Snart ti år siden sist Moyes slo Liverpool i ligaen

Liverpool har glimrende statistikk mot West Ham-manageren.

28. jan 2020 kl 12.53 Arild Skjæveland

Onsdag kveld skal Liverpool endelig få spilt hengekampen som ble utsatt fra 21. desember, når laget gjester London Stadium for møte med West Ham.

Manuel Pellegrini fikk sparken like før nyttår, og ble erstattet av David Moyes. Han ledet også West Ham i store deler av 2017/18-sesongen, og er en mann Liverpool-supportere kjenner godt til.

Moyes ledet Everton mellom 2002 og 2013, før han ble utpekt som Alex Fergusons etterfølger på Old Trafford. Han holdt nesten en hel sesong i Manchester United, før han fikk sparken i april måned. Siden den gang har han vært i Real Sociedad, Sunderland, og nå for andre gang i West Ham.

Fire av fem på Goodison

Liverpools første møte med David Moyes var i desember 2002, i en kamp som endte 0-0. Everton hadde et brukbart lag på starten av 2000-tallet.

Moyes har slått Liverpool tre ganger i Premier League, og alle tre gangene var med Everton på Goodison. Den første seieren kom i desember 2004, den andre i september 2006, og den tredje i oktober 2010.

56-åringen har også slått Liverpool ut av cupene to ganger. I FA cupen etter omkamp i 2009 på Goodison, og på Old Trafford med Manchester United i ligacupens tredje runde i 2013.

31 totalt

Totalt har Liverpool møtt Moyes-ledede lag 31 ganger, med Everton, Manchester United og Sunderland.

I alle turneringer har Liverpool vunnet hele 17 av oppgjørene, ni har endt uavgjort, og fem har blitt tapt - der kun tre av dem har kommet i Premier League.

Tre seire på 27 forsøk (11 prosent) i Premier League betyr at LFC er det laget skotten har dårligst statistikk mot i sin managerkarriere, av lag han har møtt mer enn én gang, ifølge The Tomkins Times

Kan gå under streken

West Ham er i trøbbel, og ligger på 17. plass i Premier League. De har ikke vunnet på sine tre siste ligakamper.

Bournemouths seier over Brighton i forrige uke gjør at kun målforskjellen gjør at West Ham nå er over streken. Taper de med fire mål, vil Bournemouth klatre over streken uten å ha spilt en kamp.

Og kampprogrammet til London-klubben er ikke lystig lesning. Onsdag skal «the Hammers» møte Liverpool hjemme, før de har en ekstremt viktig kamp mot Brighton på lørdag. Trolig vil Moyes ha ett øye på den kampen - for Graham Potters menn ligger kun to poeng foran dem på tabellen.

Etter den kampen skal de til Etihad for å møte Manchester City, før det er et nytt møte med Liverpool i februar. Denne gang på Anfield.

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]