Minaminos ventetid

Minamino må nok smøre seg med tålmodighet før han kan drømme om å bli fast inventar på laget — i hvert fall hvis Klopps historie med nysigneringer er noe å gå etter

29. jan 2020 kl 15.44 Mari @mareylunde

Liverpool signerte Takumi Minamino fra Red Bull Salzburg i desember. 1. januar ble han offisielt rød. Nysigneringen er inne i en akklimatisering-periode, lignende den Klopp sender samtlige nykommere på. Japaneren satt på benken mot Spurs og Manchester United, og spilte både mot Everton og Shrewsbury i FA-cupen.

Mot Wolves fikk han sin Premier League-debut da han kom på for en skadet Sadio Mané etter 33 minutter. Han leverte til terningkast 6 på liverpool.nos spillerbørs med en forestilling vi kalte godkjent. «Viser mye småpent, og det var ingen lett motstander eller bane å debutere på.»

Minamino kan få sjanser i Manés skadefravær, men Senegaleseren er forventet tilbake etter vinterpausen. Allerede onsdag kveld kan være en mulighet - med Xherdan Shaqiri og Mané ute, om ikke manageren velger Divock Origi.

Tålmodighet

Han er nok ikke helt fremmed med intensiteten Klopp forlanger fra sine disipler, da Red Bull Salzburg også spiller med høyt press og intensitet. Men det er alltid en tilvenningssak å komme inn i en ny spillergruppe.

At Jürgen Klopp ikke er utålmodig når det kommer til å vise frem hva han har brukt £7.25 millioner på er beundringsverdig — og det er slik tyskeren vanligvis opererer. Han lar spillerne finne seg til rette, og først vise seg frem når de er klare.

MERSEYSIDE-DERBY: Minamino fikk sjansen mot Everton i FA-cupen.

MERSEYSIDE-DERBY: Minamino fikk sjansen mot Everton i FA-cupen.

Med unntak av Virgil van Dijk og Alisson Becker som hadde helt spesifikke og umiddelbare roller å fylle, har de fleste av Klopps signeringer gått gjennom en lengre tilvenningsfase. Dette har vært reisen til noen av dem.

Fabinho

To dager etter tapet mot Real Madrid i Champions League-finalen i Kiev i 2018 kom en gladnyhet som snudde stemningen blant supporterne til det positive. Liverpool hadde signert brasilianske Fabinho fra Monaco.

Det var mer enn bare det ubarmhjertige Merseyside-været Fabinho måtte venne seg til etter en hverdag i det solfylte fyrstedømmet. Det var et nytt treningsregime som ventet på Melwood, og tålmodighet var nøkkelen for brasilianeren. Etter å ha spilt seg opp til samme nivå som sine lagkamerater, fikk han endelig lønn for strevet.

Han fikk noen symbolske sluttminutter mot PSG i Champions League den 18 september, og en start i ligacupen mot Chelsea uken etter. Men det var da han fikk sin første ligastart mot Huddersfield i oktober at Fabinho gjorde seg uvurderlig. Han spilte i 27 av de 29 gjenværende kampene for laget som til slutt falt ett poeng for kort mot Manchester City på toppen av tabellen.

Andy Robertson

Det var ikke like mye blest rundt signeringen av den unge skotten fra Hull da han ankom Liverpool i sommeren 2017. Prislappen på et sted mellom £8-£10 millioner skrek det heller ikke stjernespiller av, men for en deal det viste seg å bli. Men veien fra benken til startelleveren var relativt lang for Robertson.

Robertson fikk sin debut i Premier League mot Crystal Palace allerede i andre runde, men var ute i kulden igjen kort tid etter. Han startet Liverpool-karrieren som stedfortreder for Alberto Moreno, som allerede var etablert i laget. I femte runde fikk han sjansen igjen mot Burnley, før ni ligakamper fulgte uten at han var involvert eller satt på benken.

Samtidig storspilte han for Skottland i VM-kvalifiseringen, hvor han til og med noterte en sjelden nettkjenning i 3-0-seieren over Litauen.

Det måtte en skade til for at han for alvor skulle få sjansen, og den sjansen omfavnet han. Han startet kampen mot Brighton i starten av desember, og etter det spilte han 19 av de 23 gjenværende ligakampene. Da han løp Manchester City i senk i januar 2018 spilte han seg for alvor inn i Liverpoolsupporternes hjerter.

Oxlade-Chamberlain

Liverpool hentet Oxlade-Chamberlain fra Arsenal etter at de hadde slått the Gunners 4-0 på Anfield. Helgen etter, Oxlade-Chamberlains første kamp for Liverpool, var et 5-0-tap for Manchester City. To brutale uker for unggutten som kom fra Southamptons akademi.

Oxlade-Chamberlain hadde fordelen med å være godt kjent med ligaen etter seks sesonger i Arsenal. Han var involvert i samtlige av Liverpools ligakamper etter at han signerte, frem til han pådro seg en kneskade i Champions League-kampen mot Roma i april 2018. Men det var først i hans 15. ligakamp han fikk fulle 90 minutter. Ellers kom han stort sett innpå som innbytter.

Kneskaden var alvorlig, og man kan vel påstå at Oxlade-Chamberlain igjen befinner seg i en posisjon hvor han må spille seg inn i laget. Han gikk glipp av nesten hele 2018/19-sesongen på grunn av skaden, og har fortsatt til gode å spille en hel kamp for Liverpool denne sesongen — med unntak av kampen mot Monterrey i VM for klubblag.

Naby Keïta

Det var knyttet enorme forventninger til Naby Keita, som ble signert et helt år før han faktisk sluttet seg til Liverpool fra RB Leipzig i 2018.

TILBAKE: Naby Keita er tilbake i full trening etter nok et kjedelig skadeopphold i starten av året.

TILBAKE: Naby Keita er tilbake i full trening etter nok et kjedelig skadeopphold i starten av året.

Han tilbragte sin første sesong som rotasjonsspiller, med mange innhopp fra benken, samtidig som han fant sin plass i spillergruppen. Men 24-åringen fra Guineas hovedstad har slitt litt med å finne seg til rette i Klopps lag på en svært konkurransepreget midtbane. Og han har hatt uflaks. Da han endelig virket å ha kapret plassen sin mot tampen av sin første sesong ble han satt ut av en skade. 

Han var på benken i Liverpools åpningskamp i Premier League denne sesongen, før han nok engang pådro seg en skade som plasserte ham på sidelinjen i seks ligakamper. Og vondt ble til verre da han nok en gang ble skadet på nyåret.

Det er sannsynlig at Takumi Minamino vil tilbringe resten av 2019/20-sesongen på samme måte som Naby Keïta opplevde sin første sesong, med sporadiske innhopp som gir han muligheten til å finne sin plass blant Liverpools titteljegere. 

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]