– Liverpool kan tjene så mye som en milliard kroner i året på Nike-avtalen

Markedsføringsekspert mener mulighetene blir mye større for Anfield-klubben med Nike på laget.

10. jan 2020 kl 08.19 Kenneth Baraas

Tidligere denne uken ble det bekreftet at Nike blir Liverpools nye utstyrsleverandør. 

Utstyrsgiganten vil betale Liverpool FC 30 millioner pund per sesong, i tillegg til å gi klubben 20 prosent netto av hvert salg av utstyr, samt vil de gi klubben to millioner pund i utstyr per sesong.

På toppen av dette kommer bonuser. Fire millioner pund for å vinne Champions League, to millioner pund for å komme på andreplass i Champions League, og to millioner pund for å vinne ligatittelen.

The Athletic mener dette vil bety inntekter på mellom 60 og 70 millioner pund per år, i motsetning til dagens avtale med New Balance som er verdt 40 millioner pund.

Markedsføringsekspert innenfor sport, Alan Seymour, mener tallet kan bli høyere:

– Når du legger sammen og regner ut fra hvordan avtalen er strukturert, så vil jeg foreslå at det vil bli mellom 80 millioner pund og helt opp til 100 millioner pund, forteller Seymour til Evening Standard

– Avtalen som Liverpool har gjort med Nike er et brilliant utgangspunkt, det vil bare utvikle seg videre derfra og det vil skje mye rundt denne avtalen.

– Ja, det er en fastsatt sum først, men det er bare for å ha et tall å knytte til avtalen. Men med alle partnerne, alle spillerne involvert i dette - og det er mange av dem - det er den viktige delen. Dette er veldig nøye gjennomtenkt, slik som alt Liverpool gjør.

Nøye gjennomtenkt

Seymour trekker videre frem ringvirkningene av andre store navn som assosieres med merkenavnet:

– Så det vil handle mye om assosiasjoner med andre kjendiser, drakraften av Nike som et merke, og alle de andre ikoniske menneskene, da handler alt om markedsføringen og salgspotensialet.

– Alt som FSG (Fenway Sports Group) har gjort i Liverpool handler om konseptet om å gjøre ting til verdi. Dette er et partnerskap laget for de aller, aller, aller beste.

Med mye penger som følge av avtalen, kommer spørsmålet om Liverpool vil bruke mye av disse pengene med en gang.

– Jeg tror ikke Liverpool trenger å gjøre det, og jeg tror heller ikke det er hva klubben tenker for øyeblikket, spår Seymour.

– Liverpool var ikke helt der oppe (for noen år siden) hvor de kunne hente spillere fra øverste hylle. Det forteller alt nå, at med Jürgen Klopp, så ønsker alle verdensklassespillere å komme til Liverpool.

– Og det samme gjelder for alle andre partnerskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]