klubben.

Spesielt etter at nyheten sprakk om at Nike skal bli klubbens nye draktleverandør skjøt det fart i spekulasjonene. Jürgen Klopp har blitt spurt om franskmannen, men var kald.

– Å kjøpe en spiller av dette kaliberet er vanskelig. Jeg kan ikke se en eneste klubb som for øyeblikket har råd til å kjøpe Kylian Mbappé fra PSG, og slik er det bare. Vi er blant de klubbene som ikke kan gjøre det, så enkelt er det, sa Klopp til The Telegraph i november.

Transferguru David Ornstein i The Athletic skriver i sin spalte at det er lite sannsynlig at Liverpool vil prøve å kjøpe franskmannen, eller Jadon Sancho fra Borussia Dortmund. 19-åringen er en annen som har blitt linket.

«Sannsynligvis vil verken Sancho eller Mbappé ende opp på Anfield i overskuelig fremtid, fordi Liverpool har liten interesse av å bruke de nødvendige midlene som trengs, til spillere som vil kreve spilletid i hver kamp av Jürgen Klopp», skriver Ornstein.

LINKET:
LINKET:  Jadon Sancho har blitt linket til Liverpool.

Har blitt gjort unntak

Han skriver videre at klubbens hovedmål er å kjøpe spillere som kan utvikle seg til å bli verdensstjerner, heller enn å kjøpe det ferdige produktet. Mbappé ville vært et mer naturlig overgangsmål da han forlot Monaco, enn den spissen som en gang kommer til å forlate Paris Saint-Germain.

Ornstein skriver at Minamino sa ja til å komme til klubben, vel vitende om at han byttet bort garantert spilletid med en kamp om plassene, og var klar for den utfordringen. Det er strategien til Michael Edwards, heller enn å kjøpe en spiller som Sancho. Både Sadio Mané og Mohamed Salah var spillere som utviklet seg og hadde noe å bevise da de kom til klubben.

Klubben har gjort unntak for dette med kjøpene av Virgil van Dijk og Alisson Becker, men ifølge Ornstein var det annerledes fordi klubben hadde et så stort behov for å forsterke i de spesifikke posisjonene. Klubben har ikke planer om å rekruttere spillere på den måten regelmessig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]