– Jeg forventet ikke at vi skulle finne tonen så raskt

Dejan Lovren er blitt mektig imponert over stopperkollega Virgil van Dijk.

23. feb 2018 kl 11.18 Einar Kvande

Dejan Lovren tror han kan bli Virgil van Dijks faste stoppermakker i Liverpool-forsvaret. Kroaten har imponert sammen med mannen som kostet 75 millioner pund da han kom fra Southampton i januar. Duoen spilte veldig bra sammen i 5-0 seieren over Porto, og Lovren håper på fornyet tillit mot West Ham i morgen.

– Skal jeg være helt ærlig, så forventet jeg ikke at samarbeidet oss imellom skulle fungere så bra så raskt, sier Lovren til Liverpool Echo.

– Men det er kanskje normalt når du er en topp midtstopper, slik som Virgil er. Selvsagt må han få tid til å omstille seg, for Southampton og Liverpool er to forskjellige ting, sier mannen som selv har erfaring med en slik overgang.

En vanskelig prosess

– Virgil forstår hva manageren vil, selv om jeg av og til må minne ham på det. Jeg hjelper ham så mye som jeg kan. Det er en vanskelig prosess å venne seg til et nytt lag, men han klarer det ganske bra.

– Alle støtter ham, og han var strålende mot Porto. Alle i forsvarsrekka og på midtbanen gjorde jobben sin, og jeg trenger ikke snakke om angrepsrekka.

– Vi er et lag som liker å spille med høyt press. Det så vi ganske godt ved den første scoringen mot Porto. Det startet med et utspill fra deres keeper. Jeg vant duellen, og ballen gikk til Gini. Han forsøkte å skyte, men så havnet ballen hos Mané, som satte den i mål.

– Det er slike ting vi må gjøre. Vi håndterte kampen fra start til slutt. Porto har kvalitetsspillere, men de hadde bare et par sjanser. Derfor var det en fortjent seier. En kvalitetsseier, forklarer Lovren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]