Før kamp i motstanderleiren:– Det kan bli en utfordring mot Liverpool

David Moyes har fått sving på sakene i West Ham, men noen av svakhetene fra Slaven Bilic-tiden henger igjen.

24. feb 2018 kl 08.25 Arve Corneliussen

– Fortsatt er det en del personlige feil bakover på banen som må lukes ut, også sliter vi med strukturen i angrepsspillet. Vi har problemer med å ta tak i kamper. Da blir vi ofte spilt vel dypt, og kan fort bli løpende etter. Det kan bli en utfordring i morgen, konstaterer Erik Thoresen Dammen, West Hams supporterleder.

David Moyes fikk en tung start for London-klubben med tre tap på sine fire første kamper bak roret. Så begynte det å snu.

På de 16 siste har West Ham bare tapt fire, der bare to av tapene har kommet i ligaen. Den gode formen har gjort at de har klatret fra 19.- til 12. plass.

– Mot slutten av Bilics periode var det ganske klart at det var ganske mange ting som måtte tas tak i. Alt ser mer organisert ut, og laget fremstår bedre i kamper. Særlig defensivt. Også virker det som treningskulturen er bedre, sier supporterlederen.

Defensiv kampplan

Mot topp seks har de tapt knepent for Manchester City og Arsenal, og slått Chelsea ved å spille kynisk defensivt.

VIKTIG BRIKKE:
VIKTIG BRIKKE:  Manuel Lanzini er sannsynligvis tilbake etter å ha vært skadet i en måned, men hvorvidt den tekniske argentineren starter er usikkert.

Mot Liverpool kommer de til å spille på samme måte, spår Dammen.

– Vi får nok se et West Ham som ligger ganske lavt, er godt organiserte bakover og – forhåpentligvis – tar kontringene. Liverpool kommer til å ha ballen vesentlig mer.

Selv om hovedstadslagets form er imponerende siden Moyes tok over, er den noe svakere om en isolerer den til de fem siste kampene. Da står Hammers bare med én seier på de fem siste.

– Det har ikke vært så lett å vinne over West Ham i det siste, men det blir slik at du aldri vet hva du får. Det er veldig varierende. Samtidig har du et lag som har fått en pause på 14 dager og begynner å få noen viktige spillere tilbake, og sånn sett er det gode muligheter for å få til et resultat, mener han.

Østerriker i kjempeform

Da Liverpool nedsablet Slaven Bilics West Ham i høst, uroet supporterne seg over en Marko Arnautovic som presterte langt under pari etter storovergangen fra Stoke.

Også den pipen har snudd. Nå står østerrikeren med godkjente sju mål og tre målgivende på 20 ligakamper, der samtlige målpoeng har kommet i løpet av hans ni siste kamper.

– Han har vært «outstanding» siden Moyes kom inn, og jeg blir ikke overrasket om han blir kåret til årets West Ham-spiller i de fleste kåringer. Det er han Liverpool virkelig må passe på, slår Dammen fast, og fortsetter:

– Arnautovic er råsterk og har vært i kanonform de siste månedene. Så hadde han et lite skadeavbrekk, men har var tilbake sist og så bra ut da.

Med seg på den interne toppscorertronen har østerrikeren Chicharito, som sannsynligvis starter sammen på topp på Anfield. Chicharito er også i slag, med tre mål på sine fire siste i ligaen.

– Han blir absolutt en å se opp for også. Nå blir han brukt som en skikkelig spiss, og da spiller han i en posisjon han mestrer, mener supporterlederen, og tilføyer:

– Noble vært en veldig viktig faktor til å stabilisere midtbanen. Også har Joao Mario, som vi hentet på lån, kommet inn og vært god. Du ser at han er en kvalitetsspiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]