Kun én Liverpool-seier på de fem siste møtene:Mourinho elsker å skru av dansemusikken på festene til Klopp

Portugiseren har vist seg å være en vanskelig oppgave for de røde, men utfordringen har trolig aldri vært større for den rutinerte manageren.

– Verden ender ikke etter denne sesongen. Vi har noen måneder igjen for å kjempe for resultater. Slutten på sesongen er bare slutten på den første perioden. I går, for eksempel, så jeg Liverpools kamp. Jeg mener at jeg så på det beste laget i verden for øyeblikket. Det mener jeg at de er, sa José Mourinho før søndagens FA cupoppgjør mot Middlesbrough.

Liverpool har vært gode i en lang periode nå, men det begynner å bli en stund siden sist Mourinho sto ved siden av Jürgen Klopp på sidelinja.

Vi må tilbake til 16. desember 2018 sist Liverpool måtte bryne seg på den portugisiske taktikeren. Den gangen vant Anfield-klubben 3-1 på hjemmebane mot Manchester United, men gjennom de siste sesongene har Mourinho gjentatte ganger stukket kjepper i hjulene på de røde. Dog fikk Liverpools tyske manager en god start mot Mourinho i Premier League.

Taktiker

Klopp ble ansatt i Liverpool 8. oktober 2015 og rakk så vidt å møte Mourinho i sin andre periode i Chelsea, før manageren fikk sparken i desember. Philippe Coutinho styrte showet på Stamford Bridge og sto for to scoringer, før Christian Benteke pyntet på resultatet til 3-1.

Men det tok ikke lange stunden før portugiseren kom tilbake til Premier League, og et snau år senere var Mourinho igjen å se på Anfield - denne gangen som manager for Manchester United.

Og i tiden hans hos de røde djevlene har Klopp mistet flere poeng mot sin arge konkurrent. Oppgjørene var målfattige, spesielt fra Liverpools side, og de røde fikk ikke med seg en eneste trepoenger på fire oppgjør.

17. oktober 2016: TV 2 bygget opp stemningen i 12 timer før avspark på Anfield, men David de Gea forsikret seg om at det ikke skulle bli noen fest, og kampen endte målløs. Spanjolen vartet blant annet opp med en fabelaktig redning på ett av Coutinhos skudd. Liverpool styrte banespillet, med 65 % ballbesittelse, men maktet ikke å utfordre den spanske sisteskansen i altfor stor grad.

15. januar 2017: James Milner scoret på straffespark før halvtimen var spilt, men supersvensken Zlatan Ibrahimovic sørget å ødelegge festen da det gjensto fem minutter av ordinær tid.

14. oktober 2017: Igjen var kampplanen til United tydelig på Anfield, bussen skulle parkeres og Liverpool skulle frustreres. Mourinho lyktes nok en gang, og kampen endte 0-0.

10. mars 2018: Portugiseren og United angrep bevisst bakrommet bak Trent Alexander-Arnold, og Marcus Rashford ble tomålsscorer. Eric Bailly satte ballen i feil nett, riktig for Liverpools del, men United holdt 2-1-ledelsen inn til dommeren blåste av. Liverpool hadde nok en gang ballen mesteparten av tiden, men veien fram til mål ble for trang etter Rashfords to scoringer.

ENDELIG SEIER: Klopp utkonkurrerte Mourinho i forrige møte og vant 3-1 på Anfield.

ENDELIG SEIER: Klopp utkonkurrerte Mourinho i forrige møte og vant 3-1 på Anfield.

Skadeproblemer

Mourinho elsker å stikke kjepper i hjulene til Liverpool, og heller ikke Klopp har helt klart å finne suksessoppskriften mot ringreven.

– Enda viktigere enn det, er det at han har fått tid til å få innstilt sin filosofi, treningsmetoder og få satt sitt avtrykk på laget. Nydelige resultater kommer som en konsekvens av fantastisk arbeid, steg for steg, fase for fase, utdypet Mourinho om Klopps Liverpool.

Den første sesongen hans kom de på sjetteplass eller åttendeplass eller noe slikt. Fire år senere er de ikke bare verdensmestere, men jeg mener de er det beste laget i verden for øyeblikket - José Mourinho

Denne gangen stiller Tottenham uten spillere som Harry Kane, Moussa Sissoko, Danny Rose, Ben Davies og Tanguy Ndombele, samtidig som Spurs kommer fra fem kamper der de kun har vunnet én. 

I tillegg er Liverpool inne i en enorm form, så gjenstår det å se om de røde spiller som verdens beste lag - også mot Mourinho.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18:30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.