Liverpool har aldri kommet lenger enn 4. runde i FA-Cupen med Jürgen Klopp

Verdens eldste fotballturnering er ikke hyggelig lesning, når det er snakk om Liverpool under Klopp.

Det er januar, og det er hardt kamp-program i kjølvannet av et enda hardere jule-program, og med en presset tropp har Jürgen Klopp stort sett benyttet sine nest beste i FA-Cupen.

Det har vært rutinerte reserver, blandet med unggutter, som har gitt urutinerte lag med mange debutanter.

Loris Karius skal være på utkikk etter en ny klubb

2016

Det startet i januar 2016, med sju debutanter og Christian Benteke som kaptein. En av debutantene, Brad Smith, utlignet noen minutter før slutt da det ble 2-2 i Exeter, Jerome Sinclair, fortsatt den yngste spilleren i klubbens historie, sørget for Liverpools første mål.

Exeter fra League 2, fjerde nivå, og angående diskusjonen om ikke omkamper i FA-Cupen – de vil trolig ikke ha vært veldig lei seg å gå glipp av en historisk hjemmeseier når plasteret var en omkamp på Anfield og inntekter på over £500.000.

Foran The Kop ble det rimelig grei skuring da seniorspilleren Joe Allen sørget for 1-0, og Sheyi Ojo og Joao Teixeira i tillegg scoret på sine debuter. Ojo som den yngste for Liverpool i FA-Cupen.

Klopp prøvde samme taktikk mot West Ham i 4. runde, men kanskje med en tanke mer erfarent mannskap. Sannheten var uansett at omtrent 44.000 på tribunene fikk se en tvers gjennom kjedelig kamp.

Det ble friskere i returen, hvor Philippe Coutinho var kommet inn og utlignet. Angelo Ogbonna fikk imidlertid en kveld han aldri vil glemme ved å sette inn seiersmålet i det 120. minutt, selv om noen nok synes det var i overkant da manager Slaven Bilic etterpå mente det var en av de største kveldene i klubbens historie(!)

2017

Tidenes yngste Liverpool lag med gjennomsnittsalder på under 22 år skulle møte Plymouth fra League 2. Klopp brukte Sturridge, Firmino og Lallana inn fra benken, men gjestene fra sør holdt ut til 0-0 og omkamp på eget gress.

Lucas ble en sjelden og glad matchvinner da han headet inn en corner fra landsmann Coutinho i omkampen.

To scoringer fra Wolves i 1. omgang sørget imidlertid for at det ble exit i 4. runde foran et fullsatt Anfield. En redusering fra Divock Origi var for lite for sent.

SYNDEBUKK: Roberto Firmino fortviler etter tap mot West Bromwich på Anfield, i en kamp han scoret i men også brente et straffespark.

SYNDEBUKK: Roberto Firmino fortviler etter tap mot West Bromwich på Anfield, i en kamp han scoret i men også brente et straffespark.

2018

Dette var en sesong hvor manageren brukte et sterkt lag i FA-Cupen, rett skal være rett. Et straffespark fra James Milner ble utlignet av Gylfi Sigurdsson, men mange vil huske at Virgil van Dijk bare steg på en corner foran The Kop og ble en sen matchvinner med scoring i debuten.

Klopp toppet laget til neste runde mot West Bromwich også, og igjen var arenaen Anfield, men det var ikke nok. Roberto Firmino og Mo Salah scoret for de røde, og Bobby misset i tillegg på en straffe, men gjestene fra Midlands gjorde en sterk kamp under ledelse av den gamle fienden Alan Pardew. Jay Rodriguez, nå i Burnley, scoret to av målene i en 3-2 seier.

God start

Den nære historien har motsatt fortegn. I januar 2019 ble det ny exit mot Wolves, med igjen en blanding av rutinerte innbyttere og unggutter.

Årets turnering har imidlertid begynt strålende med Everton igjen i 3. runde på Anfield, og hvor et «skyggelag» sendte et toppet blått lag ut av turneringen. Den 18-årige scouseren Curtis Jones scoret sitt første mål ved å lime ballen oppe i krysset og bli matchvinner.

Til kampen mot Shrewsbury i 4. runde på søndag ventes Klopp å sette inn rutinerte spillere som Lovren, Matip og Fabinho som har vært skadet, og kanskje også Naby Keita.

Kanskje, og det understrekes kanskje, vil en eventuell 5. runde over en måned unna også bli prioritert annerledes dersom Liverpool opprettholder sin suverene ledelse i Premier League.

Vi bare nevner at sist Liverpool var i en finale i FA-Cupen var med Kenny Dalglish som manager så langt tilbake som i 2012.

CUPFEIRING: Curtis Jones har avgjort kampen på Anfield mot Everton i 3. runde av FA-Cupen.

CUPFEIRING: Curtis Jones har avgjort kampen på Anfield mot Everton i 3. runde av FA-Cupen.