Kan runde 100 mål

Dersom Liverpool scorer mot West Ham vil de runde 100 mål denne sesongen.

23. feb 2018 kl 09.27 Einar Kvande

Liverpool spiller kamp nummer 40 for sesongen i morgen. Bare to ganger i klubbens historie har laget scoret 100 mål på kortere tid, melder Liverpool Echo.

Rekorden stammer fra 1895/96, da John McKennas mannskap nådde 100 mål på bare 36 kamper.

I moderne tid er det bare Brendan Rodgers sitt lag fra 2013/14 som har nådd 100 mål på kortere tid. De klarte det på 39 kamper i en sesong uten europacupfotball, og endte opp med 110 mål totalt. I Premier League gjorde Liverpool 101 mål den sesongen, hvor Luis Suarez og Daniel Sturridge gjorde til sammen 52 av disse.

Med bare elleve ligakamper igjen er det lite sannsynlig at Liverpool gjør like mange ligamål denne sesongen, da bare 61 av lagets 99 mål så langt denne sesongen har kommet i Premier League.

De tre på topp har gjort 63 mål

Dersom Liverpool holder koken både i Premier League og Champions League frem til mai, har man imidlertid muligheten til å sette klubbrekord for antall mål totalt på en sesong. Den tilhører Kenny Dalglish sine dobbelvinnere fra 1985/86 og lyder på 138 mål på 63 kamper.

Totalt kan Liverpool komme opp i 57 kamper denne sesongen, dersom de går helt til finalen i Champions League. Det er kanskje mye forlangt at årets mannskap skal gjøre 40 mål til på de gjenstående kampene, men man skal aldri si aldri med Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané i angrepsrekka. Trioen har allerede gjort 63 mål denne sesongen.

I de sju kampene som har vært spilt siden Liverpool solgte Philippe Coutinho har laget faktisk gjort hele 18 mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]