Uavgjort på New Meadow vil ødelegge planene for vinterpausen

Omkamp i FA cupen er nok noe Jürgen Klopp helst vil unngå.

Liverpool skal spille mot Shrewsbury søndag kveld, og prøve å ta seg videre fra FA cupens fjerde runde for aller første gang under Jürgen Klopp.

Et uavgjortresultat på New Meadow vil ødelegge for planene som er lagt.

Foran forrige sesong fjernet FA omkampene fra femte runde og utover i FA cupen, men i tredje- og fjerde runde må lagene fortsatt ut i omkamp, dersom de ikke har en vinner etter første oppgjør.

Skal spilles i vinterpausen

For aller første gang har Premier League innført en vinterpause denne sesongen. Lagene har ikke pausen samtidig, og ligarunden deles opp slik at det fortsatt spilles kamper i perioden.

Det vil gjøre at spillerne får mellom 13 og 16 dager uten kamp i februar. For Liverpools del er det kamp 1. februar hjemme mot Southampton, og pause til 15. februar borte mot Norwich City.

Men dersom kampen mot Shrewsbury ender uavgjort, så ryker den pausen for Liverpool. Da skal det etter planen spilles omkamp onsdag 5. februar, ifølge Burnley Express.

Det gjelder ikke for alle lag. Everton, Crystal Palace, Brighton, Watford, Sheffield United, Bournemouth, Manchester City og West Ham skal få sin pause først etter å ha spilt Premier League-kamp 8. og 9. februar.

Dyche i samme båt

For Burnley er situasjonen lik, og Sean Dyche tok det opp på sin pressekonferanse.

– Vinterpausen? Ja… Det er litt spesielt siden det er en vinterpause enkelte lag ikke kommer til å få, inkludert oss selv, fordi dersom vi spiller uavgjort må vi ha omkamp, og du får ikke pausen. Jeg kan ikke helt forstå den delen av det, sa Dyche til lokalavisen

– Det var kanskje naivt, men i møtene i sommer antok jeg at det skulle være en skikkelig pause - alt skulle stenges ned uansett. Det er bare en måned siden jeg fant ut at det ikke skulle være slik, om du måtte ha omkamp. Jeg kan ikke ha hørt etter i møtet i starten av sesongen, men det høres usannsynlig ut, sier han.

– Når du tenker over det, så er det en pause der du ikke kan planlegge å gjøre noe, i tilfelle FA cupen. Jeg skal ikke sutre over det - på en måte må de dele det opp, så kanskje vi bare var uheldig og fikk feil uke. Ellers var det jeg som var naiv.

Dropper treningsleir til varmere strøk?

Hver sesong siden han kom til Liverpool, har Klopp tatt med seg spillerne til varmere strøk på vinteren for en treningsleir. 

Denne gang har det blitt rapportert at planen er at han skal droppe det, men heller gi spillerne én uke ferie der de selv kan reise på ferie dersom de ønsker det. Ifølge David Lynch i Evening Standard ønsker Klopp å belønne spillerne med en periode med helt fri fra fotballen.

Forhåpentligvis vinnes søndagens kamp, slik at pausen går som planlagt!

Shrewsbury - Liverpool spilles søndag kl. 18.00, og sendes på Viasport 1.