Wijnaldum støtter Klopps valg– Som spiller ønsker du å være involvert i hver kamp, men du må tenke på kroppen din

Nederlenderen fikk også spørsmål om fremtiden.

28. jan 2020 kl 08.39 Arild Skjæveland

Liverpool kommer til å stille med juniorene når Shrewsbury gjester Anfield til omkamp i FA cupens fjerde runde. Det har vekket sterke reaksjoner i England, og flere mener at FA cupen ikke blir behandlet med den respekten den fortjener.

Jürgen Klopp har allerede gitt førstelagsspillerne sine fri én uke til å være med familien i vinterpausen, og det er midt under den at FA har satt opp sine omkamper. Gini Wijnaldum støtter managerens valg.

– Siden jeg kom til Premier League har vi spilt sesongene uten vinterpause, men jeg visste også før jeg kom til Premier League hvor bra det er for spillere å få litt hvile, sier Wijnaldum til Sky Sports

– Etter hvilen kan du kjøre på igjen. Kroppen din er mer restituert enn dersom du bare holder det gående, så det er bra, sier nederlenderen.

Må tenke på kroppen

Klopp har flere ganger denne sesongen sagt at forbundene må begynne å tenke på spillerne. Det er rett og slett for mange kamper.

29-åringen mener at en må lytte til kroppen.

– Som spiller ønsker du å være involvert i hver kamp, men du må også tenke på kroppen, og noen ganger sier kroppen fra om at det ikke er den riktige tingen å gjøre, sier han.

– Du må bare se an situasjonen, men dersom manageren bestemmer at de yngre spillerne skal spille kampen, så bør vi akseptere det.

2021: Gini Wijnaldum har kontrakt til 2021.

2021: Gini Wijnaldum har kontrakt til 2021.

Fikk spørsmål om fremtiden

Wijnaldum sin kontrakt går ut sommeren 2021. Han har ikke kommet til enighet om en kontraktforlengelse, og fikk spørsmål om situasjonen.

– Jeg fokuserer bare på at denne sesongen skal ende godt, og det er det eneste jeg tenker på, sier han.

Han var mer kryptisk da han ble presset på det.

– Hva jeg kunne tenkt meg? Det er vanskelig å si. Det avhenger av hva klubben ønsker, og hvordan situasjonen er da. Vi får se.

Han fikk også spørsmål om det ville være tøft for ham å forlate Liverpool.

– Ja, det er som hjemme, svarer Wijnaldum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]