– Nå er han den farligste spilleren utenfor topp to-klubbene

Adama Traoré har begynt å levere mål og målgivende.

Adama Traoré har nå spilt i England siden 2015. Det var Aston Villa som hentet ham til Premier League, da de betalte 10 millioner euro for spilleren fra Barcelona.

Som 17-åring hadde han debutert for Barca, da han kom inn for Neymar i en 4-0 seier mot Granada.

I England måtte han tole mye kritikk. En spiller med fantastisk fysikk som kunne løpe fra alt og alle, men som ikke visste hva han skulle gjøre med ballen. Denne sesongen har han tatt store steg.

Etter to sesonger i Middlesbrough, der han ble kåret til årets unge spiller og årets spiller av supporterne, signerte han for Wolverhampton sommeren 2018. Der har han tatt ytterligere steg.

Før Liverpool skulle møte Wolverhampton i julen, brukte Jürgen Klopp store ord om den spanske angriperen

– I Middlesbrough var han eksepsjonell, men noen måtte gi ham riktig informasjon. Et stort, stort talent. Du ville aldri tro at han er så ung, men han er fortsatt veldig ung, og nå har han funnet ut av det. Det  var alltid klart at det ville skje en dag, og nå har han det. Det er bra for Wolves, sa Klopp om 23-åringen.

FARLIG: Adama Traoré er kanskje den spilleren Liverpool må være mest obs på når lagene møtes på torsdag.

FARLIG: Adama Traoré er kanskje den spilleren Liverpool må være mest obs på når lagene møtes på torsdag.

Av de farligste utenfor topp to

Klopp mener at Traoré er en av de spillerne det er verst å forsvare seg mot i Premier League.

– Han er veldig skummel. Med mye rom er det vanskelig å forsvare seg mot Jamie Vardy, men jeg vil si at Traoré er enda vanskeligere å forsvare seg mot, for farten hans er utrolig, sa Klopp i desember.

The Times sin spaltist Tony Cascarino mener at angriperen nå er den farligste spilleren i Premier League dersom en ser utenom Liverpool og Manchester City.

«Nå er det tydelig hvor mye han har vokst. Han er fortsatt helt uforutsigbar, men han er ikke lenger en løs kanon. Han vet når han skal velge sine øyeblikk», skriver den tidligere Chelsea-spissen.

«Han har nå gått forbi Wilfried Zaha som Premier Leagues farligste spiller utenfor topp to. Det er sjelden at Manchester City møter en motstander som er umulig, men det var det som skjedde da Wolves vant 2-0 på Etihad i oktober. Traoré var forskjellen mellom lagene, scoret to mål, og rev dem i filler», skriver han videre.

FARLIG: Adama Traoré er kanskje den spilleren Liverpool må være mest obs på når lagene møtes på torsdag.

FARLIG: Adama Traoré er kanskje den spilleren Liverpool må være mest obs på når lagene møtes på torsdag.

Til høyre og i midten

Nuno bruker 23-åringen stort sett på høyresiden i angrep, men har også flyttet ham helt opp på topp i enkeltkamper denne sesongen.

For en spiller som var kjent for å ikke ha noe sluttprodukt, har han fått orden på den biten av spillet. 

Han har scoret fire ligamål og har seks målgivende på 22 Premier League-kamper denne sesongen. I Europa League har det blitt én scoring og tre målgivende, dersom vi tar med kvalifiseringen. To av de målgivende kom i forrige ligakamp, da Wolves lå under 0-2 og snudde til 3-2 på St. Mary’s.

Det er bare Zaha som prøver seg på flere driblinger i Premier League - men Traoré lykkes oftere med sine forsøk enn Crystal Palace sin redningsmann.

Wolverhampton - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.