– Vi har ingen sjanse til å kjøpe Mbappé. Det er det ingen som har

Jürgen Klopp har kommentert ryktene om at Liverpool er ute etter verdens mest ettertraktede spiller.

8. nov 2019 kl 23.48 Arild Skjæveland

Helt siden ryktene begynte å gå om at Liverpool kunne inngå en sponsoravtale med Nike for flere måneder siden, har sosiale medier vært fulle av rykter rundt Kylian Mbappé. Hashtagen #mbappe2020 har vært flittig i bruk, og de siste ukene har også media kastet seg på og linket angriperen til Liverpool.

Den utrolige 20-åringen, som allerede er verdensmester med Frankrike, og har scoret 96 mål på 158 seniorkamper i sin karriere, spiller nå for Paris Saint-Germain, og er verdens nest dyreste fotballspiller.

Fredag kommenterte Jürgen Klopp ryktene - og det er dårlig nytt for de som drømmer om fenomenet i helrødt.

– Å kjøpe en spiller av dette kaliberet er vanskelig. Jeg kan ikke se en eneste klubb som for øyeblikket kan kjøpe Kylian Mbappé fra PSG, og slik er det bare. Vi er blant de klubbene som ikke kan gjøre det, så enkelt er det, sier Klopp til The Telegraph.

– Umulig

Manageren er stor fan av den franske superstjernen, men et kjøp er helt umulig.

– Fra et sportslig ståsted er det ikke mange grunner for å ikke kjøpe ham - for en spiller han er. Men det handler om pengene så klart. Det er ingen sjanse. Absolutt sjanseløst, sier han.

Manageren forteller om hvor vanskelig det nå er å forsterke dette Liverpool-laget. I sommer ble ikke førstelaget forsterket.

– Spillerne vi har tenkt på for å gjøre dette laget bedre er veldig dyre, og vi kunne ikke bruke de pengene. Sånn er det. For å finne en spiller som er bedre, eller har potensiale for å være bedre eller like god, er vanskelig. Det var situasjonen.

– Det handlet ikke om at vi ikke var klare, men vi ønsket ikke å gjøre fem-seks endringer. Ikke i det hele. Spillerne våre er i en fantastisk alder, med mye rom for forbedring. Vi ønsket å gjøre noe, og kunne gjort mye, men vi ønsket bare å gjøre det riktige. Det er grunnen til at vi beholdt stallen, fordi den er veldig god, og dersom du skal forbedre den så må du ha de riktige spillerne, ikke bare noen spillere for å fikse noe.

Kan tiltrekke seg de beste

Han mener at Liverpool nå kan handle på øverste hylle, og tiltrekke seg de aller beste spillerne som er tilgjengelige.

– Det finnes grunner - gode grunner, for at spillere ønsker å komme til oss. Det er helt klart.

– Klubben er i en veldig god posisjon. Kanskje har den alltid vært det når det kommer til «image», men jeg tror det er lettere å leve livet som en Liverpool-supporter nå, og det betyr automatisk at du kan være i situasjonen der du kan kjøpe spillerne du ønsker.

– City har hatt en veldig vellykket periode, og i de siste 10 årene har de vært mestere noen ganger. Det er ulike smaker, og det fører til ulike avgjørelser. Jeg tror ikke vi vil slite med å overbevise spillere.Du snakker med spillere, og kan føle det. I år, i fjor - du kan se det i spillernes øyer. Jeg er ikke sikker på om ære er riktig ord, men det er fint at vi snakker med dem.

– Klubben er i en veldig god posisjon, men dessverre betyr ikke det automatisk at du vinner alle fotballkamper. Det må gjøres på banen.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]