David Moyes har vært West Ham-manager i snart én måned. Har fortsatt ikke fått på plass støtteapparatet

Ifølge West Hams hjemmesider består klubbens støtteapparat av manageren, en assistent og en keepertrener med fortid i Liverpool.

Like før nyttår ble David Moyes ansatt som West Hams nye manager, etter at de sparket Manuel Pellegrini. 

Moyes hadde ledet «the Hammers» fra november 2017 og ut 2017/18-sesongen, men fikk ikke tilbud om ny kontrakt. Nå er han tilbake som sjef på London Stadium for andre gang.

Men denne gang er han nesten alene. Han har med seg assistent Alan Irvine med en fortid i Everton, og Xavi Valero som keepertrener. 

Han var tidligere Rafael Benítez sin keepertrener, med tre år i Liverpool. I 2018 gikk han til West Ham under Pellegrini, og er der fortsatt. Han er også den eneste som er igjen fra støtteapparatet til Pellegrini, ifølge football.london

TYNT: Dette er støtteapparatet til West Ham, ifølge klubbens hjemmesider.

TYNT: Dette er støtteapparatet til West Ham, ifølge klubbens hjemmesider.

Ifølge West Hams hjemmesider er altså Irvine den eneste Moyes har tatt med seg. .

Har ikke lykkes med å få inn folk

Moyes har selv kommentert situasjonen.

– Det ville vært bedre å ha et støtteapparat på plass. Vi har møtt en eller to som vi har hatt øynene på, men av forskjellige grunner har vi ikke klart å få dem inn, sier han til Telegraph

– Vi håper å kunne få inn flere, sier han videre.

Det er altså ikke bare med kjøp og salg av spillere at West Ham har det travelt. 

Overangsvinduet stenger fredag kveld, og London-klubben er i ferd med å sikre seg midtbanespilleren Tomáš Souček fra Slavia Praha. Han ser ut til å bli klar i løpet av kort tid.

Fikk ikke med seg Pearce

Sist Moyes var i West Ham, hadde han Stuart Pearce med seg i støtteapparatet. Slik ble det ikke denne gang, og det er på grunn av eierne.

– Det vil ikke skje. Jeg tror eierne følte at jeg var litt for kritisk til regimet da vi forlot klubben sist, og har blokkert det, sier Pearce i et intervju med radiokanalen talkSPORT.

Da Moyes og Pearce forlot klubben i 2018, ga sistnevnte et intervju med talkSPORT der han snakket om eierne:

– Jeg møtte aldri Mr Sullivan eller Karren Brady i de syv månedene jeg var der. Jeg har ikke møtt dem en eneste gang. Dersom jeg eide en fotballklubb eller drev en organisasjon, ville jeg ønsket nye ansikter velkommen til fotballklubben. Arbeidsplassen er treningsfeltet.

– Om ikke de har bestemt at Mr Gold skal være ansiktet utad for styret, og han er den som skal komme inn. Han er veldig imøtekommende, og pleide å komme til alle kamper og stikke innom garderoben etter kampene.

– Jeg kan ikke snakke for David. Han hadde en link til alle tre, men fra et personlig ståsted har jeg aldri møt to av de tre på de sju månedene jeg var der, sa han.

UØNSKET: Stuart Pearce får ikke tilbake jobben i West Ham, etter kommentarer i 2018.

UØNSKET: Stuart Pearce får ikke tilbake jobben i West Ham, etter kommentarer i 2018.

Cole blir linket

En som har blitt linket tilbake til West Ham i en trenerrolle er Joe Cole. Cole startet karrieren i West Ham, før han hadde en suksessfull karriere i Chelsea. 

Dessverre var han langt over toppen da han signerte for Liverpool sommeren 2010.

Foreløpig har ikke den ansettelsen blitt gjort, og Cole var i BT Sport sitt studio i forrige uke. Der sa at han ikke hadde hørt noe fra sin gamle klubb.

Alan Stubbs er en annen av Moyes sine tidligere elever som har blitt linket.

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport Premium.