Tre kjappe:– Clyne er mer komplett

Redaksjonen diskuterer om Nathaniel Clyne bør komme inn på laget igjen. Treningsleiren i Spania og David Moyes sin taktikk på Anfield er også tema.

23. feb 2018 kl 12.20 Einar Kvande

Jürgen Klopp tok med seg sin tropp til Spania på treningsleir etter storseieren over Porto. Hvilken effekt forventer du dette vil ha på kampen mot West Ham?

Tore Hansen:

– Det kan alltid være fordeler og ulemper med slike pauser. Hvis man er i flytsone kan egentlig ikke kampene komme raskt nok. Likevel må man forvente at dette er en kjærkommen pause. Troppen er nesten helt skadefri og noen dager i sola midt på vinteren bør være bra. Jeg forventer 11 opplagte røde fra start lørdag klokken 16.00 og forhåpentligvis tre nye poeng.

Torbjørn Flatin:

– Forhåpentligvis har ikke all sola gjort at Liverpool har mistet den formen de har hatt de siste kampene (he-he). Jeg tviler på at det vil ha noen spillemessig effekt på kort sikt, men Jürgen Klopp vil ha likt å få noe mer tid sammen med spillerne og gjort gode forberedelser. Både fysisk og teoretisk, og hvor det vil ha blitt snakket og praktisert foran de siste drøye to månedene av sesongen, slik at jeg tror det kan bli vel så verdifullt på litt sikt.

Arve Vassbotten:

– På en måte er det litt dumt å få ødelagt rytmen etter en kamp som mot Porto med en lengre pause. Men Liverpool har hatt en lei tendens til å ikke følge opp storseirene eller de viktige seirene denne sesongen, som da det ble tap mot Swansea etter seieren mot Man City, tap mot City etter storseier mot Arsenal og tap mot Tottenham etter storseier mot Maribor. Uansett hvordan det slår ut i akkurat denne kampen, vil nok pausen Liverpool nå har fått, mens de fleste andre topplagene har vært opptatt med FA cup, være en kjærkomment avbrekk som kan bli viktig inn i sesonginnspurten.

Nathaniel Clyne er tilbake i full trening. Tror du han vil bli førstevalg på høyrebacken i sesonginnspurten?

Tore Hansen:

– Når du er ute så lenge er det alltid vanskelig å vurdere formen på en spiller, selv om han har vært fast på backen de siste årene. Clyne er rutinert og gjør få defensive feil. Det skal bli godt å ha ham tilbake. De tre spillerne vi har i den posisjonen er alle litt forskjellige spillertyper, men jeg forventer at Gomez beholder plassen hvis ikke noe helt spesielt skjer.

Torbjørn Flatin:

– Dersom han viser at han er tilbake på det nivået han var før skaden vil jeg tro at han kommer inn i startoppstillingen igjen, ja.

Clyne er en langt mer komplett, rutinert og sikrere spiller enn de to andre når han er i toppslag.Arve Vassbotten

Arve Vassbotten:

– Både Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold har imponert på hver sine måter i Clynes fravær denne sesongen. Og jeg har tatt meg selv i å nærmest glemme at vi har Clyne til tider. Men jeg synes likevel det er en boost om vi får han klar nå snart. For mens Gomez er best i forsvar og Trent har en fantastisk innleggsfot er Clyne en langt mer komplett, rutinert og sikrere spiller enn de to andre når han er i toppslag. Slik sett vil han nok spre en annen trygghet i laget. Og under forutsetning av at han er tilbake i slag så er han fortsatt den beste høyrebacken, men utelukker ikke at Alexander-Arnold har tatt så store steg denne sesongen, at han allerede til neste sesong er førstevalget.

Hvilken taktikk tror du David Moyes vil legge opp til på Anfield, og hvordan ser du for deg kampforløpet mot West Ham?

Tore Hansen:

– Jeg tror de kommer til å legge seg lavt, men jeg er usikker på om det er den beste taktikken mot Liverpool på Anfield? Klarer du å presse inn et mål som gjestene lag kan en slik taktikk lønne seg. Spiller du defensivt og Liverpool scorer først sliter du. Ser likevel for meg at det lenge blir en tålmodighetsprøve for oss i første omgang, men håper at vi får inn en forløsende første goal før pause. Da tror jeg vi klarer å score 2-3 mål til mot The Hammers og vinne greit til slutt.

Torbjørn Flatin:

– Det blir nok parkert en buss, og så blir det opp til et Liverpool med mye ballinnehav å finne ut hvordan en skal komme forbi den bussen. West Ham vil håpe på en og annen dødball og en og annen kontring, mest det første. Det kan bli en tålmodighetsprøve, men forhåpentligvis går det ikke så langt tid før Liverpool får hull på byllen. I så fall bør dette være nokså grei skuring.

Arve Vassbotten:

– Hvis Liverpool finner samme rytme som mot Porto hjelper det vel nærmest ikke uansett taktikk. Men ser vel for meg at det blir som det ofte er på Anfield et lag som ligger dypt, og der Liverpool må finne åpningene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]