Fire unggutter mot Shrewsbury

Ny seier, mot et bra Wolves, var et fint steg videre før denne perioden skal avsluttes med FA-Cup og et par ligakamper før vinterpause.

Det ble like vanskelig mot Wolverhampton som jeg ante på forhånd. De har et bra lag og det var deilig å møte en motstander som prøvde å spille deg ut og ikke at en reiste for komme over og rundt en dobbeltdekker nord i London eller får besøk av en grand tourisme utgave av en buss fra Salford.

Jeg håper de kan greie å komme inn blant topp fire i Premier League, de er gode nok til det.

Ox og Robbo

Hvis dette Liverpool er godt «forberedt» vil jeg backe dem uansett motstander, hvis startoppstillingen er rimelig fulltallig og det har vært nok restitusjon. På Molineux virket de litt slakke og det ikke som noen form for unnskyldning for øvrig, Wolves spiller også mange kamper.

Uvanlig nok, ut fra de siste ukene, kunne du også hevde at det var et par spillere under pari. «Jøss, er Ox også med», tenkte jeg plutselig om lag en halvtime ut i kampen da jeg fikk se en forsering fra Liverpools nummer 15. Det er mulig han var ryddig nok med ballen, men som indreløper må du bare vise deg mer fram enn sympatiske Alex gjorde i denne kampen.

Nå har Oxlade-Chamberlain startet de tre siste ligakampene og som kanskje gjorde at han manglet trøkk mot Wolves, men med Fabinho tilbake starter han nok ikke den neste. Andy Robertson starter i utgangspunktet alle ligakamper og fikk denne kvelden en tøff oppgave mot Adama Traoré. Jeg har en viss forståelse for det, hvis han greier å fortsette i samme spor tviler jeg på om Wolves greier å holde lenge på den kraftpakka.

Suveren Henderson

Da Takimo Minamino kom inn virket det som at Klopp ønsket å bre ut midtbanen noe og gikk mer over til 4-4-1-1 eller 4-4-2. Ikke minst når Fabinho også kom inn.

Jeg synes Minamino greide seg bra, spesielt hvis det skal ha vært slik at han kjente en skade nesten umiddelbart. Han arbeidet hardt, han er disiplinert alliert med fart og teknikk, dette er jeg ikke redd for i det hele tatt og skaden til Sadio Mané antyder bare hvor viktig det kan ha vært å få han inn nå i januar.

I andre enden av skalaen kan en undre hva Jordan Henderson har begynt å spise til frokost. Det kunne ha vært interessert i en «forklaring», for selv den største støttespilleren til Jordan må vel innrømme at det nivået han har hatt de siste ukene er helt ekstremt også for kapteinen? Min teori er at det er noe med fysikken og at lite plager med skader over litt lengre tid nå gjør utslaget.

Hvis du hadde satset på hva som ville være det minst sannsynlige med en 1-0 scoring av Liverpool, hva hadde du gått for borte mot Wolves? Kanskje hadde det vært en Hendo heading? Det blir litt, what next…?

Nekter å ikke vinne

Andre som var meget gode var Joe Gomez og Alisson. Virgil van Dijk også, men han er det lett å ta litt for gitt.

Selv om Liverpool ble presset not tilbake i 2. omgang så produserte fortsatt de røde en og annen stor sjanse. De var alltid farlige. Mo Salah kom til de fleste sjansene, og var i overkant ego igjen, men så lenge han kommer til muligheter…

Helt ut av det blå var det derfor ikke at Bobby kunne sette inn seiersgoalen. Det på et tidspunkt hvor jeg i mitt stille hadde sagt til meg selv at 1-1 var greit.

Ja, jeg skammer meg…

Unggutter og benk

Nå venter Shrewsbury i FA-Cup, og en antatt fridag for ligalaget. Joel Matip, Dejan Lovren og Fabinho er da trolig med fra start. Adam Lallana kanskje også fra sykdom. De andre innbytterne Minamino og Origi vil også være med i startelleveren.

Jeg kan se for meg en startoppstilling som dette:

Adrian; Williams, Matip, Lovren, Larouci; Fabinho, Lallana; Jones, Minamino, Elliott; Origi

Tenåringene Neco Williams, Curtis Jones og Harvey Elliott er favorittene til Jürgen Klopp blant de unge på Melwood. Franske Yasser Larouci vil trolig fortsatt vikariere for vikaren James Milner, slik han gjorde noen få minutter inn i forrige rundekamp mot Everton og som gjør at veteranen Millie fortsatt er ute med denne skaden.

James Milner, Naby Keita og Xherdan Shaqiri er på vei tilbake, men det logiske vil være at Jürgen Klopp nå prøver å være forsiktig med å kjøre folk inn før vinterpausen, selv om jeg har registrert at kanskje Keita vil vurderes. Neste ukes ligakamper mot West Ham og Southampton ventes å være med stort sett det laget som spilte i Wolverhampton, med unntak av at Fabinho trolig kommer inn på midtbanen og Takimo Minamin erstatter Sadio Mané.

De nesten to ukene med «ferie» tidlig i februar kan komme meget beleilig, rett før spill i Champions League starter igjen, og videre kamper i Premier League og forhåpentligvis flere runder i FA-Cupen.